abonnement Unibet Coolblue
pi_195979554
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 13:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja :{w

Ik heb er juist helemaal zin in. Als het goed is ga ik woensdag zurek maken :9~
Ha, leuk! Ik eet het volgend weekend pas want ik ben vergeten roggemeel te kopen dus dat doe ik morgen alsnog en het moet natuurlijk wel een paar dagen pruttelen en borrelen :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_195979583
quote:
2s.gif Op zondag 1 november 2020 13:37 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Welk recept ga je gebruiken? :)
Die van Serious Eats denk ik, ben nu even onderweg dus geen linkje paraat -x-
Let me see you stripped down to the bone
pi_195980938
Edit, ik doe die van @Lonaa! Thanks babe! :*

[ Bericht 37% gewijzigd door minilot op 01-11-2020 14:31:12 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_195981132
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195982130
quote:
Ik heb toevallig vandaag precies de twee in het recept genoemde kielbasas gekocht, dus deze moet het maar worden ook! :D Heb alleen geen gerookte gedroogde pruimen dus dat worden gewone gedroogde pruimen die ik misschien wel en misschien niet zelf ga roken.
Vlees wordt (behalve het spek en de worst dus) denk ik een mix van hert, wild zwijn en misschien konijnenbout. Jeuj voor het feestdagenassortiment van de Lidl, zien we maar zeggen :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_195983080
Plan: Poolse kippensoep
Met restant kippenvlees pierogi maken

Karpatka of appeltaart?
pi_195983929
quote:
Fijn recept zeg. Ik doe ook zoiets denk ik. Ik knal de gedroogde pruimen sowieso straks wel op de barbecue, die gaat toch aan.
Spoilers!
pi_195984141
Omdat de Poolse week toch nog niet begonnen is, vanavond valsspelen met een pot :+



Eens zien hoe zich dat zal verhouden tot zelf versgemaakt later deze week :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_195984178
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2020 14:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb toevallig vandaag precies de twee in het recept genoemde kielbasas gekocht, dus deze moet het maar worden ook! :D Heb alleen geen gerookte gedroogde pruimen dus dat worden gewone gedroogde pruimen die ik misschien wel en misschien niet zelf ga roken.
Vlees wordt (behalve het spek en de worst dus) denk ik een mix van hert, wild zwijn en misschien konijnenbout. Jeuj voor het feestdagenassortiment van de Lidl, zien we maar zeggen :7
Oh wauwie. :D De boodschappenronde was verschrikkelijk en alles was op dus nog even tripje Lidl zie ik echt niet zitten atm. :X

Ik vond de ene kielbasa wel terwijl ik passief agressief werd aangesproken door de Poolse mevrouw achter de toonbank die geen Nederlands kon, en de andere niet dus ik wees een willekeurige andere aan. :')

Verder heb ik spek en varkensnek en een runderlap.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195984198
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2020 16:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Fijn recept zeg. Ik doe ook zoiets denk ik. Ik knal de gedroogde pruimen sowieso straks wel op de barbecue, die gaat toch aan.
Oh slim! Hier worden het gewone gedroogde pruimen denk ik.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195984336
Ik overweeg wel zurek te maken. Van de week kocht ik roggemeel omdat ik zuurdesembrood wilde maken dus tja, eigenlijk kan ik het dan nu niet niet-doen, toch?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195984622
Net een savooiekool gekocht, dus nu ook koolrolletjes op de planning!
pi_195986163
Nou, als kant-en-klare bigos uit een grote pot voor maar ¤2,99 al zo verrekte smakelijk is dan wordt het einde van de week wel een feestje! :D O+ :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_195987192
Het ruikt hier al best wel lekker :9 #bigos
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195987490
quote:
2s.gif Op zondag 1 november 2020 18:40 schreef Lonaa het volgende:
Het ruikt hier al best wel lekker :9 #bigos
Jaloersch! Ik kan het morgen pas maken, grmbl..
Let me see you stripped down to the bone
pi_195987615
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 18:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Jaloersch! Ik kan het morgen pas maken, grmbl..
Tot nu toe ruikt het naar stamppot zuurkool met rookworst en wat extra specerijen :D

Zo smaakt het niet, toch?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195987711
quote:
2s.gif Op zondag 1 november 2020 19:00 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Tot nu toe ruikt het naar stamppot zuurkool met rookworst en wat extra specerijen :D

Zo smaakt het niet, toch?
Niet helemaal wel maar ook niet helemaal niet, zeg maar. Van die rokerige worst + zuurkool geven toch wel die overbekende associatie natuurlijk, maar het ontbreken van het aardappelelement maakt toch wel dat je het gevoel hebt iets compleet anders te eten :) Dit op basis van de cheapass potbigos van daarnet dan hè, verder heb ik het tot dusver nooit gegeten :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_195987736
Bigostopic intussen O+
@Kaatje1 vertel eens meer over jouwes in je vriezer! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_195987766
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2020 15:33 schreef Yinny het volgende:
Karpatka of appeltaart?
De eerste natuurlijk! Roomvulling altijd +1000! O+ :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_195987895
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 19:06 schreef minilot het volgende:
Bigostopic intussen O+
@:Kaatje1 vertel eens meer over jouwes in je vriezer! *O*
Ik heb geen idee meer waar ik het recept vandaan heb, ligt nu weer in een grote stapel prints. Best kans dat die van AH is. Ik heb het wel gehalveerd en en nog 3 porties van gemaakt. Morgen maar 1 portie ontdooien, en ik neem de andere 2 even mee naar vrienden die met corona op bed liggen en nul kookpuf hebben, dit kan volgens mij zo in de magnetron.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195997255
Ik heb stiekem gisteren al Pools gekookt en gegeten. Ik maakte deze pierogi met aardappel, gekarameliseerde ui en witte kaas. Voor m'n vriend ook wat truffel olie.

Het was okay. Ik vind pierogi altijd lekker, maar het is wat vlak en eentonig zo.

pi_195997334
quote:
2s.gif Op zondag 1 november 2020 19:00 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Tot nu toe ruikt het naar stamppot zuurkool met rookworst en wat extra specerijen :D

Zo smaakt het niet, toch?
Het heeft wel een meer gelaagde smaak uiteindelijk. Het hangt er ook wel van af welk vlees er verder nog in gaat en hoe lang je het laat pruttelen enzo.

De gerookte pruimen ruiken heerlijk trouwens. Ik was zelf nooit op het idee gekomen. Leuk :)
Brainwave. Ik heb nog wat hertenstoofvlees liggen. Dat kan er ook door. Ik hoop dat ik me goed genoeg voel om bigos te maken. Ik wil voorrang geven aan zurek maar als het lukt, komt er zeker bigos op tafel.
Spoilers!
pi_195998754
Misschien toch maar even snel langs de Lidl dan, voor extra vlees. Ik overdenk dit even. :D
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 2 november 2020 @ 13:46:39 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196000245
quote:
2s.gif Op maandag 2 november 2020 12:19 schreef Lonaa het volgende:
Misschien toch maar even snel langs de Lidl dan, voor extra vlees. Ik overdenk dit even. :D
Extra vlees, beste vlees

Nu zin in vlees :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196000257
quote:
1s.gif Op maandag 2 november 2020 13:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Extra vlees, beste vlees

Nu zin in vlees :')
Ik zit beef jerky te eten. :7
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')