Blikgroenten blijven eeuwig goed en bevatten evenveel vitaminen als vers, sosm zelfs meer, want het gaat direct in blik en ligt niet te verpieteren bij de ahquote:Op zaterdag 29 februari 2020 06:45 schreef osodevo het volgende:
Iemand tips wat voor soort voedsel nog een beetje gezond is en ik voor lange tijd (zonder koelkast) kan bewaren?
En buikpijn. Ohja en kankerquote:Op zaterdag 29 februari 2020 07:58 schreef Eightyone het volgende:
...sla verder ook leverpastei in bulk in. Die kan je tot 2022 of 2023 bewaren, zag ik. Geen idee hoe het met de aanvoer van regulier vlees gaat, als het hier echt mis zou gaan.
Het is iig een bron van vitamine A.
Waarom, leverpastei is gewoon lekker, tenminste, ik eet het zo ook wel eensquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:05 schreef Eightyone het volgende:
O.k..
Dat was inderdaad geen erg intelligente reply.![]()
Blijkbaar moet ik nog wakker worden.
Je krijgt er meer kans op kanker van. Wat is daar ook alweer de death rate van?quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:10 schreef Fer_de_Lance het volgende:
[..]
Waarom, leverpastei is gewoon lekker
is goedquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:15 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Je krijgt er meer kans op kanker van. Wat is daar ook alweer de death rate van?
Hangt o.a van de kanker af. Aan je alvleesklier of je longen is over het algemeen wanneer je niet snel bij een arts komt behoorlijk dodelijk.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:15 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Je krijgt er meer kans op kanker van. Wat is daar ook alweer de death rate van?
Volgens de WHO staat eten van houdbaar voedsel, zoals leverpastei, in dezelfde risicocategorie als asbest. Goede overlevingstip en smakelijke voortzetting.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:18 schreef Fer_de_Lance het volgende:
[..]
is goed
Van alcohol nog erger, toch drink ik graag een biertje...
Het verschil met leverpastei en zijn eventuele deathrate__! en coronavirus is voor mij vooral dat die pastei op een cracker best lekker is en corona... tja... die proef je niet eens....
En kom, als we het al over de deathrate van leverpastei_____! gaan hebben neem ik aan dat je de consternatie over het corona virus zeer kalm en lafjes vindt.
Het is geen tegenreactie gek, niemand zegt dat leverpastei de remedie tegen corona is ofzoquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:21 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Panikeren over corona maar jezelf als tegenreactie lachend een darmkanker eten. Dat vind ik best gek, maar ieder zijn ding.
Leverpastei wordt inderdaad regelmatig door mannen in witte pakken en gespecialiseerde bedrijven afgevoerdquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:21 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Volgens de WHO staat eten van houdbaar voedsel, zoals leverpastei, in dezelfde risicocategorie als asbest. Goede overlevingstip en smakelijke voortzetting.
Het is een uitstekende survivaltip inderdaad. Als je niet te lang wil leven dan.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:26 schreef Fer_de_Lance het volgende:
[..]
Het is geen tegenreactie gek, niemand zegt dat leverpastei de remedie tegen corona is ofzo
Niemand hier die zegt, in geval van Corona ga ik alleen leverpastei eten.
Ik geef aan dat ik het normaliter ook eet, en dat het dus niet gek is om het ook op voorraad te hebben. Dat ik er eventueel op latere leeftijd mogelijk darmkanker van krijg neem ik nu voor lief, dus tijdens een crisis ook.
En ja, spreken over de deathrate(!) van leverpastei komt op mij een stuk hysterischer over dan rustig keuvelen over Corona...
ik lees nergens asbest... jij???quote:20. What is WHO’s health recommendation to prevent cancer risk associated with eating red meat and processed meat?
IARC is a research organization that evaluates the evidence available on the causes of cancer but does not make health recommendations as such. National governments and WHO are responsible for developing nutritional guidelines. This evaluation by IARC reinforces a 2002 recommendation from WHO that people who eat meat should moderate the consumption of processed meat to reduce the risk of colorectal cancer. Some other dietary guidelines also recommend limiting consumption of red meat or processed meat, but these are focused mainly on reducing the intake of fat and sodium, which are risk factors for cardiovascular disease and obesity. Individuals who are concerned about cancer could consider reducing their consumption of red meat or processed meat until updated guidelines related specifically to cancer have been developed.
https://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/
Nee hoorquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:34 schreef Fer_de_Lance het volgende:
[..]
ik lees nergens asbest... jij???
Droom je niet gewoon heel levendig?
Of verspreid je graag panieknieuws?
aldus de who. Smakelijkquote:Houdbaar vlees staat in Groep 1 naast stoffen als arseen, asbest, cadmium, chroom-6 en plutonium-239. Op de lijst staan ook ziektes als chronische hepatitis C, hiv, hpv (het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt) en omstandigheden als luchtvervuiling, zonnestraling en röntgenstralen.
Linkje?quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:36 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Nee hoor
[..]
aldus de who. Smakelijk
quote:Houdbaar vlees staat in Groep 1 naast stoffen als arseen, asbest, cadmium, chroom-6 en plutonium-239.
Hier wat wiki info dan.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:40 schreef Fer_de_Lance het volgende:
rtl is niet de who he, dat begrijp je?
Nee, whoquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:41 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Hier wat wiki info dan
https://en.m.wikipedia.or(...)rcinogenic_to_humans
Dat is de lijst van de who. Maar voor iemand die leverpastei aanbeveelt als survival materiaal sta ik hier niet van te kijken.quote:
Okquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:42 schreef Fer_de_Lance het volgende:
maar ik ga hiermee stoppen, mensen die werkelijk denken dat een een blikje leverpastei net zo gevaarlijk als plutonium-239 en asbest is
daar is geen eer aan te behalen
succes met je angsten godfried
Zie jij de leverpastei in de supermarkt niet naast de asbest en plutonium-239 liggen dan?? Boven de arseen!quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:40 schreef Fer_de_Lance het volgende:
[..]
Linkje?
Want de tekst komt hiervandaan, dat is RTL, niet who
https://www.rtlnieuws.nl/(...)ees-kankerverwekkend
In datzelfde stuk staat ook dit
[..]
Dat wil ik de who wel eens horen zeggen
plutonium-239
En de tabaksrook, lasdampen en ultravioletstralingquote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:49 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Zie jij de leverpastei in de supermarkt niet naast de asbest en plutonium-239 liggen dan?? Boven de arseen!
Deze manquote:Op zaterdag 29 februari 2020 09:08 schreef Nismo91 het volgende:
Gewoon kappa knoffo blijven klappen van thuisbezorgd @:wollah
donder op man prutsertje. weetje waar je kanker van krijgt? Geveinste hoge moraliteit. Hopelijk.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:15 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Je krijgt er meer kans op kanker van. Wat is daar ook alweer de death rate van?
Nou nou nouquote:Op zaterdag 29 februari 2020 10:01 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
donder op man prutsertje. weetje waar je kanker van krijgt? Geveinste hoge moraliteit. Hopelijk.
quote:Op zaterdag 29 februari 2020 08:42 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Dat is de lijst van de who. Maar voor iemand die leverpastei aanbeveelt als survival materiaal sta ik hier niet van te kijken.
quote:The experts concluded that each 50 gram portion of processed meat eaten daily increases the risk of
colorectal cancer by 18%.
“For an individual, the risk of developing colorectal cancer because of their consumption of processed
meat remains small, but this risk increases with the amount of meat consumed,”
Dit ja.quote:Op zaterdag 29 februari 2020 07:30 schreef Heremeteit het volgende:
Gedroogde zakken bonen, linzen etc.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |