FOK!forum / General Chat / Dorito's Flamin' Hot Nacho Cheese
DemonRagezondag 26 april 2020 @ 15:54
Toen ik ooit een keer aan de Dorito's Roulette (die eerste variant, niet de blauwe-tong variant die bagger smaakt) had ik zoiets van: van mij mogen ze wel een zak maken met alleen maar de pittige chips erin. Nou, dat is inmiddels realiteit geworden. *O*

Van de week zag ik deze zak in de schappen liggen (Jumbo en AH hebben 'm zover ik weet):
40s8isJ.jpg

En inderdaad... deze zijn lekker pittig! Niet van dat boere-hollanders pittig voor Nederlanders die van een mespuntje sambal oelek al beginnen te puffen, maar gewoon echt pittig. Niet dat ze het halen bij Habanero chips van Blair's Death Rain, maar ik ben zeker niet ontevreden. ^O^

De chips zien er ongeveer hetzelfde uit als de normale Nacho Cheese variant, misschien net iets roder van kleur:
sHQ7Jt2.jpg

Dus nu ff lekker die zak leegsnaaien met de bek in de fik. :9 O+
Hyaenidaezondag 26 april 2020 @ 16:01
Pittiger dan Pizza Inferno? :o :o :o
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 16:01
* rent naar de AH
kwiwizondag 26 april 2020 @ 16:05
Ik vind sambal al te heet, dus dit lijkt me niks voor mij :') Maar geniet ervan TS :9
DemonRagezondag 26 april 2020 @ 16:05
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 16:01 schreef Hyaenidae het volgende:
Pittiger dan Pizza Inferno? :o :o :o
Die was ook lekker pittig inderdaad. Jammer dat de Lidl die al een hele lange tijd niet meer heeft gehad.

De scherpte is moeilijk te vergelijken omdat de pizza naast pittig ook nog warm is, maar ik denk dat het wel in de buurt komt vooral als je in je mond de smaak er een beetje uit zuigt.
Hyaenidaezondag 26 april 2020 @ 16:35
Vraag me ook af of het goed is al dat pittig vreten in je bek, schijnt dat je er kanker van kunt krijgen ook.
nostrazondag 26 april 2020 @ 16:39
Mooi, even zakje meegepakt voor de bestelling van dinsdag.
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 16:35 schreef Hyaenidae het volgende:
Vraag me ook af of het goed is al dat pittig vreten in je bek, schijnt dat je er kanker van kunt krijgen ook.
Bron?
Hyaenidaezondag 26 april 2020 @ 16:44
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 16:41 schreef Ifrane het volgende:

[..]

Bron?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5598338/
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 16:35 schreef Hyaenidae het volgende:
Vraag me ook af of het goed is al dat pittig vreten in je bek, schijnt dat je er kanker van kunt krijgen ook.
Nope, maar je kan er we stoer mee doen.
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 17:32
quote:
Ik heb net een zak gekocht bij de Appie :'( :'(
Hyaenidaezondag 26 april 2020 @ 17:34
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 17:32 schreef Ifrane het volgende:

[..]

Ik heb net een zak gekocht bij de Appie :'( :'(
Durf je nog? :'(
Beathovenzondag 26 april 2020 @ 18:12
quote:
17s.gif Op zondag 26 april 2020 15:54 schreef DemonRage het volgende:
Toen ik ooit een keer aan de Dorito's Roulette (die eerste variant, niet de blauwe-tong variant die bagger smaakt) had ik zoiets van: van mij mogen ze wel een zak maken met alleen maar de pittige chips erin. Nou, dat is inmiddels realiteit geworden. *O*

Van de week zag ik deze zak in de schappen liggen (Jumbo en AH hebben 'm zover ik weet):
[ afbeelding ]

En inderdaad... deze zijn lekker pittig! Niet van dat boere-hollanders pittig voor Nederlanders die van een mespuntje sambal oelek al beginnen te puffen, maar gewoon echt pittig. Niet dat ze het halen bij Habanero chips van Blair's Death Rain, maar ik ben zeker niet ontevreden. ^O^

De chips zien er ongeveer hetzelfde uit als de normale Nacho Cheese variant, misschien net iets roder van kleur:
[ afbeelding ]

Dus nu ff lekker die zak leegsnaaien met de bek in de fik. :9 O+
Nice, ik ga niet voor California Reapers want dan moet ik m'n ingewanden eerst met 'net' iets minder scherpe zooi naar de kloten trainen.. maar lekker pittig voedsel mag zweet en tranen kosten.

M'n beste ervaringen waren een indiase curry en diverse Mexicaanse gerechten in diverse Zuid Amerikaanse restaurants die veel dichter tegen de originele keuken aanzitten dan hetgeen we hier in Nederland Mexicaans noemen. Op 't continent ook een hotdog met ultrascherpe saus gegeten die hier zo'n 6 sterren zou zijn qua scherpte. Maar een flink glas yoghurtdrank erbij en het was 'net' te doen :)
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 17:34 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Durf je nog? :'(
Net gegeten, stelt eerlijk gezegd niet zo veel voor. Scherper dan de gemiddelde Doritos, that’s it.

Geen Madame Jeanette of Sriracha praktijken.

[ Bericht 4% gewijzigd door Erasmus op 26-04-2020 18:17:51 ]
Hyaenidaezondag 26 april 2020 @ 18:42
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 18:17 schreef Ifrane het volgende:

[..]

Net gegeten, stelt eerlijk gezegd niet zo veel voor. Scherper dan de gemiddelde Doritos, that’s it.

Geen Madame Jeanette of Sriracha praktijken.
Man man man :N

@DemonRage wat heb je hier op te zeggen? Andere fokkers een beetje op kosten jagen om niks |:)
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 18:48
Oproep aan de admiraal van het noorderkwartier, begin per direct een aanbestedingsprocedure om dit lekkere in huys te halen.
-Chakotay-zondag 26 april 2020 @ 18:50
ik haat nachos
BasEnAadzondag 26 april 2020 @ 18:52
Ik hou wel van pittig, maar het moet wel een beetje smaakvol zijn. Heet om het heet vind ik meestal niks.
Beathovenzondag 26 april 2020 @ 19:34
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 18:52 schreef BasEnAad het volgende:
Ik hou wel van pittig, maar het moet wel een beetje smaakvol zijn. Heet om het heet vind ik meestal niks.
Klopt.

Capsaicin is geen smaakversterker zoals suiker of zout, maar veroorzaakt een pijnsensatie met alles wat pijn kan detecteren. Als je een bepaalde sterkte voorbij gaat zal die sensatie alles overheersen.
Beathovenzondag 26 april 2020 @ 19:35
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 18:17 schreef Ifrane het volgende:

[..]

Net gegeten, stelt eerlijk gezegd niet zo veel voor. Scherper dan de gemiddelde Doritos, that’s it.

Geen Madame Jeanette of Sriracha praktijken.
Het zou me ook verbazen als ze voor Nederlandse standaarden bovengemiddeld zouden gaan.

Hier in NL is sambal zo'n beetje de norm als iets wat heel scherp zou moeten zijn.
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 19:53
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 18:17 schreef Ifrane het volgende:

[..]

Net gegeten, stelt eerlijk gezegd niet zo veel voor. Scherper dan de gemiddelde Doritos, that’s it.

Geen Madame Jeanette of Sriracha praktijken.
De ene Sriracha is de andere niet, is mijn ervaring. Welke haal jij altijd? Deze is mijn favo
331511455.jpg
DemonRagezondag 26 april 2020 @ 20:05
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 18:17 schreef Ifrane het volgende:

[..]

Net gegeten, stelt eerlijk gezegd niet zo veel voor. Scherper dan de gemiddelde Doritos, that’s it.

Geen Madame Jeanette of Sriracha praktijken.
Ligt er misschien aan hoe je ze eet? Ik heb bij chips soms de gewoonte om de smaak eruit te zuigen door ze met m'n tong tegen m'n gehemelte te drukken en dan soort van vacuüm te trekken. De smaak en ook het pittige effect wordt daar een heel stuk sterker van, anders gaat het je keel in voordat het effect heeft.

Sriracha saus vind ik btw vrij mild :@ Maarjah zo ieder zijn ding.
Cheeseburgertzondag 26 april 2020 @ 20:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 20:05 schreef DemonRage het volgende:
Sriracha saus vind ik btw vrij mild :@ Maarjah zo ieder zijn ding.
Zo pittig is Sriracha inderdaad niet. Zit zo rond de 2000 scoville, net als Sambal Oelek.
En veelal bremzout (net als Oelek), alleen zit er in Sriracha ook een hele bak aan suiker waardoor je het zout minder proeft :')

Ik heb liever een fatsoenlijke mango chutney van madame jeanette's.
FlippingCoinzondag 26 april 2020 @ 20:12
Ik hou er niet van maar leef je uit. :7
The_Emotionzondag 26 april 2020 @ 20:16
Ook zo'n zak gekocht, lekker en pittig, maar niet te pittig
#ANONIEMzondag 26 april 2020 @ 20:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 20:08 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Zo pittig is Sriracha inderdaad niet. Zit zo rond de 2000 scoville, net als Sambal Oelek.
En veelal bremzout (net als Oelek), alleen zit er in Sriracha ook een hele bak aan suiker waardoor je het zout minder proeft :')

Ik heb liever een fatsoenlijke mango chutney van madame jeanette's.
Wederom, de ene is de andere niet.