Nog nooit last van gehad, komt volgens mij ook bijna niet meer voorquote:Op donderdag 17 september 2020 18:46 schreef Hamzoef het volgende:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur
Dat heb ik wel eens meegemaakt. Maar dat gaat echt veel verder dan iets niet lekker vinden ruiken of smaken.quote:Op donderdag 17 september 2020 18:46 schreef Hamzoef het volgende:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur
komt nog wel voor maar een goede slager verwerkt het vlees anders. Wanneer het product niet wordt verhit komt de geur/smaak niet vrij dus met bijvoorbeeld gedroogde worsten merk je er niets van.quote:Op donderdag 17 september 2020 19:03 schreef anndb het volgende:
[..]
Nog nooit last van gehad, komt volgens mij ook bijna niet meer voor
De geur is werkelijk waar subliem van ontbijtspekquote:Op donderdag 17 september 2020 19:16 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb dat wel met ontbijtspek als je dat bakt voor bij een eitje of pannekoek e.d., het zo'n vieze penetrante geur heeft
Dat wist ik niet. Slim wel.quote:Op zondag 20 september 2020 12:22 schreef Waps het volgende:
[..]
komt nog wel voor maar een goede slager verwerkt het vlees anders. Wanneer het product niet wordt verhit komt de geur/smaak niet vrij dus met bijvoorbeeld gedroogde worsten merk je er niets van.
Is idd die berengeur, vlees van mannetjes dus. Er zijn in nederland trouwens maar heel weinig slagers die hun vlees van goede Kleinschalige varkensboeren halen en dus ook weten of ze een beer of zeug verwerken en hoe dat beest überhaupt geleefd heeft.quote:Op zondag 20 september 2020 18:45 schreef Discombobulate het volgende:
Het valt me ook op dat naarmate ik minder varken eet, die vieze geur/smaak veel meer opvalt wanneer ik het wél eet. Ik zou zeggen, probeer eens een maand geen varken te eten en kijk eens of het bij jullie ook veel sterker wordt.
En nee, het maakt niet uit naar welke slager ik ga. Ik heb het namelijk best wel heel vaak. Misschien zijn sommige mensen er ook e gevoeliger voor hoor. Ik heb geen idee.
Die berengeur komt ook echt nauwelijks voor. Ik denk dat 99% van de Nederlanders dat nog nooit heeft geroken of geproefd. Ook is niet iedereen er vatbaar voor.quote:Op maandag 21 september 2020 09:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Vond dit altijd zo'n onzin als iemand dit zei. Dacht dat het meelopen was.
Anyway, nog nooit last van stank gehad. Een stukje varkensvlees op mn bord is gewoon heerlijk en wat neutraal van smaak.
Het komt ook bijna niet voor, omdat mannelijke varkens vrijwel allemaal al op jonge leeftijd gecastreerd worden. Juist om die berengeur te voorkomen. (Dat is de enige reden dat het gedaan wordt namelijk).quote:Op maandag 21 september 2020 10:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die berengeur komt ook echt nauwelijks voor. Ik denk dat 99% van de Nederlanders dat nog nooit heeft geroken of geproefd. Ook is niet iedereen er vatbaar voor.
Maar smaken verschillen nou eenmaal. Ik vind een speklap of karbonade de eerste minuten van verhitting ook niet lekker ruiken. Daarna trekt dat weer bij. Berengeur is echt iets compleet anders dan gewoon niet lekker vinden ruiken of smaken.
Dit merk ik zelf ook. Ik eet nog maar weinig vlees en sowieso liever geen varkensvlees meer, en vind nu varkensvlees vaak stinken. Mijn man is het gewoon blijven eten en die vindt het normaal/neutraal ruiken (vond ik eerder ook).quote:Op zondag 20 september 2020 18:45 schreef Discombobulate het volgende:
Het valt me ook op dat naarmate ik minder varken eet, die vieze geur/smaak veel meer opvalt wanneer ik het wél eet. Ik zou zeggen, probeer eens een maand geen varken te eten en kijk eens of het bij jullie ook veel sterker wordt.
Ja valt mij ook op inderdaadquote:Op zondag 20 september 2020 18:45 schreef Discombobulate het volgende:
Het valt me ook op dat naarmate ik minder varken eet, die vieze geur/smaak veel meer opvalt wanneer ik het wél eet. Ik zou zeggen, probeer eens een maand geen varken te eten en kijk eens of het bij jullie ook veel sterker wordt.
En nee, het maakt niet uit naar welke slager ik ga. Ik heb het namelijk best wel heel vaak. Misschien zijn sommige mensen er ook e gevoeliger voor hoor. Ik heb geen idee.
Varkensgehakt heb ik nooit lekker gevonden, om die geur. Er kan een weeige lucht aan varkensvlees zitten maar ik heb de laatste jaren een paar keer gehad bij een varkensbraadworst dat ik dacht 'die smaakt een beetje berig', wat ik overigens wel iets vond hebben. Niet omdat ik nou zo thuis ben in de varkenshouderij of slachterijpraktijken, maar meer gewoon een associatie, zonder me af te vragen of dat wel kon. Dat kon ik me van vroeger niet herinneren.quote:Op maandag 21 september 2020 15:27 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Het komt ook bijna niet voor, omdat mannelijke varkens vrijwel allemaal al op jonge leeftijd gecastreerd worden. Juist om die berengeur te voorkomen. (Dat is de enige reden dat het gedaan wordt namelijk).
@:TS: als ik voor mezelf spreek, merk ik dat omdat ik al jaren geen vlees meer eet, bij bepaalde soorten de geur nu ook smerig vind. (Gehakt bijvoorbeeld). Terwijl ik dat voorheen niet had, en ik het ook niet met alle vleesproducten heb.
Jup, ik koop echt nooit meer varkensschnitzel, want stinkt meestal ontzettend. Enige wat ik soms nog koop is parmaham of serranoham en heeeel af en toe bacon. Maar krijg na het eten ervan wel altijd pukkels in mijn gezicht. Heb ook eens gehoord dat varkensvlees niet zo goed verteerd kan worden door het menselijk lichaam.quote:Op donderdag 17 september 2020 18:35 schreef Discombobulate het volgende:
Hebben mensen hier antwoord op? Het valt me de laatste tijd zo vaak op als ik varkensvlees eet. Ook van de slager. Het stinkt soms enorm als je het aan het bakken bent. Echt zo'n vieze rare geur. Ook is de nasmaak soms echt goor.
Ik eet al bijna geen varken meer, vroeger meer, maar sindsdien ik het nu af en toe eet valt het me gewoon ontzettend op. Báh. Hebben meer mensen hier ervaring mee? Ik denk dat ik het maar gewoon bij rund en kip hou. Bacon blijf ik wel eten overigens.
Ja, dat merk ik ook idd. Je krijgt er wel een vies/ongezond gezicht van. Althans ik.quote:Op woensdag 23 september 2020 23:14 schreef Sushilover het volgende:
Maar krijg na het eten ervan wel altijd pukkels in mijn gezicht. Heb ook eens gehoord dat varkensvlees niet zo goed verteerd kan worden door het menselijk lichaam.
dat varkensvlees stinkt.quote:Op vrijdag 25 september 2020 15:50 schreef Rode_banaan het volgende:
Varkensvlees wat stink is meestal van een Beer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |