abonnement Unibet Coolblue
pi_195779686
In hoeverre vind je het belangrijk dat jouw kinderen zelf hun politieke standpunten vormen? Voor veel mensen is politiek net als een geloof; ze wijken er niet van af en geven het door aan de kinderen. Op scholen zie je vaak dat kinderen op dezelfde partij zouden stemmen als (een van) hun ouders. Als je met jouw kinderen over politiek nieuws praat, zou je dan jouw harde mening geving of zou jij jouw kind beide kanten van het verhaal vertellen en daarmee hopen dat hij of zij een eigen mening vormt?
Zou je in de nabijheid van jouw kinderen bepaalde politici of partijen afzeiken (PVV is voor tokkies, VVD voor de rijken/asocialen, GL voor de klimaatgekkies, SP voor de mensen die zelf niet willen werken etc) of zou je dit soort uitspraken niet zo snel doen?
Ik vind het een lastige vraag. Ik zou kinderen geen politieke partij op willen dringen, maar de keuze voor een partij sluit vaak aan bij de waarden die je hebt als mens en die wil je natuurlijk wel aan je kinderen doorgeven. Daarnaast lijkt het me ook lastig om te voorkomen dat de politieke keuze van jouw kind beinvloed wordt door jou, gezien je natuurlijk wel thuis je mening wil blijven geven in de gesprekken die je voert.

Ik heb het hier natuurlijk niet over hele jonge kinderen. Ik geloof dat kinderen op de basisschool vanaf groep 7 te maken krijgen met politiek (bespreken prinsjesdag bijvoorbeeld).
  donderdag 22 oktober 2020 @ 08:57:44 #2
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_195779721
Veel kinderen stemmen PVDD denk ik omdat honden en katten zo zacht zijn O+
pi_195780046
Tenzij je actief lid bent van een politieke partij, lijkt het me niet veel uitmaken voor welke partij de rest van je gezin stemt. Je normen en waarden neem je natuurlijk mee, maar die passen vaak bij meerdere partijen.
Ik stem niet op dezelfde partij als mijn ouders, en trouwens, ik wissel zelf ook nog wel eens.
pi_195782962
Ik probeer altijd zo objectief mogelijk zaken te bespreken en niet mijn mening ergens over op te dringen; niet alleen als het over politiek gaat, overigens, maar ook over seks, onderwijs, opleiding, sport, noem maar op. Natuurlijk werkt dat maar tot op zekere hoogte. Ik probeer de woorden tijdens een gesprek met dochter (11) zorgvuldig te kiezen, maar als kan en ik in een gesprek verwikkeld zijn, ben ik een stuk minder zorgvuldig. Daar zal ze ook zeker iets van mee krijgen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')