abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192437836
In dit topic bespreken we alles rond de derde opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic

Op woensdag 8 april maken we met iedereen die mee wil doen nasi.

Nasi
In Nederland wordt daar meestal nasi goreng mee bedoeld maar de echte puristen mogen hun gekookte rijst ook best nasi noemen.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Spoilers!
pi_192438129
Ik heb vanavond alvast een pot atjar gemaakt. Nooit eerder gedaan, ik hoop dat het smaakt volgende week.
Spoilers!
  vrijdag 3 april 2020 @ 22:44:31 #3
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192438983
Hier is het slow-cook gerecht van saté (voor bij de nasi :6 ) alvast van stal gehaald . ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192442546
Ik doe mee! :-)
pi_192445687
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2020 21:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vanavond alvast een pot atjar gemaakt. Nooit eerder gedaan, ik hoop dat het smaakt volgende week.
Nice! Ik was van plan om vandaag zuurgoed te maken met komkommer, voor de surinaamse twist bij de nasi.
pi_192452592
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 12:27 schreef Farenji het volgende:

[..]

Nice! Ik was van plan om vandaag zuurgoed te maken met komkommer, voor de surinaamse twist bij de nasi.
Lekker :9 Daar heb ik nog een paar potten van staan.
Spoilers!
pi_192452818
Oh, da’s best een goed idee, ik heb nog varkenshaas waar ik sateh van wilde maken. Mijn nasi ziet er altijd beroerd uit, maar smaakt wel goed.
pi_192452861
Ik ga voor een recept uit Boekoe Bangsa, daar maak ik echt te weinig uit.
pi_192465455
Een week of wat geleden heb ik (voor het eerst :o ) zelf nasi goreng gemaakt en toen schoot ik uit met de komijn. ;(

Ik overweeg het woensdag een nieuwe kans te geven met nieuw/ander recept. Lekker kip erbij ofzo. :9 Eens even broeden *O*
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 5 april 2020 @ 18:57:47 #10
221912 minilot
Nancy boy
pi_192465842
Ik hou het simpel woensdag en maak gewoon de lekkerste gebakken rijst die ik ken, Jean-Georges Vongerichtens ginger fried rice! O+

Zoals hier:
http://momofukufor2.com/2010/09/ginger-fried-rice-recipe/
Of hier:
https://iamafoodblog.com/ginger-fried-rice-recipe/
Gebaseerd op:
https://www.nytimes.com/2010/01/27/dining/27mini.html?ref=dining

:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_192466321
Ik doe meestal een beetje zoals dit https://www.francescakookt.nl/indonesische-nasi-goreng, maar dan met een zakje soepgroente er doorheen en ik roer er rauw ei doorheen, waardoor het er echt helemaal niet meer uitziet. Geen laos meer op voorraad, dus even kijken of ik daar nog aan kan komen, anders pak ik poeder.
  zondag 5 april 2020 @ 19:28:37 #12
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192466338
Misschien dat ik me goed genoeg voel om mee te doen. :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192466967
Tvp
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  zondag 5 april 2020 @ 20:11:54 #14
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192467081
Ik zit dus al een week hiermee in mn hoofd..


:o
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192467380
Ik denk dat ik voor het eerst ook maar eens nasi zonder zakje van Kokki-Djawa ga maken :@
Vulling is eigenlijk altijd alleen een beetje prei, kip- of varkensvlees, soms spekjes en ei erdoor geklutst.
En dan vermoedelijk met kokosboontjes en saté van de bbq :9
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_192467458
Wel grappig, bij vrijwel ieder recept ontbreekt de trassi. Terwijl mijn Indische schoonfamilie meteen roept: ‘Geen nasi zonder trassi.’
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 5 april 2020 @ 20:40:01 #17
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192467521
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 20:33 schreef LeSage het volgende:
Ik denk dat ik voor het eerst ook maar eens nasi zonder zakje van Kokki-Djawa ga maken :@
Vulling is eigenlijk altijd alleen een beetje prei, kip- of varkensvlees, soms spekjes en ei erdoor geklutst.
En dan vermoedelijk met kokosboontjes en saté van de bbq :9
Wij maken het ook steeds meer zonder zakjes. Is toch wel leuker.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192467784
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 20:36 schreef LeSage het volgende:
Wel grappig, bij vrijwel ieder recept ontbreekt de trassi. Terwijl mijn Indische schoonfamilie meteen roept: ‘Geen nasi zonder trassi.’
Mijn familie (ook Indisch) verafschuwd trassi :D maar we zijn denk ik wel in de minderheid :P
pi_192468053
Ik ga een vega nasi maken dus ook zonder trassi. Maar wel met andere goede smaakmakers. Ik ben trouwens ooit wel eens uitgeschoten met de trassie, nou dat doe je ook maar 1 keer. :X :r
pi_192473783
Kleine tip, mocht iemand het nog niet zo doen; kook de rijst een dag eerder. Dan is ie op 8 april wat harder en korreliger en gaat het niet zo plakken bij het bakken in de wokpan.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_192473818
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 09:52 schreef Hojdhopper het volgende:
Kleine tip, mocht iemand het nog niet zo doen; kook de rijst een dag eerder. Dan is ie op 8 april wat harder en korreliger en gaat het niet zo plakken bij het bakken in de wokpan.

Ik maak altijd nasi op een dag na een dag dat we rijst eten, dan kook ik meteen een dubbele hoeveelheid rijst. Het wordt alsnog een plakzooi, dus ik doe het meer voor het gemak dan om plakken te voorkomen
pi_192473917
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 09:54 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik maak altijd nasi op een dag na een dag dat we rijst eten, dan kook ik meteen een dubbele hoeveelheid rijst. Het wordt alsnog een plakzooi, dus ik doe het meer voor het gemak dan om plakken te voorkomen
Ja dat is ook handig natuurlijk. Maar eigenlijk vreemd dat de rijst dan alsnog plakt. Zet je hem 's nachts in de koelkast? Gaat er eigenlijk om dat die rijst echt goed afkoelt.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_192474001
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:00 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Ja dat is ook handig natuurlijk. Maar eigenlijk vreemd dat de rijst dan alsnog plakt. Zet je hem 's nachts in de koelkast? Gaat er eigenlijk om dat die rijst echt goed afkoelt.
Ja, direct koelen en in de koelkast, nare bacteriegroei in gekookte rijst, brr.
Mijn nasi ziet er nooit aantrekkelijk uit, maar dat boeit me inmiddels niet meer.
pi_192474062
@Leintjeuh had zo'n geweldig lekker nasirecept _O_ Maar niet echt standaard en uit het kookboek van Beb Vuyk geloof ik.

Misschien doe ik woensdag wel mee. Ligt er even aan wat mijn vriend wil. Vorige week ook nasi gehad namelijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 6 april 2020 @ 10:36:07 #25
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192474384
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 09:52 schreef Hojdhopper het volgende:
Kleine tip, mocht iemand het nog niet zo doen; kook de rijst een dag eerder. Dan is ie op 8 april wat harder en korreliger en gaat het niet zo plakken bij het bakken in de wokpan.

Dit zijn van die dingen die ik regelmatig vergeet omdat ik slecht kan plannen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')