abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 3 oktober 2020 @ 14:59:23 #26
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_195405991
Dat overal stappen herken ik wel. En overal omhoog komen. Behalve (gelukkig!) in bed _O- Dat heeft hij nog niet door. De box wel overigens.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  FOK!fotograaf zaterdag 3 oktober 2020 @ 15:05:03 #27
148247 taxibabe
pi_195406086
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 14:59 schreef automatic_ het volgende:
Dat overal stappen herken ik wel. En overal omhoog komen. Behalve (gelukkig!) in bed _O- Dat heeft hij nog niet door. De box wel overigens.
De box is hier al eruit. Hij ging alleen nog maar staan, spelen in de box ho maar. :')
In bed hopt hij zo naar de rand, dus opletten geblazen en dan maar op de grond. Dus boven moeten we nu ook aan een traphekje, hij is de hele dag bezig met ontdekkingstochten. En zelf de bal apporteren, bal weggooien, er achteraan, bal pakken en weer weggooien.. zo het hele huis door. _O-
pi_195411629
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 08:25 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Dat willen blijven drinken is natuurlijk ook typisch reflux. Drinken om de pijn te willen verzachten. Ons kereltje is nu ik schat rond de 5400 gram en we geven nog steeds kleine voedingen van 90. Behalve de laatste voeding, dan geven we wel 120. Hij lijkt er snachts weinig last Van te hebben en 90 cc voor de nacht is voor ons niet te doen. Dan zitten we op 3 nacht voedingen. Plus nog baby weer in slaap krijgen elke keer... nee. Van de week hebben we overdag 120 cc gegeven, maar dat was één grote ellende. Heel de dag een huilende baby. Dus kijk niet naar wat ze 'moet' krijgen, kijk naar je kindje zelf.

Je zou afgekolfde melk in een flesje met speentje maat 1 kunnen gevengeven zodat ze aan haar zuigebhoeften komt? Ik had ergens gelezen dat een baby 20 minuten over een flesje moet doen om aan een zuigbehoefte te kunnen voldoen. Weet niet hoe dat met de borst zit?
We gebruiken zo'n prematuurspeen inderdaad. Maar ze zuigt intens hard. Heeft het nog heel snel op..
Dus ja, blijven zoeken.. Heel benieuwd naar de osteopaat van de week.
pi_195412604
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2020 20:33 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

We gebruiken zo'n prematuurspeen inderdaad. Maar ze zuigt intens hard. Heeft het nog heel snel op..
Dus ja, blijven zoeken.. Heel benieuwd naar de osteopaat van de week.
Dan is die fokspeen wel een goed idee inderdaad, die heeft ze wel nodig als ik het zo lees :)
pi_195422327
Taxibabe O+

Hopelijk vind je snel iets dat werkt NJ! Grote M. had geen reflux (voor zover ik weet) maar zoog ook altijd heel hard aan de fles. We hebben heel lang speen 0 gebruikt en zijn nooit verder dan 1 gegaan.
Baby M. moet ik soms ook wat afremmen met het voeden, dan loopt hij over van de melk en heeft hij nog zuigbehoefte. Gelukkig accepteert hij op zo'n moment wel een speentje.

Verder gaat het goed met hem, hij wordt echt een bolle :+ De navel ziet er ook een stuk beter uit en bloed bijna niet meer dus dat is mooi :)
2 weken alweer vandaag w/
pi_195431196
Het is nu gewoon een maand geleden dat de bevalling begon... en met 45 minuten dat ze er was. :9
Jeetje, wat gaat die eerste maand dan snel!

Verder vandaag echt een intense dag. Ontroostbaar helaas weer, dus heel veel aan het rondsjouwen, wiegen, voeden.. de nacht en dag doorkomen. Hopelijk van de week met de osteopaat 'iets' waar we iets mee kunnen.
pi_195434632
sterkte Quattro! En welkom Seven en Miezziej

Wij zijn na het CB bezoek op mini vakantie geweest met Miepie. Ze groeit volgens plan, loopt wel iets voor op ontwikkeling. Waar ze 2 weken geleden begon met tijgeren, tijgert ze nu gewoon achter je aan :+ (het is zo hard gegaan ineens :D ) . We merken ook dat haar ruimtelijk inzicht beter wordt, dus alleen links/rechts kijkt ze nu ook naar boven als ze at hoort.

En we zijn los met eten, ze wilde van de week de fles niet echt meer...sputteren en je echt nakijken als je wat at. Dus van alleen fruithapje zijn we door naar sabbelen op broodkorstjes en 's avonds een hapje met groenten en rijst/pasta/aardappel etc.

Leuk :D

Wat ze wel doet, wat ik wat minder vindt....ze krijst soms echt, net alsof ze d'r stembanden ah oefenen is (dus het gaat steeds harder). We proberen het te negeren, maar wordt er een beetje gek van.

En ze likt aan alles, vloer, tafelpoten, stoelpoten, mijn pantoffels etc. Ik til haar nu op en probeer haar af te leiden met wat anders, want nee snapt ze volgens mij nog niet.

Iemand tips?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_195434839
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2020 20:09 schreef NicolasJoy het volgende:
Het is nu gewoon een maand geleden dat de bevalling begon... en met 45 minuten dat ze er was. :9
Jeetje, wat gaat die eerste maand dan snel!

Verder vandaag echt een intense dag. Ontroostbaar helaas weer, dus heel veel aan het rondsjouwen, wiegen, voeden.. de nacht en dag doorkomen. Hopelijk van de week met de osteopaat 'iets' waar we iets mee kunnen.
Duurde de bevalling maar 45 minuten?

In dat geval kan dat ook mee spelen hè. Van extreem snelle (en langzame) bevallingen worden babies doorgaans niet vrolijk. Ook zeker iets om tegen de osteopaat te zeggen.
  maandag 5 oktober 2020 @ 05:30:46 #34
277627 Seven.
We are Borg.
pi_195437676
Colin en ik zijn een paar nachtjes logeren in het ziekenhuis.

Donderdag kreeg hij baby acne. Echter, er kwamen ook ineens wat blaasjes op zijn huid onder zijn neusje. Blaasje ging kapot, werd een geel korstje na 2 dagen en toen ineens nog een blaasje op zijn kin en nog een paar op zijn wang. En toen ineens op zijn ooglid. Ze gaan één voor één kapot en het wordt steeds erger. Hij heeft er verder geen last van maar omdat ik weet dat ze kapot gaan en vervolgens gele korst erop.... het idee dat hij zijn oogje niet meer kan openen stond me niet aan. Na wat gegoogle concludeer ik krentenbaard. Dus HAP gebeld en langs gegaan.

Dienstdoende huisarts heeft de kinderarts erbij gehaald. Die wilde herpes uitsluiten, maar was het uiteindelijk met me eens dat het om krentenbaard gaat. Echter, omdat Colin zo jong is en geen weerstand heeft, moet hij 3 dagen aan het infuus dus de komende 72 uur blijven we hier. Voor mij is een bed geregeld omdat ik borstvoeding geef. Colin mag geen bezoek ontvangen, alleen ikzelf en m'n man.

Ik dacht, zalfje en naar huis. Loop je ineens een afdeling op met een rij couveuses met je pasgeboren zoontje en je overvloed aan kraamtranen.

;( :'(

Infuus aanprikken ging prima trouwens. Colin is niet ziek verder dus echt preventie. Hij heeft z'n eigen kamertje O+ want besmettelijk. Er zitten allemaal plakkers op z'n buik met bedrading, slangetje aan zijn voet en infuus in zijn handje. Ze komen me halen als hij aan de borst wil, hij heeft echt lang geslapen op de laatste voeding want ik heb ongegeneerd geslapen van 1 tot kwart voor 5 :@ .
Resistance is futile.
pi_195437914
@Seven; heftig om ineens met je kleine baby in het ziekenhuis te liggen! Wel lekker dat jullie beide goed geslapen hebben. Sterkte :*
pi_195438155
Nee toch Seven! Gelukkig is het alleen preventief, maar je wil je baby gewoon niet op deze manier zien. :*
Enig idee hoe hij dit opgepikt kan hebben?

Quattro, ik denk nog steeds aan jullie, hopelijk lezen we hier snel positief nieuws. :*
pi_195438516
Oh wat rot Seven! Hebben ze geen “rooming in” in jou ziekenhuis? Of dat er een opklapbed bij hem op de kamer mag? Of vind je het fijn zo?

Denk ook aan Quattro steeds :{ ik hoop dat ze op een flink stijgende lijn zitten nu
pi_195438747
Ach Seven, wat heftig dan! Gelukkig is het preventief en is je ventje er zo weer bovenop :)
pi_195438863
Oh Seven., wat verdrietig, zo’n klein ventje! Hopelijk mogen jullie snel weer naar huis.
Mogen jullie niet op een kamer slapen?
Protège moi de mes désirs.
pi_195439135
Ah nee Seven, da's een dobber :{ Hopelijk kunnen jullie na die dagen weer naar huis O+
pi_195439467
Sterkte Seven! Het is heel heftig om ineens naar het ziekenhuis te moeten. Jammer dat jullie niet samen op een kamer liggen.
  maandag 5 oktober 2020 @ 10:24:14 #42
56471 pinquit
oh my lama!
pi_195440049
Jakkes seven, niet leuk om uit je bubbel getrokken te worden zo. Beterschap voor C!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_195440109
Veel sterkte Seven., en beterschap voor Colin!
  maandag 5 oktober 2020 @ 11:17:29 #44
149959 SQ
snelle trees
pi_195441022
Och jeetje Seven! Wat een schrik!
Had een van jullie krentenbaard? Of heeft ie het via kraambezoek opgelopen?
Ik hoop dat het snel voorbij is en jullie weer fijn naar huis kunnen :*
disclaimer
  maandag 5 oktober 2020 @ 11:48:32 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_195441537
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2020 07:29 schreef Nolita het volgende:
Nee toch Seven! Gelukkig is het alleen preventief, maar je wil je baby gewoon niet op deze manier zien. :*
Enig idee hoe hij dit opgepikt kan hebben?

Quattro, ik denk nog steeds aan jullie, hopelijk lezen we hier snel positief nieuws. :*
Wij laten ons deze week testen op de bacterie, en we gaan ook zijn zussen laten testen, want je bent niet immuun nadat je het gehad hebt. Ik heb het zelf nooit gehad maar dat betekent niet dat je geen drager kunt zijn.

Ik kon wel bij hem op de kamer maar ik denk niet dat ik daar een oog dicht ga doen. Ik slaap aan de overkant van de gang in zo een bed met triangel boven mijn kop enzo :') .

Nu ik bekomen ben van de schrik, kom ik tot een conclusie dat Colin het heerlijk vindt daar, die ligt aan de bewaking op zijn buik als een slachtkippetje onder zo'n warmtestraler en verwarmd matras O+ en slaapt aanzienlijk beter dan thuis :D . Die draden zien er heel wat dramatischer uit dan ik dacht. Het scheelt dat hij gewoon helemaal niet ziek is. Kan wel zijn dat hij darmkrampen krijgt door de antibiotica.

Doel is om de plekken te zien krimpen en dan mag hij donderdag weer naar zijn co-sleeper met een drankvorm antibiotica.

Ik moest trouwens ook denken aan Quattro.. ;( ;( ;( ;(

Thanks allemaal voor jullie lieve berichtjes :)

[ Bericht 22% gewijzigd door Seven. op 05-10-2020 11:56:34 ]
Resistance is futile.
pi_195450571
Och jeetje Seven, dat is een hele verandering zo. Schrikken. Haha moest wel lachen om je kippetje vergelijking.

NJ ook een pittige dag :*

Ik had een dag alleen met baby en heb een gipsen voetafdruk kunnen maken en trots erop O+ F vond het niet zo leuk maar het stond al weken klaar om te doen en nu door gepakt.
  maandag 5 oktober 2020 @ 20:47:50 #47
277627 Seven.
We are Borg.
pi_195452873
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2020 19:15 schreef Hilmo het volgende:
Och jeetje Seven, dat is een hele verandering zo. Schrikken. Haha moest wel lachen om je kippetje vergelijking.

NJ ook een pittige dag :*

Ik had een dag alleen met baby en heb een gipsen voetafdruk kunnen maken en trots erop O+ F vond het niet zo leuk maar het stond al weken klaar om te doen en nu door gepakt.
Ik hoop dat ze hem nog eens zo neerleggen, dan neem ik een foto want het is echt te cute!

Ga je die afdruk ook posten? :7
Resistance is futile.
  maandag 5 oktober 2020 @ 20:56:19 #48
277627 Seven.
We are Borg.
pi_195453116
Update van Colin: hij is de dag goed doorgekomen. Zijn ouders ook. De krentenbaard breidt zich niet verder uit. En ik zie ook dat er al wat herstel optreedt. Voorzichtige conclusie: de antibiotica beginnen te werken. Verpleegster is iets voorzichtiger omdat ze mij geen valse hoop wil geven maar ik zie de korsten die er het langst zitten vanuit het midden opdrogen en genezen, dat is typisch voor krentenbaard. Artsen waren vanmorgen ook tevreden.

Sowieso, niet uitbreiden is al winst ^O^ .

Colin slaapt wel veel. Nu om de 4 uur voeden maar gisteren was dag 9 (regeldag met 12 voedingen, nu nog maar 4 voedingen gehad sinds middernacht). Verpleegsters en de lactatiekundige zijn er tevreden mee. Ik ook maar ik ga dat scheetje zo wel even wakker maken en aanleggen O+
Resistance is futile.
pi_195453629
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2020 22:59 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Duurde de bevalling maar 45 minuten?

In dat geval kan dat ook mee spelen hè. Van extreem snelle (en langzame) bevallingen worden babies doorgaans niet vrolijk. Ook zeker iets om tegen de osteopaat te zeggen.
De VK was er om 20:20, daar hebben we nog gezellig mee staan kletsen alvorens de kleine rond 20:55 geboren werd. :9 Regelmatige weeën zijn eigenlijk niet geweest, was een keer of 5 persen en ze was er. De bevalling was om te dromen..

Een van de redenen dat we gegaan zijn inderdaad.
pi_195453653
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2020 05:30 schreef Seven. het volgende:
Colin en ik zijn een paar nachtjes logeren in het ziekenhuis.
Och jee, dat is ook schrikken.. In goede handen dan wel nu, maar daar zit je niet op te wachten....

Oh, en goede update! O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')