abonnement Unibet Coolblue
pi_195129609
Hoewel corona natuurlijk een van de grootse rampen is van de afgelopen eeuw, heeft het voor sommige mensen ook voor enkele positieve bijdrages gezorgd. Dit omdat bepaalde veranderingen nodig zijn om aan de corona-afspraken te kunnen houden. Het gebeurt ook wel dat veranderingen worden doorgevoerd onder het mom van corona-aanpak, terwijl men er in werkelijkheid een hele andere reden voor heeft.

Denk bijvoorbeeld aan een externe schoonmaakploeg op het werk, die alles extra komt reinigen. Een ander voorbeeld is een koffieautomaat op het werk die verplaatst wordt om de 1.5 meter afstand te houden en die daardoor dichter of juist verder van jouw werkplek af komt te staan. Of parkeerplaatsen die uitgebreid zijn om diezelfde reden, waardoor jij nu dichter bij de deur kan parkeren.
Misschien wist je nooit zo goed of je nou 2 of 3 kussen, een knuffel of een hand moest geven bij een begroeting en ben je blij dat we daar voorlopig vanaf zijn. Misschien ben je blij dat je net dat beetje extra ruimte krijgt als je boodschappen aan het doen bent of ben je blij dat mensen zich nu meer bewust zijn van hygiene. Misschien woon je boven een cafe en ben je blij dat de feestjes daar minder lang door gaan.

Wat zijn voor jullie de voordelen geweest?

Ik vond het thuiswerken wel even fijn. Niet te lang, maar even in een andere ruimte werken kan nooit kwaad natuurlijk. Het reserveren voor de sportschool is ook fijn, omdat het er nu niet zo abnormaal druk is als voorheen. Daarnaast zijn mensen zich meer bewust van hygiene en maken ze na gebruik de sporttoestellen beter schoon.
pi_195129661
Vond het vooral heel prettig (vooral in het begin) dat straten rustiger waren en dat je nu gewoon kunt zitten in het OV. Tijdssloten in bepaalde zaken (sportscholen, bioscopen etc) ook wel fijn.
pi_195129702
Ik ben vrijheid een stuk meer gaan waarderen.
I'll give you something to do
pi_195129708
Oja. Ik woon dus boven een cafe. In de tijd dat horeca dicht was heb ik voor het eerst echt goed en rustig geslapen. Dus voor mij is die komende avondklok ook dikke prima.
  vrijdag 18 september 2020 @ 15:01:35 #5
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_195129741
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 14:59 schreef Keelaap het volgende:
Oja. Ik woon dus boven een cafe. In de tijd dat horeca dicht was heb ik voor het eerst echt goed en rustig geslapen. Dus voor mij is die komende avondklok ook dikke prima.
Nooit begrepen, mensne die boven/naast een café gaan wonen :')
pi_195129762
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:01 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

Nooit begrepen, mensne die boven/naast een café gaan wonen :')
Beter dan boven een snackbar.

@GGMM
pi_195129833
Ok Doutzen
  vrijdag 18 september 2020 @ 15:06:25 #8
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_195129838
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:02 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Beter dan boven een snackbar.

@:ggmm
#viesdik iedere dag kroketten :9 :9 :9
pi_195129858
- dat we heerlijk in alle rust konden rondslenteren in Venetië, zonder het massa toerisme.

- niet meer elke dag uren in de auto voor het werk

- meer tijd voor hobbies thuis (vooral veel beter leren koken)
  Spellchecker vrijdag 18 september 2020 @ 15:07:33 #10
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_195129859
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 14:59 schreef Keelaap het volgende:
Oja. Ik woon dus boven een cafe. In de tijd dat horeca dicht was heb ik voor het eerst echt goed en rustig geslapen. Dus voor mij is die komende avondklok ook dikke prima.
Lijkt me zo afschuwelijk, die herrie 's nachts ...
Dus voor jou fijn van die avondklok!
pi_195130145
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:01 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

Nooit begrepen, mensne die boven/naast een café gaan wonen :')
Niet iedereen heeft de luxe om te kiezen waar ze gaan wonen. Daarnaast heb ik een prachtig huis waar je normaal ¤1500 voor mag neerleggen, en nu de helft :-)
pi_195130170
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:07 schreef maily het volgende:

[..]

Lijkt me zo afschuwelijk, die herrie 's nachts ...
Dus voor jou fijn van die avondklok!
Je went er wel aan. En ik woon er langer dan dat het cafe er in zit. Nu heb ik helaas niet de mogelijkheden om te verhuizen (wie wel in deze tijd).
pi_195131133
Mijn autisme vindt het fijn dat mensen niet meer in je aura komen staan O+
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_195131135
Geen handen schudden
Geen plichtmatige bezoekjes
  vrijdag 18 september 2020 @ 16:38:05 #15
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_195131537
Het thuiswerken zelf vind ik ruk, maar het is wel prettig dat ik geen reistijd meer heb en dus meer vrije tijd.
Hopelijk in de toekomst een 50/50 verdeling, dat lijkt me mooi.
pi_195131623
Gaat de vergrijzing tegen
pi_195131732
Ontdekt hebben dat Gtst nog steeds bestond
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  vrijdag 18 september 2020 @ 17:59:23 #18
490410 Dr8gonOfLife
#VaccinatieschadeAwareness
pi_195132921
Positief, goede woordgrap.
Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. 💓
Lockdowndoden in onze mind 💗 Love naar alle vaccinatieslachtoffers 💕 💞
Liefde & Vrijheid ❤️
#NooitMeerLockdowns #QRGaatTeVer #WakeUpThinkFree 💔
pi_195133006
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:01 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

Nooit begrepen, mensne die boven/naast een café gaan wonen :')
Ik woonde ooit boven een kroeg, kreeg ik vervolgens te maken met een kroegbaas die zeurde over mijn geluidsoverlast. :( _O-
pi_195133163
Onder het mom van positiviteit :)

quote:
Quantum computer verslaat digitale supercomputer, dus problemen kunnen in een mum van tijd worden opgelost.Een crisis als corona of een nieuwe medicijn kan in een mum van tijd worden opgelost.
Mogelijkheden
In de toekomst zou de quantumcomputer ingezet kunnen worden om problemen op te lossen, waar een digitale supercomputer tekort schiet. Bedenk wel dat deze eerste stap, quantumsuprematie te bereiken, (verder in het artikel wordt uitgelegd wat het is)nog maar een kleine stap is en dat er best nog wel decennia overheen kunnen gaan voordat we een volwaardige betrouwbare quantumcomputer op de wereld zullen hebben. Toch mogen we natuurlijk wel alvast gaan vooruit denken. Zo geloven natuurkundigen dat met een quantumcomputer de natuurkunde zelf kan worden gesimuleerd, aangezien quantummechanica de taal is van de bouwstenen van ons universum. Daarnaast kunnen we ook denken aan het simuleren van chemische reacties, waarmee nieuwe medicijnen kunnen worden ontwikkeld.Ook kunnen quantumcomputers helpen bij het doorontwikkelen van kunstmatige intelligentie en berekeningen doen met neurale netwerken.In verkeerde handen kunnen quantumcomputers echter ook ingezet worden om de versleuteling van digitale computers eenvoudig te kraken, omdat een quantumcomputer erg goed kan zijn in het factorizeren van grote getallen. Daarom wordt er nu al nagedacht over hoe banken, overheidsinstanties, enzovoorts, deze hackers voor kunnen zijn door juist met quantumcomputers de versleuteling beter te maken. Ook zal bijvoorbeeld de bitcointechnologie hiermee rekening moeten houden, aangezien deze ook gebaseerd is op cryptografie.

Google claimt ‘quantumsuprematie’ te hebben bereikt. Dit betekent dat het een probleem sneller kan oplossen dan een supercomputer (de krachtigste computer van dit moment). Maar..kloppen de beweringen en hebben we hier wat aan?

Voordat we de diepte ingaan is het misschien een goed idee om even terug te gaan naar het begin. Eerder kon je hier en hier al lezen wat een quantumcomputer is en wat de mogelijkheden zijn. In dezelfde artikelen moesten we echter ook concluderen dat we nog niet zo ver waren dat quantumcomputers de digitale supercomputers al konden verslaan.

Quantum versus digitaal
Wat maakt een quantumcomputer nu ook alweer zo speciaal? Om dit te begrijpen, moeten we eerst weten wat onze dagelijkse digitale computer doet. Je leest momenteel deze tekst van een scherm van een digitale computer (ja, ook je smartphone is in feite een digitale computer), welke een enorme reeks van bits omzet naar een leesbare tekst op je interactieve scherm. Alles wat een digitale computer doet wordt uiteindelijk bepaald door een heleboel bits. Deze bits zijn als het ware de bouwstenen van computers en in feite niets anders dan schakelingetjes van 1-tjes en 0-etjes (aan of uit).


Een quantumcomputer werkt anders, want deze heeft qubits als bouwstenen. Deze zijn in plaats van 1 of 0, beide waardes tegelijk, omdat men gebruik maakt van de bizarre natuurkunde van de quantummechanica (de taal van de natuur van de kleinste deeltjes), waar dingen zich in verschillende staten tegelijkertijd kunnen bevinden. Zo maakt het bijvoorbeeld parallel rekenen door één qubit mogelijk. Een voorbeeldje: stel je voor dat je de kortste route van een doolhof moet vinden. Een digitale computer probeert alle mogelijkheden uit, terwijl een quantumcomputer alle mogelijkheden tegelijk kan uitproberen en zo veel sneller tot de juiste oplossing komt. Dit klinkt alsof de quantumcomputer een digitale computer eenvoudig zou moeten verslaan, maar dit is niet zo. Het grote probleem bij een quantumcomputer is het stabiel houden van een qubit. Omgevingsfactoren kunnen een qubit makkelijk beïnvloeden, waardoor een qubit niet meer 1 en 0 tegelijk is, maar ineenstort en al 1 of 0 wordt, voordat de berekening klaar is. Daarom functioneert een quantumcomputer het beste rond het absolute nulpunt in een geïsoleerde ruimte.
Quantumcomputers waren tot nu toe nog niet in staat een digitale computer te verslaan. Zodra dit wel lukt, spreken we over quantumsuprematie.

Google
Nu beweert Google dat het deze quantumsuprematie bereikt heeft met een quantumcomputer met een chip met 53 qubits, genaamd ‘Sycamore’. Dit aantal qubits kan 253 mogelijke combinaties van rijen met 53 1-tjes en 0-tjes tegelijkertijd gebruiken voor zijn berekeningen. De processor van deze computer doet 200 seconden over een berekening waar een digitale computer volgens Google tienduizend jaar over zou doen. Dit werd volgens de makers slecht per toeval behaald, gedurende het testen van hun nieuwe quantumprocessor. Deze quantumsuprematie vond plaats bij een berekening waarin nagegaan werd of een verzameling getallen echt willekeurig verdeeld is. Er is verder geen toepasbaar nut van deze berekening, want het was echt alleen bedoeld om de capaciteit van de quantumcomputer ten opzichte van de digitale computer te testen.

Kritiek
Googles resultaat is goed nieuws voor de wetenschappelijke wereld. Zo is het voor fysici die zich bezighouden met quantummechanica opnieuw een bevestiging dat de theorie van quantummechanica de werkelijkheid beschrijft en nuttige toepassingen heeft. Daarnaast zal het ook nieuwe computerwetenschappers en ingenieurs aantrekken tot het verder onderzoeken van quantumcomputers.


“ER WORDT OOK WEL GEREDENEERD DAT QUANTUMSUPREMATIE PAS ECHT BEHAALD IS ALS EEN QUANTUMCOMPUTER IN STAAT IS OM TAKEN TE VERRICHTEN WAAR EEN SUPERCOMPUTER NIET EENS TOE IN STAAT IS”
Concurrent IBM spreekt Google echter tegen en zegt dat de supercomputer er niet 10.000 jaar over zou doen, maar er slechts 2,5 dag over zou doen. Dit is nog steeds langzamer dan 200 seconden, maar IBM trekt hier wel de geloofwaardigheid van Google in twijfel. Daarnaast wordt er ook geredeneerd dat quantumsuprematie pas echt behaald is, als een quantumcomputer in staat is om taken te verrichten waar een supercomputer niet eens toe in staat is. Zelfs niet in 2,5 dag of 10.000 jaar. Verder trekt IBM ook quantumsuprematie als criterium om de superioriteit van de quantumcomputer te testen in twijfel. IBM stelt voor om te kijken naar quantumvolume. Dit neemt ook andere factoren mee, zoals hoe goed qubits opgewassen zijn tegen fouten en hoelang zij hun quantumeigenschappen kunnen behouden.
Google is het eens met het feit dat er nog veel stappen moeten worden gezet voor een stabiele quantumcomputer. In hun artikel in Nature halen de onderzoekers nog aan dat er in de toekomst meer gefocust zal moeten worden op het corrigeren van fouten – zogeheten ‘quantum error correction’ algoritmes – om quantumcomputers betrouwbaarder te maken.

Concurrentie
Niet alleen IBM is een concurrent van Google. Ook Microsoft en Intel zijn met een heleboel wetenschappers aan het werken aan quantumcomputertechnologie. Daarnaast wordt er ook veel onderzoek gedaan aan universiteiten en is bijvoorbeeld de TU Delft een voorloper op het gebied van quantumcomputers.


Of de quantumcomputer uiteindelijk in onze huiskamer komt, is wel de vraag. Aangezien een quantumcomputer alleen functioneert onder extreme omstandigheden, lijkt het er eerder op dat we een samenwerking tussen digitaal en quantum zullen zien. Denk hierbij aan het hebben van een digitaal systeem thuis en de mogelijkheid om vanaf afstand een quantumcomputer te gebruiken voor taken die het beste door een quantumcomputer uitgevoerd kunnen worden. Al met al heeft Google een flinke stap gezet in de richting van een nieuw tijdperk waarin quantumcomputers ons leven kunnen gaan beheersen.[/b]
https://www.scientias.nl/(...)-wat-brengt-het-ons/

[ Bericht 1% gewijzigd door Twintig op 18-09-2020 18:26:37 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')