abonnement Unibet Coolblue
pi_194251447
Ik heb niet echt het idee dat ik hypersensitief ben voor bepaalde berichtgeving in kranten en dergelijke. Tuurlijk, als ik Joop.nl lees dan weet je dat bepaalde onderwerpen anders belicht worden en voor Geenstijl geldt hetzelfde. Echter vind ik dat ook wel beide twee websites die aan het relatieve uiteinde van het politieke spectrum zitten.

Onderstaande artikel komt uit het AD en toen ik het las viel het mij op dat er wel een vrij aparte manier van benadrukken dat de doodgeschoten jongen geen dealer of crimineel is maar een doodnormale jongen

bron: https://www.ad.nl/binnenl(...)k-schutter~a60ea97f/

quote:
Miry (19) wil hasj kopen op straat en wordt doodgeschoten, vriend mogelijk schutter

Het pas 19-jarige slachtoffer dat maandag 13 juli werd doodgeschoten in Hoofddorp is Miriondy Leuteria uit Amsterdam. ‘Miry’ wilde met vrienden een paar honderd gram hasj kopen op straat. De schutter was mogelijk een van zijn vrienden.

Waarom het fatale schot werd gelost voor de studentenflat aan de Opaallaan, is bijna twee weken nadien nog een raadsel. De schietpartij had niets van een liquidatie. De vrienden zitten nog vast. De eerste, 20 jaar, werd meteen die maandagmiddag in de buurt gearresteerd, twee 19-jarigen in de dagen daarna.
Korte inleiding rondom het artikel, weinig bijzonders.

quote:
Normaal gezin

Leuteria en zijn jeugdvrienden uit de Bijlmer hadden met zware criminaliteit voor zover bekend niets te maken. Geen van hen heeft een strafblad. Ze hadden allemaal een middelbare school afgemaakt en komen uit normale gezinnen uit de F- en G-buurt.

Met de grote groepen twintigers uit Zuidoost die diep in de zware drugs­criminaliteit zitten, bijvoorbeeld als ‘uithalers’ die enorme partijen cocaïne uit havens moeten ophalen, hebben ze geen banden.

Ze waren gewoon naar Hoofddorp gekomen in de Volkswagen die een van de vrienden op zijn naam heeft staan, met hun normale telefoons op zak, dus niet met versleutelde blackberry’s zoals serieuze criminelen gebruiken of in een gestolen of gehuurde auto.
Dit is dus de eerste serieuze inhoudelijke alinea en mijn wenkbrauwen beginnen aardig te fronzen als ik dit zo lees. Er wordt duidelijk getracht om te benadrukken dat de jongen in kwestie doodnormaal was. (Wat dat dan ook mag zijn) en dat ze geen serieuze dealers zijn. Echter gaan ze dus wel naar Hoofddorp om 100 gram Hasj te halen.

quote:
Fanatieke sporters

Ze hadden daar een afspraak met een partij die hasj zou leveren. Leuteria zou de uiteindelijke koop sluiten met een van de verkopers toen het schot viel. Hij stierf op straat, reanimatie bleek kansloos.

Miriondy Minque Leuteria doorliep als talentvolle verdediger de jeugd­selecties van FC Amsterdam, vlakbij de Amsterdam Arena, en verkaste vervolgens naar de Legmeervogels in Uithoorn. Ook zijn vrienden waren volgens ingewijden fanatieke sporters.
Ook hier weer, ben ik nou zo gevoelig of is dit bizar geschreven? Ja, hij voetbalde bij een amateur club, ja die club ligt vlakbij de Arena maar hoe is dit relevant?
quote:
Gangsterrap

Na hun middelbare school probeerden ze, zoals zoveel twintigers in de Bijlmer, naam te maken als rapper. Niet in de omstreden drill music, overigens, maar in de reguliere (gangster)rap. In wisselende samenstellingen namen ze tracks en clips op, dromend van vele views en streams via bijvoorbeeld YouTube.
Niet in de drillrap maar reguliere Gangsterrap. WTF :D :') Dit is toch niet serieus? Waar slaat dit op?

quote:
Zoals veel leeftijdgenoten hadden ze een voorliefde voor dure merkkleding, maar volgens bekenden niet in extreme mate.
Ok, gaaf detail.

quote:
‘Miry’, geboren op 24 oktober 2000, kwam uit een stabiel gezin en woonde bij zijn moeder en stiefvader, die hij als zijn vader beschouwde. Hij had een vriendin uit eveneens een heel normaal milieu.
Oja, niet vergeten dat hij heel normaal is net als zijn vriendin.

quote:
Onbekende verkoper

De onderzoeksrechter heeft bepaald dat de drie vrienden voorlopig in de cel moeten blijven. Het is nog onduidelijk in hoeverre ze openheid van zaken hebben gegeven over wat er volgens hen is gebeurd en wat er zo vreselijk mis ging waardoor plotseling werd geschoten.

Uit hoeveel mannen de verkopende partij bestond en wie het waren, is onbekend. Evenmin is duidelijk waarom het groepje voor die paar ons hasj naar Hoofddorp was gekomen, terwijl zulke hoeveelheden in Amsterdam ruim voorhanden zijn.

De verdachten ‘zitten in beperkingen’ en mogen alleen contact hebben met hun advocaten. De politie heeft omstanders gevraagd om gemaakte camerabeelden in te leveren.

Leuteria is dinsdag in Amsterdam begraven.
Laatste alinea maakt duidelijk dat er dus nog helemaal niks bekend is. Waarom ze de hasj wilde kopen in Hoofddorp, waarom er geschoten is. Alleen is blijkbaar duidelijk dat Leureria doodnormaal was.

Ik ben toch zeer benieuwd wat jullie mening is. Is dit artikel nou zo gekleurd en zo ja, waarom? Of is dit gewoon een artikel van een auteur die eens niet wil benadrukken dat elke moord in NL persé een afrekening is en dat er soms ook gewoon onschuldige mensen neergeschoten worden?
pi_194251836
Raar artikel ja. Doet overkomen alsof dit iedere jongen van 19 kan gebeuren. Wat natuurlijk bullshit is.
pi_194252030
Het lijkt erop dat ze heel graag willen dat dit niet onder 'zware criminaliteit' valt. Beetje framen als kwajongensstreken. Een pistool (?) En een paar 100 gram hasj doen anders vermoeden. Hooguit zijn het amateuristische criminelen maar dat het hier niet om gewone kwajongens gaat lijkt mij evident. Ik hoop daarnaast ook dat dit soort dingen niet inmiddels onder 'gewoon' pubergedrag valt.

Kut artikel dus, qua schrijven. Mooi links of rechts laten liggen het AD.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 25-07-2020 12:12:45 ]
pi_194262283
Tja, het lijkt erop dat de journalist vooral het persoonlijke menselijke drama heeft willen beschrijven en dat hij deze jongen een gezicht wil geven voor de lezer.

Ik vermoed dat de journalist vrienden en/of familie van de jongen heeft gesproken en dat deze ook benadrukt hebben dat het een 'normale' jongen was en geen crimineel (een associatie die je als lezer wel snel krijgt bij een dergelijke gewelddadige dood waarbij drugs in het spel zijn) en dat de journalist er bewust voor heeft gekozen om hem ook als zodanig te portretteren.
  zondag 26 juli 2020 @ 03:12:43 #5
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_194262982
bijzonder
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zondag 26 juli 2020 @ 03:33:12 #6
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_194263034
Is dit een verkapt BLM-artikel? Bizarre berichtgeving is dit.
pi_194264739
Iemand van de redactie daar is erg BLM :D
pi_194264872
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 01:02 schreef rutger05 het volgende:
Tja, het lijkt erop dat de journalist vooral het persoonlijke menselijke drama heeft willen beschrijven en dat hij deze jongen een gezicht wil geven voor de lezer.

Ik vermoed dat de journalist vrienden en/of familie van de jongen heeft gesproken en dat deze ook benadrukt hebben dat het een 'normale' jongen was en geen crimineel (een associatie die je als lezer wel snel krijgt bij een dergelijke gewelddadige dood waarbij drugs in het spel zijn) en dat de journalist er bewust voor heeft gekozen om hem ook als zodanig te portretteren.
Ware het niet dat ze gewoon een paar ons hash wilden rippen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')