abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 14 april 2020 @ 10:16:17 #26
304129 Gijsbertus
op het leven
pi_192609360
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 09:25 schreef ETA het volgende:
https://www.grupeer.com/b(...)signment-agreements/

Nieuwe blogpost van Grupeer. In het kort:
• Volgens voorwaarden mogen wij eenzijdig leningen te verlengen, dit gaan ze nu ook doen omdat ze geen gedwongen recollection acties mogen starten
• Leningen worden met 2 maanden verlengt. In deze 2 maanden gaan ze even uitzoeken "develop suitable solutions to safe-guard your investments and ensure pay-outs to investors after the pay-outs fall due"

Er wordt niet gesproken over lenders die "vrijwillig" voldoen aan de terugbetalingen, er wordt niet gesproken over wat met dat geld gebeurd. Ook geen woord over uitbetalingen van uitstaande balance.

Vorige week had ik nog voorzichtige hoop, maar nu lijkt het er inderdaad steeds meer op dat het niets anders dan indekken en vertragen.
Het is allemaal een spel van vertraging. De investeerders zijn er, door het corona virus, eerder achtergekomen dat dit een grote leugen is. Daar was Grupeer nog niet helemaal op voorbereid.
Ik hoop dat ze nu slordig worden en sporen achterlaten. Zodat de lokale autoriteiten hun achter de tralies kan zetten. Of wij nog geld terugzien, is maar de vraag..
  dinsdag 14 april 2020 @ 10:17:24 #27
304129 Gijsbertus
op het leven
pi_192609379
Mintos SM is afgenomen, maar staan nog wel leuke aanbiedingen op.
Zojuist wat Mogo voor 10% discount.
Iute valt nog mee, ook 10%, maar geen 15%. Waarschijnlijk zijn die al weggekaapt...
pi_192643774
Nieuwe blogpost van onze "positieve" Kristaps Mors.

https://kristapsmors.subs(...)m-ratings-april-2020

Top categorie: Estateguru, Mintos, Twino en Viainvest.
Crowdestate en Iuvo group daar kort achter.

Ben wel benieuwd naar een review van Bulkestate en Evoestate.
Viventor staat niet echt hoog. Terwijl dit platform al een aardig tijdje actief is en ik ook op telegram meer positieve berichten zie dan negatief.
pi_192645719
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 08:50 schreef Gijsbertus het volgende:
Viventor staat niet echt hoog. Terwijl dit platform al een aardig tijdje actief is en ik ook op telegram meer positieve berichten zie dan negatief.
Dat betekent echter weinig, hebben we vooral met Grupeer gezien. Het werkt allemaal prima, tot ineens de stekker er uit gaat. Het is wel interessant om in de blog naar een aantal 'red flags' te kijken. Wat mij betreft zouden die wat zwaarder mogen wegen dan sommige andere, maar dan wordt het wel een lastiger systeem (en zal wellicht voor verschillende mensen anders gelden, dus wel goed dat de individuele vragen er bij staan zodat je zelf een mening kan vormen).

Ben zelf wel benieuwd of er iets te vinden is over hoe vaak Viventor van bankrekening veranderd is. Kristaps heeft het zo te zien alleen over 'reputable' bank, maar niet hoe vaak ze switchen. Zag bij Viventor ook een andere bankrekening dan een tijdje terug toen ik ze voor het laatst gebruikte. Envestio en Grupeer hadden volgens mij ook best veel verschillende in de loop van de tijd. Bij Estateguru en Mintos is het volgens mij al langere tijd stabiel.
pi_192648226
True, garantie heb je nergens.
Al vind ik het uitbrengen van financial statements en Loan Originator ratings op explorep2p + resultaten van deze groep best wat vertrouwen kweken.

Qua bank account zitten ze bij UAB. Wel met een LT rekening (Litouwen denk ik). Daar is ook het hoofdkantoor gevestigd. In het verleden (2016) bij de Swedbank met een LV rekening.
Daar tussen heb ik niks gestort..

Platformen onder de loep nemen is op dit moment zeker niet verkeerd. Op het bovenstaande blog zag ik al wat reacties van onder andere Peerberry. Verbeteringen, transparantie en goede communicatie is zeer belangrijk.
pi_192675747
Ik heb een email ontvangen van Estate Guru met de vraag of ik me alvast wil registreren om deel te nemen aan hun equity crowdfunding campaign bij Seedrs.

Crowdestor is net ook zulke campagne gestart maar dan via hun eigen platform.

Wat vinden jullie ervan? Estate Guru is wel een platform waar ik veel vertrouwen in heb maar ik maak me toch zorgen dat ze misschien geld moeten ophalen omdat ze door Covid19 in de problemen zijn gekomen financieel. Of is dat achterdochtig van me?
pi_192680223
Denk dat we het verhaal er achter moeten zien. Het kan inderdaad zijn dat ze 'klem' zitten, maar het zou ook kunnen dat ze groeiplannen hebben. Dat weten we pas als het verhaal duidelijk is. En dan moet je het natuurlijk nog met een 'open mind' lezen, net zoals bij andere projecten.

(edit: overigens zie je bij een aantal van de oost europese platformen dat ze heel snel in het personeelsbestand (kunnen) snijden. Als EG krap bij kas zit, zouden die signalen er wellicht ook moeten zijn. Maar ik zie eigenlijk de nieuwe projecten ook gewoon in redelijk normaal tempo doorgaan, dus het lijkt me dan eerder een voorbereiding op een dip die in real-estate nog moet gaan komen, niet een die er nu al is.)

Ik vind het bij EG wel positief dat ze een bekend platform gebruiken, omdat er dan een laagje due diligence extra bij zit, ook al stelt dat misschien niet heel veel voor.

Heb zelf (nog) niets vernomen van EG, hoop dat dat nog wel komt, want ik ben ook wel benieuwd. Heb je een link, of zijn die persoonlijk?
pi_192680448
De link voor pre register:
Estateguru.seedrs.com
pi_192698572
Ik zie op Mintos weinig echte koopjes meer op de secundaire markt. Maximale korting nu zo rond de 16% voor (euro met buyback) leningen. Voor mij echter met te lange looptijden en te lage rente's en levert bij lange leningen nauwelijks extra rendement op.
Investeerders lijken te berusten in de huidige crisis situatie en van paniek lijkt geen sprake.

Vandaag mijn eigen leningen die uitstaan op de secundaire markt even bekeken en alle verkopen onder de + of - 1% verwijderd. Met de secundaire market fee van 0,85% levert het dan weinig meer op of kost het zelfs geld. Mintos bereikt met deze fee wel dat dat het op de secundaire markt niet meer loont om met kleine discount/premium leningen te verhandelen. Ik vraag mij af of iedereen die nu leningen te koop heeft staan zich dit wel realiseert, gezien de vele leningen met bv een premium van 0,1%.

[ Bericht 41% gewijzigd door Crowdfunder99 op 19-04-2020 18:31:51 ]
  maandag 20 april 2020 @ 09:44:11 #35
304129 Gijsbertus
op het leven
pi_192710112
Er is al een tijdje sprake van uitbreidingsplannen bij Estateguru. Nu met de crisis is deze kapitaalinjectie meer dan welkom. A.S. woensdag tussen 4 en 5 kun je vragen omtrent dit project stellen op een Webinar.
Ben benieuwd. Het is natuurlijk leuk om een (klein) aandeel in een bedrijf te hebben, maar je moet er ook bewust van zijn dat het niet altijd winstgevend is en verkocht kan worden op elk moment.
  maandag 20 april 2020 @ 09:46:41 #36
304129 Gijsbertus
op het leven
pi_192710145
Mintos koopjesmarkt droogt aardig op inderdaad.
Denk dat het wachten is op een correctie op de aandelenmarkt, waar men direct op wil inspringen en geld onttrekt. Tot die tijd is er op de PM ook goed in te slaan. Creditstar 18%, Mogo, delfin 16,5%
  maandag 20 april 2020 @ 09:56:12 #37
304129 Gijsbertus
op het leven
pi_192710297
Bulkestate

Project 104 Remines Street
Funding Target: § 118,000
Interest: 15%
LTV: 60%
Open: 21 April 12.00
pi_192718322
Mintos heeft binnenkort weer een AMA sessie. De vragen staan hier (je kunt toevoegen / stemmen).

https://app.sli.do/event/s2uvzpmi/live/questions

Ik hoorde zelf dat een LO onlangs zijn voorwaarden aangepast heeft (Mogo AlbaniŽ, nu geen late penalty meer, maar alleen doorlopende rente). Helaas informeert Mintos niet over zulke aanpassingen. Ik heb hierover een vraag toegevoegd. Als iemand deze interessant vindt, graag upvoten. (Je moet misschien even scrollen en zoeken)

quote:
LOs change conditions without informing. e.g. Mogo Albania suddenly stops penalties, maybe even retroactively. This looks like a breach of contract. Please fix.
(Tip: als je op cookies / browsers let kan je je 'stem' zwaarder laten wegen, maar maak er geen misbruik van he? ;) )
  dinsdag 21 april 2020 @ 08:27:45 #39
304129 Gijsbertus
op het leven
pi_192727414
Handig zo'n vragenformulier.
Ik heb gevoted voor:
- de info inzake capital service
- wanneer deze crisis ten einde is de LO niet de hoge rente leningen massaal terugkoopt zodoende vervangt voor lagere rentes
- en de grootte van de buyback garantie. Aanvullend op de laatste vraag of eventueel leningen opgeschort gaan worden.
pi_192735990
Gister contact gezocht met fastinvest, duurde mij toch wat lang. Werd op de chat te woord gestaan en die zei dat ik deze week m'n uitbetaling zou krijgen. Wanneer kon die niet zeggen.

Wel toevallig vandaag binnen...
pi_192737838
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 17:28 schreef investeerdertje het volgende:
Gister contact gezocht met fastinvest, duurde mij toch wat lang. Werd op de chat te woord gestaan en die zei dat ik deze week m'n uitbetaling zou krijgen. Wanneer kon die niet zeggen.

Wel toevallig vandaag binnen...
En dit was nog de uitbetaling van de 31e ste ?
pi_192740006
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 08:27 schreef Gijsbertus het volgende:
Handig zo'n vragenformulier.
Ik heb gevoted voor:
- de info inzake capital service
- wanneer deze crisis ten einde is de LO niet de hoge rente leningen massaal terugkoopt zodoende vervangt voor lagere rentes
- en de grootte van de buyback garantie. Aanvullend op de laatste vraag of eventueel leningen opgeschort gaan worden.
De LOs mogen leningen inderdaad zonder issue terugkopen (is vorige keer ook ter sprake gekomen). Ze mogen dan niet dezelfde lening meer terugplaatsen, dus zijn daarmee hun leverage (via Mintos) kwijt. Dat hoort dus een beetje bij het spel en zie ik niet zo snel veranderen. Bij Creditstar heb ik ervaring uit de vorige cyclus. Daar heb ik echter wel een stuk of 3 16% aan over gehouden die gewoon door liepen. Ik denk dus dat LOs wel leningen terugkopen, maar ook hun leverage in de gaten houden en niet per definitie alles omwisselen. Ze zouden leningen nog tussen platformen kunnen switchen, maar hebben in alle gevallen natuurlijk wel kopers nodig...

Capital service ben ik ook wel benieuwd naar, die heb ik helaas ook een zwik, volgens mij uit een eerdere cashback actie of toen ik nog wat optimistischer was over de LO ratings :)
  dinsdag 21 april 2020 @ 20:21:44 #43
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_192740146
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 20:16 schreef TechLight het volgende:

[..]

De LOs mogen leningen inderdaad zonder issue terugkopen (is vorige keer ook ter sprake gekomen). Ze mogen dan niet dezelfde lening meer terugplaatsen, dus zijn daarmee hun leverage (via Mintos) kwijt. Dat hoort dus een beetje bij het spel en zie ik niet zo snel veranderen. Bij Creditstar heb ik ervaring uit de vorige cyclus. Daar heb ik echter wel een stuk of 3 16% aan over gehouden die gewoon door liepen. Ik denk dus dat LOs wel leningen terugkopen, maar ook hun leverage in de gaten houden en niet per definitie alles omwisselen. Ze zouden leningen nog tussen platformen kunnen switchen, maar hebben in alle gevallen natuurlijk wel kopers nodig...

Capital service ben ik ook wel benieuwd naar, die heb ik helaas ook een zwik, volgens mij uit een eerdere cashback actie of toen ik nog wat optimistischer was over de LO ratings :)
Om die reden is de tweede hands markt op dit moment interessanter omdat je het extra rendement met de kortingen meteen binnen hebt. Dus Mintos zorgt er hiermee voor dat er nog minder liquiditeit naar de LO's gaat. Op het moment dat terugkopen alleen zou kunnen tegen een vergoeding zal dat de liquiditeit ten goede komen.
pi_192740373
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 19:13 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

En dit was nog de uitbetaling van de 31e ste ?
Jazeker
pi_192747027
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 20:16 schreef TechLight het volgende:

[..]

De LOs mogen leningen inderdaad zonder issue terugkopen (is vorige keer ook ter sprake gekomen). Ze mogen dan niet dezelfde lening meer terugplaatsen, dus zijn daarmee hun leverage (via Mintos) kwijt. Dat hoort dus een beetje bij het spel en zie ik niet zo snel veranderen. Bij Creditstar heb ik ervaring uit de vorige cyclus. Daar heb ik echter wel een stuk of 3 16% aan over gehouden die gewoon door liepen. Ik denk dus dat LOs wel leningen terugkopen, maar ook hun leverage in de gaten houden en niet per definitie alles omwisselen. Ze zouden leningen nog tussen platformen kunnen switchen, maar hebben in alle gevallen natuurlijk wel kopers nodig...

Capital service ben ik ook wel benieuwd naar, die heb ik helaas ook een zwik, volgens mij uit een eerdere cashback actie of toen ik nog wat optimistischer was over de LO ratings :)
Dat zonder issue terugkopen weerhoudt mij ervan om extra te investeren.
Ik doe nu het nu met de huidige portfolio en geld wat binnendruppelt. Zo nu en dan nog wat cherrypicking op de SM, maar merendeel is nu creditstar, mogo en delfin op de PM.
pi_192748051
In welke LO's hebben jullie (in deze coronacrisis) het meeste vertrouwen?
Ik heb (eindelijk) weer een bedrag ontvangen maar ik weet niet zo goed welke LO's nu het snelst terugbetalen
pi_192748147
Ik investeer het meest in de top van explorep2p:
- credissimo (niet echt meer te verkrijgen)
- creditstar
- mogo
- delfin
- iutecredit
- wowwo
- placet group (ook niet veel beschikbaar)
pi_192750020
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 10:34 schreef -Wereld- het volgende:
In welke LO's hebben jullie (in deze coronacrisis) het meeste vertrouwen?
Ik heb (eindelijk) weer een bedrag ontvangen maar ik weet niet zo goed welke LO's nu het snelst terugbetalen
Als je wilt weten wie goed terugbetaalt kun je ook bij hun algemene 'statistics' naar de pending payments kijken, of in hun blog specifiek over de ontwikkelingen van de laatste weken van pending payments per originator.
pi_192761801
Ik moet even wat positieve woorden kwijt over estateguru, 3.9% late! Bizar netjes! Tuurlijk er zijn corona verlengingen geweest maar dat vind ik niet meer dan normaal in deze tijd, maar zoals ze onderin de late schaal blijven. Mij hoor je niet klagen.

Ik ben mijn scripts door een crash helaas kwijt waardoor ik t gemiddelde rendement niet even kan berekenen, maar als het rond die laatste 8% zit vind ik dit helemaal prima.

Tevens komen er uit rendementen elke maand nieuwe projecten bij dus rustig aan groeit mijn portfolio daar.

Fastinvest daarentegen heb ik nog niet *al* mijn uitstaande terugbetalingen terug, alleen de eersten. EfficiŽnt wel per betaling handmatig goedkeuring verlenen in plaats van elke user een batch maken 😂
pi_192762264
Estateguru loopt bij mij ook prima. Blijf daar nog investeren ondanks dit virus.
Weet trouwens iemand hoe je op de secondary market het verschil tussen verkoopprijs en huidige waarde in het overzicht kan zien?
Met andere woorden het discount percentage zoals bij mintos.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')