abonnement Unibet Coolblue
pi_195467559
Gisteren 10 minuten gesprek gehad, L deed het goed, was lekker vrij en kwam voor zichzelf op. Ze had een heel rustig jongetje verwacht maar dat viel heel erg mee! (klopt, zo is het thuis ook. Lijkt een heel rustig type, totdat je hem leert kennen.)

Hoe eten jullie kleuters op school? Aan een tafel of op een bankje? Hier eten ze op een bankje en de juf vond dat hij zo knoeide. Ik vind dat niet zo vreemd zonder tafel :?

En, EINDELIJK gaat het goed met poepen, een ruime week geen ongelukjes, oké, 1 kleine maar goed. Daarvoor elke dag minstens 1 vieze onderbroek, soms wel 5. (ksst fokwet, wegwezen)
pi_195468121
@Viv : fijn dat Zz het zo leuk vond op school! :)
@Nazil : op school eten ze soms aan tafel en soms gewoon op hun stoeltjes in de kring

Gister ook 10min gesprekje gehad met de juffen van mijn kleutermeisje. Ze zit nu in groep 2 en verwacht wordt dat ze volgend schooljaar gewoon naar groep 3 gaat i.p.v. nog een jaar doorkleuteren, omdat ze laat in de herfs jarig is :)
Ze kan inmiddels ook al behoorlijk schrijven (had ik op FB laten zien :7 )

Speelafspraakjes zijn hier ook helemaal het einde. Kleuter heeft 2 vriendinnetjes op school waarmee ze gemiddeld wat meer speelt dan met de andere kinderen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 30% gewijzigd door MorganLeFay op 08-10-2020 09:29:22 ]
pi_195471248
Dat klinkt als een playdate from hell Morgan :D Ik ben een beetje huiverig voor speeldates met kleuters, ik wacht wel tot ze iets ouder en zelfstandiger zijn. Gelukkig heeft mijn kleuter daar ook weinig interesse in, waarschijnlijk omdat hij thuis al speelmaatjes heeft die hem op handen dragen. Als we in de speeltuin een vriendje tegenkomen moet ik hem ook altijd overtuigen om daarmee te gaan spelen in plaats van met zijn zusjes.

Fijn dat ze een goede start had Viv!

Nazil, Leuk dat hij zich blijkbaar al zo thuis voelt op school dat hij echt zichzelf kan zijn! Hier eten ze gewoon aan tafel, op een bank eten klinkt als een uitnodiging voor veel rommel. Eten ze dan in de kring ofzo?

Onze keuken wordt momenteel verbouwd. O gaat er s ochtends speciaal voor zitten en praat de keukenman de oren van zijn hoofd. De keukenman wordt “sterke meneer” genoemd, dus volgens mij vindt hij het niet heel vervelend. Het ochtendritueel gaat wel een stuk sneller zo, want als ze klaar zijn mogen ze bij de keuken kijken. En hij heeft sowieso een topweek daardoor. Gisteren met opa mee naar huis, vandaag BSO, morgen en overmorgen naar andere opa en oma na school (en evt vrijdag ook nog). Ik denk dat hij volgend jaar weer een nieuwe keuken wil.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_195480313
Ff ja er staan bankjes in een kring en daarop eten ze voor zover ik begrijp. Ik vind het maar raar.
  woensdag 7 oktober 2020 @ 08:58:31 #55
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_195480421
Dat eten in de kring doen ze in de kleuterklas van F ook. Volgens mij hebben ze niet eens genoeg tafels voor alle kinderen, dus is het vooral een praktische keuze. De rest van de dag spelen kinderen ook heel veel in 'hoeken' (op matten, bij de zand/watertafel), dus dan zijn al die tafels ook niet nodig, staan alleen maar in de weg.
pi_195492407
Wij hebben een kledingbijter in huis. Super vervelend, want jassen en truien gaan kapot. Vandaag op aanraden van een vriendin een bijtketting gekocht, super benieuwd of dat gaat werken.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 7 oktober 2020 @ 20:09:58 #57
269689 crew  Viv
pi_195492630
@LeSage in wat voor situaties bijt hij? ZZ bijt bijvoorbeeld vaak haar lip kapot als ze zich zit te vervelen. :)

Tweede keer wennen ging ook goed! Ook met buiten bij het hek afscheid nemen. (De eerste dag mocht ik haar tot aan het klaslokaal brengen.)
pi_195493918
Lesage, mijn oudste heeft ook periodes waarin hij dat doet. Zo'n ketting helpt maar bij buitenspelen niet. Ik heb ook bijt-dingen gehangen aan de lipjes van jasritsen, dat hielp ook.
pi_195494378
Fijn dat het zo goed gaat @Viv

Hij bijt gedurende de hele dag. Ik vermoed met zijn karakter dat het prikkelverwerking is en om een soort rust te vinden. De juf omschreef S. vorig schooljaar als ‘aan’ en dat is het inderdaad. Hij is altijd alert en onthoudt heel veel.
We zijn nu op school ook bezig met stickers omdat hij in zijn enthousiasme ooit kindjes duwt. Hij heeft zichzelf dan niet onder controle.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 17:14:53 #60
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_195530139
Zit er bij jullie ook een uitgetelde kleuter op de bank? :D
In plaats dat hij alles nou een beetje doseert, maar alles ging de hele week op 200%. Primeur: we hebben een vriendenboekje ingevuld. Mijn eigen basisschooltijd lijkt net gisteren bij dat soort dingen O+

Toppunt is wel dat ik straks uit eten ga met 3 moeders van jongetjes uit de kleuterklas. Whoea.
pi_195560627
@Quoi eigenlijk is meneer helemaal niet zo moe na school. Ik laat hem altijd even uitrusten op de IPad met wat drinken en eten. En nog meer eten. En nog meer. En nog meer. En daarna gaat hij weer spelen en de hele woonkamer vol auto's zetten.

Wij gaan straks lunchen ergens en hij heeft daar zo'n zin in. Het is ook al zo lang geleden door corona.
pi_195630196
Jeetje, ik ben gisteravond en vanmorgen best geschrokken.
Na de persconferentie had S. wel meegekregen dat mijn werk (horeca) tijdelijk stil komt te liggen.
Bij het naar bed brengen ging hij ineens compleet door het lint. Heel boos, driftig. Dat ging in zijn bed over naar heel hard huilen. Hij maakte zich zorgen, vertelde hij. Ik moest bij hem blijven liggen, hij lag nog snikkend naast me met 1000 vragen.
Uiteindelijk sliep hij lekker, maar werd om 2 uur vannacht wakker omdat hij in bed geplast had. Dat was echt een jaar geleden. En vanmorgen werd hij stilletjes wakker, kleedde zich met moeite aan en rende om 8.15 net voor we naar school gingen naar de wc om te spugen.
Uiteraard thuis gebleven, maar hij is dus echt niet ziek, zegt hij zelf ook.
Net nog even een gesprekje met hem gehouden en hij is dus echt bang voor alles. Dat mama geen werk meer heeft, dat Sinterklaas zijn cadeaus niet kan kopen ( :') O+ ‘Misschien online, mama, of dat wij ze online kopen en dat Sinterklaas het terug betaalt), over of hij nog wel naar school mag.

Ik had de impact van deze situatie echt onderschat en vind het zo zielig voor S. dat hij dit blijkbaar zo goed mee krijgt en er dus ook verdrietig van wordt.
Deze zorgen horen bij ons te liggen, niet bij onze 4,5 jarige ;(
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 14 oktober 2020 @ 13:30:38 #63
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_195632537
Ach gossie... dat is toch ook niet leuk :'(
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 14 oktober 2020 @ 13:37:04 #64
171422 LadyBlack
paint it black
pi_195632687
Ahhhh LeSage wat sneu :'(

Ze krijgen echt veel meer mee dan je denkt inderdaad. En hebben een grote fantasie he, dus kan alles nog veel erger worden in hun hoofd.

S had het in mei of juni soms ook heeeeeeel moeilijk. Ze gingen toen nog maar heel soms naar school, geen bso en opa & oma zagen ze al heel lang niet. Toen kwam er ook een keer zo'n enorme huilbui waarbij hij alles en iedereen uitschreeuwde die hij miste ;( ik lag er huilend naast...

Sindsdien heeft hij af en toe een minder heftige variant van die huilbui. Even een uitlaatklep, ik vind het wel gezond. Lekker knuffelen en dan is ie er weer.

Hopelijk krijg je jouw S ook weer ontspannen. Ik zou vooral proberen te benadrukken wat er allemaal wél kan. Sterkte voor je jongetje!
pi_195639088
Ach LeSage, dan breekt je hart wel even ja ;(

Ja, ik probeer er ook wel op te letten, want ze pikken inderdaad meer op dan je denkt...

Vanmiddag had onze Minion een vriendinnetje te spelen en ze knutselden toverstafjes. Bij het bedenken wat ze gingen toveren kwamen eerst de te verwachte zaken aan bod ('dat ik niet meer naar bed hoef' en 'dat ik altijd pannenkoeken mag eten'), gevolgd door: "Neeee, we gaan corona weg toveren, daarmee helpen we iedereen! :o " O+

En dan ook nog heel bijdehand er achteraan: "Maar dan weten we nog niet meteen of het werkt, we moeten eerst even wachten en kijken of er niemand meer ziek wordt!"

Kleuters die al rekening houden met incubatietijd, het moet niet gekker worden :X
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_195641588
Ach wat sneu LeSage.. ik heb het in zijn bijzijn nooit over corona. Er zijn mensen ziek en daarom kunnen bepaalde dingen niet meer. Maar wij werken allebei in een vitale sector dus qua werk verandert er weinig. Hij heeft laatst van een ander kind geleerd dat het corona heet, maar hij is er verder niet mee bezig.
zijn juf was in nauw contact geweest met iemand die corona heeft, maar ik kreeg net bericht dat ze negatief getest heeft. Gelukkig.
pi_195641921
Wat sneu dat er zoveel kleutertjes al zo mee bezig zijn.
Hij was gelukkig vanmiddag al een stuk minder bezorgd. Er even over praten en gerust stellen doet wel wat.

Nu maar proberen er zo min mogelijk van te laten horen aan de jongens...
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_195657156
Ik kom deze nog even spammen, want we trekken morgen al lootjes!

OUD / OUD Secret Santa 2020 - alle lootjes verzamelen!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 16 oktober 2020 @ 18:37:31 #69
269689 crew  Viv
pi_195679096
Even een random vraag: hoe noem je een kind dat ouder is dan de kleuterleeftijd? :?

Baby, dreumes, peuter, kleuter, en dan komt ???
pi_195679355
Kind en daarna puber.
pi_195679404
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 18:37 schreef Viv het volgende:
Even een random vraag: hoe noem je een kind dat ouder is dan de kleuterleeftijd? :?

Baby, dreumes, peuter, kleuter, en dan komt ???
Mijn ouders hadden vroeger zo'n gezondheidsgids (waarin allerhande ontwikkelingen in een mensenleven en ziektes worden besproken) uit de jaren 70 liggen. Die had ik eens gelezen en toen kwam ik erachter dat ik (toen 9) een "schoolgaand kind" was (zat tussen kleuter en puber in). Die conclusie vonden mijn ouders toen hilarisch...maar op zich klopt het :P
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 19:13:09 #72
149959 SQ
snelle trees
pi_195679611
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 18:37 schreef Viv het volgende:
Even een random vraag: hoe noem je een kind dat ouder is dan de kleuterleeftijd? :?

Baby, dreumes, peuter, kleuter, en dan komt ???
Kutzak.
disclaimer
pi_195679851
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:13 schreef SQ het volgende:

[..]

Kutzak.
Ik dacht dat dat de verzamelnaam voor peuters en kleuters was...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 19:39:21 #74
149959 SQ
snelle trees
pi_195679999
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:30 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik dacht dat dat de verzamelnaam voor peuters en kleuters was...
Nee dat blijft tot ze uit huis gaan.
disclaimer
pi_195680170
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 19:13 schreef SQ het volgende:

[..]

Kutzak.
:D
In mijn dagboek op mijn iPhone had ik van die tags om buien aan te geven. Ik had dreumesperikelen, peuterstreken en kleuterdrama.
Toen ze zes werd wist ik niet hoe ik de volgende fase moest benoemen.
Tot nu. Ik ga een tag kutzak aanmaken. O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')