abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195440127
In de vroege dagen van Bitcoin had je faucets. De eerste was van Gavin Andreson en betaalde 5 BTC uit per bezoeker. Op dit moment zou dat $ 53.500,- waard zijn, in die tijd kocht Laszlo Hanyecz pizza voor 10.000 BTC wat de eerste waardebepaling van Bitcoin werd (de 2 pizzas die Laszlo bestelde waren $ 41,- waard). Daarmee kunnen we vaststellen dat Gavin toen $ 0,02 uitgaf per bezoeker, wat nu gelijk zou staan aan 0.00000190 BTC oftewel 190 satoshi. Tegenwoordig kun je nog steeds gratis bitcoin verdienen. De opbrengsten lijken nu misschien niet heel veel, maar wie weet wat ze waard zijn over 10 jaar? ;)

Het stacken van sats doen we tegenwoordig via een oplossing op de 2e laag van Bitcoin, genaamd het Lightning Network. Bitcoin zelf is te langzaam en te duur voor kleine transacties (maar goedkoop en veilig voor grote transacties). Met Lightning Network worden er kanalen geopend met bitcoin en kunnen er transacties razendsnel gedaan worden. Pas als er kanalen gesloten worden, zijn de bitcoin weer te vinden in de blockchain. Klinkt lastig, maar dat is het niet. Download Phoenix (Android) of BlueWallet (iOS & Android) en begin met stacken.

Stekking.com
CashBack is een bekend fenomeen bij internetshoppers. Doe een bestelling bij een aangesloten webshop en krijg een percentage van je bestelling in euro's terug. Stekking doet hetzelfde, maar dan met bitcoin.Turbo 84
Turbo 84 is een simpele Flappybird-achtige racegame waarmee je tickets kunt verdienen. Aan de hand van die tickets wordt elke dag een prijzenpot verloot (kleinste payout 10 sats per ticket, grootste payout 5000 sats per ticket). Opgeven voor de beta kan hier (Android-only momenteel).

Nog niet getest door mij:
LIGHT⚡NITE: Battleroyale game waarmee je satoshi's kunt verdienen.
Bitcoin Bounce: Simpele game.

De opbrengsten zijn momenteel niet heel veel (of je moet heel veel op het internet kopen). Maar ontdek hiermee hoe Bitcoin en het Lightning Network werken. En misschien wordt het ooit nog wat waard. ;)

Heb je vragen over Bitcoin, Lighting Network of andere dingen uit dit topic, stel ze gerust en ik geef graag antwoord. Ook suggesties zijn meer dan welkom.

Afhankelijk van de interesse voor dit topic, blijf ik de OP updaten.

[ Bericht 1% gewijzigd door dimmak op 05-10-2020 12:02:14 ]
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_195714131
Interessant!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')