abonnement Unibet Coolblue
pi_195430250
Ik zie dat ik in een verkeerde topic zit. Hoe kan ik dit verwijderen?

Politie en gemeenten hebben afgelopen weekend de handen vol gehad aan illegale feesten op diverse plekken in het land. Tientallen boetes werden daarbij uitgedeeld. „Terecht”, stelt viroloog Ab Osterhaus. „Er is maar een klein deel van de bevolking nodig die het virus blijft uitzaaien om weer in een strengere lockdown terecht te komen.”

In de regio Haarlem, onderdeel van veiligheidsregio Kennemerland, kunnen een honderdtal feestgangers een prent op de mat verwachten. Daar werden twee illegale feesten in de nacht van zaterdag op zondag opgebroken: n in een bunker in Velserbroek en de ander bij een viaduct in Haarlemmerliede.

Marianne Schuurmans, voorzitter van de veiligheidsregio, stelt dat er de afgelopen maanden veel geduld en begrip is geweest, maar dat is nu op. „Nu krijgen mensen boetes om ze ervan te doordringen dat illegale feesten asociaal zijn.”

BEKIJK OOK:

Politie beindigt illegaal rave-feest Weert, deelt 0 boetes uit
Er wordt dan ook streng gehandhaafd, aldus Schuurmans. Want naast dat het gewoonweg illegaal is, is het ook valse concurrentie voor de horeca die om 22.00 uur de deuren moet sluiten en zijn dit soort feesten volgens haar een gevaar voor de volksgezondheid. „De jongeren gaan na zo’n feest namelijk gewoon weer naar school, werk, ouders en grootouders.”

Schuurmans: „We zien het aantal besmettingen n het aantal ziekenhuisopnames flink oplopen, iedereen zou juist nu moeten meewerken. Belangrijk is dat jongeren beseffen dat als ze n niet feesten, des te eerder de horeca weer kan gaan draaien en er weer legale feesten georganiseerd kunnen worden.”

Illegale rave
Ook in het Limburgse Weert moesten instanties ingrijpen. De mobiele eenheid heeft daar op zondagochtend rond 09.00 een einde gemaakt aan een illegale rave-party waaraan zo’n honderd mensen meededen. Volgens een politiewoordvoerster kwamen de deelnemers ook uit Duitsland en Belgi.

Opvallend is dat daar geen boetes zijn uitgeschreven. De prioriteit lag bij het schoonvegen van het pand. „Of we de boodschap afgeven dat je als bezoeker veilig bent door geen boetes uit te delen? Ik snap de vraag, maar nee: we treden wel degelijk op. Er zijn mensen aangehouden, het feest is ook gestopt. De opdracht van de Mobiele Eenheid was om het feest te beindigen”, reageert een woordvoerder tegen De Telegraaf.

De burgemeester van Weert stelt dat het om ’een heel stijlloze actie’ gaat. Meer wil ze er zondagmiddag nog niet over kwijt.

Besmettingsgevaar
Volgens Ab Osterhaus hoef je ’nauwelijks viroloog te zijn’ om in te zien dat dit soort feestjes een groot besmettingsgevaar vormen. „We zien dat het virus zich juist heel makkelijk verspreid bij feestjes met meerdere mensen die onderling geen afstand houden, geen mondkapjes dragen en geen verdere voorzorgsmaatregelen nemen.”

Dat hebben we volgens de viroloog aan het begin van de coronacrisis ook gezien bij de vakantiegangers die eerst de aprs-ski bar en niet veel later de carnavalstent indoken. „Het bron- en contactonderzoek dat gedaan is geeft aan dat dit toch een belangrijke bron van besmetting is.”

Mensen moeten volgens hem beseffen dat dit absoluut niet mag gebeuren. „Er is maar een klein deel van de bevolking nodig die het virus blijft uitzaaien om weer in een strengere lockdown terecht te komen. Daar maak ik me grote zorgen over. Het is dan ook terecht dat er gehandhaafd word.”

Wat kunnen ze hier tegen doen als ze mensen het toch willen en gewoon doen?

Telegraaf 4 oktober 2020
pi_195430328
Het is al te laat; de boel is verpest 14.gif
pi_195430423
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2020 19:32 schreef Socios het volgende:
Het is al te laat; de boel is verpest 14.gif
Hoe bedoel je verpest? Dat er sowieso een lockdown aan komt?
pi_195942152
lockdown NU!!!
klap in het gezicht van de zorg deze partys :S
Waardeloos in COR.
Als een topic je niet bevalt blijf dan lekker weg.
Wat een kansloze figuur ben je toch. Laat hem met rust. Moeilijk is het niet
  vrijdag 30 oktober 2020 @ 11:51:31 #5
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_195942306
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 11:42 schreef Doug-Heffernan het volgende:
lockdown NU!!!
klap in het gezicht van de zorg deze partys :S
:S
:')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')