Nou ik heb het wel vaker geprobeerd met bier maar dat ging altijd naar de buren toe zo smerig vond ikhet, dit is de eerste keer dat ik het lekker vind (zal wel door het biermerk komen)quote:Op donderdag 1 oktober 2020 20:26 schreef Blues het volgende:
Dus eigenlijk is alles in drank lekker.
Ik wist het
Portgelei, lijkt me heerlijkquote:Op donderdag 1 oktober 2020 22:10 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou , de portgelei is klaar. Smaak is prima, kan ook niet anders, want het enige ingrediënt is port
De gelatine deed wat raar, denk dat die te oud was, het is wel opgestijfd, maar voor mijn wens niet genoeg. Ik wilde eigenlijk proberen om er figuurtjes uit te snijden voor op een kaasplankje.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heel simpel ook. 50 ml port verwarmen, dan 3 geweekte blaadjes gelatine er door oplossen, dan 200 ml port daardoor en uitgieten in een platte schaal. Minimaal 1,5 uur in de koelkast laten opstijven.quote:
Jouw vodkaquote:Op zaterdag 3 oktober 2020 18:03 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
Met wat kaas en pasta werd het a big bowl of comfort
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
quote:Op zaterdag 3 oktober 2020 18:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Jouw vodkaOh! Gaaf.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Sterkheidsbaas van alles.
Ergens las ik ouzo ipv orzoquote:Op dinsdag 6 oktober 2020 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier is de mijne van afgelopen vrijdag ook nog. Orzo met venkel, witte wijn, garnalen en tomatensaus. Heerlijk comfort food, dit gerecht maak ik al jaren regelmatig.
Ik heb eerst de garnalen gebakken met wat chili vlokken. Toen kwam ik er achter dat mijn venkel niet lekker meer was. Gelukkig had ik nog ingevroren venkel. Dat invriezen (na blancheren) was een experiment. Ik heb het bevroren in de pan gegooid en dat ging prima. Het behield zijn consistentie. Weer wat geleerd. Misschien ook een tip voor @:gcjoel met haar venkeloverschot.
Venkel dus bakken met venkelzaad, wijn er bij.
[ afbeelding ]
Orzo koken. Tomaat, creme fraiche en later garnalen bij de venkel. Orzo toevoegen. En dan heb je een goddelijk edoch niet fotogeniek bordje oranje.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |