Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 18:30 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 17 juni maken we met iedereen die mee wil doen paëlla. Paëlla Geen aanvullingen. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Lonaa | maandag 15 juni 2020 @ 19:05 |
Alles is in huis. ![]() | |
golfer | maandag 15 juni 2020 @ 20:11 |
Dat wordt dus woensdag voor de zoveelste keer de paella van Gordon Ramsay, met echte paellarijst en een echte paellapan. | |
Oceanonix | maandag 15 juni 2020 @ 21:44 |
Hier geen paellapan wel een beproefd recept. Heb er nu al zin in. ![]() | |
Fernweh | maandag 15 juni 2020 @ 21:51 |
Zijn er eigenlijk paella alternatieve zonder zeevruchten of garnalen? Heb het wel eens gezien met chorizo en kip. | |
golfer | maandag 15 juni 2020 @ 21:59 |
Dat is dus die van Gordon Ramsay: https://www.okokorecepten(...)y-paella-kip-chorizo | |
Fernweh | maandag 15 juni 2020 @ 22:09 |
Bedankt is die goed te nassen? Ziet niet al te ingewikkeld uit. | |
golfer | maandag 15 juni 2020 @ 22:12 |
Ja. Heb ik al heel vaak gemaakt. | |
Fernweh | maandag 15 juni 2020 @ 22:20 |
Tof misschiTof misschien doe ik mee. Je koopt gewoon kippendijfilet neem ik aan? Paellarijst moet ik even kijken heb alleen basmati en pandan. | |
Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 22:25 |
Deze is erg fijn, ik ga hem ook weer gebruiken. Je kunt ook risottorijst nemen. | |
DJMO | maandag 15 juni 2020 @ 22:48 |
Dank, dat is voor mij nog een optie om mee te kunnen doen. Ik gruwel van zeevruchten / garnalen / mosselen / alles wat in de zee leeft op kibbeling/gerookte zalm en vissticks na | |
praadje | maandag 15 juni 2020 @ 22:53 |
Volgens mij is de echte originele paella inderdaad met chorizo en kip en evt. garnalen. Edit; dit las ik bij het recept van Gordon Ramsey Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, maar wordt nu in alle regio's van Spanje gemaakt. De honderden verschillende recepten maken gebruik van alle ingrediënten die maar goed bij rijst passen. Paella Valenciana bevat van oudsher kip, konijn en slakken, terwijl paella marisco (paella met gemengde zeevruchten) vooral langs de kust wordt bereid. Er zijn dus verschillende varianten, ook in Spanje. | |
golfer | maandag 15 juni 2020 @ 23:39 |
Ik maak een mengelmoes ervan. Heb ook slakken en grote garnalen. | |
praadje | dinsdag 16 juni 2020 @ 07:56 |
![]() | |
Bramito | dinsdag 16 juni 2020 @ 10:02 |
Dit is een mooi Youtube kanaal. Deze kok maakt prachtige paellas maar is geen paella taliban. https://www.youtube.com/channel/UCegn94qcuGNE1XDhOsVuvyg Paella is niet heel makkelijk als je hem perfect wilt hebben, maar ook al is de paella niet perfect, meestal wel gewoon lekker. EDIT: Chorizo is trouwens een doodzonde... [ Bericht 6% gewijzigd door Bramito op 16-06-2020 10:10:20 ] | |
Yinny | dinsdag 16 juni 2020 @ 10:37 |
Ik sla een keertje over! Kind en vriend vinden paella niet lekker, dus geen zin om voor 1 persoon dit te maken. | |
Yasmyn | dinsdag 16 juni 2020 @ 10:41 |
Kijktip voor de meekokers: Met een kok van Knorr die zich eigenlijk schaamt voor z'n beroep ![]() | |
Oceanonix | woensdag 17 juni 2020 @ 17:38 |
mijn begin is er. Ik had nog chorizo en die moet op. Dus ondanks de fout wordt dit toch het begin van mijn paella![]() | |
Oceanonix | woensdag 17 juni 2020 @ 18:51 |
Mijn eindresultaat![]() en weer niet geel. Ik heb altijd ruzie met de saffraan. ![]() | |
golfer | woensdag 17 juni 2020 @ 18:57 |
Paella, een beetje van Gordon en een beetje van mijzelf. De benodigde ingrediënten: ![]() De rode puntpaprika rooster ik eerst even om hem lekker zoet te maken: ![]() Ui, knoflook en paprika snijden: ![]() Chorizo, ui, knof, paprika in paellapan (de kippendijen had daarvoor al apart aangebraden): ![]() Paellarijst erbij en flink aanroosteren: ![]() Saffraandraadjes erbij: ![]() en daarna witte wijn, kippenbouillon, gerookt paprikapoeder en de kippendij er weer bij: ![]() in een apart pannetje de gamba's en de slakken even opbakken: ![]() Tuinerwten en tomatenstukken erbij en nog even aanbakken (korstje op de bodem): ![]() Garnalen en slakken erbij en een stukje citroen levert dit eindresultaat op: ![]() En gezien het lekkere weer lekker aan onze tuintafel opgegeten: ![]() | |
Lonaa | woensdag 17 juni 2020 @ 19:03 |
![]() Snelle kiek 'voordat ik het vergeet' Geen chorizo want mocht niet van Bramito, na de foto nog wel iets droger gekookt. | |
Kaatje1 | woensdag 17 juni 2020 @ 19:17 |
Ziet er best lekker uit allemaal,,maar ben niet zo’n fan dus overgeslagen deze keer | |
Sarabi | woensdag 17 juni 2020 @ 19:19 |
+1 | |
Muck | woensdag 17 juni 2020 @ 19:29 |
Valencia ligt ook aan de kust he ![]() Ik had een mega-drukke dag vandaag, dus het is hier vanavond een kopje soep met een broodje geworden,maar ik sluit niet uit dat ik komende week toch weer eens paella ga maken ![]() | |
Hupje | woensdag 17 juni 2020 @ 20:23 |
Snelle paella: https://www.francescakookt.nl/snelle-paella-met-vis/ (Ik heb trouwens geen idee of mijn prutje voor CUL telt als paella, bij mij thuis wel ![]()
![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 17 juni 2020 @ 22:54 |
Ik heb een extra grote pan paëlla gemaakt. Een deel was voor een vriendin en een deel voor vriezer. Eerst de paprika bakken. In de winter koop ik meestal diepvriespaprika en die moet eerst vocht kwijt. ![]() Daarna de kippendij aanbakken. ![]() De chorizo werd gebakken en na een paar minuten voegde ik de paprika en knoflook toe. ![]() Na het bakken van de rijst, ging de bouillon er bij. ![]() Na 10 minuten konden de fijngesneden kip, boontjes, tomaat en erwten toegevoegd worden. ![]() En het resultaat ![]() ![]() | |
praadje | woensdag 17 juni 2020 @ 23:33 |
Ziet er allemaal weer heerlijk uit. ![]() | |
Yinny | donderdag 18 juni 2020 @ 09:38 |
![]() | |
Oceanonix | donderdag 18 juni 2020 @ 17:07 |
5 x paella![]() |