abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 maart 2020 @ 13:52:46 #26
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_192319579
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 13:43 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Het zal het alleen maar gaan versnellen met als bijkomstigheid dat partijen als FvD en PVV daarvan gaan profiteren. En dat is nu net wat we niet nodig hebben om het financieel en economisch allemaal te klaren de komende jaren.
Eens.
2000 light years from home
pi_192319626
Ik ben bang dat er vooral op het wereldtoneel wat spanningen tot uitbarsten gaan komen. Enerzijds door de economische druk maar anderzijds door medische benodigdheden of zelfs een eventueel vaccin. Ik denk dat we nog lang terugdenken aan ons zorgeloze leventje van januari dit jaar.
pi_192319695
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 13:35 schreef Merkie het volgende:

[..]

Dit denk ik niet. Deze crisis wordt veroorzaakt door een externe oorzaak die eigenlijk niet zoveel met de economie zelf te maken heeft, dat was in 2008 wel anders. Daarom verwacht ik dat de economie nu een stuk veerkrachtiger is en binnen een jaar weer groei zal laten zien. 2007 staat mij overigens niet zoveel van bij, volgens mij begon de crisis toch echt in oktober 2008.
Het is de speld geweest die de bubble liet klappen. Al in sept 2019 vlamde de financiele kredietcrisis op toen opnieuw de Fed enorm moest ingrijpen omdat de repomarkt vastliep met rentes van 10% en banken dreigden omvallen wegens financieringsproblemen. De kredietcrisis is nooit echt opgelost want de hoeveelheid krediet is nadien juist enorm toegenomen. 2007 Was de 1e domino toen in de VS de huizenmarkt implodeerde. 2008 sloeg dat wereldwijd over omdat Lehman geen bailout kreeg en bleek dat er toxic waste zat in bundels wereldwijd verkochte hypotheken. Hierdoor bleken veel banken wereldwijd opeens insolvabel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 28-03-2020 16:17:25 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_192320052
1. Het draagvlak voor het basisinkomen gaat enorm toenemen na COVID-19. Alle noodmaatregelen die we nu treffen, hoeven niet georganiseerd te worden als iedereen een basisinkomen heeft. Het biedt ook meer bescherming voor alle andere black swan events.

2. Thuisbezorgdiensten als Picnic etc. kunnen mainstream worden wat een heuse supermarktoorlog kan ontketenen op prijs en dienstverlening.

3. Thuiswerken gaat veel meer geaccepteerd worden. Immers, als iedereen een goede internetverbinding en een conference call speaker heeft, dan kunnen mensen elkaar kraakhelder verstaan. Dit ontketent dan ook de behoefte naar 5G/6G etc.

4. App-industrie gaat zich meer richten op biomedische toepassingen die kunnen bijdragen in het herkennen van een pandemie.

5. Handen wassen voor het eten gaat hopelijk ook normaler worden.

6. Door de nog lagere Euro-rente gaat de pensioenleeftijd hoger worden dan de gemiddelde levensverwachting.

7. FOK! gaat meer servercapaciteit regelen omdat de advertentie-inkomsten voor Danny de komende tijd skyhigh zullen blijven.
One man's trash, another man's treasure.
pi_192320304
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 12:20 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Hmm, zo had ik het nog niet bekeken. Dank voor je input.
_O-
  zaterdag 28 maart 2020 @ 15:35:57 #31
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_192321020
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 13:32 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Ligt eraan hoelang het nog gaat duren, als het over pakweg een maand weer enigszins op gang gaat komen dan komen we het wel op redelijk korte termijn te boven. Als dit nog maanden gaat duren dan wordt het wel een groter probleem ja.
Wat dat betreft mogen economen wat mij betreft ook wel enige inspraak hebben in de te nemen maatregelen de komende tijd.
We doen het gelukkig wat dat betreft al beter dan vele andere landen aangezien er nog wel redelijk veel mensen aan het werk zijn.
Verschil is ook dat economische gevolgen politiek eenvoudiger aan te pakken zijn. De banken/eurocrisis was politiek gezien zeer complex omdat de oorzaken uit de mensheid kwamen. Corona is echter een buitenmenselijke vijand waar niemand echt schuldig aan is. Dat maakt het politiek een stuk eenvoudiger. .

Je ziet ook dat allerlei besluitvorming een stuk sneller verloopt dan toen.
pi_192323804
Het meest zorgwekkend voor de economie vind ik de totale ontwrichting van de USA die dreigt. Zo eensgezind als we hier eigenlijk zijn zo diep treurig verdeeld is Amerika. Daar kan wel eens naast die ziekte de pleuris uitbreken. Dat zal dan een grotere weerslag op de economie hebben dan -naar schatting- een kwart van NL twee maanden zonder inkomen (hoe vervelend dat ook is).
pi_192323966
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:55 schreef qajariaq het volgende:
Het meest zorgwekkend voor de economie vind ik de totale ontwrichting van de USA die dreigt. Zo eensgezind als we hier eigenlijk zijn zo diep treurig verdeeld is Amerika. Daar kan wel eens naast die ziekte de pleuris uitbreken. Dat zal dan een grotere weerslag op de economie hebben dan -naar schatting- een kwart van NL twee maanden zonder inkomen (hoe vervelend dat ook is).
De chinese economie ligt ook onderuit en die krijgt nu te maken met flinke vraaguitval vanwege de uitbraken in europa en de VS. De oliestaten gaan ook door een diep dal vanwege vraaguitval en bodemprijzen voor aardolie.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zaterdag 28 maart 2020 @ 19:29:58 #34
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_192324646
Mijn verwachting is dat zieke geesten in bepaalde regimes nu de achilleshiel van de westerse samenleving ontdekt hebben, namelijk de geprivatiseerde zorg wat er toe leidt dat de zorgsector zo goedkoop mogelijk wil inkopen en dus over de grens kijkt in plaats van zelf te produceren. Nu blijkt maar weer dat als een natie overschakelt naar overlevingsmodus dat het dan ieder voor zich is. Elk land zal z'n beschikbare middelen eerst aan z'n eigen bevolking beschikbaar stellen en pas de buurlanden helpen als ze middelen over hebben. Zo één is Europa dus ook weer niet.

Dus wat let zo'n zieke geest om zelf een virus te ontwikkelen als biologisch wapen?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')