abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 augustus 2020 @ 15:21:09 #126
327807 Mariposas
יה&#14
pi_194537596
Ach ja, elke leeftijd zal wel uitdagingen met zich mee brengen. En het ligt natuurlijk ook aan hoe je kinderen zijn en hoe je er zelf in staat. Ik ben niet echt een kleine kinderen moeder, merk ik nu wel. Mijn oudste is wel heel lief en begripvol naar de jongste toe, dus daar ligt het zeker niet aan. Maar die jongste is wel echt een handenbindertje en slapen doet hij ook al niet. Over 2 dagen kamperen, dat wordt genieten! :')
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_194540707
:W ha spees!

Ik vind babies/dreumesen wel heel lief enzo. Peutermoeder echter.. nouja goed volgens mij is niemand een echte peutermoeder. :')
pi_194541953
quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 18:36 schreef Crumpette het volgende:
:W ha spees!

Ik vind babies/dreumesen wel heel lief enzo. Peutermoeder echter.. nouja goed volgens mij is niemand een echte peutermoeder. :')
:W hello! En gefeliciteerd!
pi_194544159
Nog gefeliciteerd crumpette *O*!
quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 13:25 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ja, veel sterkte. ;(
Ik vind het leeftijdsverschil wel lastig. Je zit in zulk verschillende fases. Met de oudste heb je relatief veel vrijheid. Maar met de jongste niet. Wel het eerste halfjaar hoor. Maar daarna... juist die ervaring die ik nu heb met de oudste maakt het lastig. Ben nu met de oudste in Madurodam en dat is zo relaxt.
Maar leuk joh, weer een baby! Heerlijk, genieten! :P
Jouw oudste ging dus al vrij snel naar school toen je jongste geboren is toch? Anderzijds lijkt me dat ook wel fijn; dan heb je overdag wel echt tijd voor je jongste 1:1. Mijn jongste heeft heel lang die aandacht moeten delen, merk dat ze heel anders speelt als ze alleen is. En ik merk aan mezelf pas op de schaarse momenten dat ik alleen met de jongste ben, dat ik eigenlijk bar weinig 1:1 tijd met haar heb :o. En hoe fijn dat soms ook is.

Maar idd, alleen met oudste O+. Gewoon die vrijheid om van alles te kunnen doen samen, zo leuk.
pi_194696295
Hallo allemaal, ik meld mij hier met een verse kleuter. Eentje die vandaag wel 100 keer gezegd heeft dat hij 'vier, vier vier!!' is, 'Mama, ik ben nu echt vier he?' en over een week naar de basisschool gaat.
pi_194696436
Oh Nazil, wat leuk! Gefeliciteerd! En ZOMG, de basisschool... succes volgende week.

Sjaak gaat morgen weer naar school. Hij gaat beginnen in groep 3 en wil dat Helemaal Niet. Dus ik ben benieuwd naar morgenvroeg :') De vakantie was tof en veel te kort, Sjaak wil graag dat het altijd zomervakantie is. En ik stiekem ook wel O+
pi_194702221
Gefeliciteerd Nazil!
pi_194703416
Gefeliciteerd Nazil!

Ik dacht een drama te krijgen vanochtend, want hij had zichtbaar geen zin in school. Toch is het erg goed gegaan en Willem ging meteen heel trots bij zijn nieuwe klas staan (z’n nieuwe paw patrol broodtrommel heeft vast hierbij geholpen). Dat is wat anders dan toen na de lockdown de scholen weer open gingen. Toen is het wel een paar weken drama geweest in de ochtend.

Hoe is het bij jullie gegaan @MevrouwCactus ?

Ik heb 1:1 contact met de jongste als Willem op school is. Ik zelf mis echt wat 1:1 contact met Willem eigenlijk.
pi_194704072
@Adrian4 Sjaak en ik versliepen ons eerst :') en hadden toen geen tijd voor gedoe *O* Eenmaal op school wilde Sjaak snel een knuffel en naar binnen. Nog even door het raam gezwaaid en toen was het klaar.
Ik ben benieuwd naar de verhalen als ik hem straks ophaal.
pi_194704104
Na de coronasluiting rende Ketel eigenlijk zonder problemen weer vrolijk het schoolplein op. Dus ik hoop maar dat het zo volgende week ook weer gaat, wanneer zijn school weer begint. Ik vind het vooral jammer dat we nu zijn nieuwe juffen niet eens van dichtbij kunnen zien/spreken, dat had ik toch wel even prettig gevonden. Ach ja, zelf kent hij ze al wel, dankzij een wisseldagje aan het einde van het schooljaar.

Momenteel is hij trouwens met zijn broertje en opa en oma in de Efteling. Gisteren afgeleverd voor drie nachtjes logeren. Aan de ene kant lekker ontspannen hier, aan de andere kant mis ik ze eigenlijk ook meteen. :') #weekdier
pi_194710045
S. had vorige week al een uurtje op vrijdag om de juf en het nieuwe lokaal vast te zien. En gisteren en vanmorgen huppelde hij weer naar binnen O+
Ik vind het zelf wel wennen om alles op tijd klaar te hebben en na te denken over wat er allemaal mee moet naar school.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_194710572
Willem heeft een speeldate. Z’n eerste! Met z’n beste vriendje op school. As vrijdag is het zo ver.
Ik ben zo benieuwd. Vorig schooljaar wilde er wel een jongetje steeds afspreken, maar Willem wilde echt niet. Nu was z’n vriend zo enthousiast dat ie bijna geen nee kon zeggen.

Herkenbaar Lunapuella. Wij waren twee weken geleden ook een paar dagen kindloos en wat heb ik ze gemist. Tot ze weer een uur thuis waren...
pi_194710767
Wat leuk @Adrian4, een eerste speeldate! Ketel vond het de eerste keer héél spannend (inclusief huilen), maar daarna had hij de smaak te pakken en elke week wel één of twee afspraakjes. Komt vast goed met Willem. :)
pi_194713739
Mijn kind is geen kleuter meer, maar dit probleem stamt wel af van haar kleutertijd. Ik krijg haar nergens zonder gemor mee naartoe. Niet naar iemand om op visite te gaan, niet naar de winkel en soms zelfs niet naar een speeltuin oid. Als het aan haar ligt blijft ze elke dag thuis. Vandaag ook: ze wilt een nieuwe rugzak voor school, prima. Maar naar de winkel om een rugzak te kopen roept weer aardig wat weerstand op, ze wilt dat hij online besteld wordt. Ik word er zo langzamerhand een beetje moedeloos van van die weerstand. Ik doe nu zelfs pas boodschappen als haar vader thuis is zodat ze niet mee hoeft...

Meer kleuters die dit hebben?
  dinsdag 25 augustus 2020 @ 16:20:06 #140
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_194714449
Beide kinderen roepen hier initieel ook altijd NEE. Ik vraag dus niet meer of [insert willekeurige activiteit] gaan doen, maar ik breng het als een mededeling. We gaan nu [X] doen, daarna is er tijd om [Y] te doen. Geen keuze geven scheelt hier een hoop discussie.
pi_194715613
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 15:04 schreef Sunshine1982 het volgende:
Mijn kind is geen kleuter meer, maar dit probleem stamt wel af van haar kleutertijd. Ik krijg haar nergens zonder gemor mee naartoe. Niet naar iemand om op visite te gaan, niet naar de winkel en soms zelfs niet naar een speeltuin oid. Als het aan haar ligt blijft ze elke dag thuis. Vandaag ook: ze wilt een nieuwe rugzak voor school, prima. Maar naar de winkel om een rugzak te kopen roept weer aardig wat weerstand op, ze wilt dat hij online besteld wordt. Ik word er zo langzamerhand een beetje moedeloos van van die weerstand. Ik doe nu zelfs pas boodschappen als haar vader thuis is zodat ze niet mee hoeft...

Meer kleuters die dit hebben?
Is het misschien een prikkel-dingetje? Ik ken haar verder niet dus geen idee maar ik weet van mijzelf dat naar een winkel gaan heel veel energie kost door alle prikkels en drukte. Ik probeer dat dus ook te beperken.
pi_194722636
Inderdaad niet vragen maar meedelen. En bij J hangt het samen met voorbereiden. Als ik ineens zeg dat we x gaan doen, wil hij dat niet. Als ik het aankondig, zodat hij aan het idee kan wennen, is het vaak prima.
  woensdag 26 augustus 2020 @ 08:33:33 #143
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_194723009
O, en idd de aankondiging ja. Niet te ver van tevoren (die tijd kunnen kleuters nog niet zo goed inschatten), maar wel tijdig. Dus net voordat we gaan lunchen zeg ik iets als: 'na de lunch ga ik de tafel afruimen, en daarna gaan we even samen boodschappen doen'. Inmiddels kan de oudste prima klokkijken, dus die vertel ik gewoon hoe laat iets gaat gebeuren. Bij kleuter is het vaak nog 'als de grote wijzer bovenaan/ op de 12 is'.

Denk trouwens niet dat alle strijd hiermee weg is, t blijven kinderen ;). En ik sleep ze ook niet onnodig mee. Ik kom zeker niet voor m'n lol op drukke plekken, maar boodschappen/ school/ naar opa en oma/ zwemles/ scouting gebeurt natuurlijk wel gewoon.
pi_194723167
Goede tip! Die ga ik toepassen :) Het enige wat prima gaat zijn de zwemlessen :)
  woensdag 26 augustus 2020 @ 08:56:36 #145
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_194723216
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 08:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Goede tip! Die ga ik toepassen :) Het enige wat prima gaat zijn de zwemlessen :)
De kleuter die zwemles heeft staat ook ruim op tijd klaar met zwemtas, het is meer broerlief die geen zin heeft om mee te gaan. Maar een uur alleen thuis voor een zevenjarige (terwijl ik 10 km verderop in het zwembad ben) vind ik nog wat te veel van het goede, dus hij moet.

Dat alleen thuis zijn is wel een ding dat begint te komen nu trouwens, laatst voor het eerst 10 minuten gedaan (terwijl kleuter en ik naar de bakker om de hoek liepen). Ik geloof dat ie ons niet gemist had :+
pi_194726928
Een uur alleen terwijl je niet snel terug kunt is inderdaad wat veel.. Maar t is ook kind afhankelijk. Oudste (bijna 8) laat ik al sinds ze 5 is af en toe even alleen en t begint ook al bijna te komen dat ze ook best langer alleen mag zijn (als ik weet dat de buren er zijn en ze evt. hulp kan halen).. tot nu toe denk ik max een halfuur/driekwartier geweest..Ook wel eens alleen naar huis fietsen na school en dat ik dan kleuter naar zijn speelafspraak fietste en daar nog even thee dronk..Jongste van bijna 6 mag nog geen seconde alleen thuis, maar wil dat ook écht niet, het lijkt hem de hel..
oudste geniet met volle teugen van even alleen zonder broertje..De laatste tijd zit ze dan meestal te lezen of heeft van papier een of ander fantastisch knutsel gemaakt. (alvast brood smeren bleek geen succes na de gevallen pindakaas en de keuken vol scherven)
pi_194726994
oeh en ik hoor hier bíjna niet meer.. Jongste is in oktober 6 en gaat volgende week beginnen in groep 3..
steek nog even mijn kop in het zand.. Mijn kleuter..
pi_194744185
Eerste schoolweek is hier ook al weer volop bezig. Herken dat zelf moeten wennen om de tassen (incl. inhoud) weer op tijd klaar te moeten zetten wel :+

Onze Minion vond het toch 'wel weer spannend', maar voorlopig gaat het prima gelukkig. Stiekem ook best geruststellend om andere kleuters te zien die het ook lastig hadden; dat het er gewoon echt bij hoort, zeg maar :)
En volgende week al weer het eerste oudergesprek; ben ik ook wel benieuwd naar.

Aankondigen dat we iets gaan doen werkt hier inderdaad ook goed, dat ze heel even de kans krijgt om af te maken wat ze aan het doen is :Y
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_194754704
We hadden vandaag na school een ingestorte kleuter. Vandaag was de eerste dag van de duo, die kende Sjaak nog niet. En het is de eerste week na de vakantie. En dit is voor het eerst dat hij 3 dagen per week naar school gaat. En en en...
Alle opgekropte spanning kwam er in de auto naar huis al uit in één grote huilbui en thuis ging het nog verder. Zo sneu, hij heeft zoveel te verwerken. Na een uur knuffelen op de bank was de spanning eruit en konden we weer spelen.
pi_194757272
Och, 't is zonde Cactus! ;( Zo sneu is dat dan, hoewel het soms ook gewoon lekker oplucht als ze het er zo uit kunnen gooien natuurlijk.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')