abonnement Unibet Coolblue
pi_195491379
Ahoy is leeg, zelfs geen bedden, valt dus wel mee.
pi_195491384
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2020 19:20 schreef macca728 het volgende:
Ja omdat de overheid flink heeft bezuinigd erop en er te weinig personeel is.

Reguliere patienten moeten ook worden geholpen.

Verplaats patienten met corona naar aparte ziekenhuizen, dan ben je al iets verder denk ik
Hoe dan? Je hebt nog steeds evenveel capaciteit en personeel. Die verplaats je dan mee.
pi_195491414
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2020 19:22 schreef Jed1Gam het volgende:
Ahoy is leeg, zelfs geen bedden, valt dus wel mee.
Voor de noodbedden daar is alleen personeel als alle overige zorg plat wordt gelegd.
pi_195491417
Ik denk dat je dan wat ruimte bespaart omdat je minder maatregelen moet nemen, waardoor je ook wat personeel overhoudt, wellicht minder kans op besmettingen bv.
pi_195491469
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2020 19:24 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Voor de noodbedden daar is alleen personeel als alle overige zorg plat wordt gelegd.
Via teams misschien meerdere bedden aansturen. Zo voorkom je dat de zorgmedewerkers ook ziek worden :P

Tegenwoordig kan je ook met drones de medicatie droppen.
pi_195491552
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2020 19:27 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Via teams misschien meerdere bedden aansturen. Zo voorkom je dat de zorgmedewerkers ook ziek worden :P

Tegenwoordig kan je ook met drones de medicatie droppen.
Coronapatienten hebben juist meer zorg nodig dan een gemiddelde patiënt....
pi_195491975
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2020 19:30 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Coronapatienten hebben juist meer zorg nodig dan een gemiddelde patiënt....
Vrijwilligers uit de horeca inzetten, deze aansturen met een webcam op hun hoofd, via zoom.

Als dat niet kan, tja dan zit er niks anders op dan de dood met open armen ontvangen.
pi_195492133
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2020 19:46 schreef Jed1Gam het volgende:
Vrijwilligers uit de horeca inzetten, deze aansturen met een webcam op hun hoofd, via zoom.
Idd, zo moeilijk kan het toch niet zijn om iemand om te draaien?

Philips schijnt een flinke deal met beademingsapparatuur misgelopen zijn, dus die kunnen ze mooi aan Nederland leveren.
So we just called him Fred too
pi_195592868
Maasstad Ziekenhuis Rotterdam: 'Zet het leger in'

De opleving van het coronavirus hakt er in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis stevig in. De stad kampt met hard oplopende coronabesmettingen en die treffen ook het ziekenhuis. Het ziekteverzuim onder het personeel is gestegen van vier naar zeven procent, ruim honderd personeelsleden zijn besmet met het coronavirus en de reguliere zorg is al met 35 procent afgeschaald.



De ziekenhuis-directeur en specialisten spreken waarschuwende woorden. "We hebben inmiddels drie afdelingen voor covidpatiënten", zegt internist-infectioloog Jan den Hollander. "We hebben al veel geplande operaties in de reguliere zorg moeten afzeggen." En hij verwacht nog een sterke stijging van de afschaling van de reguliere zorg. "Die is echt niet te redden gezien het nog steeds oplopend aantal besmettingen."

Het baart Den Hollander zorgen dat het kabinet zegt dat de reguliere zorg naast de covidzorg door moet gaan. "Dat is echt iets wat niet lukt en dat moet het kabinet nu zelf naar buiten brengen. Dat we het op deze manier niet meer redden. Dat is ook het verschil met de eerste piek, toen werd de reguliere zorg meteen afgeschaald. Die moet van het kabinet nu gewoon doorgaan. En dat kan niet."

Acute zorg
Het water staat het ziekenhuis inmiddels aan de lippen, zegt ook de voorzitter van de Raad van Bestuur Peter Langenbach. Hij ziet de keuzes die hij moet maken met lede ogen aan. Al twee keer heeft de ziekenhuisdirecteur de spoedeisende hulp moeten sluiten. "We moesten ambulances wegsturen. Terwijl we er juist zijn voor mensen die spoedeisende hulp nodig hebben. Dit is vreselijk."

Operaties in de reguliere zorg afbellen, vindt hij ook een moeilijke beslissing. Hij schaamt zich er zelfs voor. Langenbach: "We sturen een bloemetje, want niet iedereen begrijpt het. Maar onze keus is: een covidpatiënt heeft acute zorg nodig en die geven we. De andere zorg moet dan wachten, die in stand houden is onhoudbaar."

De toename van het aantal patiënten is vooral ook te zien op de IC-afdeling. Opschalen is daar nog wel mogelijk, mits er voldoende personeel is en dat is lastig met het huidige ziekteverzuim. "Er is geen plaats meer voor alle patiënten, de maximale capaciteit is bereikt, vanwege het tekort aan personeel, zegt ziekenhuisdirecteur Langenbach.

De inzet van medisch personeel van Defensie en privéklinieken, lijkt specialist Den Hollander onontkoombaar. "Ik zeg nu al: zet het leger in, graag! Dat is echt nodig."
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)et-het-leger-in.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_195593082
Tja, daar is Ernst Kuipers toch voor? Om die acute zorg te managen.
Maarja, die zit liever met zijn kop op tv :N
So we just called him Fred too
pi_195596062
Door het chronische tekort aan verpleegkundigen zal er een ramp ontstaan in de ziekenhuizen. Nu al worden veel operaties uitgesteld. Waarom zijn er zoveel werkelozen en ook een tekort aan verpleegkundigen?
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  Moderator maandag 12 oktober 2020 @ 22:26:15 #62
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195598544
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 20:52 schreef paulgo het volgende:
Door het chronische tekort aan verpleegkundigen zal er een ramp ontstaan in de ziekenhuizen. Nu al worden veel operaties uitgesteld. Waarom zijn er zoveel werkelozen en ook een tekort aan verpleegkundigen?
Omdat niet iedere werkloze geschikt is om er medisch personeel van te maken en het geen 2 weken duurt om verpleegkundigen en artsen op te leiden, mischien?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195604670
Het verpleegkundigen tekort speelt al vele jaren. Dus dat had eerder wel gekund als de werkelozen maar enigszins geschikt en gemotiveerd waren. Ook was en is omscholing nauwelijks mogelijk in Nederland en is daar nooit geld in gestoken door de overheid. Omscholing mag niks kosten en stelt daardoor nauwelijks iets voor. Een cursusje van een maand tot administratief medewerker is het hoogst haalbare wat vergoed wordt door de sociale dienst, maar een vierjarige opleiding tot verpleegkundige, ICT-er of technicus enz is te duur voor de overheid. Ik vind het een achterlijke situatie massawerkeloosheid gecombineerd met een massapersoneelstekort
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
pi_195643353
quote:
Ziekenhuizen Almelo en Hengelo nemen tijdelijk alleen nog coronapatiënten op
Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) neemt voorlopig alleen nog coronapatiënten op in de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. In Twente zijn de laatste dagen veel nieuwe coronagevallen vastgesteld. De situatie is er volgens het coronadashboard ‘ernstig’.
https://www.ad.nl/binnenl(...)tienten-op~a242615a/
Volledig afgeschaald
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_195851903
Hectiek en drukte in Maasstad Ziekenhuis: ambulances staan soms in een file te wachten

Ambulances die voor de deur wachten. Coronapatiënten die urenlang op de spoedeisende hulp liggen tot er in het ziekenhuis een bed vrij is. Op de spoedhulp merken artsen én verpleegkundigen hoe de tweede golf het Maasstad Ziekenhuis in corona-haard Rotterdam overspoelt. ,,De problemen zijn groot. Veel personeel is ziek. Het knelt. We zitten op het randje van wat nog kan.’’



,, Ik ben de komende tijd iets minder thuis’’, vertelde Hien van Leeuwen-Nguyen na de zomervakantie tegen haar twee kinderen van zes en acht jaar oud. Want met de komst van tientallen coronapatiënten draait de internist acute geneeskunde extra diensten op de spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis.

Ambulances
Van Leeuwen vertelt het ontspannen. Haar ogen glimlachen boven het mondkapje. Niet het harde werken vindt zij moeilijk. Nee, juist het niet kúnnen doen waarvoor ze is opgeleid, frustreert haar. Als de ambulances met patiënten tientallen minuten in deze coronacrisis voor de deur moeten wachten. Soms in een file.

Of als de spoedeisende hulp een uur op slot gaat voor ambulances met coronapatiënten. Simpelweg omdat er geen plek voor hen is op de verpleegafdeling. De afgelopen drie weken ligt ook de corona-ic steeds vaker vol. De zorg stroopt op én dat is het eerste zichtbaar op de spoedhulp.

,,Ik ben acute dokter geworden omdat ik mensen wil helpen. Als we dan moeten sluiten –al is het maar een uur- dan raakt mij dat. Ik wil het liefste altijd goede zorg leveren en toegankelijk zijn.’’ Waar zo’n ambulancestop in de eerste negen maanden in totaal vier keer voorkwam, gebeurde dat de afgelopen weken zeven keer.

Bestuurder Peter Langenbach:,,Je wilt als ziekenhuis áltijd voor iedereen open zijn. Dat we nu geplande operaties moeten afzeggen, dat willen we eigenlijk helemaal niet, maar het kan niet anders. De problemen zijn groot. Veel personeel is ziek: ruim 7 procent: vierhonderd van de drieduizend. Het knelt. We zitten op het randje van wat nog kan.’’

Spoed
Vreemd genoeg is het ook op de eerste hulp vele malen drukker dan in de eerste golf. En dat is niet af te schalen, zoals dat bij operaties, behandelingen en afspraken wél kan. Wat met spoed komt, moet met spoed worden bekeken.

,,In de eerste golf bleven patiënten weg. Er heerste een enorme angst om naar het ziekenhuis te gaan. Bij pijn op de borst bleven mensen thuis’’, vertelt Van Leeuwen. ,,Later zagen we bij een groter hartinfarct dat ze al een kleine hadden gehad. Er waren geen sportblessures en veel minder verkeersongevallen. Nu is dat anders. De spoedzorg gaat nu wel door zoals die altijd doorgaat. En daarnaast hebben we nog eens de vele coronapatiënten.’’

Die dubbele drukte maakt deze tweede golf zwaarder, vertelt verpleegkundige Claudia Prein. Toen na de zomervakantie steeds meer coronapatiënten binnenkwamen, nam zij dat gelaten. ,,We wisten dat het ging komen.’’ Maar nu merkt zij dat het niet te vergelijken is met de eerste golf. ,,Zagen we in het voorjaar op één dag dertig coronapatiënten, nu zijn dat er in een dienst van acht uur al dertig. Je merkt ook echt dat we in de brandhaard zitten.’’
https://www.ad.nl/binnenl(...)wachten-br~a0c85ddb/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')