abonnement Unibet Coolblue
pi_193237436
quote:
. Ultra high density ionisatie kan voorkomen dat het Coronavirus zich via de lucht verspreidt. Die claim maakt Habitat Solutions op basis van onderzoek. Het bedrijf zegt dat de technologie 97 procent van alle virussen neutraliseert in de lucht en daardoor ingezet kan worden in publieke ruimtes, openbaar vervoer, vliegtuigen, ziekenhuizen, wachtkamers, scholen en kinderdagverblijven, maar ook op werkplekken en thuis.

De werking is in 2015 aangetoond door onderzoek van het Zweedse Karolinska Instituut en de universiteit van Linköping, dat werd gepubliceerd in het gerenommeerde Nature Scientific Reports. Bij dierproeven bleek dat de zogeheten IonFlow ultra high density ionisatie luchtzuiveringstechnologie virussen uit de lucht verwijdert en verspreiding via de lucht voorkomt. Ineens is dat onderzoek weer actueel omdat met deze technologie mogelijk ook de besmetting met het Coranavirus beperkt kan worden, aldus het Habitat Solutions.
Luchtmobiele virussen
De technologie is door het Zweedse LightAir verwerkt in de IonFlow luchtreinigingssystemen, die in Nederland op de markt worden gebracht door importeur Habitat Solutions. Dat bedrijf merkt naar eigen zeggen dat er meer vraag ontstaat naar deze systemen, met name door mensen die op internet de zoektermen luchtreiniging en coronavirus intikken. ‘De technologie verwijdert luchtmobiele virussen en dus ook het coronavirus. Het reduceert het risico op overdracht via de lucht aanzienlijk’, zegt directeur Rob Jansen van Habitat Solutions.

Voorraad
De Zweedse fabrikant LightAir heeft de afgelopen maanden veel apparaten aan onder meer China en Zuid-Korea geleverd. Habitat Solutions: ‘We willen tijdens deze crisis onze hulp aanbieden door apparaten ook te verhuren aan de zakelijke markt, zolang dat kan’, aldus Jansen.
https://www.vmt.nl/techno(...)ting-corona-10140818
Dan denk je natuurlijk, ja vast :') Het zoveelste wondermiddel tegen Corona. Echter is er ook onderzoek gedaan door het RIVM jaren geleden:

quote:
2.2 Microbiologische deeltjes
Bacteriën, virussen en schimmels worden weggevangen en/of geïnactiveerd door ionisatoren door een combinatie van elektrostatische depositie en biochemische verandering van membraaneiwitten
(15-18). Dit kan echter ook een gevolg zijn van ozonvorming door de ionisator (19). Vooralsnog is niet bekend hoe groot de bijdrage is van respectievelijk de ionenstroom en daaraan gerelateerde ozonvorming aan inactivering van microbiologische deeltjes.
https://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/609330004.pdf

Jammer dat we hier in het Westen geen gebruik maken van deze techniek, bij uitstek geschikt voor het ontsmetten van publieke ruimtes.

[ Bericht 57% gewijzigd door Elan op 21-05-2020 10:31:08 ]
blablablabla
pi_193237465
Ik kreeg gisteren ongewild hier reclame voor in de bus.

Klinkt erg nep, in ieder geval het reclamefoldertje wel. Of ik mijn huis effe wil laten ioniseren.
  donderdag 21 mei 2020 @ 10:46:45 #3
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_193237957
quote:
(15-18). Dit kan echter ook een gevolg zijn van ozonvorming door de ionisator (19). Vooralsnog is niet bekend hoe groot de bijdrage is van respectievelijk de ionenstroom en daaraan gerelateerde ozonvorming aan inactivering van microbiologische deeltjes
Dit klinkt helemaal niet zo positief...

https://www.irceline.be/n(...)te-hoge-ozon-waarden
Krekker is de bom!
pi_193238138

Vooral (veel) ozon.
pi_193238871
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 10:46 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Dit klinkt helemaal niet zo positief...

https://www.irceline.be/n(...)te-hoge-ozon-waarden
Ozon is in die hoedanigheid is giftig, maar je kunt een ruimte er natuurlijk wel mee ontsmetten als er geen mensen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld tussen twee vergaderingen of evenementen. De neiging om ruimtes en objecten te willen ontsmetten zie je nu al, alleen dan is men met doekjes in de weer en je blijft zitten met het feit dat het virus nog drie uur lang in de lucht te vinden is als een besmette persoon ergens is geweest.

De technologie bestaat en de effectiviteit is bewezen door laboratoria.

https://servicemanagement(...)317237451.1590055217

Zo'n machine maar dan in een XL variant om bijvoorbeeld treinen tussen de ritten te ontsmetten is effectiever dan een schoonmaker met een doekje op pad sturen.
blablablabla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')