Volgens de Amerikaanse professor aan de prestiqieuze Harvard universiteit Marc Lipsitch wordt de Corona-virus-besmetting een wereldwijde pandemie waar 40 tot 70% van de mensheid besmet mee zal raken.
Volgens Lipsitch zullen de meeste patienten lichtjes ziek zijn, of geen symptomen krijgen, net als met de gewone griep het geval is. Wel is dit virus levensbedreigend voor oudere en zieke mensen.
• Mocht je het virus hebben, dan kun je dat thuis uitzieken. Tenminste zolang je niet heel ziek wordt. Hier de richtlijnen hoe je thuis moet verblijven.
• Interessante en nuchtere dagelijkse updates en analyse door Dr. John Campbell op JijBuis
• Plaatje over sterftecijfer en eerder bestaande medische problemen.
Topsprinter Gaviria heeft mogelijk coronavirus, familie maakt zich zorgen Meerdere renners lijken tijdens de vorige week gestaakte Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Zes personen - zowel renners als personeel - zouden positief hebben getest. Daarbij één Colombiaanse renner, meldt de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Zijn identiteit is nog niet bevestigd, maar alles wijst erop dat het om topsprinter Fernando Gaviria gaat. https://www.ad.nl/wielren(...)ich-zorgen~ab9d3be6/
Op woensdag 4 maart 2020 11:41 schreef vosss het volgende: [..] Geen idee. Afwachten wat het RIVM vandaag of morgen bekend maakt. Uitslag van de testen kan tot 48 uur op zich laten wachten las ik eerder al hier.
GORINCHEM - Negentien van de 22 medewerkers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem die in direct contact zijn geweest met de met het coronavirus besmette patiënt zijn negatief getest. Dit betekent dus dat deze medewerkers niet zijn besmet met het coronavirus.
Ze hebben in de ziekenhuizen tot dusver wel geluk dat de patiënten waarvan ze dachten dat ze griep hadden niet het coronavirus ruim verspreid hebben in het ziekenhuis. Ik neem aan dat ze bij grieppatiënten ook al extra maatregelen nemen en dat heeft blijkbaar geholpen om verspreiding tegen te gaan.
Het is veel te vroeg om termen als "blijkbaar heeft het geholpen" te bezigen. Wereldwijd heeft ontelbare keren aangetoond dat een negatieve test niets zegt. Die kunnen later alsnog gewoon positief testen. Tevens is het nu veel en veel te vroeg om te stellen dat het geholpen heeft gezien de vaak lange incubatietijd.
De oude oude layout was veel beter!! vosss is de naam, met dubbel s welteverstaan.
Zou dit verklaren waarom bijvoorbeeld in Iran meer mensen overlijden?
De vraag is dus omdat het in Italië en Iran zo hard gaat, is daar sprake van L-cov? En zo ja, dan heeft half europa ondertussen L-cov, omdat we het allemaal via Italië binnen krijgen op dit moment. Het middenoosten krijgt alles weer van Iran binnen...
Betekent dit ook dat als je ziek bent geweest de andere variant nog kan krijgen?
Als je ziek bent geweest, kan je sowieso nog een keer ziek worden. Zeker een jaar later.
Viruloog op radio 1 (voor veel mensen zo'n incompetente RIVM leugenaar dus nu wel betrouwbaar) dacht dat je waarschijnlijk voor een maandje of twee beschermd zal zijn, maar ze gaf direct aan dat dit een aanname is en nog niet feitelijk onderbouwd is. En zoals altijd, er zullen altijd uitzonderingen zijn (want menselijk lichaam)
Op woensdag 4 maart 2020 11:47 schreef vosss het volgende: Het is veel te vroeg om termen als "blijkbaar heeft het geholpen" te bezigen. Wereldwijd heeft ontelbare keren aangetoond dat een negatieve test niets zegt. Die kunnen later alsnog gewoon positief testen. Tevens is het nu veel en veel te vroeg om te stellen dat het geholpen heeft gezien de vaak lange incubatietijd.
De komende 1,5 week nog even afwachten inderdaad, maar de ziekenhuizen in Italië en Noorwegen hadden wel gelijk een paar gevallen dacht ik en dat is hier nog niet zo. Hopelijk blijft dat zo.