FOK!forum / Culinesse gogo / Van dat melkslijm voorkomen op warme melk
Mikeyttzaterdag 31 oktober 2020 @ 08:04
Elke keer dat ik warme chocolademelk maak, ligt er na een paar seconden zo'n laagje van dat slijmspul op.

Na 5 minuten heb ik dan al 8 van die laagjes ofzo ervan af gehaald... :')

Dacht havermelk te gebruiken, want dat is geen melk, maar daarmee heb ik tzelfde probleem. -O-


Is er een manier om dat laagje gewoon te voorkomen?
Mikeyttzaterdag 31 oktober 2020 @ 08:07
Dit spul
img_2550.jpg?w=692
colivozaterdag 31 oktober 2020 @ 08:09
Gadverdamme, misschien minder warm maken?
Mikeyttzaterdag 31 oktober 2020 @ 08:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 08:09 schreef colivo het volgende:
Gadverdamme, misschien minder warm maken?
Al geprobeerd, maar dan vormt dat spul toch na een minuut n je chocolade smelt niet omdat de melk niet warm genoeg is
heywooduzaterdag 31 oktober 2020 @ 08:15
Rustig roeren tijdens het koken. En als het er toch komt, pas eraf halen als je klaar bent ipv elke keer zodra het er is :+
Tenganozaterdag 31 oktober 2020 @ 08:28
Je mok niet helemaal vullen met melk maar voor de helft. De overige helft vul je met water. Dan zit er dus de helft minder aan stollende ingredienten in. Vervolgens in je magnetron verhitten* tot een temperatuur die warm genoeg is maar niet crisisheet en dan gelijk je choco er goed doorheen roeren totdat alles opgelost is c_/

* ca anderhalf tot twee minuten; afhankelijk van het vermogen van je magnetron
Jordy-Bzaterdag 31 oktober 2020 @ 08:46
De melk niet aan de kook brengen.

En maak je chocolademelk met cacaopoeder ipv met chocola.
#ANONIEMzaterdag 31 oktober 2020 @ 08:58
@Mikeytt na het koken een beetje honing aan toevoegen. Dan heb je dat niet
heywooduzaterdag 31 oktober 2020 @ 09:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 08:46 schreef Jordy-B het volgende:
De melk niet aan de kook brengen.

En maak je chocolademelk met cacaopoeder ipv met chocola.
Beiden helpen niet echt tegen zo'n laagje, ook als de melk nog niet kookt vormt zich dat al. Tenzij je gewoon rustig roert :9

Echt de beste optie, je hoeft dan niks aan de melk toe te voegen of iets dergelijks, gewoon precies doen wat je altijd doet maar ondertussen blijven roeren. En niet als een dolle, maar gewoon rustig, beetje heen en weer bewegen is voldoende.
mailyzaterdag 31 oktober 2020 @ 10:09
Dat is geen melkslijm maar een vel op je melk.

Van melk lust ik het niet, maar van warme pudding :9~ :Y)
robber57zaterdag 31 oktober 2020 @ 10:28
Maak je choco met water
Mikeyttzaterdag 31 oktober 2020 @ 13:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 08:15 schreef heywoodu het volgende:
Rustig roeren tijdens het koken. En als het er toch komt, pas eraf halen als je klaar bent ipv elke keer zodra het er is :+
Tijdens het koken is het an sich geen probleem omdat je toch roert terwijl de chocolade smelt, maar pas in de mok
Mikeyttzaterdag 31 oktober 2020 @ 13:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 08:58 schreef feitcepsrep het volgende:
@:mikeyTT na het koken een beetje honing aan toevoegen. Dan heb je dat niet
Net geprobeerd, deed niks _O-
Mikeyttzaterdag 31 oktober 2020 @ 13:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 09:15 schreef heywoodu het volgende:

[..]


Echt de beste optie, je hoeft dan niks aan de melk toe te voegen of iets dergelijks, gewoon precies doen wat je altijd doet maar ondertussen blijven roeren. En niet als een dolle, maar gewoon rustig, beetje heen en weer bewegen is voldoende.
Ik doe dit wel gewoon. Met water i.p.v. melk zit ook niemand op te wachten
#ANONIEMzaterdag 31 oktober 2020 @ 13:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 13:39 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Net geprobeerd, deed niks _O-
Niet?? Oh bij mij wel.

Warm je het op hoog of laag vuur op? Ik op laag vuur iig. En niet tot kokens toe, gewoon goed warm. Dan een beetje honing in t glas / mok en dan goed doorroeren.

Nooit last van velletjes
golferzaterdag 31 oktober 2020 @ 16:22
Dat heet geen slijm, maar is een vel.
En die kan je gewoon in z'n geheel eraf halen.
Blackst4rzaterdag 31 oktober 2020 @ 16:28
Wtf doen jullie nou moeilijk over zo'n velletje :')
Watuntrikvrijdag 6 november 2020 @ 13:50
Blijven roeren tijdens het verwarmen dan kan het niet vormen... Gebruik anders een elektrisch melkkloppertje dan krijg je schuimlaagje. Net zoals bij gewone melk wanneer je Cappuccino maakt en dan krijg je ook geen velletje.
Nooit geprobeerd met Choco,maar is misschien zelfs lekker, Choco Schuimlaagje. :9
Uhmmpiezondag 15 november 2020 @ 07:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 08:15 schreef heywoodu het volgende:
Rustig roeren tijdens het koken. En als het er toch komt, pas eraf halen als je klaar bent ipv elke keer zodra het er is :+
Dit...

Voor je drinkt even heel rustog het velletje.. om je lepel roeren.

Er bestaan mensen die dat lekker vinden....
maar het gros van de mensen vindt het gewoon heel vies zo’n vel op de melk.

De enige optie om geen vel op je melk te krijgen.. is je melk niet verwarmen of de melk afdekken met een laagje folie.
Dat laatste is wat lastig als je het ook nog wil opdrinken.

Oorzaak is dat water uit de melk verdwijnt..

[ Bericht 12% gewijzigd door Uhmmpie op 15-11-2020 07:39:07 ]