abonnement Unibet Coolblue
pi_191936734
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 22:56 schreef matigeuser het volgende:
Er zijn twee opties mogelijk met deze kutoverheid:

1. Ze zijn naïef. Dom. Kunnen niet regeren, alleen reageren. Onderschatten het probleem. Lopen achter de feiten aan. Kunnen niet beter. Met andere woorden, het zijn sukkels.

Of

2. Ze voeren actief beleid om dit uit de hand te laten lopen omdat:
a) Er toch geen medicijn of geneesmiddel is tegen dit (een) virus en ze weten dat onze ziekenhuizen toch nooit de grote hoeveelheid patiënten aan kan
b) het stiekem nog niet zo slecht uitkomt dat de oudjes het loodje leggen
c) De negatieve gevolgen van het virus niet opwegen tegen de negatieve gevolgen van het lamleggen van de economie, paniek (op de beurs) en chaos.

Ik zet mijn geld op 2-C.

Er wordt in ieder geval nog steeds geen actie genomen wat zoden aan de dijk zet. Waarom alleen Brabant 'op advies' thuis laten werken? Waarom niet alle provincies? Het is toch een kwestie van tijd tot dat andere provincies ook hogere aantallen besmettingen krijgen? Nederland is een van de dichtstbevolkte landen met een enorme mobiliteit. Veel mensen wonen ver van hun werk. Het ideale land voor een virusuitbraak. Waarom zo slap?

Er wordt ook nog steeds valse informatie verspreid. Zo staat op de site van het RVIM nog steeds dat het virus alleen verspreid kan worden door mensen die daadwerkelijk symptomen hebben. Dit is aangetoond foutief. En andere overheden, zoals de Amerikaanse bijvoorbeeld, stellen het tegenovergestelde. Waarom? Wederom, zijn ze zo dom of is dit bewust?

We zijn in ieder geval aan onszelf overgelaten. En dat is misschien wel een goede wake-up call voor alle mensen die standaard naar 'papa overheid' kijken voor oplossingen, raad en richting in het leven. We zijn zelf verantwoordelijk. Waarom wachten tot Rutte eindelijk eens komt met dat de scholen dicht gaan? Daar hoef je natuurlijk niet op te wachten. Morgen de telefoon pakken en je kind ziek melden. Klaar. We wachten op wat komen gaat. Wat gaat onze overheid morgen zeggen?

We weten het toch al lang? We gaan de richting op van Italië. We zijn geen andere 'soort' dan Italianen. Het is hier over 10-14 dagen gewoon net zo erg als daar nu. Wat ga je doen?

En dan die handshake van Rutte op het eind. Wat een kleuter. Wat een vertoning. Ik ben zo klaar met die hele club. Bovenstaand verhaal is overigens op zoveel issues van toepassing. Massa-immigratie, financiële crisissen, etc. Ze lijken totaal incompetent. Maar zijn ze dat ook echt?

Ik heb daar mijn twijfels bij. Zo naïef kunnen ze toch niet zijn zou je zeggen.
2C.

De VVD heeft al vele malen eerder laten zien de economie het hoogste goed te vinden.
"Pools are perfect for holding water"
pi_191936839
Ik ben benieuwd naar volgende week. Zolang de besmettingen per dag tussen de 50 en de 100 zijn zal er niet zo heel veel aan de hand zijn in NL gok ik zo, dat kunnen de ziekenhuizen nog wel aan. Gaat het oplopen dan zijn we de pineut.
pi_191937759
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:10 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Verpleeghuizen zullen gevorderd gaan worden.
Ik werk op de vastgoedafdeling van een zorgstichting en wij krijgen aanvragen of we complete afdelingen op onderdruk kunnen houden omdat we maar een beperkt aantal isolatiekamers hebben.
En terecht. In dit soort gevallen moet je harde maatregelen nemen. Ik hoop we dat er ook voldoende apparatuur beschikbaar is om mensen te beademen.

Maar verder zou ik het alleen maar toejuichen dat de overheid zoiets doet. Nu communiceren ze er niet over, mij lijkt het verstandiger om gewoon aan te geven wat het plan is. En ja, kinderen en mensen in de kracht van hun leven zullen voorrang moeten krijgen op bejaarden als het echt mis gaat. Keihard, maar niet kiezen is net zo goed kiezen.
Whatever...
pi_191937776
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:42 schreef Queryn het volgende:
Ik ben benieuwd naar volgende week. Zolang de besmettingen per dag tussen de 50 en de 100 zijn zal er niet zo heel veel aan de hand zijn in NL gok ik zo, dat kunnen de ziekenhuizen nog wel aan. Gaat het oplopen dan zijn we de pineut.
Sterker nog; komende dagen zullen laten zien of het indammen werkt. Als de stijging lineair wordt betekent het dat de maatregelen werken. Als de hoeveelheid. Ieder besmettingen afneemt dan is eea aan het uitdoven. Hoe eerder dat gebeurt hoe beter natuurlijk.
Whatever...
pi_191941319
NOS: Toeristen moeten Israël binnen enkele dagen verlaten

Toeristen in Israël moeten het land binnen een paar dagen verlaten, heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Er is geen datum gegeven waarop zij vertrokken moeten zijn. Gisteren werd al besloten dat iedereen die Israël binnenkomt twee weken thuis in quarantaine moet blijven. De maatregel geldt onmiddellijk voor Israëliërs en voor buitenlanders vanaf donderdag.


Dat is slim!
Dat wil ik hier ook!
Voor zieke toeristen moet je oppassen:
Thuis zouden ze zich ziek gemeld hebben,
maar ze kunnen niet eens naar huis, vanwege dat niet meeverzekerd is, want geen noodgeval.
Dus dan maar t beste van proberen te maken.
Kans is klein dat ze hotel of bnb waarschuwen...

[ Bericht 0% gewijzigd door eigendeegcookie op 10-03-2020 15:28:36 ]
uiteindelijk lukt altijd alles
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')