abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 19 januari 2003 @ 21:57:27 #1
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995095
Hallo beste kijkers, hier nog even gauw een hele domme vraag nu het weekeinde haar einde nadert. Wat is het kookpunt van melk? Ik gok, beste mensen, dat dit gewoon 100 graden is, maar goed je weet het maar nooit tegenwoordig. Welk genie heeft het antwoord voor me?
Groetjes,

Sweder

[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
  zondag 19 januari 2003 @ 21:58:33 #2
35189 Troel
scherp en bot
pi_7995127
quote:
Op zondag 19 januari 2003 21:57 schreef Huitzilopochtli het volgende:
Hallo beste kijkers, hier nog even gauw een hele domme vraag nu het weekeinde haar einde nadert. Wat is het kookpunt van melk? Ik gok, beste mensen, dat dit gewoon 100 graden is, maar goed je weet het maar nooit tegenwoordig. Welk genie heeft het antwoord voor me?
Groetjes,

Sweder


Sorry, heb geen Binas bij de hand!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 19 januari 2003 @ 21:59:33 #3
31362 CreativeMind
Wanneer wordt het zomer?
pi_7995156
Aangezien melk voor een groot gedeelte uit water bestaat zal het idd wel om en nabij de 100 graden liggen.
  zondag 19 januari 2003 @ 22:00:07 #4
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995175
quote:
Op zondag 19 januari 2003 21:58 schreef Troel het volgende:

[..]

Sorry, heb geen Binas bij de hand!


Verdomme.
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
  zondag 19 januari 2003 @ 22:00:45 #5
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_7995196
quote:
Op zondag 19 januari 2003 21:57 schreef Huitzilopochtli het volgende:
Hallo beste kijkers, hier nog even gauw een hele domme vraag nu het weekeinde haar einde nadert. Wat is het kookpunt van melk? Ik gok, beste mensen, dat dit gewoon 100 graden is, maar goed je weet het maar nooit tegenwoordig. Welk genie heeft het antwoord voor me?
Groetjes,

Sweder


Ik heb geen exacte gegevens, maar ik gok dat het hoger is dan 100'C

Het kookpunt van zuiver water is 100'C, zodra je daar dingen in gaat oplossen stijgt het kookpunt.

  zondag 19 januari 2003 @ 22:01:25 #6
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995214
quote:
Op zondag 19 januari 2003 21:59 schreef CreativeMind het volgende:
Aangezien melk voor een groot gedeelte uit water bestaat zal het idd wel om en nabij de 100 graden liggen.
Dat dacht ik nou ook, maar ik wil het zeker weten. HELP!
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
pi_7995234
>>>> lifestyle
  Trouwste user 2022 zondag 19 januari 2003 @ 22:02:26 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_7995237
Ligt eraan wat voor melk.

Halfvolle-karne-of Chocolade melk ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 19 januari 2003 @ 22:02:51 #9
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995248
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:00 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Ik heb geen exacte gegevens, maar ik gok dat het hoger is dan 100'C

Het kookpunt van zuiver water is 100'C, zodra je daar dingen in gaat oplossen stijgt het kookpunt.


Kut, dat zou de situatie lastiger maken.
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
  zondag 19 januari 2003 @ 22:03:08 #10
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_7995256
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:01 schreef Huitzilopochtli het volgende:

[..]

Dat dacht ik nou ook, maar ik wil het zeker weten. HELP!


Je hebt geen thermometer bij de hand?

Ik werk jammer genoeg niet meer op een laboratorium, anders had ik het wel even voor je uitgeprobeerd!

pi_7995262
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:00 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Ik heb geen exacte gegevens, maar ik gok dat het hoger is dan 100'C

Het kookpunt van zuiver water is 100'C, zodra je daar dingen in gaat oplossen stijgt het kookpunt.


Dat verschil is nihil.

GEwoon 100 graden.

pi_7995289
Melk is een mengsel en heeft dus geen kookpunt maar een kooktraject. Van ik meende ongeveer 80 tot 100 gradencelcius.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_7995290
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:02 schreef Bluezz het volgende:
>>>> lifestyle
Wat heeft schei/nat met lifestyle te maken?
  zondag 19 januari 2003 @ 22:06:51 #14
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995350
Beste vrienden en vriendinnen, mijn thermometer gaat maar tot 45 graden. Ik wil het kookpunt weten van gewone (half)volle melk. Het zou prettig zijn als het gewoon 100 graden is.
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
  zondag 19 januari 2003 @ 22:07:48 #15
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995380
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:04 schreef Karboenkeltje het volgende:
Melk is een mengsel en heeft dus geen kookpunt maar een kooktraject. Van ik meende ongeveer 80 tot 100 gradencelcius.
Aha, maar hout met een t dat dan ook in dat als je de melk maar lang genoeg op 90 graden laat staan, hij vanzelf gaat koken?
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
pi_7995396
ah dr ligt hier een binas, bleh morgen weer naar skool! je w8 maar
  zondag 19 januari 2003 @ 22:09:17 #17
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995409
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:04 schreef MoJo het volgende:

[..]

Wat heeft schei/nat met lifestyle te maken?


Dat vraag ik me ook af. Ik vond deze vraag nou ook weer niet het wetenschappelijke forum waard, dus daarom maar in GC geopend. Het spijt me.
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
pi_7995422
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:00 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Ik heb geen exacte gegevens, maar ik gok dat het hoger is dan 100'C

Het kookpunt van zuiver water is 100'C, zodra je daar dingen in gaat oplossen stijgt het kookpunt.


Dat is niet altijd waar. De kookpunten (twee stuks dus!) van oplossingen en mengsels zijn het resultaat van de componentstoffen. Als je water met alcohol mengt begint het eerder te koken, namelijk dichter bij het kookpunt van alcohol, het stijgt dan nog steeds in temperatuur (in tegenstelling tot bijvoobeeld zuiver water waarvan de kooktemperatuur netjes op het kookpunt blijft) totdat het op ongeveer het kookpunt van water komt. Opgeloste zouten kunnen het kookpunt verhogen.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  zondag 19 januari 2003 @ 22:10:27 #19
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995437
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:08 schreef PsychoDude_666 het volgende:
ah dr ligt hier een binas, bleh morgen weer naar skool! je w8 maar
Kijk dat boek in en en snel.
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
  zondag 19 januari 2003 @ 22:10:56 #20
7092 Oosthoek
Homo SAABiens
pi_7995451
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:07 schreef Huitzilopochtli het volgende:

[..]

Aha, maar hout met een t dat dan ook in dat als je de melk maar lang genoeg op 90 graden laat staan, hij vanzelf gaat koken?


Gewoon op het aanrecht zetten en wachten, dan istie vanzelf 100 graden C en kookt ie.
daarna schilderde ik mijn schaduw
deed het licht uit
en genoot bij de gedachte dat ik de enige mens ter wereld ben met een schaduw in volstrekte duisternis
pi_7995457
het kookpunt van melk is dat niet wanneer je hele fornuis onder de melk zit maar dan ff daarvoor... ( dusdanig heet dat je je bek eraan brand met als gevolg Blaren)
Op dinsdag 26 juni 2007 22:26 schreef Deoxyribonucleic het volgende:
dutchmage, ouwe kaenker taalpurist! O+
-webicon verwijderd, veel te groot, niet terugplaatsen-
  zondag 19 januari 2003 @ 22:11:39 #22
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_7995467
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:09 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Dat is niet altijd waar. De kookpunten (twee stuks dus!) van oplossingen en mengsels zijn het resultaat van de componentstoffen. Als je water met alcohol mengt begint het eerder te koken, namelijk dichter bij het kookpunt van alcohol, het stijgt dan nog steeds in temperatuur (in tegenstelling tot bijvoobeeld zuiver water waarvan de kooktemperatuur netjes op het kookpunt blijft) totdat het op ongeveer het kookpunt van water komt. Opgeloste zouten kunnen het kookpunt verhogen.


Aha, dus het kookpunt van melk hangt af van het kookpunt van water en van dat van melkpoeder als ik het goed begrijp?
[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
pi_7995474
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:07 schreef Huitzilopochtli het volgende:

[..]

Aha, maar hout met een t dat dan ook in dat als je de melk maar lang genoeg op 90 graden laat staan, hij vanzelf gaat koken?


Ja, dat betekent dat op ongeveer tachtig graden het koken begint, de vetten in de melk beginnen dan eerder te koken dan het water in de melk.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  zondag 19 januari 2003 @ 22:14:35 #24
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_7995542
Kookpunt water = 100ºC
Kookpunt melk = 100,2ºC

Niet echt veel verschil.

Melk heeft trouwens een kooktraject, er zitten deeltjes in die al eerder beginnen te koken, als de rest.

pi_7995582
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:14 schreef Ixnay het volgende:
Kookpunt water = 100ºC
Kookpunt melk = 100,2ºC

Niet echt veel verschil.


Bizar!

Dan is melk dus nog meer water dan ik dacht.

Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_7995648
Het moet wel iets hoger zijn dan het kookpunt van water. Ik weet niet of iemand van jullie ooit een ouderwetse melkkoker gezien heeft? Dat is een dubbelwandige pan waar in het binnenste gedeelte de melk wordt gegooid en in de omliggende laag water. Dit zet je op het vuur en de temperatuur loopt op tot die van het kookpunt van water. Zolang er maar water in de buitenring zit zal de melk niet gaan koken, hij wordt maar 100 graden heet.
Zou de kooktemperatuur van melk gelijk of kleiner zijn dan 100 graden Celcius dan zou de melk overkoken. En dat doet de melk in een waterkoker dus niet.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zondag 19 januari 2003 @ 22:22:25 #27
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_7995728
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:09 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Dat is niet altijd waar. De kookpunten (twee stuks dus!) van oplossingen en mengsels zijn het resultaat van de componentstoffen. Als je water met alcohol mengt begint het eerder te koken, namelijk dichter bij het kookpunt van alcohol, het stijgt dan nog steeds in temperatuur (in tegenstelling tot bijvoobeeld zuiver water waarvan de kooktemperatuur netjes op het kookpunt blijft) totdat het op ongeveer het kookpunt van water komt. Opgeloste zouten kunnen het kookpunt verhogen.


Melk is water met opgeloste eiwitten en gesuspendeerde vetten. Ik heb het sterke vermoeden dat dit het 'kookpunt' verhoogt.

Bij vloeistofsystemen is het kookpunt soms zelfs lager dan het kookpunt van het laagst kokende component, dat heet een azeotroop.
Is hier alleen niet van toepassing

pi_7995842
Kooktraject dus.. ja!
pi_7995843
Voor de scheikundigen onder ons, melk is een colloidaal mengsel.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_7995926
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:27 schreef MoJo het volgende:
Kooktraject dus.. ja!
Alleen is het wel zo dat niet alle stoffen uit het kooktraject verdampen. Sommigen, zoals eiwitten, zullen gewoon van chemische structuur veranderen en dus wel in de oplossing blijven.
Verder zullen de vetten in melk een hoger kookpunt hebben dan het kookpunt van water.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  FOK!fossiel zondag 19 januari 2003 @ 23:01:10 #31
2628 Karin
pi_7996765
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:09 schreef Huitzilopochtli het volgende:

[..]

Dat vraag ik me ook af. Ik vond deze vraag nou ook weer niet het wetenschappelijke forum waard, dus daarom maar in GC geopend. Het spijt me.


Het gaat over melk dus over voeding dus pas het in Lifestyle
tenminste dat vind ik, ik denk dat Bluezz het ook daarom verplaatst heeft.
  maandag 20 januari 2003 @ 01:31:46 #32
42327 Goofup
Goofy skates regular?!
pi_7999315
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:06 schreef Huitzilopochtli het volgende:
Beste vrienden en vriendinnen, mijn thermometer gaat maar tot 45 graden. Ik wil het kookpunt weten van gewone (half)volle melk. Het zou prettig zijn als het gewoon 100 graden is.
doe er dan drie in, kun je 3x45C meten
3x45 = 135 C zit je altijd goed (ofzow..)
Op dinsdag 17 april 2007 14:13 schreef Gia het volgende over haar kinderen:
al zitten die op het vmbo, ze denken in ieder geval logischer dan goofup.
  maandag 20 januari 2003 @ 01:40:50 #33
14153 wimpie-bosboom
Charlie don't surf!
pi_7999424
quote:
Op maandag 20 januari 2003 01:31 schreef Goofup het volgende:

[..]

doe er dan drie in, kun je 3x45C meten
3x45 = 135 C zit je altijd goed (ofzow..)


Kun jij hier geen nobelprijs voor krijgen?
Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dooie drijven mee.
  maandag 20 januari 2003 @ 01:46:08 #34
42327 Goofup
Goofy skates regular?!
pi_7999484
ik krijg dorst. :0
Op dinsdag 17 april 2007 14:13 schreef Gia het volgende over haar kinderen:
al zitten die op het vmbo, ze denken in ieder geval logischer dan goofup.
pi_7999797
-bla lama-
  maandag 20 januari 2003 @ 18:30:58 #36
30759 Huitzilopochtli
FASCIST AGAINST RACISM
pi_8010429
quote:
Op zondag 19 januari 2003 22:18 schreef Lucille het volgende:
Het moet wel iets hoger zijn dan het kookpunt van water. Ik weet niet of iemand van jullie ooit een ouderwetse melkkoker gezien heeft? Dat is een dubbelwandige pan waar in het binnenste gedeelte de melk wordt gegooid en in de omliggende laag water. Dit zet je op het vuur en de temperatuur loopt op tot die van het kookpunt van water. Zolang er maar water in de buitenring zit zal de melk niet gaan koken, hij wordt maar 100 graden heet.
Zou de kooktemperatuur van melk gelijk of kleiner zijn dan 100 graden Celcius dan zou de melk overkoken. En dat doet de melk in een waterkoker dus niet.
Ha Lucille, jij weet er veel vanaf zeg, maar ja je vader werkt(e) natuurlijk ook bij Philips. Die melkkokers werden zeker gebruikt om de melk te steriliseren/pasteuriseren?
Groetjes,

Sweder I

[b]OFF THE BEATEN PATH I REIGN[/b]In the beaten slut I came
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')