Ik hak ze graag met saus en al in stukjes en dan als bijlage bij tacos, burritos, enchiladas en aanverwanten in een bakje op tafel, tussen de zure room en de guacamole en zulksquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 15:37 schreef Kanaroe het volgende:
Ik kocht vandaag een paar blikjes La Morena chipotlepepers in adobosaus, een voor mij onbekend produkt.
Voor ik het blikje openruk en de inhoud vervolgens (nog) nergens in kan verwerken ben ik benieuwd wat jullie eventueel met dit spulletje doen.
Marinades maken? Door een sausje? Warm of koud gebruiken? Etcetera
Bedankt alvast!
Bedankt! Ik kan niet wachten het blikje te openen!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:19 schreef Yinny het volgende:
Ik heb het in de baconjam gebruikt, vond het pittig!
Hier is een hoop inspiratie:
https://favorflav.com/nl/food/chipotle-e-adobo/
Bedankt! Ben zo benieuwd, ik zie de opties nu beter.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:30 schreef minilot het volgende:
[..]
in
Ik hak ze graag met saus en al in stukjes en dan als bijlage bij tacos, burritos, enchiladas en aanverwanten in een bakje op tafel, tussen de zure room en de guacamole en zulks
Ze doen het ook prima in chili con carne, of ik pureer ze door mayonaise heen, of samen met wat roerei - enfin, van alles dus waar je wel een kledder rokerige pittigheid bij of in kunt gebruiken
Omg dit wil ik..quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 09:11 schreef anndb het volgende:
Ik maak altijd chipotle mayonaise, heel simpel door in klein bodempje water de chipotle op te koken zodat deze wat zachter is en dan met gereduceerd kookvocht de chipotle met mayonaise pureren. Heb je een lekkere pittige rokerige mayonaise, beetje zoals de chipotle southwest van subway. Gebruik die dan ook vaak op broodjes.
Dat klinkt ook goed, thxquote:Op zaterdag 10 oktober 2020 09:11 schreef anndb het volgende:
Ik maak altijd chipotle mayonaise, heel simpel door in klein bodempje water de chipotle op te koken zodat deze wat zachter is en dan met gereduceerd kookvocht de chipotle met mayonaise pureren. Heb je een lekkere pittige rokerige mayonaise, beetje zoals de chipotle southwest van subway. Gebruik die dan ook vaak op broodjes.
Dankje!quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 09:12 schreef Farenji het volgende:
Ik heb er wel eens chili mee gemaakt. Was best lekker.
Helaas kan ik het recept niet lezen, zonder account, maar ik ben gek op riblappenquote:Op zaterdag 10 oktober 2020 10:55 schreef n0a het volgende:
Ik gebruikte het bij gestoofde riblappen (ipv varkensvlees uit het recept) met bonen en barbecuesaus. Soort chili idee.
https://cooking.nytimes.c(...)becue-pork-and-beans
Lekker hoor! Bedankt voor je reactie!quote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:44 schreef realAIVD het volgende:
Sinds ik chipotle in adobo heb gebruikt in de chili, wil ik echt nooit meer chili eten zonder!
Na de blikjes die ik jaren geleden met veel moeite kon bemachtigen, koop ik tegenwoordig een potje gesneden chili in adobo (van la morena ook, volgens mij) bij AH, wel zo makkelijk.
In beide gevallen gebruik ik ongeveer een eetlepel op een portie chili van 2 personen (uit het blikje dus fijngehakt met saus)
Ja, fijn om steeds meer in de supermarkt te kunnen vinden. En om wat te experimenteren, dat kiprecept ziet er ook heerlijk uitquote:Op donderdag 15 oktober 2020 09:09 schreef falling_away het volgende:
Ik heb ze toevallig laatst voor het eerst gekocht voor dit recept: https://www.allrecipes.co(...)ooker-chicken-tinga/
Het is fijn dat je tegenwoordig steeds meer ingrediënten voor dit soort recepten in de supermarkt kunt kopen, want de Mexicaanse restaurants zijn in Nederland (en omliggende landen) vaak dikke prut.. Zelf aan de slag gaan met dit soort pepers, en originele kruiden (komijn, oregano etc). zorgt voor een overheerlijk resultaat.
Wij maken geen chili meer zonder dit spul, die rokerige pittigheid doet echt lekkere dingen in een chili. En het staat voor de verandering eens bij een grotere keten in in schap, in plaats van één obscuur kookwinkeltje aan de andere kant van het land ofzo.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:11 schreef Kanaroe het volgende:
Niemand die dit spulleke ooit heeft gebruikt?
Ik moet bekennen dat de blikjes nog onaangeroerd zijn, maar ik ben ook blij met dit soort produkten!quote:Op dinsdag 20 oktober 2020 11:11 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wij maken geen chili meer zonder dit spul, die rokerige pittigheid doet echt lekkere dingen in een chili. En het staat voor de verandering eens bij een grotere keten in in schap, in plaats van één obscuur kookwinkeltje aan de andere kant van het land ofzo.
ik doe het soms op tacos of buritos ipv pepers, maar het is vrij rokerig en sterk, dus niet iets wat ik nog een keer zal kopenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 15:37 schreef Kanaroe het volgende:
Ik kocht vandaag een paar blikjes La Morena chipotlepepers in adobosaus, een voor mij onbekend produkt.
Voor ik het blikje openruk en de inhoud vervolgens (nog) nergens in kan verwerken ben ik benieuwd wat jullie eventueel met dit spulletje doen.
Marinades maken? Door een sausje? Warm of koud gebruiken? Etcetera
Bedankt alvast!
Thx! Ik ben benieuwd hoe het mij bevaltquote:Op dinsdag 20 oktober 2020 15:20 schreef 111210 het volgende:
[..]
ik doe het soms op tacos of buritos ipv pepers, maar het is vrij rokerig en sterk, dus niet iets wat ik nog een keer zal kopen
Klinkt goed, ga ik eens proberen.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 09:11 schreef anndb het volgende:
Ik maak altijd chipotle mayonaise, heel simpel door in klein bodempje water de chipotle op te koken zodat deze wat zachter is en dan met gereduceerd kookvocht de chipotle met mayonaise pureren. Heb je een lekkere pittige rokerige mayonaise, beetje zoals de chipotle southwest van subway. Gebruik die dan ook vaak op broodjes.
Barbacoa staat in de planning, met de chipotle-saus erbij. Heb al mooie riblappen in huisquote:Op vrijdag 23 oktober 2020 11:02 schreef Fretwork het volgende:
Dit is megalekker als je tacos maakt. Bijvoorbeeld als rundvlees barbacoa slow cookt of pulled mushroom maakt.
Vooral dat rokerige doet erg veel.
Dat, guacamole, Peruaanse Salsa Criolla en wat rode kool en je hebt heerlijke tacos.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |