abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195564271
quote:
Meer dan 150.000 doden door corona in BraziliŽ

BraziliŽ heeft de grens van 150.000 coronadoden overschreden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. De voorbije 24 uur zijn in BraziliŽ 559 mensen bezweken aan de gevolgen van een besmetting. Er zijn nu 150.198 mensen gestorven. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer mensen overleden aan het coronavirus.

De voorbije 24 uur zijn er volgens Volksgezondheid 26.749 besmettingen bij gekomen. Er zijn nu 5.082.637 besmettingen geregistreerd. Alleen in de VS en in India zijn er meer besmettingen. Het aantal nieuwe besmettingen en overlijdens lijkt wel gestaag aan het dalen.

Hoewel hij op een bepaald moment zelf besmet raakte, heeft president Jair Bolsonaro de ernst van het coronavirus altijd geminimaliseerd. Hij bekritiseerde gouverneurs en burgemeesters die strenge lockdownmaatregelen afkondigden. Intussen worden maatregelen in steden als Sao Paulo en Rio de Janeiro opnieuw versoepeld. Tot onvrede van gezondheidsexperts, die waarschuwen voor nieuwe uitbraken.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/10/11/liveblog-11-oktober-2020/
pi_195721787
Mag het niet hopen zeg...

twitter
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 20 oktober 2020 @ 22:00:15 #103
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_195755345
Bolsonaro heeft zijn veto uitgesproken over het verplichten van mondkapjes in winkelcentra, scholen en kerken, dat zet zoden aan de dijk!
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 16 november 2020 @ 09:30:10 #104
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_196267386
Gisteren grote verkiezingen in BraziliŽ, stemmen was zoals altijd verplicht en dus was er een grote opkomst, waar mensen na het stemmen gezellig binnen in de lokalen massaal na bleven praten *O*

Die cijfers gaan de komende twee weken vŠst niet omhoog *O*
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 31 december 2020 @ 19:56:48 #105
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_197142383
In heel Zuid-Amerika gaan de vaccinaties beginnen of zijn ze begonnen....behalve in BraziliŽ, daar is de verwachting dat het tot maart gaat duren. Bolsonaro heeft het allemaal strak in de hand!
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_197359979
quote:
Bolsonaro’s lakse virusaanpak versterkt de wens van zijn politieke tegenstanders om de president af te zetten. Maar parlementsvoorzitter Rodrigo Maia – die zo’n afzettingsprocedure zou moeten beginnen – wil dat midden in de pandemie niet aan.

De opstelling van Bolsonaro staat in schril contrast met de vaccinatiecultuur in BraziliŽ en de omvangrijke farmaceutische industrie en capaciteit in het land.

Verpleegster Juliana da Costa liet zich afgelopen zomer in Rio vrijwillig vaccineren tijdens een grootschalige proef met het Oxford-vaccin. „Ik deed mee voor een goede zaak en hoopte dat we als een van de zwaarst getroffen landen snel het vaccin zouden krijgen. Maar door scepsis en amateurisme van Bolsonaro staan we achterin de rij, terwijl ik dagelijks meemaak hoe coronapatienten op mijn afdeling overlijden.”

Da Costa staat bij de ingang van het S„o Lucas-ziekenhuis en maakt zich klaar om aan haar nachtdienst te beginnen. Zij merkt dat Brazilianen het virus minder serieus nemen door het ontbreken van een coherent coronabeleid. In het begin van de crisis werd Da Costa als verpleegster op handen gedragen. Avonden lang stonden de Brazilianen tijdens de quarantaine, vanaf hun balkons of met geopend ramen, te applaudisseren voor het verplegend personeel. „Toen waren we de helden, maar de mensen zijn nonchalant geworden. De mondkapjes gaan vaker af, bars zijn open, en met Kerst en Oud en Nieuw waren er ondanks de lockdown overal feesten.”
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-anti-vaxer-a4027080
pi_197361104
quote:
9s.gif Op maandag 16 november 2020 09:30 schreef heywoodu het volgende:
Gisteren grote verkiezingen in BraziliŽ, stemmen was zoals altijd verplicht en dus was er een grote opkomst, waar mensen na het stemmen gezellig binnen in de lokalen massaal na bleven praten *O*

Die cijfers gaan de komende twee weken vŠst niet omhoog *O*
Lijkt wel de USA. Het is alsof niemand zich er ontzettend druk om maakt, het land gaat gewoon z'n eigen gang verder. Ook een optie, natuurlijk.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_197618797
quote:
"We hebben hier geweldige wetenschappers, maar onze adviezen slaan ze in de wind"

MŰnica Levi heeft al heel wat spuiten gezet in haar leven. Ze werkt in een vaccinatiekliniek en is als lid van de directie van de Braziliaanse Vaccinatie vereniging SBim verantwoordelijk voor het opstellen van landelijke vaccinatieprogramma's. BraziliŽ had een goede naam op het gebied van inentingscampagnes, zegt ze, maar ze vreest dat daar steeds minder van over blijft. "We doen het heel slecht tijdens deze pandemie."

Levi herinnert zich het eerste bevestigde geval in haar land. "Dat was in januari, iemand die in ItaliŽ was geweest. Die man gaf een feestje en zo begon de pandemie in ons land".

Een jaar later is de vaccinatiedeskundige bitter. "We hebben hier geweldige wetenschappers, er is zoveel kennis in huis. Maar alle adviezen die we aandragen worden in de wind geslagen." Levi probeert zich in te houden, ze noemt geen namen. Maar het is duidelijk waar de verantwoordelijkheid volgens haar ligt. "Er is een gebrek aan coŲrdinatie. We hebben geen centrale, door de federale regering aangestuurde aanpak in dit land."

Sinds een week wordt er ook in BraziliŽ gevaccineerd. Maar de inentingscampagne verloopt allesbehalve vlekkeloos. "Het is een chaos", klaagt Levi. Er zijn voorlopig nog te weinig vaccins beschikbaar. Bovendien is het wantrouwen bij veel Brazilianen groot.

In haar praktijk krijgt MŰnica Levi vrijwel dagelijks vragen over de corona-vaccins. Mensen zijn achterdochtig en onzeker omdat ze op sociale media allerlei geruchten hebben gelezen over de vaccins. "Het is zo frustrerend", zegt ze. "We zijn nog heel ver verwijderd van massale vaccinatie.
https://nos.nl/artikel/23(...)oen-naar-corona.html
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 24 januari 2021 @ 20:46:30 #109
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_197619114
Ja, en heel veel politici zijn voor hun beurt een prik gaan halen. Corruptie _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_197980793
quote:
BEKIJK - Onze ploeg in de sloppenwijken van BraziliŽ, waar afstand houden niet mogelijk is

De sloppenwijken in BraziliŽ - de zogenoemde favela's - worden hard getroffen door de coronacrisis. Er wonen miljoenen mensen, waardoor afstand houden niet altijd mogelijk is. Onze ploeg ging kijken. Bekijk de reportage hierboven.
Mattias Tuyls
vr 12 feb
20:18

BraziliŽ is ťťn van de zwaarst getroffen landen ter wereld tijdens de coronapandemie. Het virus kon er, nauwelijks gehinderd door beperkende maatregelen, wild om zich heen slaan. Het land telt zo'n 9,5 miljoen besmettingen op 211 miljoen inwoners, 231.000 mensen lieten tot nu toe het leven.

VRT NWS is in BraziliŽ om te onderzoeken hoe het land gebukt gaat onder de pandemie en hoe corona de maatschappelijke en politieke tegenstellingen op scherp stelt. We reizen onder meer naar Manaus, een miljoenenstad in het Amazonegebied, waar de kans om te overlijden aan het virus vele malen groter is dan het wereldgemiddelde.

Eerder deze week maakte onze ploeg ook al een reportage in Manaus, aan de rand van het Braziliaanse Amazonewoud. Het is een van de meest geÔsoleerde grootsteden ter wereld en toch heeft het coronavirus de junglestad niet overgeslagen, integendeel. Bekijk hier de reportage:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/02/12/sloppenwijken-brazilie/
pi_198014345
quote:
Als afstand bewaren niet mogelijk is heeft iedereen in die sloppen wijken het vast al gehad, of is er al een hoge beschermingsgraad. Zuid Afrika ging in lockdown en achteraf denken ze dat dit de verspreiding in town ships heeft versnelt.
  woensdag 3 maart 2021 @ 18:33:27 #113
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_198305630
Maar wat zie je in BraziliŽ? Genoeg mensen die dus geen mondmasker dragen en elkaar gewoon opzoeken. Is dan ook niet verboden. Kennelijk is men toch niet zo bang en ziet men dus ook welke groep er geraakt wordt.
Wat zie je verder in BraziliŽ, er is nog steeds bevolkingsgroei, dus er komen meer mensen bij dan eraf gaan.

Op zich begrijp ik het beleid wel, veel mensen leven in armoede, en er is geen geld voor steun aan deze of andere mensen waardoor je simpelweg niet in lockdown kan.
En halve maatregelen werken niet, dat zie je in de semi lockdowns in Europa, wel veel dicht, maar dan weer niet alles, waardoor we ook hier blijven doorsukkelen.

En zoals gezegd, de (jongere) bevolking zoekt elkaar ook gewoon nog op, en men ziet in de cijfers ook wel dat dit prima kan, die worden namelijk niet geraakt. (Uiteraard zijn er een paar die wel in het ziekenhuis komen of ernstige klachten krijgen, maar de aantallen zijn net zoals hier zeer beperkt).
Je zal als zwakkere echt jezelf moeten gaan beschermen, je bent wat meer op jezelf aangewezen. Wat dat aangaande zou het beleid op plekken wat echt eerste levensbehoefte is wel wat restricties moeten zijn, denk aan supermarkten of apotheken, maar in normale tijden staan daar al rijen, laat staan als je toegangsrestricties gaat voeren, dan staat men buiten op elkaar...
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_198307129
Mwoah .. is het echt raar wat er in Brazilie gebeurt qua sterftecijfer als je dit ziet?

https://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=br&v=26&l=nl

En dan metname de onderste opmerking duidt?

Of was het anders ook wel grotendeels gebeurd, als er geen corona had bestaan?
  woensdag 3 maart 2021 @ 20:31:26 #115
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_198307902
quote:
0s.gif Op woensdag 3 maart 2021 19:57 schreef Twinkle20 het volgende:
Mwoah .. is het echt raar wat er in Brazilie gebeurt qua sterftecijfer als je dit ziet?

https://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=br&v=26&l=nl

En dan metname de onderste opmerking duidt?

Of was het anders ook wel grotendeels gebeurd, als er geen corona had bestaan?
In die sloppenwijken wil je sowieso niet dood gevonden worden, of er nou corona heerst of niet.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 8 maart 2021 @ 14:18:05 #116
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_198392168
Het gaat echt gierend de pan uit. Bizar hoe iemand zů ongekend blind kan zijn als Bolsonaro, het is echt werkelijk ongelooflijk. Een andere uitleg dan 'hij wil dat het zo kut mogelijk gaat' is echt niet te bedenken :{
https://www.nrc.nl/nieuws(...)jns-amerika-a4034575
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_198392687
quote:
0s.gif Op woensdag 3 maart 2021 19:57 schreef Twinkle20 het volgende:
Mwoah .. is het echt raar wat er in Brazilie gebeurt qua sterftecijfer als je dit ziet?

https://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=br&v=26&l=nl

En dan metname de onderste opmerking duidt?

Of was het anders ook wel grotendeels gebeurd, als er geen corona had bestaan?
Dat had je zelf ook kunnen narekenen. Er is een stijging van ~0,05 doden per 1000 inwoners.
BraziliŽ telt er 211.000.000, dus met deze stijging zouden er in 2020 zo'n 11.000 doden meer vallen dan in 2019.

Om een antwoord te geven op je vraag; nee, dat was zonder Corona absoluut niet gebeurd.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
  maandag 8 maart 2021 @ 19:49:14 #118
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_198398632
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 14:18 schreef heywoodu het volgende:
Het gaat echt gierend de pan uit. Bizar hoe iemand zů ongekend blind kan zijn als Bolsonaro, het is echt werkelijk ongelooflijk. Een andere uitleg dan 'hij wil dat het zo kut mogelijk gaat' is echt niet te bedenken :{
https://www.nrc.nl/nieuws(...)jns-amerika-a4034575
Maar wat is je alternatief? Allemaal sluitingen zoals in Europa maar dan zonder sociaal vangnet?

Vergeet niet, dat ondanks dat de westerse media wijzen met het vingertje hoe slecht het wel gaat, een groot deel van de bevolking dus gewoon op straat komt, winkels bezoekt en elkaar opzoekt binnen en buiten.
Dat is dus met alle kennis die er is, dus men is kennelijk toch niet zo bang. Want ook in BraziliŽ blijkt uit de cijfers echt wel welke groep wordt geraakt, kan een dokter wel roepen dat het hem opvalt dat er nu ook jongeren onder de opnames zitten, uiteraard die zullen er bij zitten, maar het merendeel valt in exact dezelfde categorie als overal in de wereld, vanaf 60-65 jaar, en dan vooral bij mensen met overgewicht of onderliggende aandoeningen.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_198399805
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 19:49 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Maar wat is je alternatief? Allemaal sluitingen zoals in Europa maar dan zonder sociaal vangnet?

Vraag je je werkelijk af wat het alternatief is?

Wat dacht je van niet actief vaccinaties tegenwerken? Of stoppen met bewezen onzinoplossingen als chloroquine? Of wat dacht je van het promoten van de meest simpele basisregels zoals afstand houden, mondkapjes dragen en oproepen om geen massale bijeenkomsten te houden ipv dat alles tegenwerken?

Daar hoeft geen winkel of restaurant voor te sluiten. Dan kan je daarna verder praten over oplossingen, maar nu doet Bolsonaro alles om het probleem bewust zo groot mogelijk te maken. Want hij gelooft niet in corona enzo.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 8 maart 2021 @ 21:25:09 #120
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_198401099
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 19:49 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Maar wat is je alternatief? Allemaal sluitingen zoals in Europa maar dan zonder sociaal vangnet?

Vergeet niet, dat ondanks dat de westerse media wijzen met het vingertje hoe slecht het wel gaat, een groot deel van de bevolking dus gewoon op straat komt, winkels bezoekt en elkaar opzoekt binnen en buiten.
Dat is dus met alle kennis die er is, dus men is kennelijk toch niet zo bang. Want ook in BraziliŽ blijkt uit de cijfers echt wel welke groep wordt geraakt, kan een dokter wel roepen dat het hem opvalt dat er nu ook jongeren onder de opnames zitten, uiteraard die zullen er bij zitten, maar het merendeel valt in exact dezelfde categorie als overal in de wereld, vanaf 60-65 jaar, en dan vooral bij mensen met overgewicht of onderliggende aandoeningen.
Een groot deel van de bevolking geeft geen fuck, omdat de grote leider doet alsof er niks aan de hand is. En een alternatief? Ja, een normaal plan hebben wellicht? Of Łberhaupt een plan? Bolsonaro laat het niet zomaar zijn gangetje gaan he, hij is actief bezig om werkelijk Šlles tegen te werken, tot aan de simpelste, totaal niet beklemmende maatregelen aan toe.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_198401326
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 19:49 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Maar wat is je alternatief? Allemaal sluitingen zoals in Europa maar dan zonder sociaal vangnet?

Vergeet niet, dat ondanks dat de westerse media wijzen met het vingertje hoe slecht het wel gaat, een groot deel van de bevolking dus gewoon op straat komt, winkels bezoekt en elkaar opzoekt binnen en buiten.
Dat is dus met alle kennis die er is, dus men is kennelijk toch niet zo bang. Want ook in BraziliŽ blijkt uit de cijfers echt wel welke groep wordt geraakt, kan een dokter wel roepen dat het hem opvalt dat er nu ook jongeren onder de opnames zitten, uiteraard die zullen er bij zitten, maar het merendeel valt in exact dezelfde categorie als overal in de wereld, vanaf 60-65 jaar, en dan vooral bij mensen met overgewicht of onderliggende aandoeningen.
precies en de zwakkeren lijden helaas onder de sterkeren maar zo gaat dat nu eenmaal.
Ik noem een henkie spanky, tinny treus en natuurlijk willy wortel. Allemaal helden uit de brouwerij.
  dinsdag 9 maart 2021 @ 19:25:33 #122
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_198414562
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 21:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Een groot deel van de bevolking geeft geen fuck, omdat de grote leider doet alsof er niks aan de hand is. En een alternatief? Ja, een normaal plan hebben wellicht? Of Łberhaupt een plan? Bolsonaro laat het niet zomaar zijn gangetje gaan he, hij is actief bezig om werkelijk Šlles tegen te werken, tot aan de simpelste, totaal niet beklemmende maatregelen aan toe.
Ik begrijp dat jij het niet eens bent. En zo zullen er ook een aantal mensen in BraziliŽ zijn die het er niets mee eens zijn en in het beleid in het buitenland wat meer zien. Die worden in reportages in westerse media ook aan het woord gelaten.

Maar waar zijn de massale demonstraties tegen het beleid van Bolsonaro? Waarom zie je ondanks de hel en verdoemenis die wordt gepropageerd dat mensen geen mondkapje dragen?
Je moet je misschien ook eens afvragen of het 'nieuws' wat gebracht wordt wel objectief is. Kennelijk wil de overgrote meerderheid van de lokale bevolking dus niet meer regels.

Wie ben jij om te oordelen of dit beleid slecht is? Die mensen die daar wonen hebben niet de luxe om zich zorgen te maken over mutaties, die maken zich zorgen of ze nog kunnen eten vandaag. Er is simpelweg geen opvangnet zoals hier. En halve maatregelen nemen heeft geen zin, en een totale lockdown kan men zich niet permiteren.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 9 maart 2021 @ 22:32:00 #123
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_198418462
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 19:25 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Ik begrijp dat jij het niet eens bent. En zo zullen er ook een aantal mensen in BraziliŽ zijn die het er niets mee eens zijn en in het beleid in het buitenland wat meer zien. Die worden in reportages in westerse media ook aan het woord gelaten.

Maar waar zijn de massale demonstraties tegen het beleid van Bolsonaro? Waarom zie je ondanks de hel en verdoemenis die wordt gepropageerd dat mensen geen mondkapje dragen?
Je moet je misschien ook eens afvragen of het 'nieuws' wat gebracht wordt wel objectief is. Kennelijk wil de overgrote meerderheid van de lokale bevolking dus niet meer regels.

Wie ben jij om te oordelen of dit beleid slecht is? Die mensen die daar wonen hebben niet de luxe om zich zorgen te maken over mutaties, die maken zich zorgen of ze nog kunnen eten vandaag. Er is simpelweg geen opvangnet zoals hier. En halve maatregelen nemen heeft geen zin, en een totale lockdown kan men zich niet permiteren.
Veel mensen maken zich zorgen of ze nog wel een medische behandeling kunnen krijgen, want Bolsonaro zorgt er rechtsreeks voor dat het volledige medische systeem op instorten staat.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_198419887
Je moet niet vergeten dat Brazilie feitelijk nog een 3e wereldland is wat de laatste 30 jaar wat welvaarts groei gehad heeft, kortom men vind het daar nog steeds vrij normaal dat als je arm bent er toch niks voor je is, en als je rijk bent dat je het wel regelt.
🐶🐶🐶🐶🐶 Grafiekjes
  donderdag 11 maart 2021 @ 18:55:50 #125
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_198449312
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 22:32 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Veel mensen maken zich zorgen of ze nog wel een medische behandeling kunnen krijgen, want Bolsonaro zorgt er rechtsreeks voor dat het volledige medische systeem op instorten staat.
En veel mensen maken zich kennelijk ook geen zorgen.
Want ik mis echt de massale demonstraties. Ik zie wel op bijeenkomsten van Bolsonaro veel aanhangers, allemaal bij elkaar zonder mondkapje.

Kennelijk maakt men dus toch de afweging dat het overgrote merendeel van de bevolking niet direct dood neervalt als men elkaar ontmoet.
En natuurlijk zal er een groep zijn die nu heel angstig is, omdat ze weten dat ze onderliggende aandoeningen hebben of een leeftijd dat ze meer risico lopen. Die zal zichzelf inderdaad zo goed mogelijk moeten beschermen en krijgt daarvoor weinig hulp.

Maar de vraag is wat de andere optie is, want de zwakke doelgroep beschermen kan alleen door het nemen van zware maatregelen, wat dus direct invloed heeft op inkomsten van het armste deel van de bevolking wat zorgt dat men geen geld meer heeft voor de basisbenodigdheden.
In dat licht is het beleid om de zwakke doelgroep te beschermen niet de meest verstandige en zeker niet lang houdbaar.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')