Kanaroe | vrijdag 9 oktober 2020 @ 15:37 |
Ik kocht vandaag een paar blikjes La Morena chipotlepepers in adobosaus, een voor mij onbekend produkt. Voor ik het blikje openruk en de inhoud vervolgens (nog) nergens in kan verwerken ben ik benieuwd wat jullie eventueel met dit spulletje doen. Marinades maken? Door een sausje? Warm of koud gebruiken? Etcetera Bedankt alvast! [ Bericht 1% gewijzigd door Kanaroe op 09-10-2020 16:31:20 ] | |
Kanaroe | vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:11 |
Niemand die dit spulleke ooit heeft gebruikt? | |
Yinny | vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:19 |
Ik heb het in de baconjam gebruikt, vond het pittig! Hier is een hoop inspiratie: https://favorflav.com/nl/food/chipotle-e-adobo/ | |
minilot | vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:30 |
Ik hak ze graag met saus en al in stukjes en dan als bijlage bij tacos, burritos, enchiladas en aanverwanten in een bakje op tafel, tussen de zure room en de guacamole en zulks Ze doen het ook prima in chili con carne, of ik pureer ze door mayonaise heen, of samen met wat roerei - enfin, van alles dus waar je wel een kledder rokerige pittigheid bij of in kunt gebruiken | |
Kanaroe | vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:31 |
Bedankt! Ik kan niet wachten het blikje te openen! | |
Kanaroe | vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:33 |
Bedankt! Ben zo benieuwd, ik zie de opties nu beter. | |
anndb | zaterdag 10 oktober 2020 @ 09:11 |
Ik maak altijd chipotle mayonaise, heel simpel door in klein bodempje water de chipotle op te koken zodat deze wat zachter is en dan met gereduceerd kookvocht de chipotle met mayonaise pureren. Heb je een lekkere pittige rokerige mayonaise, beetje zoals de chipotle southwest van subway. Gebruik die dan ook vaak op broodjes. | |
Farenji | zaterdag 10 oktober 2020 @ 09:12 |
Ik heb er wel eens chili mee gemaakt. Was best lekker. | |
Anneloos | zaterdag 10 oktober 2020 @ 09:21 |
Omg dit wil ik.. | |
n0a | zaterdag 10 oktober 2020 @ 10:55 |
Ik gebruikte het bij gestoofde riblappen (ipv varkensvlees uit het recept) met bonen en barbecuesaus. Soort chili idee. https://cooking.nytimes.c(...)becue-pork-and-beans | |
Kanaroe | zaterdag 10 oktober 2020 @ 12:48 |
Dat klinkt ook goed, thx | |
Kanaroe | zaterdag 10 oktober 2020 @ 12:48 |
Dankje! | |
Kanaroe | zaterdag 10 oktober 2020 @ 12:50 |
Helaas kan ik het recept niet lezen, zonder account, maar ik ben gek op riblappen Thx! | |
Kanaroe | maandag 12 oktober 2020 @ 09:19 |
Ook sterk; ik lees net voor de vuist weg wat in mijn nieuwe kookboek van Van Boven (gekocht n.a.v. een kooktopic hier op Fok) en zie direct 2 recepten met ingeblikte chipotle!! | |
realAIVD | woensdag 14 oktober 2020 @ 20:44 |
Sinds ik chipotle in adobo heb gebruikt in de chili, wil ik echt nooit meer chili eten zonder! Na de blikjes die ik jaren geleden met veel moeite kon bemachtigen, koop ik tegenwoordig een potje gesneden chili in adobo (van la morena ook, volgens mij) bij AH, wel zo makkelijk. In beide gevallen gebruik ik ongeveer een eetlepel op een portie chili van 2 personen (uit het blikje dus fijngehakt met saus) | |
Kanaroe | donderdag 15 oktober 2020 @ 08:49 |
Lekker hoor! Bedankt voor je reactie! | |
falling_away | donderdag 15 oktober 2020 @ 09:09 |
Ik heb ze toevallig laatst voor het eerst gekocht voor dit recept: https://www.allrecipes.co(...)ooker-chicken-tinga/ Het is fijn dat je tegenwoordig steeds meer ingrediënten voor dit soort recepten in de supermarkt kunt kopen, want de Mexicaanse restaurants zijn in Nederland (en omliggende landen) vaak dikke prut.. Zelf aan de slag gaan met dit soort pepers, en originele kruiden (komijn, oregano etc). zorgt voor een overheerlijk resultaat. | |
Kanaroe | donderdag 15 oktober 2020 @ 12:15 |
Ja, fijn om steeds meer in de supermarkt te kunnen vinden. En om wat te experimenteren, dat kiprecept ziet er ook heerlijk uit | |
fruityloop | dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:11 |
Wij maken geen chili meer zonder dit spul, die rokerige pittigheid doet echt lekkere dingen in een chili. En het staat voor de verandering eens bij een grotere keten in in schap, in plaats van één obscuur kookwinkeltje aan de andere kant van het land ofzo. | |
Kanaroe | dinsdag 20 oktober 2020 @ 12:27 |
Ik moet bekennen dat de blikjes nog onaangeroerd zijn, maar ik ben ook blij met dit soort produkten! Bedankt voor je bericht, ik heb ondertussen zin in mexicaans gekregen! Nu nog even tijd maken voor een goeie kooksessie. P.S. Mooi Volvo-logo | |
111210 | dinsdag 20 oktober 2020 @ 15:20 |
ik doe het soms op tacos of buritos ipv pepers, maar het is vrij rokerig en sterk, dus niet iets wat ik nog een keer zal kopen | |
Kanaroe | dinsdag 20 oktober 2020 @ 15:24 |
Thx! Ik ben benieuwd hoe het mij bevalt | |
Kanaroe | woensdag 21 oktober 2020 @ 15:05 |
Haa, ze zijn echt Spicy!! En smokey! Thx voor de tips allen, Mexicaans getinte bonenprut à la Kanaroe gaat lekker worden | |
Nine. | vrijdag 23 oktober 2020 @ 09:53 |
Klinkt goed, ga ik eens proberen. | |
Kanaroe | vrijdag 23 oktober 2020 @ 10:08 |
Eindconclusie. Ik vond het vrij scherp, een beetje tè zelfs. Omdat ik vaak gerookt paprikapoeder gebruik was ik niet zo verrast door de smokyness. Ik geef toch de voorkeur aan verse pepers en specerijen. Maar de tips in dit topic zal ik in de toekomst wel raadplegen, want de voorraad moet wel gebruikt worden tenslotte Eet lekker allen! | |
Fretwork | vrijdag 23 oktober 2020 @ 11:02 |
Dit is megalekker als je tacos maakt. Bijvoorbeeld als rundvlees barbacoa slow cookt of pulled mushroom maakt. Vooral dat rokerige doet erg veel. Dat, guacamole, Peruaanse Salsa Criolla en wat rode kool en je hebt heerlijke tacos. | |
Kanaroe | zaterdag 24 oktober 2020 @ 14:26 |
Barbacoa staat in de planning, met de chipotle-saus erbij. Heb al mooie riblappen in huis |