Lucky_Strike | dinsdag 23 juni 2020 @ 11:20 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 1 juli maken we met iedereen die mee wil doen ragout. Ragout Niet uit blik maar natuurlijk zelfgemaakt. En niet de ragu Bolognese maar het prutje dat je met kerst in een zo'n bladerdeegbakje doet. Die bakjes zijn trouwens optioneel bij deze opdracht. Je mag ze wel kant en klaar kopen. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
anndb | dinsdag 23 juni 2020 @ 17:46 |
Deze wil ik mee doen :-). Ga denk ik voor de klassieke belgische videe (kip, champignons, kalfsgehakt balletjes). Wil ook nog verse truffel bestellen, misschien dus wel met extra touch van wat verse truffel. | |
Hupje | donderdag 25 juni 2020 @ 07:00 |
Ik ga (vegan) champignon ragout maken. | |
potjecreme | donderdag 25 juni 2020 @ 08:31 |
Alweer kroketten!! | |
DJMO | donderdag 25 juni 2020 @ 08:36 |
Dat was mijn gedachte ook | |
Yinny | woensdag 1 juli 2020 @ 11:07 |
Ik twijfel nog even over wat ik ga maken...plan was een tuna casserole, maar geen zin in vis. Dus het wordt champignon/kipragout. | |
Sarabi | woensdag 1 juli 2020 @ 11:08 |
Ik ga deze maken maar met k&k bakjes https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193220 | |
Lucky_Strike | woensdag 1 juli 2020 @ 12:06 |
Ik heb enorm veel zin in de ragout. Het wordt iets met witte wijn, aspergebouillon, asperges, champignons en gekookt ei. Geen idee of het een succes wordt. Vast wel. | |
Kaatje1 | woensdag 1 juli 2020 @ 12:24 |
Ik heb een weightwatchers recept genomen, eierragout met witte rijst. Ik gebruik alleen veel meer champignons en roomboter ipv dieet margarine. En of ik er rijst bij doe (zeker geen witte) weet ik niet, kan ook pasta worden. Salade erbij en smullen. | |
Cat-astrophe | woensdag 1 juli 2020 @ 13:28 |
Boodschappen gedaan, alles in huis Behalve bakjes En ik had zin in ragout in bakjes. Misschien dat ik de 200 meter nog op en neer loop straks. | |
Sarabi | woensdag 1 juli 2020 @ 13:50 |
Ik ben al begonnen: De ingrediënten, voor het eerst in mijn leven Maggi gekocht Jackfruit, ui en kruiden Nog even pruttelen | |
Sarabi | woensdag 1 juli 2020 @ 18:00 |
Was lekker | |
Lucky_Strike | woensdag 1 juli 2020 @ 18:04 |
Ik verplaats de ragout naar morgen. Ik voel me niet fit. | |
Meridiaan | woensdag 1 juli 2020 @ 18:05 |
Ziet er lekker uit. Ben erg benieuwd naar degenen die ook een vegavariant hebben gedaan | |
Sarabi | woensdag 1 juli 2020 @ 18:05 |
Deze met jackfruit was in ieder geval lekker natuurlijk proef je verschil maar niet vervelend | |
Cat-astrophe | woensdag 1 juli 2020 @ 18:23 |
Ik ging voor klassiek: kip en champignons. Vreugde om de roux die satijnzacht is Kerrie en worcestersaus geven het een lekker pitje. Geen foto’s van het proces, alleen het resultaat. Goed huwelijk. [ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 01-07-2020 18:44:27 (Ik kan niet spellen) ] | |
Sarabi | woensdag 1 juli 2020 @ 18:33 |
Ziet er goed uit | |
Hupje | woensdag 1 juli 2020 @ 19:11 |
Wij aten (vegan) champignonragout in een bladerdeegbakje met erwtjes. | |
Yinny | woensdag 1 juli 2020 @ 19:34 |
Oeps, vergeten procesfoto's te maken Hier resultaat | |
Kaatje1 | woensdag 1 juli 2020 @ 19:39 |
Hier werd het champignonragout. Er hoorde (bedacht ik me net) volgens dit recept nog stukjes ei door, maar zeker niet gemist. Ik wilde het als maaltijd eten, rijst lust ik natuurlijk wel maar ben er niet weg van, dus spaghetti erbij/onder. Salade gemaakt en heerlijk gegeten | |
potjecreme | woensdag 1 juli 2020 @ 20:15 |
Is het recept makkelijk te delen? | |
Cat-astrophe | woensdag 1 juli 2020 @ 22:21 |
Je moet er een beetje gevoel voor hebben qua kruiden en specerijen denk ik https://brendakookt.nl/2012/04/23/homemade-ragout-kipchampignon/ | |
Blues | woensdag 1 juli 2020 @ 22:23 |
Heerlijk die ragouts | |
potjecreme | woensdag 1 juli 2020 @ 22:30 |
Thanks! | |
Lucky_Strike | donderdag 2 juli 2020 @ 21:08 |
Hier ben ik ook nog Ragout met asperges, champignons, en witte wijn met kookvocht waar zes keer eerder asperges in hebben gekookt | |
Kaatje1 | donderdag 2 juli 2020 @ 21:45 |
| |
Yinny | donderdag 2 juli 2020 @ 21:47 |
Ik vind het zo jammer dat ik vorige week vergeten was om de laatste asperges te kopen | |
investeerdertje | donderdag 2 juli 2020 @ 22:27 |
Oh bah! Gemist! Anders had ik bitterballen gemaakt :-P Alleen dan niet in 1 dagje haha | |
FutureFairytale | donderdag 2 juli 2020 @ 23:04 |
Ragout, fantastisch Echt gemist. Maar heb binnenkort een picknick en dan ga ik zeker ragout maken. Alle foto's zijn goed | |
mascara-klodder | donderdag 2 juli 2020 @ 23:17 |
Geweldig al die ragouts. Staat nog steeds op mijn kookbucketlijstje om zelf te maken. Heb altijd gewoon een blikje maar dat is zo ontzettend zout Wel lekker af en toe op toast als ik geen zin heb om te koken | |
Kaatje1 | donderdag 2 juli 2020 @ 23:20 |
Smakeloos zout. Ik had een tijd geleden zo’n blikje gekregen van iemand die geen champignons lust. Opgewarmd, hap genomen en toen een shitload aan kruiden erin. Vroeger at ik ze wel maar de laatste jaren maak ik het liever zelf, weinig werk en zoveel lekkerder | |
mascara-klodder | vrijdag 3 juli 2020 @ 00:08 |
Ik zie er geloof ik vooral tegenop om een roux te maken, die mislukte laatst ook jammerlijk Wil graag kalfsragout maken, heb nog 3 potten biologische kalfsfond staan, zou ik dat kunnen gebruiken ipv bouillon? | |
Kaatje1 | vrijdag 3 juli 2020 @ 08:35 |
Volgens mij wel. Ik zou de stukjes er uit zeven voordat je de roux maakt (om goed te kunnen zien of je nog klontjes weg moet roeren) en ik zou niet alle 3 de potten tegelijk te gebruiken, dan krijg je een soort gebonden soep, of je moet voor een weeshuis ragout willen maken. | |
mascara-klodder | vrijdag 3 juli 2020 @ 13:44 |
Tnx, ik ga gewoon binnenkort eens proberen als ik zin heb om in de keuken te staan. En nee, niet voor een weeshuis maar wil wel wat porties invriezen voor het gemak zoals ik vaak wel dus zo'n blikje in huis heb | |
Lucky_Strike | vrijdag 3 juli 2020 @ 14:00 |
Niet in een keer al het vocht er bij doen helpt. Constant roeren met een garde ook. En de sleutel is om je vocht op kamertemperatuur te hebben. | |
Tegan | vrijdag 3 juli 2020 @ 14:11 |
Hoe heb je dat asperge kookvocht gemaakt? Komt dat nu voor de zesde keer uit de vriezer? | |
Kaatje1 | vrijdag 3 juli 2020 @ 14:30 |
Ik heb dat ook een paar jaar gedaan. Iedere keer het kookvocht weer invriezen. En bij de volgende keer wel iets water erbij. Gruwelijk lekker | |
Lucky_Strike | vrijdag 3 juli 2020 @ 15:35 |
Asperges koken, het vocht bewaren en de volgende keren weer asperges koken in hetzelfde vocht. Ik bewaar het gewoon in de koelkast. | |
mascara-klodder | vrijdag 3 juli 2020 @ 19:44 |
Ja dat constant blijven roeren had ik gisteren idd ook gelezen. Tnx voor de temperatuurtip Was net te moe na het halve winkelcentrum te hebben rondgesjouwd met de Teckel in haar tasje om haar weer er terug in te doen om even de Turk voor kalfspoulet binnen te gaan helaas Misschien morgen als het een beetje redelijk weer is. Ben helemaal enthousiast door al die foto’s hier |