Discombobulate | donderdag 17 september 2020 @ 18:35 |
Hebben mensen hier antwoord op? Het valt me de laatste tijd zo vaak op als ik varkensvlees eet. Ook van de slager. Het stinkt soms enorm als je het aan het bakken bent. Echt zo'n vieze rare geur. Ook is de nasmaak soms echt goor. Ik eet al bijna geen varken meer, vroeger meer, maar sindsdien ik het nu af en toe eet valt het me gewoon ontzettend op. Báh. Hebben meer mensen hier ervaring mee? Ik denk dat ik het maar gewoon bij rund en kip hou. Bacon blijf ik wel eten overigens. | |
#ANONIEM | donderdag 17 september 2020 @ 18:46 |
https://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur | |
Harvest89 | donderdag 17 september 2020 @ 18:56 |
Ik denk dat het niet zo zeer het vlees is, maar het vet wat je ruikt. | |
anndb | donderdag 17 september 2020 @ 19:03 |
Nog nooit last van gehad, komt volgens mij ook bijna niet meer voor | |
Sunshine1982 | donderdag 17 september 2020 @ 19:16 |
Ik heb dat wel met ontbijtspek als je dat bakt voor bij een eitje of pannekoek e.d., het zo'n vieze penetrante geur heeft | |
Lucky_Strike | donderdag 17 september 2020 @ 19:27 |
Dat heb ik wel eens meegemaakt. Maar dat gaat echt veel verder dan iets niet lekker vinden ruiken of smaken. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 18 september 2020 @ 17:59 |
Ik merk het weleens bij supermarktvlees, bij mijn slager nog nooit gehad. | |
Waps | zondag 20 september 2020 @ 12:22 |
komt nog wel voor maar een goede slager verwerkt het vlees anders. Wanneer het product niet wordt verhit komt de geur/smaak niet vrij dus met bijvoorbeeld gedroogde worsten merk je er niets van. | |
l1ghted | zondag 20 september 2020 @ 13:17 |
De geur is werkelijk waar subliem van ontbijtspek | |
Lucky_Strike | zondag 20 september 2020 @ 15:20 |
Dat wist ik niet. Slim wel. Die keer dat ik het had vergeet ik nooit meer. Ik vond het al niet lekker ruiken bij het koken. Ik kreeg de eerste hap niet eens doorgeslikt. Na twee keer kauwen schoot mijn lijf in een soort overdrive. Ik begon te kokhalzen zoals ik dat nooit eerder deed. Ik doe dat sowieso niet snel. Het was echt een bizar sterke weerstand, al voor ik goed en wel door had wat ik nou proefde. Het ging ook nog lang door nadat ik de hap had uitgespuugd. Het was zo extreem dat mijn vriend bijna van de bank viel van het lachen Hij heeft zijn eten gewoon op, had nergens last van. | |
IkEetSlakken | zondag 20 september 2020 @ 17:54 |
Dan is je vlees gewoon niet vers genoeg meer. Tijd voor een betere slager vriend. | |
Discombobulate | zondag 20 september 2020 @ 18:45 |
Het valt me ook op dat naarmate ik minder varken eet, die vieze geur/smaak veel meer opvalt wanneer ik het wél eet. Ik zou zeggen, probeer eens een maand geen varken te eten en kijk eens of het bij jullie ook veel sterker wordt. En nee, het maakt niet uit naar welke slager ik ga. Ik heb het namelijk best wel heel vaak. Misschien zijn sommige mensen er ook e gevoeliger voor hoor. Ik heb geen idee. | |
Muck | zondag 20 september 2020 @ 19:33 |
Mochten jullie een bergje posts missen: dat klopt. Doe eens even normaal zeg | |
111210 | maandag 21 september 2020 @ 06:10 |
Is idd die berengeur, vlees van mannetjes dus. Er zijn in nederland trouwens maar heel weinig slagers die hun vlees van goede Kleinschalige varkensboeren halen en dus ook weten of ze een beer of zeug verwerken en hoe dat beest überhaupt geleefd heeft. In Amsterdam heb je bv Slagerij de Wit die zijn varkens weer haalt bij het Beemsterland varken. Die Slagerij kan je totaal niet vergelijken met een willekeurige Keur of vak slager waar dan ook in het land, laat staan met die zooi die in supermarkten verkocht wordt. Heb bij zijn vlees iig nog nooit een berengeur geproefd. | |
FutureFairytale | maandag 21 september 2020 @ 09:57 |
Vond dit altijd zo'n onzin als iemand dit zei. Dacht dat het meelopen was. Anyway, nog nooit last van stank gehad. Een stukje varkensvlees op mn bord is gewoon heerlijk en wat neutraal van smaak. | |
Lucky_Strike | maandag 21 september 2020 @ 10:25 |
Die berengeur komt ook echt nauwelijks voor. Ik denk dat 99% van de Nederlanders dat nog nooit heeft geroken of geproefd. Ook is niet iedereen er vatbaar voor. Maar smaken verschillen nou eenmaal. Ik vind een speklap of karbonade de eerste minuten van verhitting ook niet lekker ruiken. Daarna trekt dat weer bij. Berengeur is echt iets compleet anders dan gewoon niet lekker vinden ruiken of smaken. | |
Candaasje | maandag 21 september 2020 @ 15:27 |
Het komt ook bijna niet voor, omdat mannelijke varkens vrijwel allemaal al op jonge leeftijd gecastreerd worden. Juist om die berengeur te voorkomen. (Dat is de enige reden dat het gedaan wordt namelijk). @TS: als ik voor mezelf spreek, merk ik dat omdat ik al jaren geen vlees meer eet, bij bepaalde soorten de geur nu ook smerig vind. (Gehakt bijvoorbeeld). Terwijl ik dat voorheen niet had, en ik het ook niet met alle vleesproducten heb. | |
Burdie | maandag 21 september 2020 @ 16:15 |
Dit merk ik zelf ook. Ik eet nog maar weinig vlees en sowieso liever geen varkensvlees meer, en vind nu varkensvlees vaak stinken. Mijn man is het gewoon blijven eten en die vindt het normaal/neutraal ruiken (vond ik eerder ook). | |
LPFAN | maandag 21 september 2020 @ 19:00 |
Ja valt mij ook op inderdaad Ik eet helemaal geen varken meer en vind het ook stinken. | |
Aventura | maandag 21 september 2020 @ 19:08 |
Ik weet precies welk luchtje je bedoelt. Eenmaal een keer geroken, dan ruik je het voortaan altijd. Ik eet hierdoor geen varkensvlees meer. | |
Weltschmerz | maandag 21 september 2020 @ 19:31 |
Varkensgehakt heb ik nooit lekker gevonden, om die geur. Er kan een weeige lucht aan varkensvlees zitten maar ik heb de laatste jaren een paar keer gehad bij een varkensbraadworst dat ik dacht 'die smaakt een beetje berig', wat ik overigens wel iets vond hebben. Niet omdat ik nou zo thuis ben in de varkenshouderij of slachterijpraktijken, maar meer gewoon een associatie, zonder me af te vragen of dat wel kon. Dat kon ik me van vroeger niet herinneren. Ik lees hierboven dat de castratiepraktijken zijn veranderd, zeker bij worst maken kan er natuurlijk best wat berigheid doorheen glippen zonder dat het enorm opvalt. Het kan er ook mee te maken hebben dat ik niet vaak meer een stuk varkensvlees eet maar dan nog zou ik het vreemd vinden dat die smaak altijd al in varkensvlees voorkwam maar ik die nu pas voor het eerst proef. . | |
Izzy73 | dinsdag 22 september 2020 @ 10:53 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 22-09-2020 21:23:59 (Zie post #13) ] | |
4EverBlackEyed | woensdag 23 september 2020 @ 23:09 |
O ja, van die goedkope spekreepjes in de supermarkt en varkensgehakt maak je mij niet blij Ik eet dan nog liever gras. | |
ijs. | woensdag 23 september 2020 @ 23:13 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 24-09-2020 22:29:43 (Ga ergens anders heen met je lolbroek.) ] | |
Sushilover | woensdag 23 september 2020 @ 23:14 |
Jup, ik koop echt nooit meer varkensschnitzel, want stinkt meestal ontzettend. Enige wat ik soms nog koop is parmaham of serranoham en heeeel af en toe bacon. Maar krijg na het eten ervan wel altijd pukkels in mijn gezicht. Heb ook eens gehoord dat varkensvlees niet zo goed verteerd kan worden door het menselijk lichaam. | |
Discombobulate | donderdag 24 september 2020 @ 17:58 |
Ja, dat merk ik ook idd. Je krijgt er wel een vies/ongezond gezicht van. Althans ik. | |
Rode_banaan | vrijdag 25 september 2020 @ 15:50 |
Varkensvlees wat stink is meestal van een Beer. | |
Beathoven | zaterdag 26 september 2020 @ 07:39 |
dat varkensvlees stinkt. varkensvlees dat stinkt. You're welcome. |