Mikeytt | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:04 |
Elke keer dat ik warme chocolademelk maak, ligt er na een paar seconden zo'n laagje van dat slijmspul op. Na 5 minuten heb ik dan al 8 van die laagjes ofzo ervan af gehaald... Dacht havermelk te gebruiken, want dat is geen melk, maar daarmee heb ik tzelfde probleem. Is er een manier om dat laagje gewoon te voorkomen? | |
Mikeytt | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:07 |
Dit spul | |
colivo | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:09 |
Gadverdamme, misschien minder warm maken? | |
Mikeytt | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:12 |
Al geprobeerd, maar dan vormt dat spul toch na een minuut én je chocolade smelt niet omdat de melk niet warm genoeg is | |
heywoodu | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:15 |
Rustig roeren tijdens het koken. En als het er toch komt, pas eraf halen als je klaar bent ipv elke keer zodra het er is | |
Tengano | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:28 |
Je mok niet helemaal vullen met melk maar voor de helft. De overige helft vul je met water. Dan zit er dus de helft minder aan stollende ingredienten in. Vervolgens in je magnetron verhitten* tot een temperatuur die warm genoeg is maar niet crisisheet en dan gelijk je choco er goed doorheen roeren totdat alles opgelost is * ca anderhalf tot twee minuten; afhankelijk van het vermogen van je magnetron | |
Jordy-B | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:46 |
De melk niet aan de kook brengen. En maak je chocolademelk met cacaopoeder ipv met chocola. | |
#ANONIEM | zaterdag 31 oktober 2020 @ 08:58 |
@Mikeytt na het koken een beetje honing aan toevoegen. Dan heb je dat niet | |
heywoodu | zaterdag 31 oktober 2020 @ 09:15 |
Beiden helpen niet echt tegen zo'n laagje, ook als de melk nog niet kookt vormt zich dat al. Tenzij je gewoon rustig roert Echt de beste optie, je hoeft dan niks aan de melk toe te voegen of iets dergelijks, gewoon precies doen wat je altijd doet maar ondertussen blijven roeren. En niet als een dolle, maar gewoon rustig, beetje heen en weer bewegen is voldoende. | |
maily | zaterdag 31 oktober 2020 @ 10:09 |
Dat is geen melkslijm maar een vel op je melk. Van melk lust ik het niet, maar van warme pudding | |
robber57 | zaterdag 31 oktober 2020 @ 10:28 |
Maak je choco met water | |
Mikeytt | zaterdag 31 oktober 2020 @ 13:38 |
Tijdens het koken is het an sich geen probleem omdat je toch roert terwijl de chocolade smelt, maar pas in de mok | |
Mikeytt | zaterdag 31 oktober 2020 @ 13:39 |
Net geprobeerd, deed niks | |
Mikeytt | zaterdag 31 oktober 2020 @ 13:40 |
Ik doe dit wel gewoon. Met water i.p.v. melk zit ook niemand op te wachten | |
#ANONIEM | zaterdag 31 oktober 2020 @ 13:41 |
Niet?? Oh bij mij wel. Warm je het op hoog of laag vuur op? Ik op laag vuur iig. En niet tot kokens toe, gewoon goed warm. Dan een beetje honing in t glas / mok en dan goed doorroeren. Nooit last van velletjes | |
golfer | zaterdag 31 oktober 2020 @ 16:22 |
Dat heet geen slijm, maar is een vel. En die kan je gewoon in z'n geheel eraf halen. | |
Rickocum | zaterdag 31 oktober 2020 @ 16:28 |
Wtf doen jullie nou moeilijk over zo'n velletje | |
Watuntrik | vrijdag 6 november 2020 @ 13:50 |
Blijven roeren tijdens het verwarmen dan kan het niet vormen... Gebruik anders een elektrisch melkkloppertje dan krijg je schuimlaagje. Net zoals bij gewone melk wanneer je Cappuccino maakt en dan krijg je ook geen velletje. Nooit geprobeerd met Choco,maar is misschien zelfs lekker, Choco Schuimlaagje. | |
Uhmmpie | zondag 15 november 2020 @ 07:33 |
Dit... Voor je drinkt even heel rustog het velletje.. om je lepel roeren. Er bestaan mensen die dat lekker vinden.... maar het gros van de mensen vindt het gewoon heel vies zo’n vel op de melk. De enige optie om geen vel op je melk te krijgen.. is je melk niet verwarmen of de melk afdekken met een laagje folie. Dat laatste is wat lastig als je het ook nog wil opdrinken. Oorzaak is dat water uit de melk verdwijnt.. [ Bericht 12% gewijzigd door Uhmmpie op 15-11-2020 07:39:07 ] |