FOK!forum / Ouder(s) / Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat #199
Cygnevrijdag 24 april 2020 @ 10:38
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes:
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Er zijn weer onderzoeken geweest en wat ik tegenwoordig lees (vooral op Amerikaanse forums) dat aspirine toch niet de innesteling bevordert. Het zou, vooral als je het niet nodig hebt, juist voor problemen kunnen zorgen. (dat het vruchtje wordt afgestoten) Het wordt nog wel eens geprobeerd met dames die herhaalde miskramen hebben gehad, maar voor het innestelen raad ik je het toch echt af. Ben echt niet bang om iets te proberen hoor, maar je wilt ook niet, dat als het net lukt, het door aspirine mis zou gaan. Ik heb het in ieder geval nooit geprobeerd en anders even aan je arts vragen als je het toch wilt proberen.

Agnus castus is een kruid die je eisprong eerder kan laten komen, maar dan zou je daar wel op de eerste dag van je menstruatie mee moeten beginnen. Begin je halverwege, kun je je cyclus behoorlijk in de war schoppen. Ik was het wachten op een nieuwe ronde de laatste keer zo zat dat ik met dat kruid begon, en ipv een eisprong op dag 16 (wat normaal is voor mij) kreeg ik hem op dag 12 (nog nooit zo vroeg gehad) Dat is wel de cyclus dat ik ben zwanger geraakt trouwens...Het zit wel in de Etos zwanger worden-pilen, maar de dosering is te laag. Als je het wil gaan gebruiken laat ff weten, dan zoek ik de juiste dosering nog even op. Je kunt het kopen bij de Tuinen, het is wel prijzig en je moet behoorlijk wat van die pillen gebruiken. Maar nogmaals, niet later dan de eerste dag van je menstruatie-als je je hier niet aan houdt heb je kans dat je eisprong uitblijft! Of veel later komt. Denk dus goed na of je hier mee wilt beginnen. En stoppen op de dag van de eisprong!! (kan het vruchtje uitdrijven)

Verder schijnt ananas heel goed te helpen bij de innesteling. Ze lagen net weer in de winkel toen ik de cryo deed. Heerlijk! Dus na de dag van de TP, en dag één en twee erna, een hele ananas eten als je dat op kan. Dus drie in totaal. Vind je ananas niet lekker, kun je ook pillen halen, de stof waar het om gaat heet Bromelain. Kun je denk ik bestellen op internet.

Als je het nog aan kunt al die pillen: Tarwekiemolie pillen bevordert ook de doorbloeding voor de baarmoeder. Je kunt een supergoedkoop potje bij Kruidvat halen, (7 euro geloof ik voor 100 pillen) zit genoeg in voor een aantal cyclussen. Je begint hiermee op de dag van je TP. Je moet er drie verdeeld over de dag nemen, en omdat ik drie keer per dag progesteron gebruikte legde ik ze er gewoon naast, dan wist ik dat ik die ook meteen moest nemen. Alleen niet verwisselen haha! Vitamine E werkt ongeveer hetzelfde, voor de doorbloeding, dat nam ik er (ééntje per dag) gewoon bij, zie onder.

Verder geven ze de dames in Amerika valium vlak voor de TP, zodat de baarmoeder relaxt en het vruchtje niet afstoot. Nou krijgen wij dat niet hier in NL, maar ik nam twee grote Valeriaan pillen een halfuur voor de TP om mijn lijf en dus baarmoeder te relaxen. Ik heb dit zelf bedacht hoor, weet niet of het werkt, maar leek me logisch.

Vanaf de TP je voeten blijven warm houden (kruikjes, uggs, sokken) sowieso tot aan NOD. Warme voeten=warme baarmoeder, dus beter om in te nestelen. Veel water drinken en de dag van TP en de dag erna rust houden. Lachfilmpjes kijken, lekker op bed. 2e dag na TP weer rustig huishoudelijk werk doen, of wandelen-ook goed voor de doorbloeding.

Ik heb natuurlijk ook nog dat acupunctuur schema gedaan (op de dag van tp en drie dagen erna) als je daar nog info over wilt stuur ik je de link. Sorry voor de vele info, misschien maak ik je helemaal gek, maar zo heb ik het gedaan...en het is toch een keer gelukt. Natuurlijk ook een kwestie van geluk én een goed embryo, maar maak het maar zo fijn mogelijk voor je embryootje als dat kan!

Verder slikte ik ook die Etos (zwanger worden) pillen, en dan nog wat extra dingen als C, E, D en B. Meer voor algehele gezondheid. Al is D belangrijk voor de hormonenhuishouding en Bcomplex voor het baarmoederslijm (en dat houdt weer verband met het baarmoederbedje wat goed moet zijn voor de innesteling)

Maar laat je niet gek maken, ga iig voor de ananas, tarwekiemolie, warme voeten en rust na de tp....dan ben je al een heel eind!
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Ronderotonde
SPOILER
Ik (1986) en man (1981), actief met kinderwens sinds augustus 2014. Zwangerschap blijft uit, maar uit onderzoeken komt geen oorzaak naar voren. Sinds juni 2017 bezig met IUI-traject. Tweede inseminatie leidt tot zwangerschap, maar stopt al vroeg en eindigt met miskraam. In 2018 verder met IUI-traject.
Barreltje
SPOILER
Wij: hij : 45 ik 38. na een traject van onderzoeken incl kijkoperatie --> vijandig BM slijm . In Mei 2016 begonnen met IUI. Na 6 IUI pogingen geen resultaat. In Mei 2017 de eerste IVF poging :20 eitjes, 2 embryo's. Geen plakker. in Okt 2017 2e ICSI poging, 19 eitjes, 1 Tp, geen cryo's de Tp blijft plakken, maar na 7 weken blijkt dat er geen hartje klopt; 3e poging in mei uitgesteld omdat schildklier waardes minder "favourable" zijn.. schildklier medicijnen voorgeschreven gekregen.. in juli 3e poging ondernomen: 8 eitjes , 6 embryo's.. 1e TP 2 embryo's terug geplaatst, (+3 cryos) blijven niet plakken + te lage schildklier waardes..in november 2e TP van 2 embryo's
AN.
SPOILER
Dec 2014: Stappen gezet om m’n schildklier zo optimaal mogelijk ingesteld te krijgen (werkt te traag)
Juni 2015: Gestopt met pil.
Kreeg steeds langere cyclussen en endocrinoloog teste al eens wat hormonwaarden mee met bloedafname. Inmiddels had ik een cyclus van over de 100 dagen en stuurde ze me door naar de gyn.
Apr 2016: Diagnose PCOS. Zaad in orde verder. Ik aan de clomid.
Feb 2017: HSG gehad.
Mrt 2017: Zwanger -> miskraam met ongeveer 5,5 week.
Mei 2017: Zwanger -> wederom een miskraam met 5 weken.
Jan 2018: 2e HSG aansluitend nog 3 maanden clomid, dan over op andere hormonen.
Apr 2018: Starten met Gonal F - dit zes cyclussen doen.
Nov 2018: starten met IUI en Menopur - dit vier cyclussen, daarna overstap op IVF.
-------------------------------------------------------------

Belangrijke data

In het vorige topic uitgezwaaid:
Cygnevrijdag 24 april 2020 @ 10:39
Ik sloot met

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 10:37 schreef Cygne het volgende:
Tijd hebben we nog wel, ik ben pas 31. Maar zit wel zo'n beetje aan m'n tax voor wat ik emotioneel aan kan.
Nanukevrijdag 24 april 2020 @ 10:43
Ik ben ook nog wel jong, maar mijn partner nadert de 40. Dus we hebben daarom afgesproken tot augustus 2021 te proberen. Dat zou dus 13 maand zijn. Maar ja, met deze vertragingen geloof ik dat we dan misschien net aan de beurt zijn. :')

Ik kan me in jullie geval goed voorstellen dat er vooral emotioneel een keer een einde aan komt.
Cygnevrijdag 24 april 2020 @ 10:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 10:43 schreef Nanuke het volgende:
Ik ben ook nog wel jong, maar mijn partner nadert de 40. Dus we hebben daarom afgesproken tot augustus 2021 te proberen. Dat zou dus 13 maand zijn. Maar ja, met deze vertragingen geloof ik dat we dan misschien net aan de beurt zijn. :')

Ik kan me in jullie geval goed voorstellen dat er vooral emotioneel een keer een einde aan komt.
-O-
Ik weet dat in ons ziekenhuis de paren die moesten stoppen voorrang krijgen. De rest schuift dan allemaal weer op. Ellende.

Niet dat er sowieso veel te behandelen valt nu want mijn menstruatie is er nog steeds niet na stoppen met de hormonen. Cyclusdag 50. Zolang duurde het na de miskramen niet eens.

Heb wel regelmatig dat ik lees dat iemand 5 miskramen heeft gehad en dat ik dan denk: 'Mijn god, die arme vrouw wat veel. Dat is toch niet te doen, ik zou niet in haar schoenen willen staan' en me daarna bedenk dat ik zelf al ruim over die 5 heen zit.
Barreltjevrijdag 24 april 2020 @ 11:02
Och cygne.. al dat verdriet van de miskramen.. gek soms dat je het verdriet van een ander niet op jezelf betrekt dan he?

Heb je zelf enig idee waarom het zo lang duurt?

Ik ben dus al wel 40. En mijn partner 46. En we zijn al 5 jaar bezig. Dus.

En ik kan mijn ovulatie ook niet helemaal vinden... |:(
Cygnevrijdag 24 april 2020 @ 11:08
Ik denk doordat m'n cyclus in de war is door op zo'n gek moment stoppen met de medicatie.

😘
MaJovrijdag 24 april 2020 @ 11:28
Och meiden ik snap jullie verdriet zo goed :* Het is al zo’n slopend traject en dan nu met de Corona crisis erbovenop, het is gewoon te veel! Dikke virtuele knuffel van mij :*
AgnesGruzondag 26 april 2020 @ 17:10
Lang getwijfeld of ik hier wel/niet wat zou posten, maar goed dit is wel het meest toepasselijke topic.


Ben nu ongeveer 3 jaar geleden gestopt met de pil, nog niet zwanger geweest in die tijd. Vriend heeft tijd terug zaad onderzoek gehad, was verder prima. Ik moest toen van de (inval) huisarts maar gaan tempen. Daarna vanuit mij weinig meegedaan, gekozen om te wachten op een nieuwe verwijzing naar de klinisch geneticus.

Heb een erfelijke ziekte, kans is 50% op overdragen. Aantal jaar geleden vastgesteld. Daardoor mogelijkheid tot een pgd traject. Begin dit jaar bij de arts geweest, verwijzing voor het UMC gekregen.

We zouden begin deze maand eerste gesprek hebben en een aantal onderzoeken, voor mij een echo en vriend opnieuw zaad onderzoek. Maar ook hier uitgesteld ivm corona crisis. Wel informatie pakket ontvangen, dat kwam bij mij wel even binnen, het traject ziet er vrij pittig uit.

Nu werd ik vrijdag gebeld dat ze alvast de intake via beeldbellen willen doen, daar kunnen ze alvast mee starten. Deze hebben we dinsdag al. Wanneer de lichamelijke onderzoeken gepland gaan worden konden ze uiteraard nog niet zeggen.

Ben wel benieuwd dinsdag, weet ook niet zo goed wat ik er van moet verwachten. Hebben jullie misschien nog wat tips, wat ik niet moet vergeten te vragen?

En voor jullie allemaal heel veel sterkte natuurlijk in deze onzekere tijd :*
Cygnezondag 26 april 2020 @ 18:06
@AgnesGru ik heb ervaring met pgd. Je mag altijd vragen stellen.
Barreltjedinsdag 28 april 2020 @ 17:13
Succes AgnesGru! ^O^

Goed nieuws hier! onze kliniek gaat weer langzaam aan alles opstarten.. in fase 1 alleen IUI.. maar we gaan keihard hopen dat we in juli een poging mogen/kunnen gaan doen. w/
Peacefullldinsdag 28 april 2020 @ 20:18
Ach dames toch. Wat een enorme impact heeft deze Corona-crisis op alles en iedereen. Ik zie en merk om mij heen veel begrip voor het feit dat fertiliteitstrajecten stil liggen, maar dat doet niks af aan de enorme wens en het verlangen dat al zo lang aanwezig is. En de tijd dat maar door blijft tikken.

Een :* voor jullie Nanuke, Cygne, Barreltje en Lemijn. Barrel, ik hoop dat het traject bij de kliniek snel weer opgestart wordt. Voorzichtig goed nieuws :)

Ik had na de geboorte van M berusting in het feit dat we bij een eventuele tweede het traject een stuk makkelijker weer op konden pakken. Maar dat lijkt nu voor ons ook een langere adem te gaan worden. Wij staan nog niet op een lijst om weer te willen beginnen, maar dat zal wel een flinke wachtlijst gaan worden straks. Ik merk dat we er steeds meer mee bezig zijn in ons hoofd en in onze gesprekken. Ik ben bijna geneigd om ons al vast op de lijst te laten zetten :@
Barreltjedinsdag 28 april 2020 @ 22:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 april 2020 20:18 schreef Peacefulll het volgende:

Ik had na de geboorte van M berusting in het feit dat we bij een eventuele tweede het traject een stuk makkelijker weer op konden pakken. Maar dat lijkt nu voor ons ook een langere adem te gaan worden. Wij staan nog niet op een lijst om weer te willen beginnen, maar dat zal wel een flinke wachtlijst gaan worden straks. Ik merk dat we er steeds meer mee bezig zijn in ons hoofd en in onze gesprekken. Ik ben bijna geneigd om ons al vast op de lijst te laten zetten :@
ik ben het even kwijt.. ( ik ben steeds iedereen z'n verhaal kwijt.. sorry :@ )
waarom zaten jullie voor M in de molen? is er een mogelijkheid dat het nu wel zelf kan gebeuren ?
Peacefulllwoensdag 29 april 2020 @ 12:20
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 april 2020 22:17 schreef Barreltje het volgende:

[..]

ik ben het even kwijt.. ( ik ben steeds iedereen z'n verhaal kwijt.. sorry :@ )
waarom zaten jullie voor M in de molen? is er een mogelijkheid dat het nu wel zelf kan gebeuren ?
Geen sorry hoor, het is ook niet bij te houden allemaal.
Wij vallen onder de noemer onbegrepen verminderd vruchtbaar. Alles lijkt goed te zijn, maar een zwangerschap blijft uit. M is ontstaan uit de vierde IUI poging.
En of er kans is op een spontane zwangerschap? Vast, want er is immers wetenschappelijk niks 'mis' met ons. Maar na 36 maanden (inclusief de maanden voor M) geen spontane zwangerschap op eigen kracht heb ik daar weinig hoop op. Al doen we elke maand wel een poging. Lukt het spontaan is het mooi en anders toch weer een stap naar het ziekenhuis.
Gogo83dinsdag 5 mei 2020 @ 18:45
Hoe is het hier? Al nieuws over behandelingen die eventueel weer opgestart worden?

Ik besloot afgelopen maand om niet langer Letrozol te slikken. Is ook niet meer nodig, want ik plaste twee streepjes. O+
Nanukedinsdag 5 mei 2020 @ 18:46
Gefeliciteerd Gogo! O+
MevrouwCactusdinsdag 5 mei 2020 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 18:45 schreef Gogo83 het volgende:
Hoe is het hier? Al nieuws over behandelingen die eventueel weer opgestart worden?

Ik besloot afgelopen maand om niet langer Letrozol te slikken. Is ook niet meer nodig, want ik plaste twee streepjes. O+
Jaaa Gogo, wat tof! Gefeliciteerd!!
Peacefullldinsdag 5 mei 2020 @ 19:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 18:45 schreef Gogo83 het volgende:
Hoe is het hier? Al nieuws over behandelingen die eventueel weer opgestart worden?

Ik besloot afgelopen maand om niet langer Letrozol te slikken. Is ook niet meer nodig, want ik plaste twee streepjes. O+
Gefeliciteerd Gogo!
Peacefullldinsdag 5 mei 2020 @ 19:16
Ik heb ondertussen toch maar contact gehad met het ziekenhuis. De wachttijd was voor de Corona-crisis al opgelopen tot 6 maanden. Daar kwamen de weken dat alles stil ligt nog bovenop. Nu dus ongeveer 8 à 9 maanden. We schrokken er wel een beetje van. Toen we voor M doorverwezen werden was de wachttijd 1 maand. We hebben ons via de huisarts nu maar op de wachtlijst laten zetten :)
Gogo83dinsdag 5 mei 2020 @ 19:19
Wat een enorm lange wachtlijst. :(

En bedankt. O+ Hoewel ik het best spannend vind na de vorige keer, ben ik ook heel blij.
Lemijndinsdag 5 mei 2020 @ 20:12
Wat fijn Gogo! Gefeliciteerd! Is het nu dan toch in een gewone cyclus gelukt? Ik ga hard duimen dat het goed gaat deze keer *O* .

Hier zijn ze de intakes weer aan het opstarten. Geen idee wat dat betekent qua behandelingen overigens.
Barreltjedinsdag 5 mei 2020 @ 20:23
Oh Gogo! *O* *O*

Gefeliciteerd!!
_NIKKI_dinsdag 5 mei 2020 @ 20:27
Gogo wat fijn! Gefeliciteerd! *O*
Gogo83dinsdag 5 mei 2020 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 20:12 schreef Lemijn het volgende:
Wat fijn Gogo! Gefeliciteerd! Is het nu dan toch in een gewone cyclus gelukt? Ik ga hard duimen dat het goed gaat deze keer *O* .

Hier zijn ze de intakes weer aan het opstarten. Geen idee wat dat betekent qua behandelingen overigens.
Nee, dit was nog de laatste ronde met Letrozol. We hadden na de miskraam afgesproken dat ik na drie rondes Letrozol zou overstappen op injecties. Dat was nu natuurlijk geen optie, maar Letrozol langer doorslikken was dat voor mij ook niet, omdat ik veel last van bijwerkingen had. Dus daarom hadden we besloten even een pauze te nemen, maar dat was gelukkig dus niet nodig.

Moeten jullie ook nog een intake of is dat al gebeurd?
Lemijndinsdag 5 mei 2020 @ 20:53
Ik snap het, wat fijn, dan heb je het dus ondanks de bijwerkingen niet voor niks geslikt en hoef je ook niet over op spuiten + gedoe.

Nee onze intake moet nog. Er staat in ieder geval weer een datum, vanaf daar zien we wel weer verder.
Vivdinsdag 5 mei 2020 @ 20:56
Gogo gefeliciteerd!!

En fijn dat jullie weer een datum hebben Lemijn. :*
Fuchsia_rozedinsdag 5 mei 2020 @ 21:55
Gefeliciteerd Gogo *O*

Hopelijk kunnen jullie snel van start Lemijn!

Spannend Peace, goed dat jullie je hebben plaatsen.

Hier begint het ook weer te kriebelen voor een 2e. Maar kan voorlopig niet omdat ik medicatie slik waar ik niet zwanger mee mag worden. Die zou ik eerst moeten afbouwen en dan is de vraag hoe m'n lijf het houdt. Ik word dit jaar 36 en over Draakje hebben we van begin tot eind 4 jaar gedaan. Ik wil dus eigenlijk nog wel dit jaar beginnen...
Cygnedonderdag 7 mei 2020 @ 12:33
Gefeliciteerd Gogo!

Fijn, Lemijn!

[ Bericht 86% gewijzigd door Cygne op 07-05-2020 20:35:46 ]
BobbyMcGeezondag 10 mei 2020 @ 13:03
:* voor iedereen hier vandaag
Jentinzondag 10 mei 2020 @ 13:13
360.jpg
Fuchsia_rozezondag 10 mei 2020 @ 13:39
Heel mooi gedichtje Jentin!
:* voor jullie allemaal
Barreltjezondag 10 mei 2020 @ 13:46
Mooi gedicht Jentin! Waar komt het vandaan?

SPOILER
Ik werd vanochtend -oh the irony- weer eens ongesteld }:|
Jentinzondag 10 mei 2020 @ 13:55
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 13:46 schreef Barreltje het volgende:
Mooi gedicht Jentin! Waar komt het vandaan?

SPOILER
Ik werd vanochtend -oh the irony- weer eens ongesteld }:|
Ik kwam het ooit op Facebook tegen, ik weet niet meer in welke context. Volgens mij is de dichteres een oud-OUD-fokster :) Het raakte me toen in elk geval erg, ik weet nog hoe het voelde.

Zulke ironie suckt, trouwens :*
BEzondag 10 mei 2020 @ 15:43
Zij is idd een oude bekende uit OUD. :Y
June.zondag 10 mei 2020 @ 16:56
Merel Morre, prachtige gedichten maakt ze O+
MaJozondag 10 mei 2020 @ 19:09
Prachtig gedicht inderdaad, heel treffend! Dikke knuffel voor alle meiden hier :*
Cygnevrijdag 29 mei 2020 @ 17:06
Wij mogen weer starten! :'( O+
MaJovrijdag 29 mei 2020 @ 17:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:06 schreef Cygne het volgende:
Wij mogen weer starten! :'( O+
Yeeeees! Echt zo fijn voor jullie O+ Wat is nu de planning?
droomvrouwtjevrijdag 29 mei 2020 @ 17:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:06 schreef Cygne het volgende:
Wij mogen weer starten! :'( O+
Wat fijn! Heel veel succes :* mijn duimen gaan weer draaien
Cygnevrijdag 29 mei 2020 @ 17:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:13 schreef MaJo het volgende:

[..]

Yeeeees! Echt zo fijn voor jullie O+ Wat is nu de planning?
Maandag beginnen met decapeptyl. Punctie ergens eind juni en uitslag van de embryo's eind juli. Mocht er een goede zijn probeert ze ons ertussen te fietsen voor terugplaatsing.
Arjavrijdag 29 mei 2020 @ 17:29
Wat geweldig cygne, veel succes weer!

Hoe gaat het met jou dv?
MaJovrijdag 29 mei 2020 @ 17:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:25 schreef Cygne het volgende:

[..]

Maandag beginnen met decapeptyl. Punctie ergens eind juni en uitslag van de embryo's eind juli. Mocht er een goede zijn probeert ze ons ertussen te fietsen voor terugplaatsing.
Echt zo snel al, wat goed!! Dit keer moet het gewoon lukken hoor, we hebben afgesproken om samen zwanger te zijn :*
MaJovrijdag 29 mei 2020 @ 17:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:18 schreef droomvrouwtje het volgende:

[..]

Er word serieus gesproken over een kinderwens. Maar ik ben nog niet zo ver, ik merk dat ik toch een bepaalde angst heb. Maar ik heb gelukkig nog de tijd om hier over na te denken, de deur staat weer open en dat is op dit moment al heel wat waard
Wat bijzonder dat je zo toch nog een tweede kans krijgt O+ Ik kan me voorstellen dat dit spannend is! Heb je voor jouw gevoel het traject al helemaal kunnen verwerken?

Ik heb zelf momenteel therapie om alles een plekje te geven. Ik had gehoopt dat alle pijn en verdriet wel zou verdwijnen bij een zwangerschap maar dat was iets te naïef gedacht :@
MaJovrijdag 29 mei 2020 @ 17:34
@droomvrouwtje ik heb de discussie even hierheen verplaatst :)
Cygnevrijdag 29 mei 2020 @ 17:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:29 schreef MaJo het volgende:

[..]

Echt zo snel al, wat goed!! Dit keer moet het gewoon lukken hoor, we hebben afgesproken om samen zwanger te zijn :*
Dat dat potverdorie nog steeds niet gelukt is de afgelopen 6 jaar. :(
MaJovrijdag 29 mei 2020 @ 17:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2020 17:34 schreef Cygne het volgende:

[..]

Dat dat potverdorie nog steeds niet gelukt is de afgelopen 6 jaar. :(
Nou ja het is een paar keer heel even gelukt maar nu gaan we voor 2 plakkers!
droomvrouwtjevrijdag 29 mei 2020 @ 17:40
Wauw Cygne, dat is nog best rap allemaal.

@MaJo nee ik heb niet alles verwerkt. Ik heb echt dingen weg gestopt die af en toe komen boven drijven. De angst zit hem vooral in het psychische deel maar ook een lichamelijke deel, de eerste punctie was een hel en die heb ik echt heel ver weggestopt maar komt soms in flashbacks naar boven. Ik twijfel over therapie, vooral omdat ik ten tijden van al therapie had. Ik heb ondervind er eigenlijk weinig last van, dus weet niet.. het is ook erg dubbel, de wens is er, zal altijd blijven. Maar ik ben ook niet ongelukkig dat ik het gevoel heb dat dit perse moet. Heel vaag maar krijg het niet zo goed uitgelegd
Arjavrijdag 29 mei 2020 @ 20:39
Dv wat een dubbele gevoelens lees ik. Wat voor therapie had je destijds? Als je echt nog nare plaatjes in je hoofd hebt van bepaalde momenten en daar flashbacks van hebt, kan emdr misschien helpen?

En je kunt ook een plan maken voor de volgende keer, bv om narcose vragen bij een punctie en gesprekken met de medisch maatschappelijk werker tijdens het traject. Met je vriend bespreken waar hij aan kan zien dat het niet goed met je gaat etc.

Maar het hoeft niet natuurlijk. Het heeft hoe dan ook een enorme impact dat traject en daar moet je uiteraard goed over nadenken.
Arjavrijdag 29 mei 2020 @ 20:43
Majo goed dat je hulp zoekt. Het is ook niet niks wat je allemaal hebt moeten doorstaan.
Gaddlezaterdag 30 mei 2020 @ 13:43
Ik zit zelf ook er over na te denken om ergens te praten. Ik kan helemaal niet genieten van mijn zwangerschap. Ik zit nog steeds in ongeloof. Bovendien ben ik (geen idee waarom) heel erg bezig met de buitenbaarmoederlijke zwangerschap die ik heb gehad. Het heeft duidelijk nog geen plaatsje bij mij gekregen. Ik heb geen idee wat ik er nou eigenlijk mee moet.

Sterkte dames
@Cygne spannend weer. succes

@droomvrouwtje, het is ook niet in je koude kleren gaan zitten. logisch dat je het niet zomaar even een plaatsje geeft. Sterkte met alles meid.
Cygnemaandag 1 juni 2020 @ 23:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 13:43 schreef Gaddle het volgende:
Ik zit zelf ook er over na te denken om ergens te praten. Ik kan helemaal niet genieten van mijn zwangerschap. Ik zit nog steeds in ongeloof. Bovendien ben ik (geen idee waarom) heel erg bezig met de buitenbaarmoederlijke zwangerschap die ik heb gehad. Het heeft duidelijk nog geen plaatsje bij mij gekregen. Ik heb geen idee wat ik er nou eigenlijk mee moet.

Sterkte dames
@:cygne spannend weer. succes

@:droomvrouwtje, het is ook niet in je koude kleren gaan zitten. logisch dat je het niet zomaar even een plaatsje geeft. Sterkte met alles meid.
Herkenbaar. Lastig is dat hè. :*
Ik ben een jaar na Wolfs geboorte hulp gezocht omdat ik er toen nog steeds last van had. Ik kon me gewoon niet hechten omdat ik het nog steeds niet geloofde.
Lemijnmaandag 8 juni 2020 @ 22:24
Ben je weer begonnen met spuiten, Cygne? Ik hoop op een succesvol traject voor jullie deze keer! :* .

Wij hebben de intake inmiddels achter de rug en kregen als advies IUI met hyperstimulatie. Ik aarzel nog een klein beetje want ik ben als de dood voor een meerling :@ . De volgende afspraak maar eens goed vragen naar de getallen.

Ik vertel het vooral omdat ik even wilde delen dat ik een HSG heb gehad en dat me dat zo enorm meeviel. Het kan natuurlijk schelen dat ik al een keer bevallen ben, dan is een slangetje door je baarmoedermond heen al wat minder vervelend dan ervoor. Maar daarna werd het ballonnetje opgeblazen en was er nog geen radioloog dus we moesten best lang wachten |:( en gedurende die wachttijd voelde ik eigenlijk helemaal niks meer. Het speculum ging er toen ook gewoon weer uit dus ik lag daar eigenlijk wel relaxed. Dan spuiten ze de contrastvloeistof in en dat gaf wel kramp maar ook tof beeld op het scherm, en daarna was het al weer klaar. Dus mocht iemand binnenkort dit onderzoek krijgen: ik vond het echt prima te doen ^O^ .
Cygnedinsdag 9 juni 2020 @ 13:24
Wat fijn dat het meeviel @Lemijn!

Inderdaad weer begonnen met spuiten hier. Merk dat het me lichamelijk wel zwaarder valt dan eerdere pogingen. Ik denk dat het goed is dat het de laatste keer is.
MiNi1981woensdag 17 juni 2020 @ 20:37
Spannend Lemijn dat je dat traject nu ingaat.

Fijn dat jij ook weer begonnen bent Cygne.

Ik kom hier ook maar even wegschrijven. Voelt een beetje alsof ik nog op 2 plaatsen thuis hoor en toch ook weer niet...maar t wachten op t tweede streepje gaat steeds meer medisch aanvoelen vanuit t traject wat ik gestart ben.

Mijn 5e iui lijkt ook mislukt. En begin er wel een beetje moedeloos en verdrietig van te worden ;(
Had niet verwacht dat het traject zo ingrijpen zou zijn ook al lees je hier natuurlijk wel de verhalen. Maar als je er zelf middenin zit dan weet je pas hoe het is...
Nog 1 IUI te gaan en dan kan/mag/zal ik overstappen op ivf en dat vind ik doodeng...
maar vanaf het starten van dit hele traject voelt het al alsof het pas via ivf zal gaan lukken.

Ik heb er even de balen van maar ja zodra het echt doorbreekt kan ik aftellen naar de nieuwe poging. En dan weer opnieuw wachten wachten wachten.
Lemijnwoensdag 17 juni 2020 @ 21:31
Wat vervelend Mini, dat het nog niet is gelukt. Doe je IUI met hormonen of zonder? Ze boden mij dus met aan, maar ik uitgelegd dat ik dat niet wil en dat begreep ze wel. Dus we gaan zonder proberen. Geen zin in, ik ben toch verdrietiger dan ik had verwacht dat het blijkbaar niet ‘gewoon’ lukt.
MiNi1981woensdag 17 juni 2020 @ 21:41
Waarom zouden ze bij jou extra willen stimuleren?

Nee ik heb iui in mijn natuurlijke cyclus. Er is ook nooit gesproken over bij stimulatie.
Ik heb ook gewoon een eisprong. Soms zelfs een dubbele eisprong. De afgelopen 9 maanden sowieso al 3x een dubbele eisprong gehad.

Ik snap het verdriet/de teleurstelling wel. Je had het graag in een natuurlijke omgeving gedaan. Nu wordt het toch iets klinisch. Maar hopelijk helpt deze stap al voldoende en is verdere medische hulp niet meer nodig.
Lemijnwoensdag 17 juni 2020 @ 22:37
Ik DM je wel even.

[ Bericht 91% gewijzigd door Lemijn op 18-06-2020 06:21:47 ]
Cygnevrijdag 19 juni 2020 @ 16:14
Ik heb alle medicatie binnen nu.
Apotheek was 2 grote spuiten gonal f vergeten mee te geven. :')
Mango91vrijdag 19 juni 2020 @ 18:36
Lemijn en Mini mag ik vragen of jullie tijdens IUI dan helemaal geen medicijnen hebben gebruikt?

Ik heb in maart (halverwege afgebroken ivm Corona) en begin juni 100 mg clomid geslikt.
Nu blijkt het dat dit bij mij tot zware overstimulatie heeft geleid. Van mezelf heb ik gewoon een eisprong dus de laatste verpleegkundige was al erg verbaasd over deze hoeveelheid. Maar nu twijfel ik of ik überhaupt ook wel 50mg wil. Is IUI in een natuurlijke cyclus zonder medicatie?
Barreltjevrijdag 19 juni 2020 @ 18:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 18:36 schreef Mango91 het volgende:
Lemijn en Mini mag ik vragen of jullie tijdens IUI dan helemaal geen medicijnen hebben gebruikt?

Ik heb in maart (halverwege afgebroken ivm Corona) en begin juni 100 mg clomid geslikt.
Nu blijkt het dat dit bij mij tot zware overstimulatie heeft geleid. Van mezelf heb ik gewoon een eisprong dus de laatste verpleegkundige was al erg verbaasd over deze hoeveelheid. Maar nu twijfel ik of ik überhaupt ook wel 50mg wil. Is IUI in een natuurlijke cyclus zonder medicatie?
Ik heb in het begin IUI in natuurlijke cyclus gedaan zonder verdere stimulatie..
Het hangt echt af van je ziekenhuis/kliniek EN van je eigen lichaam/problematiek... mijn zusje en ik liepen bij dezelfde kliniek en zij kreeg wel stimulatie bij haar IUI poging en bij mij was dat niet het geval..
MiNi1981vrijdag 19 juni 2020 @ 18:48
Ik heb net als Barreltje iui in de natuurlijke cyclus, dus zonder medicatie.
Het hangt van een verschillende factoren af en vd arts/ziekenhuis wat het beleid is.

Heb je wel eens via echo monitoring laten kijken hoe het verloop van je eisprong is?
En zou ook vooral vragen waarom ze voor medicatie kiezen bij jou.
MiNi1981vrijdag 19 juni 2020 @ 18:49
Ik heb sowieso een iets andere situatie dan de meesten hier. Want bij mij is iui omdat ik donorzaad gebruik. En dan starten ze sowieso in de natuurlijke Cyclus tenzij je geen eisprong hebt. Iig bij mijn kliniek.

[ Bericht 32% gewijzigd door MiNi1981 op 19-06-2020 18:58:27 ]
Mango91vrijdag 19 juni 2020 @ 19:33
Bedankt voor jullie uitleg en toelichtingen!
In het aankomende gesprek ga ik inderdaad even navragen waarom ze direct gekozen hebben voor stimulatie (met hoge dosering). Ze hebben door bloedprikken en echo's 1x mijn cyclus gemonitord. Dat was allemaal prima.

Wat vervelend dat het bij jou nog niet gelukt is Mini, ik hoop dat aankomende ronde raak is!
Gaddlevrijdag 19 juni 2020 @ 21:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 18:49 schreef MiNi1981 het volgende:
Ik heb sowieso een iets andere situatie dan de meesten hier. Want bij mij is iui omdat ik donorzaad gebruik. En dan starten ze sowieso in de natuurlijke Cyclus tenzij je geen eisprong hebt. Iig bij mijn kliniek.
Zo is dat bij mij inderdaad ook gegaan op het begin.
Ik ben door een onregelmatige cyclus wel over gegaan op een gestimuleerde cyclus. dmv clomid.
Wij hebben ook een zaaddonor moeten gebruiken.
Gaddlevrijdag 19 juni 2020 @ 21:18
Sterkte en succes dames. Ook al zit ik hier niet meer, denk ik aan jullie.
June.vrijdag 19 juni 2020 @ 23:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 19:33 schreef Mango91 het volgende:
Bedankt voor jullie uitleg en toelichtingen!
In het aankomende gesprek ga ik inderdaad even navragen waarom ze direct gekozen hebben voor stimulatie (met hoge dosering). Ze hebben door bloedprikken en echo's 1x mijn cyclus gemonitord. Dat was allemaal prima.

Wat vervelend dat het bij jou nog niet gelukt is Mini, ik hoop dat aankomende ronde raak is!
Toen wij begonnen met iui was het ook in natuurlijke cyclus, maar wel met stimulatie (clomid). Dit was omdat er bij ons geen reden voor subfertiliteit werd gevonden en met stimulatie de kans op zwangerschap werd vergroot.
B.erthavrijdag 19 juni 2020 @ 23:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 19:33 schreef Mango91 het volgende:
Bedankt voor jullie uitleg en toelichtingen!
In het aankomende gesprek ga ik inderdaad even navragen waarom ze direct gekozen hebben voor stimulatie (met hoge dosering). Ze hebben door bloedprikken en echo's 1x mijn cyclus gemonitord. Dat was allemaal prima.

Wat vervelend dat het bij jou nog niet gelukt is Mini, ik hoop dat aankomende ronde raak is!
Ze geven clomid ook wel om de kwaliteit van de eisprong te verbeteren. Een groeiend follikel betekent niet per se een goede rijping en sprong namelijk. 100 mg is niet per se een hoge dosering als ik het mij goed herinner. Ik begreep dat de helft van de vrouwen er heel slecht op reageert en die hebben meerdere pillen nodig, de andere helft reageert heel heftig en heeft een minieme dosis nodig. Ikzelf behoorde tot de tweede categorie: geen eisprong zonder clomid, 8 grote follikels op 50 mg. Uiteindelijk uitgekomen op 12,5 dus een kwart tablet.
Overigens ben ik pas geslaagd met ivf.

Maar even vragen waarom je meteen moest stimuleren mag natuurlijk altijd, het is altijd goed om op de hoogte te zijn van de details :)
Cygnedonderdag 25 juni 2020 @ 14:34
Vandaag tweede follikelmeting gehad. 10 follikels groter dan 14mm en 2 rond de 10 maar die kunnen misschien ook nog wel mee als ze nog een beetje groeien. Normaal heb ik 3 grote en 2 middelgrote op dit punt. Waarvan 1 links en 4 rechts. Nu heeft de linker eierstok er 8 en de rechter heeft er 4. _O-

Zondag punctie. :D
B.erthadonderdag 25 juni 2020 @ 14:37
Oh Cygne, dat is hoopgevend zeg! O+
Succes met de punctie :*
_NIKKI_donderdag 25 juni 2020 @ 15:59
Wat goed Cygne! Succes aankomende zondag. :*
MaJodonderdag 25 juni 2020 @ 17:29
Goed nieuws cygne O+ Ik ga duimen voor een mooie score *O*
Nanukedonderdag 25 juni 2020 @ 18:06
Mijn duimen draaien voor je, Cygne. :*
droomvrouwtjedonderdag 25 juni 2020 @ 18:16
Cygne wat spannend!! Mijn duimen draaien!! :* O+
Gaddledonderdag 25 juni 2020 @ 19:34
Me too. Ik duim voor je
MevrouwCactusdonderdag 25 juni 2020 @ 20:58
Oohh Cygne, wat een mooi aantal. Ik duim ook voor je!
Arjadonderdag 25 juni 2020 @ 21:31
Ik duim ook mee!
You go girl *O*
Gaddlevrijdag 26 juni 2020 @ 09:53
@Cygne, trek je het een beetje? Stimuleren en het warme weer er ook nog eens bovenop.
Sterkte
Lemijnvrijdag 26 juni 2020 @ 10:10
Spannend Cygne! En ik hoop ook dat je het een beetje uithoudt deze dagen.
Barreltjevrijdag 26 juni 2020 @ 10:15
Go Cygne! En wat fijn dat het nu veel meer eitjes lijken te zijn! ^O^
Lemijnvrijdag 26 juni 2020 @ 10:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 19:33 schreef Mango91 het volgende:
Bedankt voor jullie uitleg en toelichtingen!
In het aankomende gesprek ga ik inderdaad even navragen waarom ze direct gekozen hebben voor stimulatie (met hoge dosering). Ze hebben door bloedprikken en echo's 1x mijn cyclus gemonitord. Dat was allemaal prima.

Wat vervelend dat het bij jou nog niet gelukt is Mini, ik hoop dat aankomende ronde raak is!
Hee Mango, heb je alweer een afspraak gehad, met uitleg?
Barreltjevrijdag 26 juni 2020 @ 10:22
Nou heb ik er een hekel aan om een baby "een wonder" te noemen, maar als je hier leest hoeveel dingen er "anders" kunnen lopen, dan is het toch wel frappant dat het zo vaak wel goed gaat om een baby te bouwen..

Tevens ben ik zo blij, want ik word tante! (Mn zusje heeft er u ook 3 jaar overgedaan ...) Als ik dan niet zelf moeder mag worden, dan in ieder geval wel de beste tante van de wereld :+

En wij beginnen binnenkort weer.. wordt nog spannend want aan het einde van het stimulatie traject verhuis ik naar het buitenland, dus nog even kijken of er een terugplaatsing kan gebeuren voordat ik wegga.. chaos weer hier, het zal eens niet anders zijn :W
Barreltjevrijdag 26 juni 2020 @ 10:23
@Lemijn, haal je nou een deel van je post weg? ;)
Lemijnvrijdag 26 juni 2020 @ 10:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 10:23 schreef Barreltje het volgende:
@:lemijn, haal je nou een deel van je post weg? ;)
Ja, want als ik het dan zo zie staan denk ik opeens 'hee dat is wel veel persoonlijke info' en het gaat ook niet allen over mij. Dus nu heb ik Mango geDM't.

Waar ga je heen verhuizen? En wat leuk dat je tante wordt! Zo bijzonder is dat.
Barreltjevrijdag 26 juni 2020 @ 11:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 10:25 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ja, want als ik het dan zo zie staan denk ik opeens 'hee dat is wel veel persoonlijke info' en het gaat ook niet allen over mij. Dus nu heb ik Mango geDM't.

Waar ga je heen verhuizen? En wat leuk dat je tante wordt! Zo bijzonder is dat.
Ik merk dat het een soort van stress bij me weghaalt omdat mn ouders nu iig wel.opa en oma worden.. als het bij ons dan nog lukt is dat vooral bonus.. Ik maakt me daar wel zorgen over..

En mn zusje is ook.superlief.. ze betrekt me er in , maar vraagt ook of ik info wil op dat moment.. dat ze de echo had gehad en dat ze vraagt of ik de foto wil zien ipv meteen spammen.. super fijn.. O+
Cygnevrijdag 26 juni 2020 @ 11:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 09:53 schreef Gaddle het volgende:
@:cygne, trek je het een beetje? Stimuleren en het warme weer er ook nog eens bovenop.
Sterkte
Dat gaat wel. Wel meer last dan normaal, maar ik weet niet of dat komt door het weer of omdat m'n lijf er genoeg van heeft. Ook gehoord dat man echt niet mee mag naar de punctie, het is niet strikt medisch noodzakelijk. Dat vind ik wel pittig.
_NIKKI_vrijdag 26 juni 2020 @ 11:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 11:13 schreef Cygne het volgende:

[..]

Dat gaat wel. Wel meer last dan normaal, maar ik weet niet of dat komt door het weer of omdat m'n lijf er genoeg van heeft. Ook gehoord dat man echt niet mee mag naar de punctie, het is niet strikt medisch noodzakelijk. Dat vind ik wel pittig.
Bij mij mocht mijn man nooit mee. Ik werd altijd heel goed opgevangen door fijne verpleegsters die me erdoorheen loodsten en me probeerden af te leiden, ik hoop dat jij dezelfde ervaring hebt en dat de punctie mee gaat vallen. :*
Cygnevrijdag 26 juni 2020 @ 11:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 11:25 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Bij mij mocht mijn man nooit mee. Ik werd altijd heel goed opgevangen door fijne verpleegsters die me erdoorheen loodsten en me probeerden af te leiden, ik hoop dat jij dezelfde ervaring hebt en dat de punctie mee gaat vallen. :*
Daar ben ik niet bang voor, gelukkig. Het zal alleen wel wennen zijn. Ik weet gelukkig al wel welke arts punctiedienst heeft zondag. Dezelfde als de laatste keer en dat is echt een leuk mens. ^O^
Mango91vrijdag 26 juni 2020 @ 19:27
Succes Cygne! Ik hoop dat de punctie, zonder je man, erbij meevalt! Gelukkig heb je dezelfde arts.

Barreltje, gefeliciteerd dat je tante wordt en dat je zusje ook rekening houdt met jouw gevoelens. Lijkt me heel bijzonder, tante worden.

Ik heb aankomende maandag de uitgangsecho. Dan wordt ook bepaald of ik direct opnieuw kan starten en met hoeveel mg ;-)
MaJozaterdag 27 juni 2020 @ 12:12
Barrel gefeliciteerd met het tanteschap, dat lijkt me ook heel bijzonder! O+

Cygne ik vind het best belachelijk dat je man niet bij de punctie mag zijn, het is toch een moment waarbij je steun goed kan gebruiken... welke arts heb je?
Gaddlezondag 28 juni 2020 @ 11:04
Zet hem op vandaag @cygne.
hopelijk heb je een goede oogst. Ik duim voor je.
MevrouwCactuszondag 28 juni 2020 @ 11:08
Succes Cygne, ik duim ook voor je!
Barreltjezondag 28 juni 2020 @ 11:11
duimen aan voor cygne !! ^O^
Vivzondag 28 juni 2020 @ 11:12
Succes Cygne!
Lemijnzondag 28 juni 2020 @ 11:35
Veel succes Cygne! Ik hoop op een mooie opbrengt voor jullie.
Cygnezondag 28 juni 2020 @ 11:53
Het ging goed!
De arts die ik eigenlijk zou hebben had het druk dus heel toevallig kwam mijn eigen pgd-arts invallen. O+ Was eigenlijk heel gezellig. _O-

En het allermooiste: 10! Eicellen! *O*
AgnesGruzondag 28 juni 2020 @ 12:06
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 11:53 schreef Cygne het volgende:
Het ging goed!
De arts die ik eigenlijk zou hebben had het druk dus heel toevallig kwam mijn eigen pgd-arts invallen. O+ Was eigenlijk heel gezellig. _O-

En het allermooiste: 10! Eicellen! *O*
Wat fijn O+
Fuchsia_rozezondag 28 juni 2020 @ 12:24
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 11:53 schreef Cygne het volgende:
Het ging goed!
De arts die ik eigenlijk zou hebben had het druk dus heel toevallig kwam mijn eigen pgd-arts invallen. O+ Was eigenlijk heel gezellig. _O-

En het allermooiste: 10! Eicellen! *O*
Ah super fijn *O*
Spannend allemaal weer!
Peacefulllzondag 28 juni 2020 @ 14:23
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 11:53 schreef Cygne het volgende:
Het ging goed!
De arts die ik eigenlijk zou hebben had het druk dus heel toevallig kwam mijn eigen pgd-arts invallen. O+ Was eigenlijk heel gezellig. _O-

En het allermooiste: 10! Eicellen! *O*
Mooie score Cygne *O*
Vivzondag 28 juni 2020 @ 14:34
Wat fijn Cygne! O+
Cygnezondag 28 juni 2020 @ 14:41
En een leuke verrassing: ze had een cadeautje voor Wolf. Een exemplaar van een van haar kinderboeken. O+

Dat is toch te lief.
_NIKKI_zondag 28 juni 2020 @ 14:48
Wat super Cygne! *O* En wat een mooi gebaar, een boek voor Wolf. O+
Lemijnzondag 28 juni 2020 @ 15:04
10 is echt veel! En wat fijn, je eigen arts. Deze horde is weer genomen ^O^ .
Cygnezondag 28 juni 2020 @ 15:38
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2020 15:04 schreef Lemijn het volgende:
10 is echt veel! En wat fijn, je eigen arts. Deze horde is weer genomen ^O^ .
Ja, bizar hè. We zagen bij de follikelmeting al wel dat het wat vlotter ging dan normaal maar niet verwacht dat het er echt 10 zouden zijn. 7 is echt het maximum. Geen idee of ze echt rijp zijn maar het is iig een prachtig startpunt. ^O^
Mango91zondag 28 juni 2020 @ 16:02
Wat fijn Cygne! Wat lief dat ze een boek meegaf voor wolf!
Gogo83zondag 28 juni 2020 @ 16:09
Wat fijn zeg! *O*
MaJozondag 28 juni 2020 @ 16:24
Go go go eitjes *O*
Gaddlezondag 28 juni 2020 @ 17:27
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 14:41 schreef Cygne het volgende:
En een leuke verrassing: ze had een cadeautje voor Wolf. Een exemplaar van een van haar kinderboeken. O+

Dat is toch te lief.
Wat enorm lief! O+ en wat een goede opbrengst. Echt super
Barreltjezondag 28 juni 2020 @ 18:08
Oh cygne! Wat goed! Daar moet toch wel een brusje voor Wolf bij zitten! Ik ga verder duimen!

Wanner horen jullie de uitslag? Hoe lang duurt dat nou met pgd?
Nanukezondag 28 juni 2020 @ 18:27
Spannend, Cygne. Met zo'n goede opbrengst zou er toch haast een wonder bij moeten zitten. Mijn duimen draaien nog even door voor jullie. :*
Tink89zondag 28 juni 2020 @ 20:09
Hier draaien de duimen ook keihard Cygne :*
droomvrouwtjezondag 28 juni 2020 @ 21:27
*O* wow wat een goede opbrengst! Ik blijf duimen voor mooie embryo’s!! :*
Cygnezondag 28 juni 2020 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2020 18:08 schreef Barreltje het volgende:
Oh cygne! Wat goed! Daar moet toch wel een brusje voor Wolf bij zitten! Ik ga verder duimen!

Wanner horen jullie de uitslag? Hoe lang duurt dat nou met pgd?
Donderdag uitslag van de hoeveelheid embryo's. Eind juli uitslag over de genetische test.
SQmaandag 29 juni 2020 @ 08:56
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 22:11 schreef Cygne het volgende:

[..]

Donderdag uitslag van de hoeveelheid embryo's. Eind juli uitslag over de genetische test.
Hoe gaat dat nou in zijn werk?
Er komen embryo's, daarvan nemen ze genetisch materiaal af, dan vriezen ze de embryo's in, en dan gaan ze tests doen? En dan ontdooien ze de goede embryo's en die plaatsen ze terug?

Spannend hoor. Tien eieren, daar moet toch wel een goede bij zitten O+
Cygnemaandag 29 juni 2020 @ 09:03
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2020 08:56 schreef SQ het volgende:

[..]

Hoe gaat dat nou in zijn werk?
Er komen embryo's, daarvan nemen ze genetisch materiaal af, dan vriezen ze de embryo's in, en dan gaan ze tests doen? En dan ontdooien ze de goede embryo's en die plaatsen ze terug?

Spannend hoor. Tien eieren, daar moet toch wel een goede bij zitten O+
Klopt precies. :)
Cygnedonderdag 2 juli 2020 @ 14:21
7! Embryo's van goede kwaliteit in de vriezer. :'( O+
Vivdonderdag 2 juli 2020 @ 14:28
Wow Cygne!! :o
Cygnedonderdag 2 juli 2020 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 14:28 schreef ViviRAWRS het volgende:
Wow Cygne!! :o
Ik ben in shock hoor. 10 rijp, 7 daarvan toonden tekenen van bevruchting. En niks meer afgevallen.
SQdonderdag 2 juli 2020 @ 14:33
Hopelijk zitten er veel gezonde embryo's bij O+
Lemijndonderdag 2 juli 2020 @ 14:46
Fantastisch zeg!
Cygnedonderdag 2 juli 2020 @ 15:11
Heb keihard gejankt aan de telefoon net. _O-
Lemijndonderdag 2 juli 2020 @ 15:46
Dat lijkt me een adequate reactie :* .
B.erthadonderdag 2 juli 2020 @ 15:51
Oh Gygne :'( O+ Wat fijn!
LeSagedonderdag 2 juli 2020 @ 16:24
Cygne, dat is goed nieuws O+
MevrouwCactusdonderdag 2 juli 2020 @ 17:32
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juli 2020 14:21 schreef Cygne het volgende:
7! Embryo's van goede kwaliteit in de vriezer. :'( O+
ZOMG dat is echt heel veel!!
Nanukedonderdag 2 juli 2020 @ 17:36
Wow!! Wat een goed bericht! O+
Barreltjedonderdag 2 juli 2020 @ 17:39
Woei cygne!!! _O_
Arjadonderdag 2 juli 2020 @ 17:41
Geweldig cygne, dit loopt gesmeerd *O*
AgnesGrudonderdag 2 juli 2020 @ 18:11
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juli 2020 14:21 schreef Cygne het volgende:
7! Embryo's van goede kwaliteit in de vriezer. :'( O+
Wat een mooi nieuws O+
_NIKKI_donderdag 2 juli 2020 @ 18:11
Wat een mooi nieuws Cygne! O+
Gogo83donderdag 2 juli 2020 @ 18:50
Wat een fantastisch nieuws! Wanneer hoor je hoeveel embryo's de genetische testen goed hebben doorstaan?
Cygnedonderdag 2 juli 2020 @ 19:07
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:50 schreef Gogo83 het volgende:
Wat een fantastisch nieuws! Wanneer hoor je hoeveel embryo's de genetische testen goed hebben doorstaan?
Eind julij.
TolstoiFandonderdag 2 juli 2020 @ 22:12
Mooi nieuws Cygne!
Seven.donderdag 2 juli 2020 @ 22:19
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juli 2020 14:21 schreef Cygne het volgende:
7! Embryo's van goede kwaliteit in de vriezer. :'( O+
*O* geweldig nieuws O+
MaJodonderdag 2 juli 2020 @ 22:34
Jaaaaa echt super nieuws O+ 7 is een prachtgetal ;)
Tink89donderdag 2 juli 2020 @ 22:39
Cygne, ik jank gewoon even mee hoor, wow! Nu nog een maand duimen.

janken doe ik bij alles, zeker als ik ongesteld ben, maar toch...
Gaddlevrijdag 3 juli 2020 @ 08:49
Heerlijk @Cygne
Dat is vast een goede start. Ik blijf duimen voor je.
Mango91vrijdag 3 juli 2020 @ 09:03
Wat geweldig nieuws!
Barreltjevrijdag 10 juli 2020 @ 11:21
Zo. Ik liep vanochtend de kliniek uit met een zak vol met medicijnen..
Het is aan ^O^
Vivvrijdag 10 juli 2020 @ 13:15
Go Barreltje! :)
AgnesGruvrijdag 10 juli 2020 @ 15:57
Telefonisch consult gehad over hoe nu verder met eventueel pgd traject.

SPOILER
De erfelijke afwijking die ik heb kan zich op verschillende varianten uiten in het genetische stuk. Zo kan je een extra stukje hebben of zoals ik een stukje chromosoom missen (deletie). En dat laatste maakt het heel gecompliceerd, ook omdat er geen dna materiaal is van de ouder waarvan ik het hoogstwaarschijnlijk heb geërfd (overleden). Komt er op neer dat, wanneer ze een specifieke test voor mijn specifieke afwijking al kunnen ontwikkelen (wat wel twee jaar kan duren) de kans nog vrij groot is dat pgd niet mogelijk is.

Hele rollercoaster nu dus. Op natuurlijke wijze zwanger proberen te worden en zwangerschap afbreken als mijn aandoening wordt over gegeven, poeh weet het niet hoor :'(
/
vencodarkvrijdag 10 juli 2020 @ 16:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 11:21 schreef Barreltje het volgende:
Zo. Ik liep vanochtend de kliniek uit met een zak vol met medicijnen..
Het is aan ^O^
Gezien dit topic verwachtte ik te lezen dat je wegliep met een zak vol zaad. :D _O-
Peacefulllvrijdag 10 juli 2020 @ 18:07
Gooo Barreltje!! Op naar een prachtig resultaat. Het wordt verdorie eens tijd. Krijg je het nu met de planning van je werk wel een beetje goed rond?

Agnes, wat een heftig bericht zeg! Sterkte met het overdenken en het maken van een beslissing :*
Arjavrijdag 10 juli 2020 @ 18:30
Ja Barrel, tijd voor actie. Ik duim dat dit hem wordt!

Agnes, jeetje. Wat een teleurstellend bericht heb je gekregen. In hoeverre valt er met jouw afwijking te leven?
Barreltjevrijdag 10 juli 2020 @ 18:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 18:07 schreef Peacefulll het volgende:
Gooo Barreltje!! Op naar een prachtig resultaat. Het wordt verdorie eens tijd. Krijg je het nu met de planning van je werk wel een beetje goed rond?

Agnes, wat een heftig bericht zeg! Sterkte met het overdenken en het maken van een beslissing :*
:Y gaat lukken.. ik heb vanaf de 20ste een maand lang vakantie O+ ook prima voor het broeden ^O^
MevrouwCactusvrijdag 10 juli 2020 @ 20:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 11:21 schreef Barreltje het volgende:
Zo. Ik liep vanochtend de kliniek uit met een zak vol met medicijnen..
Het is aan ^O^
*O*
Peacefulllvrijdag 10 juli 2020 @ 20:28
Heeft iemand trouwens ervaring met een poliep in de baarmoeder en het weghalen hiervan?
Peacefulllvrijdag 10 juli 2020 @ 20:29
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 18:48 schreef Barreltje het volgende:

[..]

:Y gaat lukken.. ik heb vanaf de 20ste een maand lang vakantie O+ ook prima voor het broeden ^O^
Fijn! Goed geregeld zo :) Ik duim keihard voor je mee!
Cygnevrijdag 10 juli 2020 @ 21:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:57 schreef AgnesGru het volgende:
Telefonisch consult gehad over hoe nu verder met eventueel pgd traject.

SPOILER
De erfelijke afwijking die ik heb kan zich op verschillende varianten uiten in het genetische stuk. Zo kan je een extra stukje hebben of zoals ik een stukje chromosoom missen (deletie). En dat laatste maakt het heel gecompliceerd, ook omdat er geen dna materiaal is van de ouder waarvan ik het hoogstwaarschijnlijk heb geërfd (overleden). Komt er op neer dat, wanneer ze een specifieke test voor mijn specifieke afwijking al kunnen ontwikkelen (wat wel twee jaar kan duren) de kans nog vrij groot is dat pgd niet mogelijk is.

Hele rollercoaster nu dus. Op natuurlijke wijze zwanger proberen te worden en zwangerschap afbreken als mijn aandoening wordt over gegeven, poeh weet het niet hoor :'(
/
SPOILER
Dat klinkt ingewikkeld. Is je deletie erg klein dat het zo lastig is? Ik weet dat ze met ngs een hele hoop kunnen. Ik heb een 'makkelijke' translocatie. Dat laatste is een lastige afweging. Wij hebben er voor gekozen om óók natuurlijk te proberen tussen de trajecten door maar mijn zwangerschappen breken zichzelf wel af. :')
@Barreltje, succes! :*
MiNi1981vrijdag 10 juli 2020 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 20:28 schreef Peacefulll het volgende:
Heeft iemand trouwens ervaring met een poliep in de baarmoeder en het weghalen hiervan?
Ze hebben bij mij een poliep uit de baarmoeder moeten verwijderen.

SPOILER
Ik vond het echt de hel op aarde ;(
Het deed zo gruwelijk zeer! Ik had geen verdoving en een pijnstiller was echt niet voldoende.
Ik heb best een hoge pijngrens van mijzelf maar van hier rolde de tranen van pijn echt over mijn wangen. En konden ze in de wachtkamer horen dat het pijnlijk was ;(
Als ik eraan denk kan ik de pijn nog voelen...
Ik heb wel begrepen dat er vrouwen zijn waar het geen pijn bij deed. Maar wat dan het verschil was qua behandeling... ik weet het niet.
MiNi1981vrijdag 10 juli 2020 @ 23:05
Succes @Barreltje

Heftig bericht Agnes. Sterkte met het maken van een beslissing!
Peacefulllvrijdag 10 juli 2020 @ 23:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 23:03 schreef MiNi1981 het volgende:

[..]

Ze hebben bij mij een poliep uit de baarmoeder moeten verwijderen.

SPOILER
Ik vond het echt de hel op aarde ;(
Het deed zo gruwelijk zeer! Ik had geen verdoving en een pijnstiller was echt niet voldoende.
Ik heb best een hoge pijngrens van mijzelf maar van hier rolde de tranen van pijn echt over mijn wangen. En konden ze in de wachtkamer horen dat het pijnlijk was ;(
Als ik eraan denk kan ik de pijn nog voelen...
Ik heb wel begrepen dat er vrouwen zijn waar het geen pijn bij deed. Maar wat dan het verschil was qua behandeling... ik weet het niet.
:'( shiit.. Wat rot zeg! Nou, dan kan ik dus mijn borst nat maken. Maar je had geen verdoving? Ik begreep van mijn arts dat ze wel iets van een verdoving hadden geloof ik (hoop ik :') )
MiNi1981zaterdag 11 juli 2020 @ 07:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 23:51 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

:'( shiit.. Wat rot zeg! Nou, dan kan ik dus mijn borst nat maken. Maar je had geen verdoving? Ik begreep van mijn arts dat ze wel iets van een verdoving hadden geloof ik (hoop ik :') )
Nou ik zou sowieso voor de verdoving gaan. Alle behandelingen In het vervolg in die contreien kunnen ze mij maar beter plat spuiten.
Liever preventief verdoving dan zoals ik mij toen voelde.

Overigens de poliep zelf verwijderen deed geen pijn. Maar dat cameraatje naar binnen wel. Gebeurde ook nog in eerste instantie zonder eendenbek bij mij. Vermoed dat ze gewoon fouten hebben gemaakt tijdens de behandeling 😡😬
Barreltjemaandag 20 juli 2020 @ 13:52
Omg.
Net echo gehad. 17 (!!)follikels liggen klaar. Woensdag ochtend punctie.. spannend! :X
douche-eendjemaandag 20 juli 2020 @ 13:57
Barrel! 17 :o , wat een score. Succes woensdag!
B.erthamaandag 20 juli 2020 @ 14:06
Wow _O_ succes woensdag!
MaJomaandag 20 juli 2020 @ 14:21
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2020 13:52 schreef Barreltje het volgende:
Omg.
Net echo gehad. 17 (!!)follikels liggen klaar. Woensdag ochtend punctie.. spannend! :X
Wow dat is een mooie score! Heel veel succes woensdag :*
Peacefulllmaandag 20 juli 2020 @ 14:26
Wauw, wat een score Barrel!! Succes woensdag

[ Bericht 9% gewijzigd door Peacefulll op 20-07-2020 14:36:34 (Lezen Peace...) ]
MevrouwCactusmaandag 20 juli 2020 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2020 13:52 schreef Barreltje het volgende:
Omg.
Net echo gehad. 17 (!!)follikels liggen klaar. Woensdag ochtend punctie.. spannend! :X
ZOMG! 17 is echt enorm veel. Succes woensdagochtend O+
SQmaandag 20 juli 2020 @ 14:39
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2020 13:52 schreef Barreltje het volgende:
Omg.
Net echo gehad. 17 (!!)follikels liggen klaar. Woensdag ochtend punctie.. spannend! :X
*O*
Barreltjemaandag 20 juli 2020 @ 14:43
Ghehehe tnx dames. De arts begon al over overstimulatie.. we gaan het zien woensdag. En mijn schildklier waarde was ook helemaal prima dus een terugplaatsing kan dan ook doorgaan ^O^
Nu een maand vrij dus alle tijd om volkomen relaxt te broeden O+
Arjamaandag 20 juli 2020 @ 14:53
Dat klinkt heel hoopgevend Barrel. Zorg je dat je genoeg water drinkt?
Bottoms_upmaandag 20 juli 2020 @ 15:04
Wow 17 stuks! Veel succes woensdag! *O*
McLauramaandag 20 juli 2020 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2020 14:53 schreef Arja het volgende:
Dat klinkt heel hoopgevend Barrel. Zorg je dat je genoeg water drinkt?
Nou inderdaad, begin maar vast met (iets meer dan) genoeg water drinken.

Verder veel succes Barrel, met de punctie!
Fuchsia_rozemaandag 20 juli 2020 @ 17:04
Wow Barrel! *O* Veel succes!
Gaddlemaandag 20 juli 2020 @ 17:46
*O* *O* Wat prachtig @Barrel
_NIKKI_maandag 20 juli 2020 @ 18:54
Wat een mooi aantal Barrel! O+ *O* Op naar woensdag!
Mrs.Peelmaandag 20 juli 2020 @ 20:29
Go go go @Barreltje *O* Dat is een best aantal, doe je vanaf nu rustig aan? En wat anderen ook zeggen, extra goed drinken! Duimen staan *AAN* ^O^
Cygnedinsdag 21 juli 2020 @ 00:42
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2020 13:52 schreef Barreltje het volgende:
Omg.
Net echo gehad. 17 (!!)follikels liggen klaar. Woensdag ochtend punctie.. spannend! :X
Wow! O+
DorothyGaledinsdag 21 juli 2020 @ 08:47
Spannend Barreltje *O*
droomvrouwtjedinsdag 21 juli 2020 @ 11:07
Barreltje, spannend!! Heel veel succes morgen 🍀 :*
BobbyMcGeedinsdag 21 juli 2020 @ 11:15
Zet 'm op barrel! Aan de score zal het niet liggen zo te horen.. die hobbel ben je alvast door. *O*
Barreltjedinsdag 21 juli 2020 @ 11:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 11:15 schreef BobbyMcGee het volgende:
Zet 'm op barrel! Aan de score zal het niet liggen zo te horen.. die hobbel ben je alvast door. *O*
Hmm.. jup. Al kan de kwaliteit dus wel ten koste gaan van de kwantiteit.. (ervaringen uit het verleden -O- ) dus het blijf nog spannend tot vrijdag, als we weten hoeveel embryo's er dan zijn en dan maandag de terugplaatsing.
coccinelledinsdag 21 juli 2020 @ 11:51
Ik ga voor je duimen, Barrel! Heel veel succes morgen en de dagen erna met de spanning :*
_NIKKI_woensdag 22 juli 2020 @ 10:24
Succes vandaag Barreltje! :*
Barreltjewoensdag 22 juli 2020 @ 10:27
Tnx!
Het zit er al weer op.. echt hoor morfine O+ pure liefde.. het was ook super fijn dat de arts meeging in mijn wensen (geen eendenbek, goede uitleg)

Nu op de "verkoever". Mn partner mocht wel mee tijdens de punctie, maar het wachten moet ie buiten doen..

Zo maar eens horen hoeveel rijpe eitjes er zijn..
_NIKKI_woensdag 22 juli 2020 @ 10:37
Fijn dat het erop zit Barrel! Nu rustig aan bijkomen.
Ik ga heel hard hopen op een mooie score aan rijpe goede kwaliteit eitjes. :*
Lemijnwoensdag 22 juli 2020 @ 10:47
Fijn dat het achter de rug is Barreltje! Kom lekker bij. En ik hoop dat je maandag een terugplaatsing hebt en je vriezervoorraad daarna niet meer nodig is!
MevrouwCactuswoensdag 22 juli 2020 @ 10:57
Morfine O+
Werd er nog wat gezegd over overstimulate? Ik duim voor een mooie score!
Barreltjewoensdag 22 juli 2020 @ 11:23
Randje overstimulatie..
13 eitjes gevonden..
Vrijdag afhankelijk van het aantal embryos kijken of er 1 of 2 embryo's teruggeplaatst worden ..

^O^
Bottoms_upwoensdag 22 juli 2020 @ 11:51
13 is een mooi aantal! Hopelijk wordt het voor jullie een geluksgetal. Ik duim mee voor mooie embryo's.
Willen jullie graag 2 terugplaatsen?
Cygnewoensdag 22 juli 2020 @ 13:05
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 10:27 schreef Barreltje het volgende:
Tnx!
Het zit er al weer op.. echt hoor morfine O+ pure liefde.. het was ook super fijn dat de arts meeging in mijn wensen (geen eendenbek, goede uitleg)

Nu op de "verkoever". Mn partner mocht wel mee tijdens de punctie, maar het wachten moet ie buiten doen..

Zo maar eens horen hoeveel rijpe eitjes er zijn..
Heerlijk hè!
En 13! Wat een mooi aantal. Nu maar goed drinken. :*
Peacefulllwoensdag 22 juli 2020 @ 16:38
Wat een mooi aantal Barrel!! Fijn zeg. Nu maar kalm aan doen en ik duim voor vele bevruchtingen en een terugplaatsing straks O+
MaJowoensdag 22 juli 2020 @ 17:36
Goeie score Barrel! Ik hoop dat de kwaliteit deze keer beter is en je er twee kunt laten terugplaatsen O+
MevrouwCactuswoensdag 22 juli 2020 @ 17:57
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 11:23 schreef Barreltje het volgende:
Randje overstimulatie..
13 eitjes gevonden..
Vrijdag afhankelijk van het aantal embryos kijken of er 1 of 2 embryo's teruggeplaatst worden ..

^O^
Wow, 13!! Wat een mooi geluksgetal O+
Lemijnwoensdag 22 juli 2020 @ 18:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 19:27 schreef Mango91 het volgende:
Ik heb aankomende maandag de uitgangsecho. Dan wordt ook bepaald of ik direct opnieuw kan starten en met hoeveel mg ;-)
Hoe is dit eigenlijk afgelopen Mango?

En hoe is het met @MiNi1981?
Aurevrijdag 24 juli 2020 @ 07:56
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 11:23 schreef Barreltje het volgende:
Randje overstimulatie..
13 eitjes gevonden..
Vrijdag afhankelijk van het aantal embryos kijken of er 1 of 2 embryo's teruggeplaatst worden ..

^O^
Ik duim voor je Barrel! Hoe laat weet je meer?
Fuchsia_rozevrijdag 24 juli 2020 @ 09:18
Mijn duimen draaien ook Barrel!!
Cygnevrijdag 24 juli 2020 @ 11:53
Ik duim ook mee. ^O^
MevrouwCactusvrijdag 24 juli 2020 @ 12:21
* duimen aan
MaJovrijdag 24 juli 2020 @ 12:40
Spannend Barrel, ik ben benieuwd!
Barreltjevrijdag 24 juli 2020 @ 14:16
Goed. 13 eitjes, 11 goed genoeg voor icsi en momenteel zijn er 7 over.. :o
Maandag terugplaatsing an 1 embryo. Is nu beter ivm evt overstimulatie..

Benieuwd hoeveel er maandag nog over zijn. :o meestal vielen de embryo's om tussen dag 4 en 5..
MiNi1981vrijdag 24 juli 2020 @ 14:37
Oh Barreltje wat een mooie score! 7 over van de 13. Hopelijk blijven ze allemaal goed de komende dagen! Fingers crossed en op naar een mooie terugplaatsing maandag!

Wat fijn trouwens om te lezen dat je schildklier goed is gebleven tijdens de stimulatie! Dat is ook wel een zorg die ik heb. Ik lees er wisselende verhalen over namelijk.
MiNi1981vrijdag 24 juli 2020 @ 14:44
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 18:01 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Hoe is dit eigenlijk afgelopen Mango?

En hoe is het met @:MiNi1981?
Lief dat je het vraagt. Helaas ga ik het IVF traject in. Goed gesprek gehad en kan er achter staan. Nu maar de mentale voorbereiding treffen en binnen 3 weken hopelijk starten.
Zie wel op tegen zelf spuiten. Zie hele bloedbaden voor me. Maar heb begrepen dat het met van die voor gevulde doseer pennen gaat.

Hoe is het met jou? Nieuwe afspraken moeten maken of was dat niet nodig?
MevrouwCactusvrijdag 24 juli 2020 @ 14:53
Wow Barreltje, dat is meer dan de helft! Ik hoop dat ze dag 5 overleven en dat ze mooi de vriezer in kunnen.
Mango91vrijdag 24 juli 2020 @ 20:26
Barrel wat een mooie score! Ik duim voor je.

Mini heel veel succes met je traject, fijn dat je er zelf achter kunt staan.

@Lemijn; helaas zat er een flinke cyste op de eierstok dus het ging afgelopen maand niet door. Afgelopen maandag weer een echo gehad en toen zag het er weer normaal uit, dus aankomende cyclus opnieuw starten. In overleg met de verpleegkundige gekozen voor een lagere dosering, ze begreep gelukkig mijn angst voor overstimulatie. Nu drie tabletten van 50 mg verspreid over vijf dagen (om de dag een tablet).
Lemijnvrijdag 24 juli 2020 @ 21:18
Jammer dat jullie een maand moesten overslaan, Mango. Wat vermoeiend, al die echo's! Wel fijn dat je nu weer gewoon van start kan :).

Mini wat heftig van de IVF. Ik hoop dat het allemaal goed zal verlopen voor je, en vooral dat het succesvol gaat zijn natuurlijk.

Hee Cygne, het is al bijna eind juli! Ik duim nog steeds voor jullie :* . En voor Barreltje met al haar embryo's.

Wij zijn begonnen met IUI zonder hormonen, en dat vind ik al ellendig qua plannen 8)7 . Ging de eerste maand ook mooi mis, want ik kwam uit op een zondag en dan doen ze niks.
MiNi1981vrijdag 24 juli 2020 @ 22:37
Balen van de cyste @Mango91 vorige maand. Gelukkig deze maand weer alles op orde.

Oh wat balen ook @Lemijn dat het precies op zondag viel. Maar bijzonder dat er niet op zondag wordt gewerkt voor die groep die juist net niet te plannen valt dmv hormonen.
Op naar de volgende poging en fingers crossed!
Cygnezaterdag 25 juli 2020 @ 15:23
Barreltje, goede score! Ik duim nog even door!
Barreltjemaandag 27 juli 2020 @ 12:05
:s) :s)

En vooralsnog 6 embryos alive, morgen email met het aantal diepvriespakketjes..

Nu lekker broeden.. O+
MaJomaandag 27 juli 2020 @ 12:12
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 12:05 schreef Barreltje het volgende:
:s) :s)

En vooralsnog 6 embryos alive, morgen email met het aantal diepvriespakketjes..

Nu lekker broeden.. O+
Wow, dat gaat echt heel goed O+ En nu ben je dus PUPO *O* Lekker rustig aan doen en broeden O+ :*
Cygnemaandag 27 juli 2020 @ 12:12
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 12:05 schreef Barreltje het volgende:
:s) :s)

En vooralsnog 6 embryos alive, morgen email met het aantal diepvriespakketjes..

Nu lekker broeden.. O+
*O*
B.erthamaandag 27 juli 2020 @ 12:45
PUPO *O* *O*
Ik duim ontzettend hard voor je!
Auremaandag 27 juli 2020 @ 12:46
Barrel *O*
douche-eendjemaandag 27 juli 2020 @ 12:47
Ah barrel Pupo *O* Broedze!
Tink89maandag 27 juli 2020 @ 12:53
Barreltje, de duimen draaien hier keihard mee!
Nanukemaandag 27 juli 2020 @ 13:08
Wat een goed nieuws! Lekker broeden, mijn duimen draaien mee. O+
Vivmaandag 27 juli 2020 @ 13:10
Wat fijn Barreltje, broed ze! O+
Mrs.Peelmaandag 27 juli 2020 @ 13:40
PUPO O+ Lekker broeden *O*
Lemijnmaandag 27 juli 2020 @ 13:57
Wow Barrel! Ik duim mee!

En ik weer even niet meer of je al vaker in dit stadium bent geweest eigenlijk :@
Barreltjemaandag 27 juli 2020 @ 14:11
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 13:57 schreef Lemijn het volgende:
Wow Barrel! Ik duim mee!

En ik weer even niet meer of je al vaker in dit stadium bent geweest eigenlijk :@
4 keer.. :P
Dit was de 5e en laatste keer het traject.
Bottoms_upmaandag 27 juli 2020 @ 14:38
Pupo O+
Mijn duimen doen mee
MevrouwCactusmaandag 27 juli 2020 @ 14:40
PUPO O+ en hup embryootjes voor de vriezer *O*
SQmaandag 27 juli 2020 @ 14:54
Go barrel!
_NIKKI_maandag 27 juli 2020 @ 14:55
Wat een mooie score Barrel! *O*

Broedze! O+
SQmaandag 27 juli 2020 @ 14:57
@Cygne, wanneer krijg jij nieuws?
Lemijnmaandag 27 juli 2020 @ 15:15
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 14:11 schreef Barreltje het volgende:

[..]

4 keer.. :P
Dit was de 5e en laatste keer het traject.
En qua terugplaatsing van een (vers) embryo?
Barreltjemaandag 27 juli 2020 @ 15:38
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 15:15 schreef Lemijn het volgende:

[..]

En qua terugplaatsing van een (vers) embryo?
Ook. Dat is altijd wel gelukt.. we hebben 2 keer een 2e TP kunnen hebben en 1 keer een 3e. En 2 keer "zwanger" geweest.. eerste keer eigenlijk na 1 week (dus 4 weken na TP) misgegaan, 2e keer na 7 weken (na lichter wordende tests en bij 1e echo) duidelijk dat er niks meer was..

Dus. Nu ook samen afgesproken dat er eerst 2 streepjes moeten komen, dan een knipper, dan 12 weken, en bij 20 weken gaan we wel bedenken wat we met onze leefsituatie moeten doen :+
Cygnemaandag 27 juli 2020 @ 23:15
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2020 14:57 schreef SQ het volgende:
@:cygne, wanneer krijg jij nieuws?
Woensdag!
Fuchsia_rozemaandag 27 juli 2020 @ 23:25
Barrel PUPO *O*

Spannend Cygne! M'n duimen draaien!
Barreltjedinsdag 28 juli 2020 @ 16:50
Hier even een embryo update

Geheel volgens de traditie zijn er 2 embryo's ingevroren.. ondanks de resultaten uit het verleden is het stiekem toch wel een teleurstelling..

Nou Ja, we gaan er maar vanuit dat ze niet nodig zijn.. :X
Cygnedinsdag 28 juli 2020 @ 17:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 16:50 schreef Barreltje het volgende:
Hier even een embryo update

Geheel volgens de traditie zijn er 2 embryo's ingevroren.. ondanks de resultaten uit het verleden is het stiekem toch wel een teleurstelling..

Nou Ja, we gaan er maar vanuit dat ze niet nodig zijn.. :X
Stomme afvalrace is het ook. :*
Peacefullldinsdag 28 juli 2020 @ 17:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 16:50 schreef Barreltje het volgende:
Hier even een embryo update

Geheel volgens de traditie zijn er 2 embryo's ingevroren.. ondanks de resultaten uit het verleden is het stiekem toch wel een teleurstelling..

Nou Ja, we gaan er maar vanuit dat ze niet nodig zijn.. :X
Pfft, dat is wel even een fikse teleurstelling. Ik hoop dat deze twee voorlopig niet nodig zijn Barrel :*
MaJodinsdag 28 juli 2020 @ 17:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 16:50 schreef Barreltje het volgende:
Hier even een embryo update

Geheel volgens de traditie zijn er 2 embryo's ingevroren.. ondanks de resultaten uit het verleden is het stiekem toch wel een teleurstelling..

Nou Ja, we gaan er maar vanuit dat ze niet nodig zijn.. :X
Wat ontzettend cru dat er steeds op het laatst toch weer een paar afvallen ;( Ik hoop dat deze embryo gewoon goed blijft plakken!

Cygne, mijn duimen draaien weer voor jou! Trek je het nog een beetje?
Cygnedinsdag 28 juli 2020 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 17:05 schreef MaJo het volgende:

[..]

Cygne, mijn duimen draaien weer voor jou! Trek je het nog een beetje?
Nee. :'(
MevrouwCactusdinsdag 28 juli 2020 @ 19:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 16:50 schreef Barreltje het volgende:
Hier even een embryo update

Geheel volgens de traditie zijn er 2 embryo's ingevroren.. ondanks de resultaten uit het verleden is het stiekem toch wel een teleurstelling..

Nou Ja, we gaan er maar vanuit dat ze niet nodig zijn.. :X
Wow, wat zijn er helaas nog veel afgevallen. De sterkste twee zitten nu in ieder geval in de vriezer en je hebt er eentje in je die misschien wel het sterkst is van allemaal O+
MevrouwCactusdinsdag 28 juli 2020 @ 19:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 19:12 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee. :'(
Dat snap ik! Volgens mij gaat de tijd vandaag (en morgen tot het nieuws) zo enorm traag!
Nanukedinsdag 28 juli 2020 @ 19:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 19:12 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee. :'(
:* :*
Lemijndinsdag 28 juli 2020 @ 19:28
Ik duim heel hard voor een goed embryo Cygne! :* .
Vivdinsdag 28 juli 2020 @ 19:38
Barreltje :* voor de tegenvallende cryo's.

Cygne sterkte met afwachten en ik hoop op een mooie uitslag morgen!
MaJodinsdag 28 juli 2020 @ 19:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 19:12 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee. :'(
Snap ik :* nog 1 nachtje slapen en dan weet je meer! Heb je ook al een tijdstip?
Barreltjedinsdag 28 juli 2020 @ 20:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 19:12 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee. :'(
Oh wat spannend!!!!

^O^ ^O^
Peacefullldinsdag 28 juli 2020 @ 22:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 19:12 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee. :'(
:* :*
_NIKKI_dinsdag 28 juli 2020 @ 22:10
Cygne :*, het wachten op 'uitslagen' is zo'n beetje het ergste aan dit hele traject.
Cygnedinsdag 28 juli 2020 @ 23:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 22:10 schreef _NIKKI_ het volgende:
Cygne :*, het wachten op 'uitslagen' is zo'n beetje het ergste aan dit hele traject.
Ik vind dit veel erger dan het lichamelijke stuk. Het is roulette, ze kunnen allemaal ziek zijn, of weer maar 1. Enfin, ben al blij als er iig een terugplaatsing is.
MaJowoensdag 29 juli 2020 @ 00:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 23:58 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ik vind dit veel erger dan het lichamelijke stuk. Het is roulette, ze kunnen allemaal ziek zijn, of weer maar 1. Enfin, ben al blij als er iig een terugplaatsing is.
De onzekerheid is een bitch :X ik vind het psychische gedeelte ook veel zwaarder dan het lichamelijke. Nog maar een paar uurtjes tot je meer weet :*
Arjawoensdag 29 juli 2020 @ 10:54
Barrel, ik snap je teleurstelling. Wat een achtbaan is het toch.

Cygne pff jij moet ook wel heel lang wachten. Ik denk aan je
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 13:26
:'(
Barreltjewoensdag 29 juli 2020 @ 13:28
Niet goed? Meer dan verwacht? Dit kan alle kanten op..
F5 f5
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 13:32
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:28 schreef Barreltje het volgende:
Niet goed? Meer dan verwacht? Dit kan alle kanten op..
F5 f5
Nee, geen 1. :{
Donnawoensdag 29 juli 2020 @ 13:32
Nou :'(
Barreltjewoensdag 29 juli 2020 @ 13:33
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:32 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee, geen 1. :{
Pfftt... Das wel heel heftig. Jeetje.. :*
_NIKKI_woensdag 29 juli 2020 @ 13:33
Och Cygne ;( :*

Van de 7 toch? Dat is wel hele botte pech. :'(
Malteserwoensdag 29 juli 2020 @ 13:33
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:32 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee, geen 1. :{
Oh nee. Ik heb er gewoon geen woorden voor. :*
Tink89woensdag 29 juli 2020 @ 13:33
Oooh cygne, wat enorm naar :*
AgnesGruwoensdag 29 juli 2020 @ 13:34
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:32 schreef Cygne het volgende:

[..]

Nee, geen 1. :{
Oh nee :'(
Bottoms_upwoensdag 29 juli 2020 @ 13:34
oh nee cygne wat vreselijk :'(
Takkie88woensdag 29 juli 2020 @ 13:38
Oh cygne :'( weet niet wat ik verder kan zeggen. Vind het vreselijk voor jullie! :*
Fuchsia_rozewoensdag 29 juli 2020 @ 13:39
O nee Cygne!! Wat ontzettend mega verdrietig! :'(
SQwoensdag 29 juli 2020 @ 13:40
jezus Cygne, wat ongelooflijk kut ;(
Peacefulllwoensdag 29 juli 2020 @ 13:40
Och Cygne, wat vreselijk :'( Heel veel sterkte :*
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 13:43
Het zure is ook dat er 3 aangedaan zijn en 4 niet-conclusief. Die zouden in theorie gezond kunnen zijn. Ze gaan ze hertesten maar dat is ontdooien, biopteren, opnieuw invriezen en weer ontdooien. De kans dat dat lukt is nihil.
SQwoensdag 29 juli 2020 @ 13:46
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:43 schreef Cygne het volgende:
Het zure is ook dat er 3 aangedaan zijn en 4 niet-conclusief. Die zouden in theorie gezond kunnen zijn. Ze gaan ze hertesten maar dat is ontdooien, biopteren, opnieuw invriezen en weer ontdooien. De kans dat dat lukt is nihil.
En, misschien gek gedacht hoor, een niet-conclusief embryo terugplaatsen en dan eventueel afbreken als het toch niet goed blijkt? Of is dat geen optie voor jullie? :@ (kan ik me goed indenken overigens :*)
_NIKKI_woensdag 29 juli 2020 @ 13:49
Hebben ze ook een reden dat de overige 4 geen conclusie hebben? Is het zo'n ingewikkelde PGD test die ze uit moeten voeren? Meer dan de helft lijkt zo veel. :{
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 13:52
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:46 schreef SQ het volgende:

[..]

En, misschien gek gedacht hoor, een niet-conclusief embryo terugplaatsen en dan eventueel afbreken als het toch niet goed blijkt? Of is dat geen optie voor jullie? :@ (kan ik me goed indenken overigens :*)
Heeft geen meerwaarde tov een natuurlijke zwangerschap maar wel extra hormonale ellende.
Vivwoensdag 29 juli 2020 @ 13:53
Oh Cygne :'( hoe vaak jullie voorzichtige hoop (door een prachtig kloppend hartje, door een mooi aantal embryo's) steeds weer de grond is ingeboord, dat is gewoon niet te bevatten. Statistisch gezien al niet, laat staan mentaal. Heel, heel veel sterkte. :*
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 13:56
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:49 schreef _NIKKI_ het volgende:
Hebben ze ook een reden dat de overige 4 geen conclusie hebben? Is het zo'n ingewikkelde PGD test die ze uit moeten voeren? Meer dan de helft lijkt zo veel. :{
Nee, eigenlijk ook niet. De basic test want de afwijking is niet zo spannend. Vorige keer uit 3 ook 1 niet conclusief. Maar 4.. -O-
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 14:02
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2020 13:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
Oh Cygne :'( hoe vaak jullie voorzichtige hoop (door een prachtig kloppend hartje, door een mooi aantal embryo's) steeds weer de grond is ingeboord, dat is gewoon niet te bevatten. Statistisch gezien al niet, laat staan mentaal. Heel, heel veel sterkte. :*
We dachten voor het eerst dat een beetje hoop hebben wel veilig was, met zoveel. Keihard afgestraft.
MaJowoensdag 29 juli 2020 @ 14:11
Wat is het toch ook een oneerlijk rot traject :( :'( :( Heel veel sterkte lieverd :*
B.erthawoensdag 29 juli 2020 @ 14:27
Godverdomme :'( :( Wat oneerlijk en kut. Daar zijn geen woorden voor. Heel veel sterkte :*
Nanukewoensdag 29 juli 2020 @ 14:48
Godver zeg. Ik heb er gewoon geen woorden voor. :'(
Lemijnwoensdag 29 juli 2020 @ 15:13
Wat ongelofelijk kut en oneerlijk en stom en verdrietig ;( . Sterkte Cygne...
Arjawoensdag 29 juli 2020 @ 15:49
Oh, cygne ;(
MevrouwCactuswoensdag 29 juli 2020 @ 16:36
Och Cygne, wat een klap dit zeg :'(
droomvrouwtjewoensdag 29 juli 2020 @ 18:33
Cygne :*
Kyarawoensdag 29 juli 2020 @ 19:28
Och Cygne :'( :*
Ereshkigalwoensdag 29 juli 2020 @ 19:30
Cygne... Soms zijn er geen woorden voor....
Je weet me te vinden
June.woensdag 29 juli 2020 @ 19:46
Jeetje. Geen woorden. :*
silliegirlwoensdag 29 juli 2020 @ 19:59
Cygne :*
Mariposaswoensdag 29 juli 2020 @ 20:38
Jemig Cygne, hoe kan het nou dat die munt elke keer de verkeerde kant op valt voor jullie... :'(
Mrs.Peelwoensdag 29 juli 2020 @ 21:41
Nou Cygne ;( Wat een verdriet, sterkte :*
Elleskawoensdag 29 juli 2020 @ 21:54
Cygne :'(

quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2020 20:38 schreef Mariposas het volgende:
Jemig Cygne, hoe kan het nou dat die munt elke keer de verkeerde kant op valt voor jullie... :'(
Dit ja.
Cygnewoensdag 29 juli 2020 @ 22:51
Ik vind het ook echt bizar. Maar het is een grillig traject. Uit alle pogingen 18 embryo's waarvan uiteindelijk 2 geschikt voor terugplaatsing. Tel daar dan nog die 7 miskramen bij op, dan zijn de statistieken al helemaal naar.

Ik ben een beetje op.
Phaidradonderdag 30 juli 2020 @ 09:05
Cygne, dit is beyond pech :'(. Wat vreselijk kut, zeker na het hoge aantal. Sterkte :*
deadly_kissdonderdag 30 juli 2020 @ 10:13
Cyg joh ;(
Ik zat gewoon in gedachte te schelden hier toen ik het las.
Ik heb er geen andere woorden voor dan lelijke :{
Niet te geloven dit heel veel sterkte :*
MaJodonderdag 30 juli 2020 @ 18:55
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 22:51 schreef Cygne het volgende:
Ik vind het ook echt bizar. Maar het is een grillig traject. Uit alle pogingen 18 embryo's waarvan uiteindelijk 2 geschikt voor terugplaatsing. Tel daar dan nog die 7 miskramen bij op, dan zijn de statistieken al helemaal naar.

Ik ben een beetje op.
Met als lichtpuntje Wolf O+ Maar de statistieken zijn echt bizar, en oneerlijk. Ik snap heel goed dat je er even klaar mee bent 😘
Mango91donderdag 30 juli 2020 @ 20:37
Cygne, wat ontzettend oneerlijk dit! Veel sterkte.
MiNi1981donderdag 30 juli 2020 @ 20:50
Wat enorm rot en verdrietig zeg Cygne.
Heel veel sterkte met dit een plekje te geven.
Cygnevrijdag 31 juli 2020 @ 00:27
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 18:55 schreef MaJo het volgende:

[..]

Met als lichtpuntje Wolf O+ Maar de statistieken zijn echt bizar, en oneerlijk. Ik snap heel goed dat je er even klaar mee bent 😘
Ja, wat is het bijzonder dat hij er is. O+

Ga natuurlijk wel extra veel met jullie mini kroelen straks. ;)
Adrian4vrijdag 31 juli 2020 @ 02:57
Oh Cygne :'( :*
MaJovrijdag 31 juli 2020 @ 08:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 00:27 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ja, wat is het bijzonder dat hij er is. O+

Ga natuurlijk wel extra veel met jullie mini kroelen straks. ;)
Een echt wondertje O+

En onze baby vindt dat vast niet erg *;
Roomsnoesvrijdag 31 juli 2020 @ 08:32
Ach Cygne wat vreselijk :'(
vencodarkvrijdag 31 juli 2020 @ 08:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 00:27 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ja, wat is het bijzonder dat hij er is. O+

Ga natuurlijk wel extra veel met jullie mini kroelen straks. ;)
Als ik zo vrij mag zijn, hoe zijn jullie aan Wolfje gekomen dan? Lucky shot of ook een traject wat wel lukte?

Ik begrijp niet precies je achtergrond nu met deze tegenvaller maar begrijp wel dat het heftig is en jullie kans op een 2e heel nihil is.
Sterkte. :)
Cygnevrijdag 31 juli 2020 @ 10:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 08:34 schreef vencodark het volgende:

[..]

Als ik zo vrij mag zijn, hoe zijn jullie aan Wolfje gekomen dan? Lucky shot of ook een traject wat wel lukte?

Ik begrijp niet precies je achtergrond nu met deze tegenvaller maar begrijp wel dat het heftig is en jullie kans op een 2e heel nihil is.
Sterkte. :)
Wolfje komt uit het eerste traject icsi-pgd in 2016. Voor hem 3 miskramen en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Na hem een traject met 2 embryo's, 1 terugplaatsing en geen zwangerschap. Traject erna geen gezond embryo, traject daarna weer wel maar dat embryo overleefde de dooi niet en nu dus weer niks. Tussendoor ook weer drie miskramen.

Ik heb een gebalanceerde translocatie dus twee van mijn chromosomen hebben een stukje met elkaar geruild. Is voor mijn eigen gezondheid niet erg omdat ik mijn Genetische materiaal gewoon compleet heb maar bij een zwangerschap is de kans groot dat er iets mist, of dat er iets teveel is of allebei. Dan kan het kindje zwaar gehandicapt zijn of het wordt een gemiste miskraam. Eigenlijk gebeurt altijd dat laatste.
Aurevrijdag 31 juli 2020 @ 10:30
Cygne :* wat enorm heftig weer, veel sterkte :*
MiNi1981maandag 3 augustus 2020 @ 22:16
nvm

[ Bericht 98% gewijzigd door MiNi1981 op 04-08-2020 07:24:39 ]
Barreltjedinsdag 4 augustus 2020 @ 11:08
Mini.. ik Had nog wel wat vragen over wat je weggehaald hebt ..
Bijvoorbeeld, waarvoor ben je onder behandeling qua schildklier? Te snelle of te langzame?
En waarom ben je daarvoor onder behandeling bij de huisarts en niet bij een endocrinoloog?

Bij mij gaat het "fout" als ik de pil slik.. daar kan mijn schildklier dus helemaal niet tegen en schiet ie omhoog .. dus voor mij is een behandeling en /of een tp alleen mogelijk in mijn natuurlijke cyclus ..
Tijdens de afgelopen behandeling kwam wel naar voren dat ik dus niet door het spuiten van fostimon en decapeptyl een verandering in mijn schildklier waardes had.. je kan hier inderdaad altijd over in conclaaf met je gyn. Bij mij was de afspraak dat de punctie wel door kon gaan maar een tp bij een.verhoogde TSH niet.
MiNi1981dinsdag 4 augustus 2020 @ 12:02
Thanks @Barreltje

Een trage schildklier. Ik ben bij de huisarts omdat de huisarts de schildklier met medicatie zelf onder controle kan houden en de afstemming altijd wel in overleg met mij gaat. Maar zie geen extra toegevoegde waarde (nog) voor een endocrinoloog. Omdat er geen andere afwijking ook is dan alleen maar traag.
Er ligt wel al een plan mocht ik zwanger raken om direct bij te kunnen sturen.

Ik heb ook best een nauwkeurige afstemming. Dus een kleine afwijking al snel klachten. Daarom ook wel wat huiverig voor de hormonen. Ben zelf al heel lang pilvrij. Ik was al pilvrij toen mijn schildklier niet helemaal lekker functioneerde. Maar ik hoef maar wat langer verkeerde dingen te eten/drinken en dan raak ik ook ontregelt.
Vivdinsdag 4 augustus 2020 @ 13:10
@Barreltje Het gros van de schildklierpatiënten wordt door de huisarts behandeld, net als het gros van de astmapatiënten, het gros van de patiënten met een te hoge bloeddruk, etc. ;) Medisch specialisten zien vooral de complexere gevallen (en dat soms alleen voor diagnostiek en het instellen van de behandeling, dan zet de huisarts het daarna voort).
Tink89dinsdag 4 augustus 2020 @ 14:14
Alleen als je schildklier te snel is, ga je per definitie naar de endocrinoloog. Bij te langzaam in principe via de huisarts.
MaJodinsdag 4 augustus 2020 @ 15:56
Barreltje hoe voel je je? De duimen staan nog aan *O*
Mango91donderdag 6 augustus 2020 @ 12:31
Hier een blije post! Er blijken twee eitjes op springen te staan, dus we mogen voor het eerst insemineren! Zo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd om voor een stuk lagere dosering te gaan.

Ik weet dat de kansen klein zijn, maar nadat het twee keer niet door kon gaan voelt dit eindelijk als een hele stap vooruit.
SQdonderdag 6 augustus 2020 @ 12:44
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 12:31 schreef Mango91 het volgende:
Hier een blije post! Er blijken twee eitjes op springen te staan, dus we mogen voor het eerst insemineren! Zo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd om voor een stuk lagere dosering te gaan.

Ik weet dat de kansen klein zijn, maar nadat het twee keer niet door kon gaan voelt dit eindelijk als een hele stap vooruit.
Oh, dat klinkt goed zeg! Wanneer mag je?
Peacefullldonderdag 6 augustus 2020 @ 13:10
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 12:31 schreef Mango91 het volgende:
Hier een blije post! Er blijken twee eitjes op springen te staan, dus we mogen voor het eerst insemineren! Zo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd om voor een stuk lagere dosering te gaan.

Ik weet dat de kansen klein zijn, maar nadat het twee keer niet door kon gaan voelt dit eindelijk als een hele stap vooruit.
Spannend Mango! Mag je partner er bij zijn?
MaJodonderdag 6 augustus 2020 @ 13:43
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 12:31 schreef Mango91 het volgende:
Hier een blije post! Er blijken twee eitjes op springen te staan, dus we mogen voor het eerst insemineren! Zo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd om voor een stuk lagere dosering te gaan.

Ik weet dat de kansen klein zijn, maar nadat het twee keer niet door kon gaan voelt dit eindelijk als een hele stap vooruit.
Wat fijn! 2 eitjes bij IUI is een hele mooie score, het is zo lastig om daar de hormonen goed te krijgen. Veel succes :*

En Barrel hoe gaat ie? Je mag een dezer dagen testen denk ik? Ik denk aan je!
Vivdonderdag 6 augustus 2020 @ 13:55
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:43 schreef MaJo het volgende:
En Barrel hoe gaat ie? Je mag een dezer dagen testen denk ik? Ik denk aan je!
Ja dat vroeg ik me ook af, nog lekker aan het broeden daar? O+
MiNi1981donderdag 6 augustus 2020 @ 17:10
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 12:31 schreef Mango91 het volgende:
Hier een blije post! Er blijken twee eitjes op springen te staan, dus we mogen voor het eerst insemineren! Zo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd om voor een stuk lagere dosering te gaan.

Ik weet dat de kansen klein zijn, maar nadat het twee keer niet door kon gaan voelt dit eindelijk als een hele stap vooruit.
Oh spannend @Mango91
Succes!
Mango91donderdag 6 augustus 2020 @ 21:45
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:43 schreef MaJo het volgende:

[..]

Wat fijn! 2 eitjes bij IUI is een hele mooie score, het is zo lastig om daar de hormonen goed te krijgen. Veel succes :*

En Barrel hoe gaat ie? Je mag een dezer dagen testen denk ik? Ik denk aan je!
Ja heel fijn deze score. Gelukkig had ik hier gelezen dat je ook minder dan 50 mg per dag kan innemen waardoor ik dit heb kunnen aangeven bij het zkh en mijn gevoel heb kunnen en mógen volgen (heb nu 25 mg gehad), dus ik kan jullie ook allemaal bedanken!

Morgen vindt het plaats maar helaas mag mijn man er niet bij zijn. Ik vind het wel sneu dat hij door Corona volledig buiten het traject wordt geplaatst, terwijl het voor de man net zo belangrijk is. Maar ik begrijp het wel.
Barreltjedonderdag 6 augustus 2020 @ 22:30
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja dat vroeg ik me ook af, nog lekker aan het broeden daar? O+
Mja. Utrogestan zorgt voor een uitgestelde menstruatie.. :+
Anyway, ik weet dus niet meer of ik 16 dagen na punctie of tp mag testen, dus ik hou lekker de tp aan..

Ik heb geen idee welke kant het op gaat.. behalve van mijn buik heb ik nergens last van.. al vinden de katten me wel bijzonder leuk.. maar ergens heb ik ook heel erg het gevoel dat het niet goed is en eigenlijk heb ik nu nog geen zin in een negatieve test.. :@
MaJodonderdag 6 augustus 2020 @ 23:54
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 22:30 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Mja. Utrogestan zorgt voor een uitgestelde menstruatie.. :+
Anyway, ik weet dus niet meer of ik 16 dagen na punctie of tp mag testen, dus ik hou lekker de tp aan..

Ik heb geen idee welke kant het op gaat.. behalve van mijn buik heb ik nergens last van.. al vinden de katten me wel bijzonder leuk.. maar ergens heb ik ook heel erg het gevoel dat het niet goed is en eigenlijk heb ik nu nog geen zin in een negatieve test.. :@
Het ziekenhuis houdt altijd een hele brede marge aan maar denk dat ze rekenen vanaf de punctie. Ik snap heel goed dat je geen teleurstelling wil en nog even verder wil broeden :*

Houdt utro bij jou de menstruatie tegen? Ik bloedde er altijd dwars doorheen.
Barreltjedonderdag 6 augustus 2020 @ 23:57
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 23:54 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het ziekenhuis houdt altijd een hele brede marge aan maar denk dat ze rekenen vanaf de punctie. Ik snap heel goed dat je geen teleurstelling wil en nog even verder wil broeden :*

Houdt utro bij jou de menstruatie tegen? Ik bloedde er altijd dwars doorheen.
Ja ik weet het dus niet meer hoe dat ging.. vorige punctie was zoiets van een jaar geleden..

Ik ben nu dus 15 dagen na punctie en maandag dus 14 dagen na tp ..

En ik zit nu op de bank met een emmer naast me, want kotsmisselijk na het eten.. (net als gister en eergister 4 uur na het avond eten... )
MaJovrijdag 7 augustus 2020 @ 00:08
Ik sluit deze even en geef in het nieuwe topic antwoord
MaJovrijdag 7 augustus 2020 @ 00:08
En dicht