quote:SLACHTERIJ IN APELDOORN AFGESLOTEN, POLITIE MASSAAL AANWEZIG
APELDOORN - Hulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal uitgerukt naar de slachterij van Vion in Apeldoorn. Het terrein aan de Laan van Malkenschoten is afgesloten, maar waarom is nog onduidelijk.
Vanwege het incident is Grip 1 afgegeven, wat betekent dat er verschillende hulpdiensten ingezet worden en samen moeten werken. Er zijn meerdere voertuigen van de politie aanwezig, laat een correspondent weten. Ook zijn er handhavers en brandweerwagens. Niemand mag het terrein op of af.
Een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland kan nog niet zeggen wat er aan de hand is. De politie verwijst door naar de gemeente, maar die kan nog niet reageren. Ook Vion kan nog niets zeggen.
Eerdere berichten:quote:Slachterij Apeldoorn hermetisch afgesloten
APELDOORN - De politie in Apeldoorn is woensdagmiddag met meerdere voertuigen en met een hoge alarmering richting een slachterij van vleesverwerker Vion gegaan. Dit ,,ter ondersteuning van de gemeente", aldus een politiewoordvoerder.
Een woordvoerder van de gemeente kan niet zeggen wat er aan de hand is. Het gaat om een slachthuis aan de Laan van Malkenschoten. Volgens RTL Nieuws zijn er eerder op de dag meerdere busjes met arbeidsmigranten aangekomen. Zij zouden te dicht op elkaar hebben gezeten, meldt een woordvoerder van het ministerie van Landbouw.
Eerder werden slachthuizen van Vion gesloten wegens uitbraken van het nieuwe coronavirus. Bij de vestiging in Groenlo bleken 147 van de 657 medewerkers positief getest op het coronavirus.
Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.
Die mensen hebben ook allemaal boter op hun hoofd... Quarantaine? Was da...?quote:Volgens Vion zijn er mogelijk meerdere mensen werkzaam die op de quarantaine-lijst staan van de eerder gesloten slachterij in Groenlo.
https://www.volkskrant.nl(...)de-snijden~b5868d72/quote:Op woensdag 27 mei 2020 17:14 schreef Bocaj het volgende:
Coronaslachters Groenlo mogelijk aan het werk in plaats van in quarantaine.
[..]
Die mensen hebben ook allemaal boter op hun hoofd... Quarantaine? Was da...?
Kan blijkbaar niet besmet raken...quote:Op woensdag 27 mei 2020 18:23 schreef valentijn101 het volgende:
Waarom heeft geen enkel nieuwsbericht het over de veiligheid van het vlees?
Ik geloof best dat je het veilig kunt eten als je het goed verhit. Maar hoe zit het met bv de voorverpakte carpaccio die bij de suup ligt? Die is rauw?
jA maAr iK GA EchT nieT tevEEl VooR me VleES BetALen!!!11!!quote:Op woensdag 27 mei 2020 21:42 schreef RamboDirk het volgende:
Ah kijk nog zo'n branche die zich kenmerkt door goed werkgeverschap!
man man man
Dat is natuurlijk makkelijk gezegd dat consumenten de schuld zijn van dit goedkope vlees. Maar als er duurder vlees in winkels ligt zal er gewoon wat minder van gekocht worden. Het is de harde concurrentiestrijd om consumenten door winkels die deze omstandigheden scheppen en in stand houden.quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:16 schreef Bugno3 het volgende:
[..]
jA maAr iK GA EchT nieT tevEEl VooR me VleES BetALen!!!11!!
Consumenten hebben boter op hun hoofd. En veel ook. Half in opstand komen als er wordt gehint dat men misschien een dagje minder vlees moet eten, niet meer willen betalen dan kiloknallerprijzen, maar "OH WAT EEN SCHANDE DAT DIE WERKOMSTANDIGHEDEN ZO KUT ZIJN!!!!".quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:19 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk makkelijk gezegd dat consumenten de schuld zijn van dit goedkope vlees. Maar als er duurder vlees in winkels ligt zal er gewoon wat minder van gekocht worden. Het is de harde concurrentiestrijd om consumenten door winkels die deze omstandigheden scheppen en in stand houden.
Hebben consumenten boter op hun hoofd of worden arbeidsomstandigheden en gebruikte productieprocessen bewust weggehouden van consumenten?quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:20 schreef Bugno3 het volgende:
[..]
Consumenten hebben boter op hun hoofd. En veel ook. Half in opstand komen als er wordt gehint dat men misschien een dagje minder vlees moet eten, niet meer willen betalen dan kiloknallerprijzen, maar "OH WAT EEN SCHANDE DAT DIE WERKOMSTANDIGHEDEN ZO KUT ZIJN!!!!".
Als je als vleeseter nu nog niet weet hoe het er aan toegaat in slachthuizen heb je boter op je hoofd ja. Al jaren worden er regelmatig noodklokken geluid.quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:26 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Hebben consumenten boter op hun hoofd of worden arbeidsomstandigheden en gebruikte productieprocessen bewust weggehouden van consumenten?
Zou er net zoals op pakjes sigaretten bij vlees afdelingen livestreams vanuit slachterijen vertoont moeten gaan worden. Bij kledingwinkels constant films over de productie van grondstoffen en de overvolle naaiateliers waar onze arbodienst meteen de boel zou sluiten.
Het is ook gewoon een schande dat het hier zo'n zooitje is in de slachthuizen op bijna elk terrein. Dat de consument boter op zijn hoofd heeft doet daar geen afbreuk aan.quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:20 schreef Bugno3 het volgende:
[..]
Consumenten hebben boter op hun hoofd. En veel ook. Half in opstand komen als er wordt gehint dat men misschien een dagje minder vlees moet eten, niet meer willen betalen dan kiloknallerprijzen, maar "OH WAT EEN SCHANDE DAT DIE WERKOMSTANDIGHEDEN ZO KUT ZIJN!!!!".
Heel gemakkelijk argument. Dit ontslaat werkgevers niet van hun verantwoordelijkheden. Uiteindelijk zijn het dezelfde consumenten die in uitgeknepen banen werken en niet genoeg verdienen om vlees bij bijvoorbeeld een keurslager te kunnen kopen.quote:Op donderdag 28 mei 2020 08:20 schreef Bugno3 het volgende:
[..]
Consumenten hebben boter op hun hoofd. En veel ook. Half in opstand komen als er wordt gehint dat men misschien een dagje minder vlees moet eten, niet meer willen betalen dan kiloknallerprijzen, maar "OH WAT EEN SCHANDE DAT DIE WERKOMSTANDIGHEDEN ZO KUT ZIJN!!!!".
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |