Ik heb het hele net afgezocht, en al mn boeken na gezocht...
Maar ik kan het niet vinden...
Ik wil voor mn vriend een leuke taart bakken... Maar nu is alles aangegeven in ML....!!!
Zelf de poeders die ik moet gebruiken...
Please...! Iemand...
Hoeveel GRAM is 250 ML...???? ik weet het niet... Ik dacht zelf 250 gr...Maar klopt dat???
HELP!
quote:verschilt per stof
Op dinsdag 21 januari 2003 14:15 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
Tsss.....Ik heb het hele net afgezocht, en al mn boeken na gezocht...
Maar ik kan het niet vinden...Ik wil voor mn vriend een leuke taart bakken... Maar nu is alles aangegeven in ML....!!!
Zelf de poeders die ik moet gebruiken...Please...! Iemand...
Hoeveel GRAM is 250 ML...???? ik weet het niet... Ik dacht zelf 250 gr...Maar klopt dat???
HELP!
En een keukenweegschaal....
er moet toch een standaard "formule" voor zijn???
Is een kilogram het zelfde als 1 liter???
iemand toch weten???
Ik kan toch moeilijk het hele recept hier plaatsen..?
quote:Volume (je ML)en Massa (je grammen) vergelijken gaat net als appels en peren.
Op dinsdag 21 januari 2003 14:15 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
Tsss.....Ik heb het hele net afgezocht, en al mn boeken na gezocht...
Maar ik kan het niet vinden...Ik wil voor mn vriend een leuke taart bakken... Maar nu is alles aangegeven in ML....!!!
Zelf de poeders die ik moet gebruiken...Please...! Iemand...
Hoeveel GRAM is 250 ML...???? ik weet het niet... Ik dacht zelf 250 gr...Maar klopt dat???
HELP!
1 ml = 1 g geldt alleen voor water omdat deze een dichtheid heeft van 1 gram/ml (1 ml water weegt ook precies 1 gram). Anders gaat deze vergelijking NOOIT op.
Als poeders (meel, bloem e.d.) in ML staan aangegeven pak je toch gewoon een maatcilinder of een maatbeker en vul je die tot de gewenste hoeveelheid. En dat gebruik je dan in je mix.
Of pak een ander recept
Wat is zwaarder, een liter lood of een liter veren
(dit is de non-raadsel variant)
quote:Nou NOOIT..... Dat valt ook wel weer mee hoor
Op dinsdag 21 januari 2003 14:19 schreef kwib het volgende:[..]
Volume (je ML)en Massa (je grammen) vergelijken gaat net als appels en peren.
1 ml = 1 g geldt alleen voor water omdat deze een dichtheid heeft van 1 gram/ml (1 ml water weegt ook precies 1 gram). Anders gaat deze vergelijking NOOIT op.
quote:Die kent de topicstarter toch niet joh
Op dinsdag 21 januari 2003 14:22 schreef ikke_ook het volgende:[..]
Nou NOOIT..... Dat valt ook wel weer mee hoor
Er zijn echt wel meer stoffen met een dichtheid van 1kg/l
Maar je hebt inderdaad gelijk. Alleen is water de bekendste. In mijn "Handbook of Chemistry and Physics - 66th Editon" zullen er zeker nog een paar 100 staan die binnen de 0,95 en de 1,05 g/ml vallen
quote:en dat is ...
Op dinsdag 21 januari 2003 14:23 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
Hahaha... dat zei mn broertje ook... en toevallig weet ik het antwoord
Het boek dat ik gebruik, gebruikt kopjes....
nu staat voor in het boek : 1 kop is 250 ML
dus een halve kop is hoeveel gr????
quote:Even zwaar
Op dinsdag 21 januari 2003 14:24 schreef kwib het volgende:[..]
en dat is ...
quote:Heb jij mijn vraag wel gelezen?
Op dinsdag 21 januari 2003 14:26 schreef sundae het volgende:[..]
Even zwaar
quote:Volgens mij kun je beter patat gaan halen vandaag
Op dinsdag 21 januari 2003 14:26 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
Okee... misschien iets anders...Het boek dat ik gebruik, gebruikt kopjes....
nu staat voor in het boek : 1 kop is 250 MLdus een halve kop is hoeveel gr????
Maar ik had een weddenschap verloren dus moet ik een taart maken....
Normaal doe ik het op gevoel, maar nu maak deze taart voor t eerst...
Dus via recept...
Die taart zal er komen.... Moet ik t recept dan maar op het net zetten... ? hehehe...
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 14:27 schreef robh het volgende:[..]
Volgens mij kun je beter patat gaan halen vandaag
Maar dan is de hoeveelheid mayo weer een probleem
quote:Ja, daarom stond er een
Op dinsdag 21 januari 2003 14:27 schreef kwib het volgende:[..]
Heb jij mijn vraag wel gelezen?
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 14:31 schreef sundae het volgende:[..]
Ja, daarom stond er een
achter
Ik snap ook wel dat een liter lood zwaarder is hoor..
jij wel.....
quote:250 ml mayo is ongeveer 220 gram
Op dinsdag 21 januari 2003 14:30 schreef kwib het volgende:[..]
Maar dan is de hoeveelheid mayo weer een probleem
![]()
er staat: 1/2 kop pecannootjes.....
1 kop is 250 ml....
1/2 kop is 125 ml....
nu is de vraag... hoeveel gram is dat?? want ik kan moeilijk naar de super met : ik wil een 1/2 kop pecannootjes.... l:(
quote:En hoeveel cups is dat dan
Op dinsdag 21 januari 2003 14:32 schreef Adfundum het volgende:[..]
250 ml mayo is ongeveer 220 gram
En hoeveel cup moet er op 500 gram patat?
En hoeveel porties gaan er uit 500 gram patat?
Eten wordt er zo niet makkelijker op
quote:Kijk nou gewoon eens naar mijn link (http://www.dekooktips.com/ dus en dan naar Cupconversie). Het staat er gewoon tussen
Op dinsdag 21 januari 2003 14:38 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
okee.... een ander voorbeeld....er staat: 1/2 kop pecannootjes.....
1 kop is 250 ml....
1/2 kop is 125 ml....nu is de vraag... hoeveel gram is dat?? want ik kan moeilijk naar de super met : ik wil een 1/2 kop pecannootjes.... l:(
quote:1 - Je koopt een pak pecannootjes
Op dinsdag 21 januari 2003 14:38 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
okee.... een ander voorbeeld....er staat: 1/2 kop pecannootjes.....
1 kop is 250 ml....
1/2 kop is 125 ml....nu is de vraag... hoeveel gram is dat?? want ik kan moeilijk naar de super met : ik wil een 1/2 kop pecannootjes.... l:(
Is dat even makkelijk
En nu maar printen....... Ehhh..... Copyright?????????
Dat heb ik weer.... nu mag ik alles weer terug vertalen....
Ik heb steeds minder zin in die pecanschuimtaart.....
Jammer hoor... waar is mijn pen.....!
THEEkopjes heb ook nog ergens liggen....
THANX...hehehe
Er staat op de site....
1 kop pecan nootjes gehakt is 220 gr....!
dus mn 1/2 kopje wordt 110 gr....
das 1!..... (zucht) hehehe
quote:maar dan heb je ook wat
Op dinsdag 21 januari 2003 14:47 schreef robh het volgende:
Een taart bakken met de precisie van een hartchirurg...Het blijf een hele operatie natuurlijk
Meestal strooi ik wat in het rond en ik kijk wel wat het word...
Bakken is een grote hobby... maar die maten als ik iets nieuws wil proberen blijft erg frusterend....
Maar het was erg leuk met jullie... hehehe....
Bedankt!
quote:op de 110 gram is dat 13,6 procent. Had je hele taart kunnen verpesten
Op dinsdag 21 januari 2003 14:53 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
Nou volgens de site... scheelt dat toch nog 15 gr hahaha....
quote:maakt dat nou uit? Het blijft toch basterdsuiker?
Op dinsdag 21 januari 2003 14:58 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
Zeg wat voor basterdsuiker wordt er verkocht.... de aangedrukte of de losse???
Bedank, echt bedankt....
Jammer dat jullie de koffiebollen met witte chocolade saus en de pecanschuimtaart niet kunnen proeven als ze morgen klaar zijn.....:'(
en dan ben je mij allang vergeten met mn domme vraag...hahaha
quote:maar het blijft dezelfde suiker. Aan jou de keus of je het aandrukt of niet
Op dinsdag 21 januari 2003 15:03 schreef Shadow_Of_Avalon het volgende:
nou losse bastersuiker is 145 gr en aangedrukt is 220 gr....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |