Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”)quote:Op zondag 14 juni 2020 23:59 schreef Yinny het volgende:
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.
[ afbeelding ]
Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!
[ afbeelding ]
Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst
[ afbeelding ]
Mijn burgers
[ afbeelding ]
Er moet natuurlijk wel saus zijn
[ afbeelding ]
En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij
[ afbeelding ]
In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
Gejat van MOS burger, een Japanse fastfood keten.😜quote:Op maandag 15 juni 2020 00:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”)
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......quote:Op zondag 14 juni 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard.
Is geregeld binnen een half uur Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.quote:Op maandag 15 juni 2020 18:32 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......
Uploaden die foto's!
Ook belangrijk! Dan wacht ik heel geduldig (lees: ga eerst maar eens het onkruid te lijf in de moestuin )quote:Op maandag 15 juni 2020 18:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Is geregeld binnen een half uur Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
Waarom wonen jullie daar waar jullie wonen en niet hier op fietsafstandquote:Op maandag 15 juni 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.
We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.
Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.
[ afbeelding ]
Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.
Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.
Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.
Resultaat
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Straks nog een conclusie, ik moet nu koken
ik zou als je niet zelf wil maken, kopen bij de bakker. En dan heb je de keuze tussen hardere broodjes of juist zachte. Laat die kant-en-klaar hamburgers alsjeblieft liggen (uit de supermarkt). Die zijn droog.quote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Bedankt dat je op mijn foto's hebt gewacht. Ik was echt te misselijk gisteren om te uploadenquote:Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan
[ afbeelding ]
Zodra er op staat dat het voor hamburgers is, is het wat mij betreft oneetbaar. Gewone kadetjes vind ik veel lekkerderquote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Vlaamsch broodhuys sandwich bollen. Of zelfmaken uiteraard.quote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 00:09 schreef Atak het volgende:
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 00:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.
Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 07:22 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |