#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:12 |
Ik zag dat mensen problemen hadden met hardgekookte eieren te koken. Nou hier is mijn tip: Stop ze in een pannetje met koud water en zet ze op het vuur. Haal er af en toe 1 ei uit met een lepel en kijk hoe snel hij opdroogd. Als hij snel opdroogd dan is hij hard gekookt. Succes | |
Partygurl | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:13 |
quote:en wat is snel | |
Pjederdy | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:13 |
of laat ze er minsten 5 minuten inzitten. | |
ChRoNiC | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:13 |
getest? | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:13 |
Ongeveer binnen 5 seconden. | |
Lortnoc | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:13 |
Je kunt ze ook gewoon 7 min. koken. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:14 |
quote:yep zo kook ik altijd eieren | |
Oxazepam | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:15 |
quote:Wat een ingewikkelde methode. | |
Lortnoc | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:15 |
Wanneer is het snel? Dat is ook maar relatief. Wat een onzin in elk geval...wie kan er nu geen hard ei koken? | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:17 |
quote:Die klote eieren ook... | |
Mobster273 | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:17 |
en wat nu als ik een zacht gekookt ei wil? | |
dutchmage | vrijdag 17 januari 2003 @ 22:29 |
quote:blond zekers... ![]() | |
athlonkmf | vrijdag 17 januari 2003 @ 23:13 |
Ik neem paar eieren. stop ze in m'n eierkoker. Stekker derin. Maatbekertje met water. Alarm gaat af-> eieren pellen | |
Dr_Crouton | zaterdag 18 januari 2003 @ 02:05 |
Eieren in de pan doen, water bijvullen totdat het oppervlak net boven de eieren komt, water zo'n 7 minuten laten koken met een theelepeltje zout erbij zodat de eieren niet kapot trillen. Daarna even afkoelen met koud water zodat de schaal zich van het inkrimpende ei losmaakt en makkelijk pelbaar wordt. | |
IndoGuyver | zaterdag 18 januari 2003 @ 07:55 |
Tnx voor de tip! Als ie binnen 5 seconden opdroogt... Totdat ik zo'n eierkokerding heb dan zal ik het eens op jouw manier proberen Def | |
Unknown_Drunk | zaterdag 18 januari 2003 @ 08:02 |
quote:Dan zo'n 3 minuten in kokend water | |
bloempjuh | zaterdag 18 januari 2003 @ 09:46 |
Pff.. je kan ook gewoon 'vergeten' dat je eitjes op hebt staan, dan zijn ze zeker hard als je er weer aan denkt! (Note: niet voor mensen met Altzheimer..) | |
Kleintje | zaterdag 18 januari 2003 @ 09:51 |
Ik heb zo'n eierkoker. En echt... een uitvinding. Nooit eieren die hard zijn als je ze zacht wilt hebben, heerlijke middelmatig harde eitjes, en fantastische harde eieren. Zo'n ding kost geen drol en je hebt er veel plezier van en hoeft niet meer te tobben!!! | |
moussy | zaterdag 18 januari 2003 @ 10:07 |
Tja en wat nou als je krieleieren hebt? Of dubbeldooiers? dat hier helemaal een topic voor aangemaakt wordt ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 18 januari 2003 @ 10:43 |
quote:Dat jij helemaal de moeite neemt te reageren in dit nutteloze topic ![]() | |
Stonehead | zaterdag 18 januari 2003 @ 22:20 |
quote:Dat is kennelijk te kort, het werd hier net wel erg zachtgekookt.. Toch maar es zo'n eierkoker aanschaffen dan ![]() | |
Mister_Puke | zondag 19 januari 2003 @ 11:21 |
ik wil juist geen hardgekookte eieren, vreselijk goor. wil zachte eieren | |
NiXz | zondag 19 januari 2003 @ 11:26 |
ipv zelf koken, voor je laten koken ![]() | |
phileine | zondag 19 januari 2003 @ 13:45 |
Wat bij mij eigenlijk nooit mislukt: gaatje prikken, klein scheutje azijn in het water. Ik gooi de eieren er pas in als het water kookt, hardgekookte eieren 10 minuten, voor zachtgekookte 5,5 minuten (dat geldt voor middelgrote eieren, grote eieren 30 seconden langer. Goed laten schrikken (anders koken ze door en wil de schil er niet af), perfecte eitjes! | |
Miss_MacPhisto | zondag 19 januari 2003 @ 14:51 |
Goede tip, thanx! ![]() | |
Jordy-B | zondag 19 januari 2003 @ 14:55 |
idd... gewoon 10 minuten (of meer, alleen krijg je dan soms zo'n blauw/groen randje om de dooier... wat trouwens geen kwaad kan, maar alleen 'n beetje lelijk staat) Wat in kookboeken enzo staat, geldt meestal voor eieren op kamertemperatuur, dus da's voor een ei uit de koelkast (zoals veel mensen ze bewaren) te kort... harde eieren zijn 'n eitje... halfzachte eieren, kijk dąt is nog 'ns een uitdaging... En idd altijd een gaatje in de schaal bij de luchtkamer (de lucht zet tijdens het koken flink uit, waardoor het ei kan scheuren), en wat azijn in het water (waardoor eiwit wat via een scheur ontsnapt direct stolt, en de scheur afsluit)... [Dit bericht is gewijzigd door Jordy-B op 19-01-2003 14:57] | |
303 | zondag 19 januari 2003 @ 14:56 |
quote:10 minuten is wel erg lang, dan smaken ze niet meer zo lekker. | |
Gia | maandag 20 januari 2003 @ 01:15 |
Opzetten met koud water en aan de kook brengen. Als het water kookt, meteen op klein zetten. Voor zachtgekookte eieren nog 3 minuten in het gekookte water laten zitten. Kan niet mislukken. En een gaatje prikken is dan ook niet nodig, omdat je de eieren niet in kokend, borrelend water kookt. Alleen in gekookt water. Ze koken dan niet kapot. Je moet er dan alleen wel even bijblijven, omdat je het gas meteen klein moet zetten als het water begint te koken. | |
Jordy-B | maandag 20 januari 2003 @ 02:12 |
quote:ze barsten omdat de lucht in de luchtkamer uitzet. |