abonnement Unibet Coolblue
pi_194992626
wat een schatje NJ O+

@Hilmo: bij mij heeft de verloskundige nog even mijn hechtingen gecheckt en wat tips gegeven om 't beter te laten genezen. Ben blij dat ik 't even nagevraagd had :Y

Miepie was begin van de week weer een beetje verkouden, dus maar wat colostrum gegeven en ze is sinds vanmorgen weer zichzelf. Ze kan steeds beter dingen beetpakken en vindt vooral labeltjes super interessant! Zit ze dan rustig een tijdje aan te plukken :D En ze kan sinds deze week ook doordraaien van rug naar buik en weer terug *O*

Lukt het jullie om door te slapen? Wij hebben babyfoon en ik heb 'm van de week gewoon uitgezet omdat ik in mijn onderbewustzijn zo lig te waken :X Ik werd wakker omdat ze hoestte in d'r slaap en ik lag daarna voor de zoveelste keer uren klaarwakker in bed. Vind 't echt stom van mezelf maar doe er niks aan :X

(Ze slaapt een deur verder dan worden we wel wakker van het gehuil)
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_194993527
Wij hebben de babyfoon eigenlijk nooit mee naar boven genomen en op het nachtkastje gehad. Wat jij al zegt; als hij los gaat, dan hoor ik hem wel.
Tegenwoordig slapen wij ook met oordoppen, omdat we alsnog alles horen :s) En dat geeft een hoop rust!
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_194994244
Hilmo; ik had ook geen vragen bij de nacontrole, maar ik vond het fijn om de periode zo te kunnen afsluiten. Ook de vorige keer heb ik ondanks bevallen met medische indicatie de nacontrole met de vk gedaan ipv met een gyn die niet eens mijn bevalling heeft gedaan (watvoor meerwaarde heeft dat!?!). Ze heeft dan toch 9 maanden begeleiding geboden dus ik vond het wel prettig. We spraken kort over de bevalling en ze had ook nog advies mbt baby en balans met peuter. Toen ik de deur uitging vroeg ze of ze me nog eens terug gaat zien. :D

Wat betreft babyfoon. Toen peuter de eerste keer op haar eigen kamer sliep ben ik me helemaal kapot geschrokken toen ze wakker werd, want ik hoorde het dus in stereo. :+
Sindsdien het geluid uit, want het beeld vond ik erg handig om in te kunnen schatten of ik eruit moest of dat ze verder ging slapen.
L slaapt nu nog in de co-sleeper en dat houden we nog wel even zo. In november moet ik deze geleende terug geven (ivm baby op komst bij de eigenaar). Dan gaat ze of op de eigen kamer of in het ledikant op onze kamer. We gaan het zien.

En overdag slaapjes lukken hier het beste in de kinderwagen vooralsnog. Dat gaat vrij aardig als ik haar erin leg, speen geef en nog even aai. Pogingen in het ledikant boven eindigen vaak in no-time met paniekerig huilen. Wellicht een kwestie van blijven proberen, maar met een peuter thuis die me dan achterna naar boven komt rennen als baby huilt en ‘mee wil helpen’ lukt het L al helemaal niet meer om in slaap te vallen. :') Wanneer ik L beneden laat slapen heeft peuter niet de behoefte om te helpen. Hoe doen anderen met meer kinderen dat?
Want nu heb ik dus maar 2 dagen in de week de mogelijkheid om het te oefenen wanneer peuter op de opvang is.
pi_194997315
Ja babyfoon zou ik uitzetten dan. Ik zou ook overal wakker van worden. F sliep vandaag bij man op de kamer. De avond begon met uren krampjes en 8 borsten gehad ofzo. Mijn hemel. Laatste poging nog een Keer infacol en borst en toen sliep hij eindelijk, doodmoe, en kon hij in de cosleeper bij man. Toen kwam hij elke drie uur, op zich prima. En dat werkte wel goed. Nog wel doodmoe want het is wat onrustiger met heen en weer lopen maar ik heb wat slaap gehad!

Qua eindcontrole: ik was medisch en had na de kraamweek een telefoontje van VK die aangaf niet de 6 weken eindcontrole te doen. Vond ik gek want grotendeels bij hun gelopen en de arts die me zo gaat bellen, heeft me alleen een beetje gehecht... Verder niks. Dus wat nou te bespreken en hechtingen kan ze telefonisch niet eens zien. Zal je zien dat ik daarvoor weer naar zkh moet komen en daar heb ik dan eigenlijk geen zin in, zoveel heb ik er niet op aan te merken. Vond het wel wat lullig nu achteraf dat de VK niet dat eindgesprek doet. Nou ja nu kan ik zkh wel bedanken dat ze de zorg toen hebben overgenomen want de VK was nog steeds overtuigd dat F niet heel zwaar was geweest bij langer doorlopen }:| :X
pi_194998541
Wij hebben ook de babyfoon 's nachts aan, maar inderdaad geluid uit. Ik vind het wel handig om even te kijken of hij nog weer gaat slapen of niet. Als we namelijk de kamer opgaan is de kans dat hij nog weer gaat slapen nihil.
Shine bright like a diamond.
pi_194998801
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 10:28 schreef June. het volgende:
Wij hebben ook de babyfoon 's nachts aan, maar inderdaad geluid uit. Ik vind het wel handig om even te kijken of hij nog weer gaat slapen of niet. Als we namelijk de kamer opgaan is de kans dat hij nog weer gaat slapen nihil.
Ik heb hem om die reden ook op de slaapkamer. Babyfoon staat uit, maar als ik geluid hoor dan zet ik hem even aan om te kijken. Als ze rechtop in bed zit dan ga ik erheen, anders slaapt ze waarschijnlijk wel weer verder.

Als ik elke keer haar kamer op zou gaan dan wordt ze te wakker en is de kans op verder slapen inderdaad een heel stuk kleiner.
pi_194999536
Ah dat is wel een goede. Babyfoon aan maar de handset dan uit en pas aandoen als je wat hoort of alleen beeld. Gaan wij tzt ook zo doen.

Nou had telefoon van de arts dus. Super fijn gesprek. Even wat dingen nog gevraagd (of ik kantje boord keizersnede zat, nee dus) en met vaseline mag ik de hechtingen masseren. ^O^ ik heb ze bedankt voor het adekwaat overnemen van de zorg omdat de vk nog steeds niet geloofde dat het een groot kind zou zijn geweest bij langer doorlopen... En deze arts zei duidelijk nu, bij langer dan 40 weken doorlopen had ik hem niet natuurlijk kunnen krijgen waarschijnlijk en dat was mijn grootste angst. Er komt geen derde meer (beetje :'( ) maar anders wou ik dan direct bij ziekenhuis onder controle.
pi_195000245
Nog even terugkomend op baby alleen op kamer laten slapen, wij doe dit sinds kort wel en dat draagt positief bij aan mijn nachtrust en humeur :+

Ik bedacht me laatst dat A. sinds kort ook overdag alleen in zijn bedje slaapt (regelmatig een uur of 3/4 aan een stuk) en wordt wakker als hij honger heeft. Hetzelfde wat er snachts eigenlijk gebeurd. Dus tsja, waarom niet snachts alleen laten slapen dacht ik... Als je erbij slaapt ga je toch letten op van alles, althans ik wel.

Babyfoon hebben we op het één na hardste geluidje en deur van Kamer waar baby slaapt staat open. Dat is iets waar ik me fijn bij voel. Maar eigenlijk gaat het prima zo. Baby slaapt snachts en wij ook weer :)
pi_195003549
Met de oudste zijn we volgens mij zelfs in de kraamweek al over gegaan op de eigen kamer. Ze maakt(e) zoveel geluid met het slapen dat wij zelf niet meer sliepen. Deuren open, dan hoorde we alsnog echt genoeg, maar ook genoeg niet dat we zelf konden slapen.

Nu staat de wieg vooralsnog goed naast ons bed. O+
pi_195004796
Ja ik denk dat ik ook niet gemaakt ben voor baby naast het bed helaas. Als man over twee weken moet gaan werken, wil hij ook wel eens slapen en dan gaat hij maar op eigen kamer, en ik babyfoon dus idd.
pi_195016891
Wij hebben vannacht de baby in een slaapzak gedaan. We merkten dat hij dekentjes niet fijn vindt. Hij heeft tot 8 uur geslapen *O* Uiteraard wel met nachtvoedingen tussendoor, maar wel heel fijn.

Vanmiddag ga ik voor het eerst alleen met 2 kids op pad, best spannend! Eventjes lekker uitwaaien op het strand, samen met mijn vader O+ Kan wederhelft ook even bijkomen van een drukke week.

[ Bericht 37% gewijzigd door Sunshine1982 op 12-09-2020 10:42:47 ]
pi_195017685
Spannend sun en leuk! Veel plezier vanmiddag. Ik ben nog niet alleen met twee kids op pad geweest. Laat staan met eentje haha.
Goed van slaapzak ook! Ik ga het hier ook proberen. Strak instoppen woelt hij toch los. Heb je er dan nog een lakentje over of dat niet? Ik weet niet meer hoe ik dat bij de eerste deed :@

Vannacht ging zo ook wel prima, bij mijn man op de kamer. Ik slaap tenminste.
Ik heb maat 50 en 56 kleertjes in de aanbieding in het verkoop topic. Met pijn in het hart :'(
pi_195017782
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2020 11:06 schreef Hilmo het volgende:
Spannend sun en leuk! Veel plezier vanmiddag. Ik ben nog niet alleen met twee kids op pad geweest. Laat staan met eentje haha.
Goed van slaapzak ook! Ik ga het hier ook proberen. Strak instoppen woelt hij toch los. Heb je er dan nog een lakentje over of dat niet? Ik weet niet meer hoe ik dat bij de eerste deed :@

Vannacht ging zo ook wel prima, bij mijn man op de kamer. Ik slaap tenminste.
Ik heb maat 50 en 56 kleertjes in de aanbieding in het verkoop topic. Met pijn in het hart :'(
Nee, geen lakentje. Echt alleen een slaapzak. Wij hebben bij de Hema een fijne gekocht. Zonder mouwen en niet al te dik. Warmte blijft bij ons vrij lang in huis hangen, dus dan is dit wel warm genoeg. Pluspunt is dat je je baby na het voeden zo in bed kan leggen. Niet meer bedje instoppen, want daar werd de mijnes ook weer wakker van.
pi_195017855
Lekker Sun, geniet ervan!

Ik heb voor het eerst gesport sinds een jaar! Proefles bootcamp. Was heftig maar ook onverwacht lekker :s)
pi_195019236
Oh knap en lekker bezig B.ertha! Ik ga in oktober weer beginnen bij de fysio.

Ah ja ideaal sun. Ik heb een dunne van hydrofiel en een dikke van hydrofiel en ook nog een van IKEA dus slaapzakken genoeg. Wij verschonen nog bij elke voeding want veel poep en plas en nog gevoelige billetjes. Dus zon ding zou wel uit moeten bij ons. Maar ik ga binnenkort wel over.
Die verrekte AH luiers zorgden wel duidelijk voor rode billen. Het ging echt weer mis met de billen ondanks billenzalf dik smeren. Nu weer Kruidvat consequent gebruiken en het gaat weer goed. ^O^

We zitten wel echt op hoogtepunt krampen. Hele ochtend huilde F, en spugen van de melk. Nu eindelijk slapen gelukkig .
pi_195020074
De kruidvat luiers doen het hier ook best oké nu! Ze zijn nét even iets kleiner nog dan die van Pampers lijkt het. Past nog iets beter bij onze (kennelijk) kleine dame. Ze lijkt nu mooi in de luier maat 0 te zijn gegroeid.

Verder is aan het aankomen O+ warm blijven O+ en ogen openen O+
Denk dat ze na het weekend richting geboortegewicht gaat (hoewel, die poepluiers vannacht.....) ! Vannacht is ze voor het eerst zonder heetwaterkruik naar bed geweest, alleen nog Zensy kruiken gebruikt. En na het voeden heeft ze haar ogen eindelijk een beetje open. Zien we de oogjes ook nog 'ns! :D
pi_195022315
Nu we het toch over luiers hebben.. Laatste pak maat 4 van kruidvat droog en vertrouwd aangebroken, dus wilde weer nieuwe halen. Echter is de verpakking grotendeels veranderd. Droog en vertrouwd is er gelukkig nog wel, maar heeft 1 van jullie die andere geprobeerd?

Vorig jaar had de kruidvat ook hun luiers aangepast wat een stom aan kritiek opleverde. Ik had zo'n pak van een vriendin gekregen en inderdaad: stukken minder fijn, luier rook enorm naar plas, doorlekken etc. Bij droog en vertrouwd heb ik dat helemaal niet.
Shine bright like a diamond.
pi_195024022
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2020 16:33 schreef June. het volgende:
Nu we het toch over luiers hebben.. Laatste pak maat 4 van kruidvat droog en vertrouwd aangebroken, dus wilde weer nieuwe halen. Echter is de verpakking grotendeels veranderd. Droog en vertrouwd is er gelukkig nog wel, maar heeft 1 van jullie die andere geprobeerd?

Vorig jaar had de kruidvat ook hun luiers aangepast wat een stom aan kritiek opleverde. Ik had zo'n pak van een vriendin gekregen en inderdaad: stukken minder fijn, luier rook enorm naar plas, doorlekken etc. Bij droog en vertrouwd heb ik dat helemaal niet.
Nieuwe verpakking, zelfde stomme luiers als vorig jaar!
pi_195024207
NJ, Fijn dat het de goede kant op gaat en de oogjes open gaan. Maat 0 jeetje haha. Kleine dame. Hier gaan we naar maat 3 zo langzamerhand. Maat 2 Kruidvat maken we nog even op. Dan gaan we over naar maat 2 pampers pure en daarna bonbebeb maat 3 en AH maat 3 maar die als laatste ivm die billetjes. Kruidvat ook erg tevreden over.

Poeh die 6 weken sprong is pittig. Veel huilen, krampen, drinken, weinig slapen.
pi_195026069
't gekke is dat ze qua gewicht en lengte prima gemiddeld is geboren. (50cm/3300gr) Wel redelijk afgevallen eerst, maar voor mijn gevoel zijn de luiers maat 0 echt alleen voor de mini mini's. :9
pi_195028349
Opvallend inderdaad NJ, hier ongeveer dezelfde geboortestatistieken (50,5 en 3340) maar maat 1 voldeed prima. Inmiddels in maat 2 en dat past nog wel even denk ik. Ze begint wel al rolletjes in d’r bovenbenen te krijgen.

Kleine maat 50 zijn hier ook alweer opgeborgen; grote 50 en 56 past nu prima en kleine 62 zelfs ook al! Het gaat alweer te snel hoor.
Ze doet het verder prima. Alleen vandaag geen enkel slaapje langer dan 15 minuten gelukt. :{ Niet zo handig als je meters wil maken met al het verfwerk wat nog moet in huis. Maarja in ieder geval 1 hele kamer van een laag verf kunnen voorzien en hopelijk haalt ze de slaap vannacht in. :+
  zondag 13 september 2020 @ 10:54:02 #97
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_195034394
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2020 20:13 schreef NicolasJoy het volgende:
't gekke is dat ze qua gewicht en lengte prima gemiddeld is geboren. (50cm/3300gr) Wel redelijk afgevallen eerst, maar voor mijn gevoel zijn de luiers maat 0 echt alleen voor de mini mini's. :9
Ons zoontje (49cm en 3655gram) heeft een hele tijd in 0 gezeten. Ging prima. En daarna ook best lang in maat 1. Beide Kruidvat overigens. Pampers viel wat ruimer dacht ik. Hij is best smal bij z’n heupjes.

Qua Kruidvat 4; ik had (achteraf) beide soorten, maar merkte eigenlijk geen verschil. Het doorlekken is op één hand te tellen en toen dat was, was het omdat hij veel draaide in bed.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_195035728
Wij zitten met vandaag 1 maand oude baby ook al op 2 van kruidvat. Maarrr, ik heb ook een baby dat met 42 weken geboren is. Bij het cb ook; 'jeetje, wat een grote baby! '. Ja, mijn baby krijgt dezelfde afspraken als babies die eerder geboren worden en met dezelfde tijd er tussen.... Had van vk gehoord dat doorlopen tot 42 weken niet veel voorkwam terwijl ik wel het idee had dat dat vaker gebeurde.

Overigens zat hij kwa lengte een lijntje boven het gemiddelde en kwa gewicht op het bovenste lijntje :7
pi_195037867
Hier ging maat 1 prima, enkel maat 0 gehad toen hij onder de uv lamp moest. En dat met 50cm en 3100g.

Sunshine, wij hadden het andere uiterste. Geboren met 37+1. Dus niet vroeg genoeg om prematuur te zijn dus hij werd op de gewone curve gemeten. Gelukkig hielden ze er wel een beetje rekening mee.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_195042540
Ja bouw heeft natuurlijk ook grote invloed op welke luier fijn zit.

Hebben jullie nou ook met de jonge baby's,dat ze geheid gaan huilen onder etenstijd savonds? Ondanks tinylove die ons bij R altijd had gered haha }:| nu zit in elke avond met een krijsende baby en 1 hand te eten.. man wil laten huilen maar mijn lichaam krijgt zoveel stress dat dat geen optie is. Hij slaapt nu op mij, maar zodra ik hem weg ga leggen is het natuurlijk mis en eten heeft man haast klaar.

Met hoeveel weken hebben jullie speeltjes aangeboden? F is nu 6 weken en ik vind het niet nodig maar hoor om me heen vaker dat ze dat dan al gedaan hebben. Ze hebben nu nog niks nodig toch?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')