abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_7950754
Ik snap het niet meer, ik kan geen eieren meer koken.

Ik maak ze vaak voor soto (Indonesisch gerecht) en dan kook ik dus die eieren om vervolgens ze in schijfjes te snijden. Maar op de een of andere manier lukt het me niet meer. Of die eieren zijn gewoon zo zacht als ik weet niet wat en de inhoud druipt eruit. Of ze zijn compleet gebarsten. Of ze barsten al als ze net 2 minuten in de pan liggen (op een laag vuurtje...)

Heeft er iemand misschien tips voor me?

Def

  vrijdag 17 januari 2003 @ 14:08:01 #2
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_7950821
met een naald een gaatjes in het ei maken aan de stompe kant.

[Dit bericht is gewijzigd door tonja op 17-01-2003 14:08]

►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  vrijdag 17 januari 2003 @ 14:08:12 #3
30488 coolbabe
My little pwny
pi_7950826
zijn de eieren die je gebruikt wel vers of al enige tijd oud?
Ik leg ze altijd in het water, zet ze op het vuur en laat ze als ze koken een minuut of 7 borrelen. Dan onder koud water afspoelen en klaar..
simpel
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  vrijdag 17 januari 2003 @ 14:08:18 #4
44818 Scatty
nima Sana in Corpore Sano
pi_7950830
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 14:05 schreef IndoGuyver het volgende:

Heeft er iemand misschien tips voor me?

Def


water in een pannetje, wachten tot het kookt, eieren erin stoppen (desnoods met een lepel, ze kunnen breken)
6 minuten laten koken,
pannetje gewoon onder de kraan houden en je kan je eieren eruit halen
There is no place like 127.0.0.1
pi_7950890
AAArgghhh, ja, ik snap jou frustratie.
Ik kan het ook niet: eieren koken. Wat ik ook probeer: het gaat ALTIJD mis!!

Mijn oplossing is: koop een eierkoker. Voor een euro'tje of 10 heb je er al een. Ik heb nu altijd hele mooie gekookte eitjes.

  vrijdag 17 januari 2003 @ 14:11:50 #6
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_7950929
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 14:08 schreef Scatty het volgende:

[..]

water in een pannetje, wachten tot het kookt, eieren erin stoppen (desnoods met een lepel, ze kunnen breken)
6 minuten laten koken,
pannetje gewoon onder de kraan houden en je kan je eieren eruit halen


Je kan de eieren beter in het ongekookte water stoppen, heb je minder kans dat ze barsten....
Dus -> water + eieren in pannetje, wachten tot het kookt, dan nog ongeveer 7-8 minuten, eitjes laten schrikken en voila
Geluk is een richting, geen punt
pi_7951014
Ik heb ooit gehoord dat als je een theelepeltje azijn erbij kiepert dat ze dan minder snel barsten... probeer maar uit
  vrijdag 17 januari 2003 @ 14:16:57 #8
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_7951034
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 14:15 schreef Ez3 het volgende:
Ik heb ooit gehoord dat als je een theelepeltje azijn erbij kiepert dat ze dan minder snel barsten... probeer maar uit
Dan moet je er dus geen gaatjes in prikken, anders heb je eieren met azijnsmaak
Geluk is een richting, geen punt
pi_7957996
Koop een eierkoker voor 10 euro.
pi_7958028
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 19:28 schreef athlonkmf het volgende:
Koop een eierkoker voor 10 euro.
Makkelijker kan het niet.
pi_7958078
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 14:15 schreef Ez3 het volgende:
Ik heb ooit gehoord dat als je een theelepeltje azijn erbij kiepert dat ze dan minder snel barsten... probeer maar uit
is onzin...

het azijn zorgt er voor dat het eiwit veel sneller stolt als het met het kookwater in aanraking komt.

Dus je eieren zullen nog wel scheuren, maar daarna niet helemaal leeglopen...

Een gaatje in het ei (met 'n eierprikker, bijvoorbeeld) en een beetje voorzichtig met 't ei omgaan (met 'n lepel in het water leggen, bijvoorbeeld) zorgen ervoor dat je (bijna) geen problemen zal kunnen krijgen...

Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_7958226
hmm een keer op werk (bakker) tray-tje eieren à 25 eieren helemaal zwart laten koken, was het helemaal vergeten stond zo'n 5 uurtjes op vuur... (en wij dachten dat de vriezer in fik stond maar zag geen vuur fv later hoorde ik plop tja te laat .....twee straten verder gerend en daar ze in een vuilnisbak weggegooid )
hmm en volgende dag moest ik weer eieren koken en raad eens.... weer zwart gekoookt

duz een tip laat ze nooit 5 uurtjes koken

[Dit bericht is gewijzigd door rei op 17-01-2003 19:53]

pi_7958237
Dank allen! Vaag want het is me altijd gelukt, maar als een eierkoker slechts 10 euro kost...tja de luxe dingen die er tegenwoordig zijn

Pfff....voortaan zullen mijn gerechten dus voorzien zijn van schijfjes ei

Nogmaals bedankt!

Def

pi_7959103
Ik heb een hele goeie tip!!!
Je stopt de eieren in koud water en zet het apnnetje op het vuur. (duh )
Af en toe pak je er een ei uit met een lepel en kijk je hoe snel hij opdroogd.
Als hij heel snel opdroogd dan is de ie hard gekookt.

Bij mij werkt het elke keer.

Succes!!!

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')