FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: paëlla op woensdag 17 juni
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 18:30
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 17 juni maken we met iedereen die mee wil doen paëlla.

Paëlla
Geen aanvullingen.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Lonaamaandag 15 juni 2020 @ 19:05
Alles is in huis. *O*
golfermaandag 15 juni 2020 @ 20:11
Dat wordt dus woensdag voor de zoveelste keer de paella van Gordon Ramsay, met echte paellarijst en een echte paellapan.
Oceanonixmaandag 15 juni 2020 @ 21:44
Hier geen paellapan wel een beproefd recept. Heb er nu al zin in. *O*
Fernwehmaandag 15 juni 2020 @ 21:51
Zijn er eigenlijk paella alternatieve zonder zeevruchten of garnalen? Heb het wel eens gezien met chorizo en kip.
golfermaandag 15 juni 2020 @ 21:59
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:51 schreef Fernweh het volgende:
Zijn er eigenlijk paella alternatieve zonder zeevruchten of garnalen? Heb het wel eens gezien met chorizo en kip.
Dat is dus die van Gordon Ramsay:
https://www.okokorecepten(...)y-paella-kip-chorizo
Fernwehmaandag 15 juni 2020 @ 22:09
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is dus die van Gordon Ramsay:
https://www.okokorecepten(...)y-paella-kip-chorizo
Bedankt is die goed te nassen? Ziet niet al te ingewikkeld uit.
golfermaandag 15 juni 2020 @ 22:12
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:09 schreef Fernweh het volgende:


Bedankt is die goed te nassen? Ziet niet al te ingewikkeld uit.
Ja. Heb ik al heel vaak gemaakt.
Fernwehmaandag 15 juni 2020 @ 22:20
Tof misschi
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja. Heb ik al heel vaak gemaakt.
Tof misschien doe ik mee. Je koopt gewoon kippendijfilet neem ik aan? Paellarijst moet ik even kijken heb alleen basmati en pandan.
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 22:25
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:09 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Bedankt is die goed te nassen? Ziet niet al te ingewikkeld uit.
Deze is erg fijn, ik ga hem ook weer gebruiken. Je kunt ook risottorijst nemen.
DJMOmaandag 15 juni 2020 @ 22:48
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is dus die van Gordon Ramsay:
https://www.okokorecepten(...)y-paella-kip-chorizo
Dank, dat is voor mij nog een optie om mee te kunnen doen. Ik gruwel van zeevruchten / garnalen / mosselen / alles wat in de zee leeft op kibbeling/gerookte zalm en vissticks na
praadjemaandag 15 juni 2020 @ 22:53
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:51 schreef Fernweh het volgende:
Zijn er eigenlijk paella alternatieve zonder zeevruchten of garnalen? Heb het wel eens gezien met chorizo en kip.
Volgens mij is de echte originele paella inderdaad met chorizo en kip en evt. garnalen.

Edit; dit las ik bij het recept van Gordon Ramsey

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, maar wordt nu in alle regio's van Spanje gemaakt. De honderden verschillende recepten maken gebruik van alle ingrediënten die maar goed bij rijst passen. Paella Valenciana bevat van oudsher kip, konijn en slakken, terwijl paella marisco (paella met gemengde zeevruchten) vooral langs de kust wordt bereid.

Er zijn dus verschillende varianten, ook in Spanje.
golfermaandag 15 juni 2020 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:53 schreef praadje het volgende:
Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, maar wordt nu in alle regio's van Spanje gemaakt. De honderden verschillende recepten maken gebruik van alle ingrediënten die maar goed bij rijst passen. Paella Valenciana bevat van oudsher kip, konijn en slakken, terwijl paella marisco (paella met gemengde zeevruchten) vooral langs de kust wordt bereid.

Er zijn dus verschillende varianten, ook in Spanje.
Ik maak een mengelmoes ervan. Heb ook slakken en grote garnalen.
praadjedinsdag 16 juni 2020 @ 07:56
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 23:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik maak een mengelmoes ervan. Heb ook slakken en grote garnalen.
^O^
Bramitodinsdag 16 juni 2020 @ 10:02
Dit is een mooi Youtube kanaal. Deze kok maakt prachtige paellas maar is geen paella taliban.
https://www.youtube.com/channel/UCegn94qcuGNE1XDhOsVuvyg

Paella is niet heel makkelijk als je hem perfect wilt hebben, maar ook al is de paella niet perfect, meestal wel gewoon lekker.

EDIT: Chorizo is trouwens een doodzonde...

[ Bericht 6% gewijzigd door Bramito op 16-06-2020 10:10:20 ]
Yinnydinsdag 16 juni 2020 @ 10:37
Ik sla een keertje over! Kind en vriend vinden paella niet lekker, dus geen zin om voor 1 persoon dit te maken.
Yasmyndinsdag 16 juni 2020 @ 10:41
Kijktip voor de meekokers:

Met een kok van Knorr die zich eigenlijk schaamt voor z'n beroep _O-
Oceanonixwoensdag 17 juni 2020 @ 17:38
mijn begin is er. Ik had nog chorizo en die moet op. Dus ondanks de fout wordt dit toch het begin van mijn paella

d0mwF9cl.jpg
Oceanonixwoensdag 17 juni 2020 @ 18:51
Mijn eindresultaat

AMKJ5Stl.jpg

en weer niet geel. Ik heb altijd ruzie met de saffraan. -O-
golferwoensdag 17 juni 2020 @ 18:57
Paella, een beetje van Gordon en een beetje van mijzelf.

De benodigde ingrediënten:
DSC05112.jpg
De rode puntpaprika rooster ik eerst even om hem lekker zoet te maken:
DSC05114.jpg
Ui, knoflook en paprika snijden:
DSC05115.jpg
Chorizo, ui, knof, paprika in paellapan (de kippendijen had daarvoor al apart aangebraden):
DSC05116.jpg
Paellarijst erbij en flink aanroosteren:
DSC05118.jpg
Saffraandraadjes erbij:
DSC05119.jpg
en daarna witte wijn, kippenbouillon, gerookt paprikapoeder en de kippendij er weer bij:
DSC05122.jpg
in een apart pannetje de gamba's en de slakken even opbakken:
DSC05123.jpg
Tuinerwten en tomatenstukken erbij en nog even aanbakken (korstje op de bodem):
DSC05124.jpg
Garnalen en slakken erbij en een stukje citroen levert dit eindresultaat op:
DSC05125.jpg
En gezien het lekkere weer lekker aan onze tuintafel opgegeten:
IMG-0565.jpg
Lonaawoensdag 17 juni 2020 @ 19:03
Pb7NoGK.jpg?1

Snelle kiek 'voordat ik het vergeet'
Geen chorizo want mocht niet van Bramito, na de foto nog wel iets droger gekookt.
Kaatje1woensdag 17 juni 2020 @ 19:17
Ziet er best lekker uit allemaal,,maar ben niet zo’n fan dus overgeslagen deze keer
Sarabiwoensdag 17 juni 2020 @ 19:19
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 19:17 schreef Kaatje1 het volgende:
Ziet er best lekker uit allemaal,,maar ben niet zo’n fan dus overgeslagen deze keer
+1
Muckwoensdag 17 juni 2020 @ 19:29
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:53 schreef praadje het volgende:

[..]

Volgens mij is de echte originele paella inderdaad met chorizo en kip en evt. garnalen.

Edit; dit las ik bij het recept van Gordon Ramsey

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, maar wordt nu in alle regio's van Spanje gemaakt. De honderden verschillende recepten maken gebruik van alle ingrediënten die maar goed bij rijst passen. Paella Valenciana bevat van oudsher kip, konijn en slakken, terwijl paella marisco (paella met gemengde zeevruchten) vooral langs de kust wordt bereid.

Er zijn dus verschillende varianten, ook in Spanje.
Valencia ligt ook aan de kust he ;)

Ik had een mega-drukke dag vandaag, dus het is hier vanavond een kopje soep met een broodje geworden,maar ik sluit niet uit dat ik komende week toch weer eens paella ga maken :9
Hupjewoensdag 17 juni 2020 @ 20:23
Snelle paella: https://www.francescakookt.nl/snelle-paella-met-vis/
(Ik heb trouwens geen idee of mijn prutje voor CUL telt als paella, bij mij thuis wel :+ )

SPOILER
Ik bleek niet alles ‘vers’ te hebben, dus veel uit een potje. En wij eten altijd zilvervliesrijst. Dus ook in de paella… vast een doodzonde ;)
SsAgvEe.jpg
Ik speelde vals en kookte de zilvervliesrijst apart in bouillon (van een blokje).
KpbIXYA.jpg
De rest van de ingrediënten maakte ik klaar in de andere pan, recept een beetje aangepast qua vocht.
a3XJCti.jpg
Op het laatst alles samen nog even verwarmd en klaar. Mijn 'paella':
xNT4ygD.jpg
Lucky_Strikewoensdag 17 juni 2020 @ 22:54
Ik heb een extra grote pan paëlla gemaakt. Een deel was voor een vriendin en een deel voor vriezer.

Eerst de paprika bakken. In de winter koop ik meestal diepvriespaprika en die moet eerst vocht kwijt.
oJTX9og.jpg

Daarna de kippendij aanbakken.
FvLkLPT.jpg

De chorizo werd gebakken en na een paar minuten voegde ik de paprika en knoflook toe.
w60BV3U.jpg

Na het bakken van de rijst, ging de bouillon er bij.
2R8A2xW.jpg

Na 10 minuten konden de fijngesneden kip, boontjes, tomaat en erwten toegevoegd worden.
QGjhulX.jpg

En het resultaat :9
seafNIh.jpg
praadjewoensdag 17 juni 2020 @ 23:33
Ziet er allemaal weer heerlijk uit. :Y)
Yinnydonderdag 18 juni 2020 @ 09:38
*O* Voor de paellamakers!
Oceanonixdonderdag 18 juni 2020 @ 17:07
5 x paella

HUTPdG6.jpg