DemonRage | zondag 26 april 2020 @ 15:54 |
Toen ik ooit een keer aan de Dorito's Roulette (die eerste variant, niet de blauwe-tong variant die bagger smaakt) had ik zoiets van: van mij mogen ze wel een zak maken met alleen maar de pittige chips erin. Nou, dat is inmiddels realiteit geworden. ![]() Van de week zag ik deze zak in de schappen liggen (Jumbo en AH hebben 'm zover ik weet): ![]() En inderdaad... deze zijn lekker pittig! Niet van dat boere-hollanders pittig voor Nederlanders die van een mespuntje sambal oelek al beginnen te puffen, maar gewoon echt pittig. Niet dat ze het halen bij Habanero chips van Blair's Death Rain, maar ik ben zeker niet ontevreden. ![]() De chips zien er ongeveer hetzelfde uit als de normale Nacho Cheese variant, misschien net iets roder van kleur: ![]() Dus nu ff lekker die zak leegsnaaien met de bek in de fik. ![]() ![]() | |
Hyaenidae | zondag 26 april 2020 @ 16:01 |
Pittiger dan Pizza Inferno? ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 16:01 |
* rent naar de AH | |
kwiwi | zondag 26 april 2020 @ 16:05 |
Ik vind sambal al te heet, dus dit lijkt me niks voor mij ![]() ![]() | |
DemonRage | zondag 26 april 2020 @ 16:05 |
Die was ook lekker pittig inderdaad. Jammer dat de Lidl die al een hele lange tijd niet meer heeft gehad. De scherpte is moeilijk te vergelijken omdat de pizza naast pittig ook nog warm is, maar ik denk dat het wel in de buurt komt vooral als je in je mond de smaak er een beetje uit zuigt. | |
Hyaenidae | zondag 26 april 2020 @ 16:35 |
Vraag me ook af of het goed is al dat pittig vreten in je bek, schijnt dat je er kanker van kunt krijgen ook. | |
nostra | zondag 26 april 2020 @ 16:39 |
Mooi, even zakje meegepakt voor de bestelling van dinsdag. | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 16:41 |
Bron? | |
Hyaenidae | zondag 26 april 2020 @ 16:44 |
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5598338/ | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 16:47 |
Nope, maar je kan er we stoer mee doen. | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 17:32 |
Ik heb net een zak gekocht bij de Appie ![]() ![]() | |
Hyaenidae | zondag 26 april 2020 @ 17:34 |
Durf je nog? ![]() | |
Beathoven | zondag 26 april 2020 @ 18:12 |
Nice, ik ga niet voor California Reapers want dan moet ik m'n ingewanden eerst met 'net' iets minder scherpe zooi naar de kloten trainen.. maar lekker pittig voedsel mag zweet en tranen kosten. M'n beste ervaringen waren een indiase curry en diverse Mexicaanse gerechten in diverse Zuid Amerikaanse restaurants die veel dichter tegen de originele keuken aanzitten dan hetgeen we hier in Nederland Mexicaans noemen. Op 't continent ook een hotdog met ultrascherpe saus gegeten die hier zo'n 6 sterren zou zijn qua scherpte. Maar een flink glas yoghurtdrank erbij en het was 'net' te doen ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 18:17 |
Net gegeten, stelt eerlijk gezegd niet zo veel voor. Scherper dan de gemiddelde Doritos, that’s it. Geen Madame Jeanette of Sriracha praktijken. [ Bericht 4% gewijzigd door Erasmus op 26-04-2020 18:17:51 ] | |
Hyaenidae | zondag 26 april 2020 @ 18:42 |
Man man man ![]() @DemonRage wat heb je hier op te zeggen? Andere fokkers een beetje op kosten jagen om niks ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 18:48 |
Oproep aan de admiraal van het noorderkwartier, begin per direct een aanbestedingsprocedure om dit lekkere in huys te halen. | |
-Chakotay- | zondag 26 april 2020 @ 18:50 |
ik haat nachos | |
BasEnAad | zondag 26 april 2020 @ 18:52 |
Ik hou wel van pittig, maar het moet wel een beetje smaakvol zijn. Heet om het heet vind ik meestal niks. | |
Beathoven | zondag 26 april 2020 @ 19:34 |
Klopt. Capsaicin is geen smaakversterker zoals suiker of zout, maar veroorzaakt een pijnsensatie met alles wat pijn kan detecteren. Als je een bepaalde sterkte voorbij gaat zal die sensatie alles overheersen. | |
Beathoven | zondag 26 april 2020 @ 19:35 |
Het zou me ook verbazen als ze voor Nederlandse standaarden bovengemiddeld zouden gaan. Hier in NL is sambal zo'n beetje de norm als iets wat heel scherp zou moeten zijn. | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 19:53 |
De ene Sriracha is de andere niet, is mijn ervaring. Welke haal jij altijd? Deze is mijn favo ![]() | |
DemonRage | zondag 26 april 2020 @ 20:05 |
Ligt er misschien aan hoe je ze eet? Ik heb bij chips soms de gewoonte om de smaak eruit te zuigen door ze met m'n tong tegen m'n gehemelte te drukken en dan soort van vacuüm te trekken. De smaak en ook het pittige effect wordt daar een heel stuk sterker van, anders gaat het je keel in voordat het effect heeft. Sriracha saus vind ik btw vrij mild ![]() | |
Cheeseburgert | zondag 26 april 2020 @ 20:08 |
Zo pittig is Sriracha inderdaad niet. Zit zo rond de 2000 scoville, net als Sambal Oelek. En veelal bremzout (net als Oelek), alleen zit er in Sriracha ook een hele bak aan suiker waardoor je het zout minder proeft ![]() Ik heb liever een fatsoenlijke mango chutney van madame jeanette's. | |
FlippingCoin | zondag 26 april 2020 @ 20:12 |
Ik hou er niet van maar leef je uit. ![]() | |
The_Emotion | zondag 26 april 2020 @ 20:16 |
Ook zo'n zak gekocht, lekker en pittig, maar niet te pittig | |
#ANONIEM | zondag 26 april 2020 @ 20:17 |
Wederom, de ene is de andere niet. |