abonnement Unibet Coolblue
pi_195504688
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL!

De regels:
- Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg in het thematopic

In de week van 12-18 oktober koken we 1 of meerdere gerechten uit de periode 1950-1970.

De bedoeling is dat er hier nog wat inhoudelijks komt te staan over de Nederlandse keuken uit deze periode, LS is echter uit de running en Muck en ik vrij druk (geweest).

Wat ik een intressant linkje vond:
https://anderetijden.nl/a(...)-van-de-jaren-zestig

En ook:
https://www.myhappykitche(...)drinken-de-jaren-70/

[ Bericht 17% gewijzigd door Lonaa op 10-10-2020 07:41:16 ]
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195504863
Het enige dat ik kan bedenken is steak Diana en alles met perzik.
Spoilers!
pi_195504890
Saroma :r
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195504928
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195505030
Ik ga in ieder geval sputnik maken, en (zoals de familie van mijn vader het noemt :D ) glibberdebIl

Macaroni met ketchup en smac gaat me te ver :P

Stamppotten zijn natuurlijk altijd goed
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 oktober 2020 @ 13:32:00 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195505049
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195505225
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
pi_195505287
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:41 schreef AnneX het volgende:

[..]

en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
Was dat een ding ja, ruawe bloemkool met pindasaus? :D

Ik vind Hollandse jaren 70 tapas wel een prima optie voor voglende week :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195506776
Ik kreeg opeens een brainwave. Volgens mij staat het nu ook nog wel op het programma, maar ik ga hete bliksem maken. Volgens mij heb ik dat niet meer gegeten sinds ik het huis uit ben (en da's best lang geleden). En om helemaal terug te gaan naar de familie eettafel saroma als dessert.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195506967
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
pi_195514346
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
pi_195515437
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195515494
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195521943
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:57 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Geen idee, ik was aan het youtuben en struikelde er toen over :)
pi_195521974
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
Die heb ik ook liggen, uit 1962 (dertiende druk) valt nog net niet uit elkaar van ellende. Dan staat bij jou ook tafeldekken tafeldienen erin ?
pi_195522175
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Spoilers!
pi_195522505
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:22 schreef Lonaa het volgende:
Saroma :r
:7
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195522549
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195522563
Ik ga eens kijken of er hier wat van te maken valt. Genoeg geërfde kookboeken uit de jaren 60 en 70 en Symph heeft een voorliefde voor vreselijke creaties uit die tijd, maar daar geef ik eigenlijk nooit aan toe, op ananas in de zuurkoolschotel na dan.
Eieren in slasaus, smac, zilveruitjes, ketchup, macaroni, ik lust het allemaal echt niet.

Saroma moet inderdaad wel, volgens mij heb ik er zelfs nog glazen schaaltjes van in de kast staan
pi_195523039
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Ik heb een druk uit de 00 :D
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 10:53:33 #21
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_195523314
wat een leuke editie dit!
ik ga ook eens neuzen in de oude kookboeken van mn moeder... ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 11:52:05 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195524337
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195524478
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 12:11:37 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195524734
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:58 schreef Lonaa het volgende:

De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Je hebt geen hoge dunk over het geheugen van mensen die wat ouder zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195525378
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
[ afbeelding ]
Zalig :9
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')