abonnement Unibet Coolblue
pi_193634494
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.

Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!

Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst

Mijn burgers

Er moet natuurlijk wel saus zijn

En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij

In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
pi_193634501
Wat een geweldige burgers zijn er voorbij gekomen!
pi_193634605
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 23:59 schreef Yinny het volgende:
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.
[ afbeelding ]
Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!
[ afbeelding ]
Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst
[ afbeelding ]
Mijn burgers
[ afbeelding ]
Er moet natuurlijk wel saus zijn
[ afbeelding ]
En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij
[ afbeelding ]
In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”) ;)
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 15 juni 2020 @ 00:17:42 #154
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_193634684
  maandag 15 juni 2020 @ 00:18:01 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193634688

Wagyu burger met ijsbergsla, rode ui, jong belegen goudse kaas, streaky bacon en cornichons.
Als saus heb ik 1000 island dressing van Remia gebruikt, die lijkt op de Big Mac/King saus.
Het broodje is een Italiaanse bol van de Jumbo (zelf afbakken)
pi_193635581
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 00:08 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”) ;)
Gejat van MOS burger, een Japanse fastfood keten.😜
pi_193643718
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard.
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......

Uploaden die foto's! ~O>
  maandag 15 juni 2020 @ 18:33:09 #158
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193643732
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 18:32 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ik hoop dat de misselijkheid weg is......

Uploaden die foto's! ~O>
Is geregeld binnen een half uur :) Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
Spoilers!
pi_193643775
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 18:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Is geregeld binnen een half uur :) Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
Ook belangrijk! Dan wacht ik heel geduldig (lees: ga eerst maar eens het onkruid te lijf in de moestuin -O- )
  maandag 15 juni 2020 @ 19:35:45 #160
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193644745
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.

We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.

Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.


Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende :D





Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.

Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.

Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.

Resultaat



Straks nog een conclusie, ik moet nu koken :)
Spoilers!
pi_193645070
De bende van die uienringen is vaak wel het lekkerste. :9
pi_193645196
Rudolph had ooit een leuk filmpje over het maken van uienringen, een aanrader:

https://www.24kitchen.nl/(...)ngen-met-lente-uidip

Rudolph in z'n jonge jaren :D
pi_193645800
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.

We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.

Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.
[ afbeelding ]

Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende :D
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.

Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.

Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.

Resultaat
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Straks nog een conclusie, ik moet nu koken :)
:9~ :9~ Waarom wonen jullie daar waar jullie wonen en niet hier op fietsafstand :(
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 15 juni 2020 @ 21:04:59 #164
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193646262
Mijn conclusie:

-De smaak van gruyère viel volledig weg.
- Spek insmeren met barbecuesaus was een superieur idee.
- De saus was geweldig. Ik wil hem overal op smeren.
- De burgerkruiden waren ok maar er moet wel getweakt worden. De anchopasta viel helaas tegen. Gelukkig groeien poblano's (de peper waar je anchos van maakt) in de tuin, ik kan die pasta vast lekkerder maken.
- Het maakt me weinig uit welke kleur sesamzaad er op broodjes zit.
- Het vullen van burgers is leuk maar ik mix net zo lief kaas door het gehakt en/of doe er kaas op na/tijdens het grillen.
- Uienringen zijn geweldig. Zo geweldig dat er een nieuw woord voor uitgevonden zou moeten worden. Het was de zooi volledig waard.
- Gele ui smaakt in uienringen beter dan rode ui. Maar je mag me er nog steeds voor wakker maken.
Spoilers!
pi_193646738
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
pi_193646748
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan

pi_193646778
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
ik zou als je niet zelf wil maken, kopen bij de bakker. En dan heb je de keuze tussen hardere broodjes of juist zachte. Laat die kant-en-klaar hamburgers alsjeblieft liggen (uit de supermarkt). Die zijn droog.
  maandag 15 juni 2020 @ 22:27:42 #168
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193647716
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan

[ afbeelding ]
Bedankt dat je op mijn foto's hebt gewacht. Ik was echt te misselijk gisteren om te uploaden :D
Spoilers!
  maandag 15 juni 2020 @ 22:29:14 #169
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193647743
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Zodra er op staat dat het voor hamburgers is, is het wat mij betreft oneetbaar. Gewone kadetjes vind ik veel lekkerder
Spoilers!
pi_193648960
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Vlaamsch broodhuys sandwich bollen. Of zelfmaken uiteraard.
pi_193649126
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
  dinsdag 16 juni 2020 @ 00:39:13 #172
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193649377
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 00:09 schreef Atak het volgende:
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.

Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 07:22:50 #173
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193650659
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 00:39 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.

Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
Praat over de hel en je komt er.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 19:03:00 #174
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193659785
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 07:22 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 19:06:01 #175
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193659835
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.
Praat over de hel en je komt er.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')