abonnement Unibet Coolblue
pi_192265499
quote:
Coronavirus is aangetroffen in rioolwater in Tilburg en Loon op Zand

TILBURG - Het coronavirus is aangetroffen in rioolwater in Tilburg en bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie dat het afvalwater uit Loon op Zand zuivert. Dat meldt het RIVM na onderzoek. Het virus werd voor het eerst ontdekt vier dagen nadat een man uit Loon op Zand positief was getest op het coronavirus. Hij was de eerste Nederlandse patiënt.
Geschreven door
Lody Trepels

Op 3, 10 en 17 maart is ook afvalwater in Tilburg bemonsterd. Op alle dagen werd genetisch materiaal van het virus aangetoond, aldus het RIVM. Ook dit was binnen de eerste week na de eerste positief geteste man uit Loon op Zand. Later werd ook afvalwater bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Kaatsheuvel getest. Bij een eerste test werd het virus daar niet ontdekt, twee weken later wel.

Sommige coronapatiënten hebben het nieuwe coronavirus in de ontlasting. Die ontlasting komt via de toiletten in het riool terecht. Afvalwatermedewerkers zijn beschermd tegen het virus als zij zich houden aan de hygiënevoorschriften. Daarmee zouden ze volgens het RIVM geen extra gevaar lopen.

https://www.omroepbrabant(...)burg-en-Loon-op-Zand
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')