abonnement Unibet Coolblue
pi_194862822
Als die verhalen je kunnen helpen met vertrouwen geven voor de bevalling Seven, hartstikke mooi :) Maar je moet wel oppassen dat je het je niet te mooi voorstelt door al die verhalen.
Mijn vk was daar stellig in; lees geen bevallingsverhalen op internet. Het kan je onnodig bang maken, of de bevalling valt ontzettend tegen vergeleken met de prachtige verhalen die je gelezen hebt.

En ik wil absoluut geen party pooper zijn, maar het beste is om daar wel rekening mee te houden.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:23:38 #202
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194862823
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:13 schreef Maria2.0 het volgende:
Ja, dat hypnobirthing lijkt me wel wat, tzt eens even op inlezen. Ik ben sowieso een zweefteef hoor, van de meditatie en de yoga en de hekserij. Dus dat hypnobirthing zou best weleens goed bij me kunnen passen. Zeker omdat ik ook een héél andere kant heb en onwijs onrustig en gestresst kan zijn.
Dan is dit echt wel iets voor jou, simpelweg anders toepassen van alle kennis die je al hebt van yoga, ademhaling en mediteren. En het leuke is, je geboortepartner krijgt ook een hele actieve rol. De mijne is straks de poortwachter van de rust, hij moet mijn lichaamshouding en ademhaling in de gaten houden (naast zijn taken als cateraar en masseur :+ ) .
Resistance is futile.
pi_194862912
http://geboorteverhalen.m(...)t-geliefde-verhalen/

Je wordt plat gegooid met alle negatieve verhalen. Ook hier, over ons persen, scheuren etc. Niks mis met ook de positieve verhalen te lezen.
Protège moi de mes désirs.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:36:49 #204
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194863028
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Als die verhalen je kunnen helpen met vertrouwen geven voor de bevalling Seven, hartstikke mooi :) Maar je moet wel oppassen dat je het je te mooi voorstelt door al die verhalen.
Mijn vk was daar stellig in; lees geen bevallingsverhalen op internet. Het kan je onnodig bang maken, of de bevalling valt ontzettend tegen vergeleken met de prachtige verhalen die je gelezen hebt.

En ik wil absoluut geen party pooper zijn, maar het beste is om daar wel rekening mee te houden.
Het zijn bepaald geen romantische roze wolk verhalen, hoor :+ . Zo nu en dan zit er een verhaal tussen dat echt een sprookje is. 95% van alle verhalen bevat elementen van uitscheuren, korte paniek bij transitie, pijnbestrijding (vrijwel iedereen), keizersnedes, tangverlossingen, vacuumpompen, afwijzen of accepteren van medisch ingrijpen, per ongeluk in de auto bevallen, per ongeluk thuis bevallen voor de verloskundige er is, poep in het vruchtwater, infecties, in het ziekenhuis moeten blijven.

Het zijn bovendien Engelse verhalen, waar je dus eigenlijk standaard naar het zkh gaat. Daar gelden zware COVID restricties, partners die pas met 4cm ontsluiting weer bij de bevalling mogen zijn. En in het zkh is sowieso de kans op medisch ingrijpen al hoger.

Wat die verhalen dus allemaal met elkaar gemeen hebben: deze vrouwen blijven allemaal kalm, niet angstig en ze kijken allemaal positief terug op de ervaring. En heel soms een verhaal van een vrouw die geen pijn ervaren heeft.

Dus nee, ik geloof geen seconde dat ik geen goed beeld heb van wat me te wachten staat. Ik geloof nu wel heilig dat ik onder moeilijke omstandigheden beslissingen ga nemen waar ik me helemaal in kan vinden, en dat het zeer waarschijnlijk iets zal zijn waar ik positief op terug kan kijken.
Resistance is futile.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:37:36 #205
149959 SQ
snelle trees
pi_194863037
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:14 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Dat is het belangrijkste. :)
Als je al met angst de bevalling in gaat, werk je je eigen lichaam tegen.
+1. Ik denk dat de grootste strijd al gestreden is als je geen angst voelt.

Pijn zul je nog steeds voelen, maar als je er niet bang voor bent en het kunt laten gebeuren, dan heb je meer kans op een prettige ervaring :Y
disclaimer
pi_194863076
Zolang je zelf geen verwachtingen schept uit bevallingsverhalen (negatief en positief), is het prima om zoiets te lezen :) Want uiteindelijk gaat het wel om jouw bevalling (even algemeen genomen) en niet die van al die dames die hun verhaal hebben neergepend op internet.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:41:56 #207
149959 SQ
snelle trees
pi_194863090
En ik hoop dat elliot gewoon met z'n bakkes naar beneden ligt hoor. Het zou zonde zijn om met die mindset bij voorbaat al een keizersnede te moeten ondergaan ;)
disclaimer
  donderdag 3 september 2020 @ 12:43:36 #208
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194863106
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:28 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
http://geboorteverhalen.m(...)t-geliefde-verhalen/

Je wordt plat gegooid met alle negatieve verhalen. Ook hier, over ons persen, scheuren etc. Niks mis met ook de positieve verhalen te lezen.
Waar ik nu 100% van genezen ben, is het idee dat medisch ingrijpen negatief is. Daar ben ik erg blij om, ik had daar in het begin van de zwangerschap echt moeite mee omdat ik dacht dat je dan in de medische molen terecht komt. Maar als ik zie hoeveel vrouwen daar juist positief op terugblikken, dan kan ik alleen maar zeggen dat er gewoon een sterke voorkeur over is gebleven voor thuis in bad, want dat lijkt me domweg de meest ontspannen optie.

Mocht het anders lopen (en die kans is best wel aanwezig nu ik Elliot zijn kont op mijn heupbot denk te voelen), kom maar op met die keizersnede hoor. Want ook daarin kan ik gewoon bepaalde keuzes en afwegingen maken waar ik achter kan staan.
Resistance is futile.
  donderdag 3 september 2020 @ 12:47:36 #209
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194863169
quote:
10s.gif Op donderdag 3 september 2020 12:41 schreef SQ het volgende:
En ik hoop dat elliot gewoon met z'n bakkes naar beneden ligt hoor. Het zou zonde zijn om met die mindset bij voorbaat al een keizersnede te moeten ondergaan ;)
Ik ook SQ, helemaal geared up voor alles wat mogelijk komen gaat.. besluit die draak ff wat anders :P. We gaan het zien straks.
Resistance is futile.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:25:25 #210
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_194863822
Ik denk dat ik sowieso een medische indicatie ga krijgen. Ik heb EDS en daar komen wat mogelijke complicaties bij kijken. Ik vind het zelf helemaal prima, als ik geen indicatie krijg wil ik naar het kraamhotel van het ziekenhuis. Ik vind het een prettiger idee.
Ik hoop wel dat ik, ook met medische indicatie, als het enigszins kan gewoon in bad kan bevallen. Ik heb nu in mijn hoofd dat ik pertinent niet liggend op een bed wil bevallen.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_194864368
@Maria2.0: vriendin van mij met EDS had ook een indicatie, in haar geval was thuis bevallen echt geen optie. Maar volgens mij zijn er wel verschillende varianten (toch?), dus of dat altijd het advies is weet ik niet.

Over bevallingsverhalen: de vorige keer heb ik heel veel bevallingsverhalentopics op fok gelezen en een gigantische hoeveelheid One born every minute gekeken... Het heeft mij heel erg geholpen, juist in het besef dat iedere bevalling anders is, dat het vaak niet zo loopt als je van tevoren hoopt of denkt en wat je wel en niet moet doen om daarmee om te gaan. Het zal voor iedereen anders zijn, maar volgens mij kunnen de echt helpen.

@Seven: thanks voor de online hypnobirthingtip! Hypnobirthing is iets wat ik interessant vind, maar ik heb geen zin in een live cursus. Had al iets Nederlandstalige gezien bij Mom & Co (die overigens ook fijne bevallingsverhalen delen in de podcast Adem in, adem uit), maar die was een stuk duurder. Ik ga ze eens vergelijken!
pi_194864466
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 04:08 schreef MaJo het volgende:

[..]

Klinkt smakelijk :Y) Heeft ze het niet laten zien? Ik ben wel in staat op mijn man er even bij te roepen _O-

Heel smakelijk! :9 Ze heeft foto's gemaakt. :+ Ik ben nog hele dagen aan 't werk, dus sta op standby zeg maar. :P
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:58 schreef Wolken het volgende:
Sterkte MaJo!

Bij mij was de ruggenprik ook op een gegeven moment uitgezet of uitgewerkt om te kijken of de ontsluiting dan wel zou vorderen icm het verhogen van de weeenopwekkers maar helaas bleef ik ondanks alles hangen op 7 cm.

Doen jullie aan kraamvisite? Ik wil eigenlijk zo min mogelijk "vreemde" lui over de vloer na de geboorte en alleen directe familie en goede vrienden dat ik zit te denken om op het kaartje te zetten dat we dus geen kraamvisite willen. Alleen hoe zet je dat er vriendelijk op? Ik zat zelf te denken aan " de komende tijd gaan wij als gezin samen genieten " maar zouden mensen dan wel snappen dat ze niet langs mogen komen? Ik woon in zo een klein dorp dat een heleboel buurvrouwen gewoon langs droppen om de baby te zien.
Kraamvisite.. Ja, nee, geen idee. :9 Heel erg afhankelijk van wat a) de kraamzorg van ons wil/eist b) de gesteldheid van vrouw en kind. Ik verwacht een stuk minder aanloop, want het is én de tweede én corona tijd.. Maar ik heb van de vorige keer wel geleerd dat we gewoon meer ons eigen gevoel moeten volgen en sneller nee moeten zeggen.
pi_194865147
Wolken: briefje op de deur ofzo plakken dat je geen visite wil? Maar dan in andere woorden? Wij rusten, niet storen ofzo. Op het geboortekaartje kan je idd prima zoiets zetten toch? En kraam instructies geven als je het zelf lastig vindt.

De morfine spuit vond ik bij mijn eerste echt hemels. Ik was heerlijk in dromenland ook. Persen zonder echte persweeën toen gedaan, ging ook prima. Bij F zonder, maar ik zou ruggenprik bijna krijgen maar daar was ik bang voor met dat je de voeten en benen niet voelt enzo. Lachgas was hier geen optie.

Oh voor degene die van zweverig houden: ik had beval edelstenen bij de bevalling. Een armbandje om en twee edelstenen in de tas. Gekocht bij Boeddha edelstenen oid.

In bevaltas: slippers had ik ipv sloffen en dat werkte ideaal. In de douche was ik ze vergeten maar verder in de kamer lekker gebruikt. Pyjama met slapen gebruikt. Maar bij bevalling in een hempje zonder bh. Badjas niet gebruikt, is heet genoeg. Snickers of zo idd voor na de bevalling als je hónger hebt. En waterfles die je zo kan drinken liggend.
pi_194865604
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2020 20:19 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Ik vond het echt heel vreemd, want ik voelde wel dat mijn blaas vol zat zeg maar, maar ik moest echt even een momentje op de wc nemen om rustig te plassen want het lukte eerst dus niet. Heel gek gevoel :D
Ik heb geen katheter gehad, maar herken dit heel erg! Ik wist gewoon niet meer hoe ik mijn blaas kon ontspannen om te plassen. Vanwege hechtingen raadden ze me aan om onder de douche te plassen, dus ik vond het ook lastig om te zien of ik nou wel of niet geplast had. Iets later toch gezien dat ik plaste, maar voelde niet hoe ik het deed of zelfs dát ik het deed. Echt een rare gewaarwording. Enige is dat mijn blaas duidelijk leger voelde naderhand :+.

Voor de opsomming: ik ben ook naakt bevallen. Tijdens het persen kreeg ik het gewoon onwijs superduper heet. Ik had wel een lang nachthemd mee dat vies mocht worden, maar niet gebruikt dus.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_194865751
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:04 schreef SQ het volgende:

[..]

Jain, vooral de aanwijzingen van de verloskundige opvolgen. Je kunt veel niet voorkomen, maar uitscheuren gebeurt vaak als baby's te snel geboren worden. Dus als ze zegt dat je niet meer mag persen kun je beter wel luisteren (hoe moeilijk dat soms ook is ;( )
Dit inderdaad. Mijn verloskundige bij de tweede hield ook nog een warm nat washandje tegen de onderkant, vlak voor ik begon met persen tot de uiteindelijke uitdrijving (duurde 4 weeën, waarvan ik er 2 moest wegzuchten). Ik had wel een klein scheurtje, maar minder dan bij de eerste. Het hechten was ook minder naar.

Bij de oudste vond ik persen trouwens wel vervelend. Ik zag tegen het staan van het hoofdje op, en durfde niet zo goed door te duwen. Ik voelde het hoofdje ook steeds iets naar beneden gaan, en dan weer terugschieten. De verloskundige zei dat ik het goed deed, maar geloofde er geen snars van. Uiteindelijk de moed gevonden en stond het hoofdje. Ook toen moest ik nog een wee wegzuchten, en daarna nog een keer of 3 persen geloof ik. Bij de tweede wilde ik gewoon dat gedeelte zsm klaar hebben. Dus toen ik vol mocht meepersen ging ik er ook 100% voor :+. Ik dacht letterlijk 'kom op, dit is de laatste keer dat je dit doet, erdoorheen en klaar!!'

[ Bericht 25% gewijzigd door Phaidra op 03-09-2020 15:15:00 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
  donderdag 3 september 2020 @ 15:10:54 #216
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194865773
Elliot ligt blijkbaar al helemaal ingedaald met zijn harses naar beneden *O* .

Mijn bloeddruk was wel ineens 130/60, volgens mij omdat ik me druk maakte over hoe hij nou lag :+ .
Resistance is futile.
pi_194865801
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 10:59 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Ik denk dat iedereen dat roept dan...Ik heb zelfs geroepen 'snij het kind er maar uit, ik hoef het niet meer'.. :o :@

Van de eerste kan ik het persen me helemaal niet meer herinneren. Bij de tweede wel, die was een sterrekijker van 4.5 kilo.... De bevalling ging erg snel, maar heb wel een uur geperst. Pff, dat was echt hel.
Mijn vrouw noemde het een kutkind :')

Vond de vk niet zo leuk :+
pi_194865867
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2020 15:10 schreef Seven. het volgende:
Elliot ligt blijkbaar al helemaal ingedaald met zijn harses naar beneden *O* .

Mijn bloeddruk was wel ineens 130/60, volgens mij omdat ik me druk maakte over hoe hij nou lag :+ .
Yes, wat goed!!! De bloeddruk wat minder, hopelijk een tijdelijke verhoging idd.
Venus in pocketformaat
© loveli
  donderdag 3 september 2020 @ 15:19:53 #219
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194865937
En wat betreft visite.. daar zijn wij ook nog niet helemaal uit. Ik heb zeker geen zin in een enorme stormloop. Mijn moeder weer dat m'n stiefdochters eerst komen, en dat daarna mijn schoonouders komen omdat ik het belangrijk vind dat onze meiden niet over het hoofd gezien worden.

Daarna max 1 visite per dag. Alleen familie, vrienden en buren en kennissen kunnen wachten.

Baby vasthouden mag na handen wassen, thuisblijven bij klachten.

Ik kan me ook voorstellen dat de kraamverzorgster er wat van vindt als ze constant aan verschillende mensen wordt blootgesteld. Max 6 bezoekers tegelijk zeggen ze op hun site. Ik vind dat véél te veel. Max 4 zodat m'n broer en m'n zus allebei met hun kinderen langs kunnen komen (en bij voorkeur minder). De rest zal gelukkig in tweetallen komen, als het goed is.
Resistance is futile.
  donderdag 3 september 2020 @ 15:25:57 #220
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194866034
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 15:12 schreef Peejtur het volgende:

[..]

Mijn vrouw noemde het een kutkind :')

Vond de vk niet zo leuk :+
:D :X
Resistance is futile.
pi_194866209
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 09:58 schreef Wolken het volgende:
Sterkte MaJo!

Bij mij was de ruggenprik ook op een gegeven moment uitgezet of uitgewerkt om te kijken of de ontsluiting dan wel zou vorderen icm het verhogen van de weeenopwekkers maar helaas bleef ik ondanks alles hangen op 7 cm.

Doen jullie aan kraamvisite? Ik wil eigenlijk zo min mogelijk "vreemde" lui over de vloer na de geboorte en alleen directe familie en goede vrienden dat ik zit te denken om op het kaartje te zetten dat we dus geen kraamvisite willen. Alleen hoe zet je dat er vriendelijk op? Ik zat zelf te denken aan " de komende tijd gaan wij als gezin samen genieten " maar zouden mensen dan wel snappen dat ze niet langs mogen komen? Ik woon in zo een klein dorp dat een heleboel buurvrouwen gewoon langs droppen om de baby te zien.
Wij geven op het kaartje aan dat we het op prijs stellen om vooraf even te melden voor kraambezoek op de volgende manier:

Wil je graag vingertjes en teentjes komen tellen?
Graag vooraf even bellen.
Hoesten, niezen of verkouden?
Kom Frummel dan alsjeblieft een ander keertje aanschouwen.

Ik wil sowieso denk ik de eerste periode niet al te veel mensen zien, alleen ouders, broers en zussen en hele goede vrienden, max. 1 bezoek per dag. Ring deurbel kunnen wel uitzetten, dus vette pech, maar nee, even niet. En het zou ook zo maar eens kunnen dat we het kaartje na een paar weken pas versturen O-)

Er gebeurt hier nog niet veel, hij is wel heel druk en wat meer last van mijn bekken, maar geen wee te bekennen nog.
  donderdag 3 september 2020 @ 15:46:36 #222
149959 SQ
snelle trees
pi_194866357
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 15:12 schreef Peejtur het volgende:

[..]

Mijn vrouw noemde het een kutkind :')

Vond de vk niet zo leuk :+
Volgens mij heeft de vk daar op dat moment juist alle begrip voor ;)
disclaimer
  donderdag 3 september 2020 @ 15:50:12 #223
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194866420
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2020 11:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Je hebt the ring of fire niet gevoeld? :P
Ik moest heel hard lachen tijdens mijn bevalling omdat het echt zo voelde, en riep tegen iedereen die het al dan niet wilde horen dat het idd net voelt als een ring van vuur :D :').
KuikenGuppy
  donderdag 3 september 2020 @ 16:03:11 #224
149959 SQ
snelle trees
pi_194866695
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2020 15:10 schreef Seven. het volgende:
Elliot ligt blijkbaar al helemaal ingedaald met zijn harses naar beneden *O* .

Mijn bloeddruk was wel ineens 130/60, volgens mij omdat ik me druk maakte over hoe hij nou lag :+ .
Hosanna! Fijn!
disclaimer
  donderdag 3 september 2020 @ 16:04:42 #225
149959 SQ
snelle trees
pi_194866733
ik reken niet op al te veel kraambezoek dit keer, en al helemaal niet spontaan. Het is mijn derde, en ik ken hier in het dorp nog weinig volk.

Overigens totaal geen moeite met kraambezoek, maar ik ga nog wel even nadenken of ik de baby aan iedereen wil geven.
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')