abonnement Unibet Coolblue
pi_191980655
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_191980666
De post waarmee ik hem sloot:

quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2020 14:27 schreef B.ertha het volgende:
Wat leuk zeg, al die baby's die ineens zo snel gaan O+

Smurf heeft een blaartje in zijn lies. Zonder luieruitslag of andere aanwijsbare oorzaak :? Hij heeft gisteren een ander soort luier aangehad, max een uur en toen ging hij in bad. Verder is hij met niks nieuws in aanraking gekomen. Ik vind het maar raar.
  donderdag 12 maart 2020 @ 15:37:32 #3
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_191982540
Bertha, mijn dochter had dat ook vlak na de kraamweek. Heb er toen op aanraden van de huisarts wat moedermelk op gedaan en het was een week later ofzo alweer weg :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_191984776
Thanks voor de tip
  zaterdag 14 maart 2020 @ 07:59:01 #5
327807 Mariposas
יה&#14
pi_192020009
Gaan bij jullie de afspraken bij het consultatiebureau door? Ik heb de 24e een afspraak staan, volgens mij ook met in inenting. Lees er vooralsnog niets over op de website en Facebook van het consultatiebureau.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_192020914
Ik de 20e, ook met inenting. Heb ook niets gehoord :N
  zaterdag 14 maart 2020 @ 10:13:38 #7
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_192021520
Vriendin heeft 18e zonder inentingen en wij de 25e met. Zij denkt dat die van haar misschien telefonisch gaat zijn.
Onze GGD (West Brabant) heeft gecommuniceerd dat inentingen onder de 4 op individuele afspraak doorgaan. Groeps inentingen niet.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  FOK!fotograaf zaterdag 14 maart 2020 @ 15:48:34 #8
148247 taxibabe
pi_192027562
Wij moeten de 24e voor een inenting, maar die ga ik afzeggen. Thomas loopt misschien minder risico, maar als hij koorts krijgt en we moeten naar het ziekenhuis dan lopen wij wel risico (man heeft longemfyseem).
Op de site van CB staat dit:
Aangescherpte maatregelen tegen Corona, bezoekers onder bepaalde omstandigheden: stel uw bezoek uit:

Sensire neemt maatregelen om het risico op coronabesmetting zoveel mogelijk te beperken. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen we onder bepaalde omstandigheden aanvullende maatregelen, omdat we de verantwoordelijkheid dragen voor een kwetsbare doelgroep en voor het doorgaan van de zorg, ook in geval van een uitbraak in onze regio. Op dit moment vragen we bezoekers onder bepaalde omstandigheden hun komst uit te stellen. Ook schudden we geen handen en vragen we extra aandacht voor hygiëne maatregelen. Bijeenkomsten met groepen zorgprofessionals worden waar mogelijk uitgesteld of vervangen door videobijeenkomsten.
pi_192039176
Ik had er niet eens aan gedacht dat het misschien niet door zou kunnen gaan, dus bedankt :D Ik heb dinsdag een afspraak staan, met prikjes. Dit is wat ik op de website las:
quote:
Mogen mijn kind en ik naar de afspraak op het consultatiebureau komen?
Ja, als jij en je kind geen ziekteverschijnselen hebben kunnen jullie gewoon naar het consultatiebureau of inloopspreekuur komen.
Wanneer moeten mijn kind en ik thuisblijven?
Kom niet naar het consultatiebureau als jijzelf verkoudheidsklachten hebt of verhoging. Heeft je kind milde verkoudheidsklachten dan ben je welkom. Is je kind echt ziek, dan blijf je uiteraard thuis.

Als je niet op het consultatiebureau wilt of kunt komen, dan hoef je de afspraak in dit geval NIET af te zeggen. De betreffende JGZ medewerker met wie je de afspraak zou hebben, neemt op het afgesproken tijdstip telefonisch contact met je op. We kijken samen of we je telefonisch verder kunnen helpen, en maken zo nodig een vervolgafspraak.
Een beetje vreemd, maar wel lekker
  zondag 15 maart 2020 @ 01:33:18 #10
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192040799
Hier was de intake van het CB ook thuis, ondanks tweede kindje, en door een medewerkster van een andere gemeente. Ons bureau is voorlopig dicht. Ook geen weeg mogelijkheid dus, ben zo nieuwsgierig ondertussen!

Ze moest een derde keer voor de gehoortest aan 1 oortje, met andere apparatuur. Erg vreemd ook om zorgverleners dan dus geen hand te geven. Gelukkig was ze de derde keer trouwens wel geslaagd. Grote broer had ook een hertest nodig met dat oortje dus blijkbaar maken bij kindjes waar alleen t meest luxueuze materiaal goed genoeg voor is 8-)

Prikjes duren gelukkig nog ff, heb de kinkhoest vaccinatie gehad. Hopelijk is de situatie qua Corona dan heel anders..

Het is een rare kraamtijd zo, we beperken het bezoek ondertussen tot een minimum en gaan bijna nergens heen. Geen gezellige lunchen dus of een middagje (indoor)speeltuin met grote broer. Zelfs geen peuterspeelzaal afgelopen week want hij had afgelopen weekend keelontsteking en daar maandag en woensdag nog een verstopte neus van. Je merkt dat hij z’n ei niet kwijt kan nu en contact met andere kindjes mist, heel jammer. Maar natuurlijk erg klein leed vergeleken met wat er allemaal gebeurd. -O-

Voordeel is dat manlief tot halverwege april verplicht thuis moet werken *O* dat is heel gezellig O+
pi_192047535
Fijn dat de oortjes toch in orde zijn Zo-is-dat! Heb je zelf het idee dat je baby goed groeit nu je niet kunt wegen bij het consultatiebureau?

Hier nog net een lang weekend portugal achter de rug (vorig weekend) voordat allerlei vluchten en vakanties gecancelled werden. Het was heerlijk _O_ Mijn jonkje doet het zo ontzettend goed als we op stap gaan O+ Hij slaapt als hij moe is in de draagzak/buggy/auto/op schoot, en is vrolijk als hij wakker is. En voor ons allemaal was het goed wat zon op onze snoet te krijgen 8-)

Alleen gaan slapen in een gewoon bed, dat gaat niet echt lekker. Hij raakt Heel Erg Overstuur zodra hij het matras onder zich voelt. De overgang van wieg naar ledikant is problematisch; we kunnen er niet meer goed bij. Inmiddels hebben we een speen gekocht (na 9 maanden.. gek maar hij wil nog steeds graag onze pink), het matrasje van zijn ledikant los op de grond gelegd met een speelkleed er naast. We liggen dan bij hem als hij moet gaan slapen en houden hem vast. Dan kalmeert hij het snelst en gaat hij lekker slapen. Als hij wakker wordt kan hij gaan spelen; er staat een beperkte selectie rustig speelgoed in zijn kamer en verder is er bijna niets waar hij niet aan mag zitten. Dit lijkt redelijk te werken. Na verloop van tijd wil ik het ledikant wel weer terug, maar dan moet hij eerst zelf op zijn matrasje in slaap kunnen vallen met minimale hulp van ons.

Verder: kruipen als een malle, staan, voorzichtig wat stapjes langslopen, zitten.. hij verbruikt massa's energie en eet ook lekker veel.
  zondag 15 maart 2020 @ 13:49:38 #12
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192047754
Wat fijn Bobby dat jullie er nog net even tussenuit hebben gekund :D klinkt als een top vakantie.

Vervelend van de slaap perikelen maar wat goed dat jullie al iets gevonden hebben wat werkt. De jongste van een vriendin van mij is op een los matrasje blijven slapen, was voor hem de enige optie waarmee hij wel sliep. Zover ik weet werkt het bij hun uiteindelijk prima zo.

Ze drinkt goed, slaapt goed en produceert méga plas luiers dus ik heb wel vertrouwen in haar groei ^O^ Een vriendin van me heeft een baby weegschaal als ik toch twijfel of het duurt nog erg lang, kan ik die nog lenen.
pi_192054817
Ik kom even checken of andere bijna 11 maanders ook ontzettende klevers zijn? Lily is niet van me af te slaan. De. Hele. Dag. Non. Stop. Op een hele schattige enthousiaste knuffelige manier gelukkig, wat het 90% van de tijd wel gezellig maakt. Die 10% waarin ik niet kan plassen, mijn eten koud wordt of ze de stervende zwaan doet als het gewoon even niet kan, neem ik maar voor lief.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zondag 15 maart 2020 @ 18:55:00 #14
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_192054885
Mensen die nu nog lekker op vakantie gaan naar risicogebieden :N :|W 8)7
pi_192054920
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 18:51 schreef Rebubbled het volgende:
Ik kom even checken of andere bijna 11 maanders ook ontzettende klevers zijn? Lily is niet van me af te slaan. De. Hele. Dag. Non. Stop. Op een hele schattige enthousiaste knuffelige manier gelukkig, wat het 90% van de tijd wel gezellig maakt. Die 10% waarin ik niet kan plassen, mijn eten koud wordt of ze de stervende zwaan doet als het gewoon even niet kan, neem ik maar voor lief.
Jep check! En ooh wee als iemand anders haar waagt op te pakken. We willen alleen mama. En mama mag nergens naartoe :P
pi_192056081
Hi allemaal een copy/paste uit het andere topic, dit was van gisteraaf;

quote:
Even een update van mijn kant; gisteren om 15:28 is onze dochter geboren. Miepie is 3740 gram en we zijn thuis bevallen ( dus het ging ff anders dan gepland 😋).

Wie weet schrijf ik het verhaal nog een keer uit want het is bizar snel gegaan; rond 1300 braken onder de douche mijn vliezen en bijna 2,5 uur later was ze er.

Veel dingen zijn anders gelopen maar ondanks alles heb ik een prima bevalling gehad.

Nu de borstvoeding op orde zien te krijgen (aanhappen), slapen kan ze al als de beste 🥰

Iedereen veel succes en hopelijk geeft Corona niet teveel negatieve invloed, ik ga door naar het volgende topic
Vandaag dus de 2e dag, afgelopen nacht was heftig; wij die willen slapen want moe en Miepie die zoiets had van "Hallo wereld oO< " Ze is ieder uur wel geweest voor luier, borst of troost.

Overdag wel een beetje bijgeslapen en we staan er alweer een stuk beter voor dan 24 uur geleden. Hoop dat we de borstvoeding op de rit krijgen, dat is nog wel ff bikkelen :Y
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  zondag 15 maart 2020 @ 19:48:59 #17
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_192056083
Dat nog niet maar hij is wel beginnen met bijten :')
Koert is trouwens de enige die nog terecht mag bij de gastouder. Extra aandacht :P
pi_192056787
Hi Aurum! Gefeliciteerd! Wat fijn dat ze er is. Hier duurde succesvol aanhappen 4 weken, maar nu met 10 maanden is het dubbel en dwars de moeite waard geweest. Succes in deze zware maar oh zo speciale tijd. O+
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_192056812
Bijten is echt vreselijk vervelend. Dat is hier gelukkig gestopt voor de boventanden doorkwamen.

Cava, ik voel je pijn. Zelfs papa is niet goed meer. :')
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zondag 15 maart 2020 @ 20:28:25 #20
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192056878
Fijn dat je overdag hebt kunnen bijslapen Aurum, het gaat vast wel al een stukje beter vannacht! En veel succes met je borstvoedingsavontuur, heb je een fijne kraamverzorgster? Goede begeleiding bij het aanhappen? O+
  zondag 15 maart 2020 @ 20:29:18 #21
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_192056897
Welkom Aurum :W
Wat een snelle bevalling!
Hopelijk heb je een mooie kraamtijd (zonder al te veel coronagedoe :X ).
pi_192058713
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 20:23 schreef Rebubbled het volgende:
Hi Aurum! Gefeliciteerd! Wat fijn dat ze er is. Hier duurde succesvol aanhappen 4 weken, maar nu met 10 maanden is het dubbel en dwars de moeite waard geweest. Succes in deze zware maar oh zo speciale tijd. O+
Thanks!

@Zoisdat: mag afkloppen want een erg fijne ervaren kraam die goed helpt ook met borstvoeding tips. Het gaat al zoveel beter dan gister :)

@Ceviche: thanks! Morgen horen of cjg langskomt voor hoortest en hielprik enzo
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  zondag 15 maart 2020 @ 21:44:45 #23
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_192058781
Welkom! :D
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  zondag 15 maart 2020 @ 22:30:45 #24
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192059716
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 21:41 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

Thanks!

@:zoisdat: mag afkloppen want een erg fijne ervaren kraam die goed helpt ook met borstvoeding tips. Het gaat al zoveel beter dan gister :)

@:ceviche: thanks! Morgen horen of cjg langskomt voor hoortest en hielprik enzo
Wat goed! *O* jullie komen d’r wel zo te horen O+

Bij ons zijn ze deze week nog langs geweest voor de intake en de derde gehoortest. Wat dat betreft zijn de regels ook niet veranderd dus het zou me sterk verbazen als ze niet langs gaan komen. Erg belangrijk ook dat de hielprik snel gebeurt, denk niet dat ze daar snel in gaan aanpassen.
pi_192063987
Gefeliciteerd en welkom Aurum O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')