Frutsel | woensdag 27 mei 2020 @ 14:57 |
Eerdere berichten: 20 mei Slachthuis Groenlo dicht na coronauitbraak https://www.gelderlander.(...)t-sluiting~a8c798ae/ 26 mei Medewerkers slachthuis Groenlo zorgen voor uitbraak corona in Duitsland https://www.gelderlander.(...)met-corona~a5884ae2/ 26 mei: VION neemt direct aanvullende maatregelen om Groenlo incidenten te voorkomen https://www.pigbusiness.n(...)tingen-slachthuizen/ Zie ook COR / Slachthuizen zijn coronabrandhaarden Lijkt erop dat de 'directe maatregelen' van VION nog niet afdoende waren... | |
Bugno3 | woensdag 27 mei 2020 @ 15:10 |
GRIP 1 ook echt, koekoek. Arbeidsmigranten in opstand met allerlei slagersmaterieel in de aanslag? | |
Bocaj | woensdag 27 mei 2020 @ 17:14 |
Coronaslachters Groenlo mogelijk aan het werk in plaats van in quarantaine.Die mensen hebben ook allemaal boter op hun hoofd... Quarantaine? Was da...? | |
Basp1 | woensdag 27 mei 2020 @ 18:10 |
https://www.volkskrant.nl(...)de-snijden~b5868d72/ De heer van gool (de eigenaar van ottoforce) dat hij excels van werknemers met ziektemeldingen en werkgevers bijhoudt. Ook dat ze het vervoer echt goed hebben aangepast. | |
valentijn101 | woensdag 27 mei 2020 @ 18:23 |
Waarom heeft geen enkel nieuwsbericht het over de veiligheid van het vlees? Ik geloof best dat je het veilig kunt eten als je het goed verhit. Maar hoe zit het met bv de voorverpakte carpaccio die bij de suup ligt? Die is rauw? | |
Bocaj | woensdag 27 mei 2020 @ 18:30 |
Kan blijkbaar niet besmet raken... | |
ootjekatootje | woensdag 27 mei 2020 @ 20:27 |
Ligt nog maanden in de vriezers | |
Papierversnipperaar | woensdag 27 mei 2020 @ 20:29 |
De slachterijen beflikkeren de boel altijd al, waarom zouden ze daar mee stoppen vanwege een virus? | |
RamboDirk | woensdag 27 mei 2020 @ 21:42 |
Ah kijk nog zo'n branche die zich kenmerkt door goed werkgeverschap! man man man | |
Bugno3 | donderdag 28 mei 2020 @ 08:16 |
jA maAr iK GA EchT nieT tevEEl VooR me VleES BetALen!!!11!! | |
Basp1 | donderdag 28 mei 2020 @ 08:19 |
Dat is natuurlijk makkelijk gezegd dat consumenten de schuld zijn van dit goedkope vlees. Maar als er duurder vlees in winkels ligt zal er gewoon wat minder van gekocht worden. Het is de harde concurrentiestrijd om consumenten door winkels die deze omstandigheden scheppen en in stand houden. | |
Bugno3 | donderdag 28 mei 2020 @ 08:20 |
Consumenten hebben boter op hun hoofd. En veel ook. Half in opstand komen als er wordt gehint dat men misschien een dagje minder vlees moet eten, niet meer willen betalen dan kiloknallerprijzen, maar "OH WAT EEN SCHANDE DAT DIE WERKOMSTANDIGHEDEN ZO KUT ZIJN!!!!". | |
Basp1 | donderdag 28 mei 2020 @ 08:26 |
Hebben consumenten boter op hun hoofd of worden arbeidsomstandigheden en gebruikte productieprocessen bewust weggehouden van consumenten? Zou er net zoals op pakjes sigaretten bij vlees afdelingen livestreams vanuit slachterijen vertoont moeten gaan worden. Bij kledingwinkels constant films over de productie van grondstoffen en de overvolle naaiateliers waar onze arbodienst meteen de boel zou sluiten. | |
Bugno3 | donderdag 28 mei 2020 @ 08:41 |
Als je als vleeseter nu nog niet weet hoe het er aan toegaat in slachthuizen heb je boter op je hoofd ja. Al jaren worden er regelmatig noodklokken geluid. | |
#ANONIEM | donderdag 28 mei 2020 @ 08:51 |
Het is ook gewoon een schande dat het hier zo'n zooitje is in de slachthuizen op bijna elk terrein. Dat de consument boter op zijn hoofd heeft doet daar geen afbreuk aan. Ik eet zelf geen vlees, maar wereldwijd zal er altijd vraag naar vlees blijven en in slachthuizen in het buitenland gaat het er niet beter aan toe. Dus het zou mooi zijn als het lukt om de slachthuizen in Nederland in ieder geval fatsoenlijk te laten functioneren. | |
RamboDirk | donderdag 28 mei 2020 @ 09:09 |
Heel gemakkelijk argument. Dit ontslaat werkgevers niet van hun verantwoordelijkheden. Uiteindelijk zijn het dezelfde consumenten die in uitgeknepen banen werken en niet genoeg verdienen om vlees bij bijvoorbeeld een keurslager te kunnen kopen. En zo is de cirkel weer rond. | |
JeMoeder | donderdag 28 mei 2020 @ 09:16 |
Ik las dat het vooral ging om het vervoer van de medewerkers van en naar deze locatie en het vermoeden dat er mensen die in Groenlo werkten en in quarantaine zouden moeten zitten hier aan het werk zijn gezet. | |
Candaasje | donderdag 28 mei 2020 @ 09:40 |
Vindt men de schandalige behandeling van medewerkers nu een probleem omdat het voor die mensen zo zielig is, of vindt men het misschien toch vooral een probleem omdat het 'corona-brandhaarden' kunnen worden, met kans op verspreiding? In het eerste geval vraag me ik me namelijk af waarom er niet al eerder moord en brand werd geschreeuwd. De erbarmelijke leef en- arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten uit Polen en Roemenië (o.a.) zijn mag ik toch hopen al jaren geen geheim meer. Dat bijna geen Nederlander het fysiek en mentaal vaak zware slachtwerk niet wil doen, is dat ook niet. En dat vlees/eieren/zuivel zo goedkoop mogelijk in de supermarkt moet liggen, en we ongeveer de halve wereld van vlees e.d. willen voorzien ook niet....waardoor de productiesnelheid enorm hoog ligt.... Lijkt me geen hogere wiskunde dus, om te bedenken dat je als consument daar aan meebetaalt als je vlees/eieren/zuivel koopt. Of men moet onder een steen geleefd hebben. Kan ook hoor. Wel met de vingers in de oren en de ogen stijf dichtgeknepen dan denk ik. Niet dat je er niet tegen mag uitspreken - graag zelfs - maar laten 'we' nu niet met z'n allen massaal pretenderen dat we het zo verschrikkelijk zielig en oneerlijk vinden voor die migranten. Of handel er dan tenminste naar... EDIT: ik heb het niet enkel over hier op FOK!, maar ook over opiniestukken in de krant die het nu opeens over beestachtige omstandigheden hebben. Zonder die corona hadden ze er nooit over geschreven... |