abonnement Unibet Coolblue
pi_200754157
Ik herken het ook wel SQ. Ik voed M in slaap in de co-sleeper 's avonds, zodat ik hem niet meer hoef over te leggen. Cosleeper sluit aan tegen bed, en nadat ik wegloop gaat de camera erop en kussens op ons bed als barrière :')

Vaak van 19-20 bezig, als het tegenzit. Bij meezitten ben ik na 15 minuten weer beneden. Vaak slaapt hij tot 12-1 uur, dan is er weer behoefte aan fysiek contact. Papa wordt niet geaccepteerd, "mamamamamamama".

Ik zou de kleine ook graag helpen zelfstandig in slaap te vallen, maar dat gehuil :N
pi_200755029
@SQ: geen tip vanuit eigen ervaring, wel uit die van mijn zus. Haar zoon liet zich ook niet wegleggen, terwijl hij in hun bed prima sliep (en slaapt). Maar hij had/heeft echt haar nodig om in slaap te vallen. Zij hebben een grondbed gekocht. Daarvoor moet je wel zijn kamer extreem babyproofen, maar voor hen werkt het. Ze ligt ernaast tot hij slaapt en schuift dan langzaam uit bed. Hiervan merkt hij niks, terwijl ze hem echt nooit succesvol in een ledikant heeft kunnen leggen 's avonds. Mocht je vragen hebben hierover dan wil ik die best voor je stellen.

Hopelijk vind je een manier die voor jullie werkt. 0 tijd voor jezelf op een dag is slopend, dat trekt niemand.
pi_200755191
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 12:53 schreef Takkie88 het volgende:
We zouden nog een keer de ‘strijd’ aan moeten gaan om haar ook zonder ons in slaap te laten vallen. Maar zolang ze 9 van de 10 keer binnen 15 minuten slaapt is het me dat (nog) niet waard.
Klinkt als hier en in die strijd heb ik ook nog geen zin. Wel geprobeerd maar dan komt L 100x uit bed, wordt helemaal hyper en slaapt niet meer totdat hij instort. Dat kost veel meer energie, niet alleen die avond maar ook de dag daarna met een oververmoeid kind.

Ernaast zitten met een boek is al 1000x beter dan een tikkende tijdbom slapend in bed proberen te leggen.
Als L overgaat naar een 1persoons bed ga ik die strijd wel aan want dan past er geen stoel meer in de kamer.
pi_200756310
Wat klote, SQ. Ik weet niet hoe lang je wacht als hij eenmaal slaapt, maar mijn jongste had een heel typisch ding: die viel ook altijd aan de borst in slaap, leek dan heel diep weg, maar schoot direct wakker bij matrascontact. Toen zag ik ineens dat ze een bepaald schokje deed als ze, kennelijk, echt diep wegzakte. Dat duurde soms tien minuten, soms een half uur. Tot dat schokje hoefde ik echt niet te proberen haar weg te leggen, dat lukte nooit. Na het schokje kon ik haar bij wijze van ondersteboven in bed slingeren en ze sliep gewoon verder. Mss heeft hij ook zo’n dingetje?

Mijn kinderen hebben nooit bij ons op de kamer geslapen of in ons bed, dus het uitgangspunt was anders, maar zeker oudste heeft ook wel zo’n periode gehad. Hier was het: na borst/fles op bed, slapend of niet, kus erop, doei. Bij huilen gingen we er wel naartoe, nooit langer dan een minuut ofzo gewacht, troosten, kroelen, maar wel terug in z’n bed en wij weer weg. Repeat x 1000.

Oh, en van onze plaatselijke babymassagefluisteraar van dienst kregen wij de tip: altijd eerst de billen op bed. “Dat is z’n basis,” zei ze dan. Op de rug of schouder schrikken ze. Het klinkt wat suf als ik het lees, maar hier maakte het echt verschil.
  donderdag 5 augustus 2021 @ 21:46:39 #55
149959 SQ
snelle trees
pi_200763498
Nou, ik ben er dus vanavond naast gaan zitten. Wat een strijder is dit kind. Heeft dik veertig minuten hysterisch gekrijst terwijl hij zich aan mijn arm vastklampte :') uiteindelijk werden de rustpauzes steeds langer en na ongeveer een uur is hij op zijn buik in slaap gevallen en kon ik de kamer verlaten.

Nu rest nog de vraag: wat te doen met de rest van de nacht? Ik neig zelf heel erg naar gewoon weer in bed nemen als hij wakker wordt en dat probleem later wel weer een keer tackelen, eerst dat in slaap vallen maar onder de knie krijgen. Iemand die daar nog iets zinnigs over kan zeggen?
disclaimer
pi_200763529
quote:
1s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 21:46 schreef SQ het volgende:
Nou, ik ben er dus vanavond naast gaan zitten. Wat een strijder is dit kind. Heeft dik veertig minuten hysterisch gekrijst terwijl hij zich aan mijn arm vastklampte :') uiteindelijk werden de rustpauzes steeds langer en na ongeveer een uur is hij op zijn buik in slaap gevallen en kon ik de kamer verlaten.

Nu rest nog de vraag: wat te doen met de rest van de nacht? Ik neig zelf heel erg naar gewoon weer in bed nemen als hij wakker wordt en dat probleem later wel weer een keer tackelen, eerst dat in slaap vallen maar onder de knie krijgen. Iemand die daar nog iets zinnigs over kan zeggen?
Heb je de kracht om vannacht (en dit weekend) deze strijd te voeren? Dan zou ik het doen namelijk.
pi_200763545
@SQ: geen idee hoe het dagpatroon eruit ziet van jouw kindje. Maar is jouw baby niet overprikkeld/oververmoeid na een dag waardoor die uit frustratie de slaap niet kan vatten?
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
  donderdag 5 augustus 2021 @ 21:49:53 #58
149959 SQ
snelle trees
pi_200763561
Ja misschien wel. Ik ga eens met de man overleggen. Er is toch geen hond op kantoor, dus rare opmerkingen zal ik wel niet krijgen. :')
disclaimer
  donderdag 5 augustus 2021 @ 21:51:30 #59
149959 SQ
snelle trees
pi_200763595
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 21:49 schreef spierbal het volgende:
@:SQ: geen idee hoe het dagpatroon eruit ziet van jouw kindje. Maar is jouw baby niet overprikkeld/oververmoeid na een dag waardoor die uit frustratie de slaap niet kan vatten?
Nee ik denk echt niet dat dat het probleem is, hij doet met gemak slaapjes van 4 uur overdag. Hij slaapt ook dikke prima als hij tegen me aan ligt. Ik denk dus echt dat het meer in de hoek van verlatingsangst zit.
disclaimer
pi_200763663
quote:
1s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 21:49 schreef SQ het volgende:
Ja misschien wel. Ik ga eens met de man overleggen. Er is toch geen hond op kantoor, dus rare opmerkingen zal ik wel niet krijgen. :')
Je hebt een mooi begin gemaakt in ieder geval! Dat is al iets om enigszins blij mee te zijn. Succes/sterkte vannacht.
pi_200763712
_O_ 40min, dat voelde vast als een eeuwigheid maar dat heb je nog best snel voor elkaar gekregen.
Volgens mij heb ik de eerste nacht het bed helemaal niet gezien maar het is een tijd geleden en slaaptekort dus dat kan een vertekende herinnering zijn.

En verder eens met MevrouwCactus, als je de kracht en energie hebt om vannacht hetzelfde te doen dan zou ik doorzetten. Als snachts in bed nemen voor jou geen probleem is kan je dat natuurlijk ook doen maar ik zou bang zijn dat hij zich steeds eerder komt melden en dan heb je weer een hele nieuwe strijd.
pi_200763852
We zitten met precies hetzelfde, @SQ. De laatste tijd wordt Zielie ook steeds wakker. We hebben haar deze avond al weer 3 keer terug naar bed moeten brengen. Wn ‘s nachts wordt ze ook steeds wakker.

In het babytopic zei ik toevallig vanochtend dat ze huilt wanneer ze ons niet ziet. Ik denk dat dat een rol speelt hier, want het hangt samen. Ik hoop dat het minder wordt nu ik 5 weken vakantie heb.

Het avondritueel doet papa want ik wilde niet dat ook zij enkel aan de borst in slaap valt. M’n man wiegt haar in slaap en dan leggen we haar in de co. Daar blijft ze vooralsnog slapen.

Wat we nu proberen is spelen met haar slaapjes. Op de opvang lieten ze haar 3 keer slapen, ik heb aangegeven dat ze daar nog maar 2 keer moet slapen. Dan kunnen we thuis eten, douchen, melk drinken, weer wat eten en melk drinken en dan met een volle maag naar bed. Dat helpt hier ook met het beter slapen. Ik merk precies aan haar slaap wanneer m’n productie afneemt.

Eet Goud nog wat voordat hij gaat slapen?

Ik las dingen als “m’n kind is stuk” in het topic. Benoem het niet zo. Ieder kind heeft andere behoeftes.
U. is 3,5 en slaapt samen met ons. Althans, sliep. Een poosje geleden gaf hij zelf aan dat hij in zijn eigen kamer wilde slapen. Helemaal uit zichzelf. Hij begint de nacht daar en komt tegen de ochtend weer naar ons toe en slaapt verder tot de wekker gaat.
Protège moi de mes désirs.
  donderdag 5 augustus 2021 @ 22:13:39 #63
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_200764028
Wat een ellende, SQ. Maar wel goed om te lezen dat je nu misschien iets hebt gevonden dat werkt. Als ik je goed begrijp heb je gekozen voor niet meer tegen je aan in slaap laten vallen? Dat is wat ik ook wilde zeggen: borst (moederlijf) en slapen loskoppelen. Vooral omdat je dan makkelijker kan afwisselen: man en jij omstebeurt een avond. Of überhaupt hij de avonden en jij de nachten. Maar dat zeg ik zonder enige kennis van of dat realistisch is natuurlijk.
En anders samen in jouw bed in slaap vallen en hem daar achterlaten, maar dat kan waarschijnlijk niet veilig. En dan heb je sowieso een baby in je bed.

[ Bericht 37% gewijzigd door Lemijn op 06-08-2021 11:17:57 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_200764110
@Lemijn baby 2 heeft straks natuurlijk grote broer als voorbeeld. ;)

Ik moet toegeven dat Zielie ook wel meespeelde in het feit dat U. in zijn eigen kamer wilde slapen. :D Hij werd namelijk steeds wakker van haar gehuil en was er klaar mee.
Protège moi de mes désirs.
pi_200764152
Sq, alleen als jij en je man je “sterk” genoeg voelen vannacht om nog een stap verder te gaan, doen.
Bij twijfel, geniet van deze overwinning! En doe het samen! Respect voor de alleenstaande ouders, want ik had (zou) het alleen niet kunnen/gekund.

Heb je ook alle praktische dingen al gedaan? Bedje verschuiven, raam open/dicht, muziek op de achtergrond etc :)

Bij het slapend in bed leggen… eerst inderdaad de billen en dan langzaam stap voor stap. Ik had bij alle drie de kids een liedje dat ik tussen iedere stap voor mezelf zong voordat ik weer een stukje verder ging :@

Ow en Js slapen trouwens nu perfect, die leg ik weg en hoor ik niet meer. Li slaapt in haar eigen bed, maar we moeten erbij liggen (vaak op onze schouder) totdat ze slaapt. Rond 11 uur wordt ze wakker en dan wil ze alleen maar bij ons slapen ;)
pi_200764365
Wij hebben slaapcoaching gedaan. Nu 4 jaar later zeggen we nog steeds weleens tegen elkaar dat dit de best geïnvesteerde euro's uit de opvoeding waren haha. Ons zoontje kon ook alleen maar aan de borst in slaap vallen savonds en dan met heel veel moeite en geluk weggelegd worden. Wij zaten er op een gegeven moment totaal doorheen. De slaapcoach heeft ons vooral inzicht gegeven in het slaapschema wat bij ons zoontje paste en via een zachte manier in 2 wkn laten afbouwen naar zelf in slaap vallen en wakker wegleggen. De methode die zij gebruikt wordt ook omschreven in het boek Slaap! Geschreven door Suzanne willekens. Misschien kan dit boek je al helpen en anders als je het geld hebt en er voorover hebt laat een slaapcoach je helpen! Ik zweer er inmiddels bij haha
  vrijdag 6 augustus 2021 @ 07:19:26 #67
149959 SQ
snelle trees
pi_200766994
Hij sliep tot 3:45 _O- ongekend dit. Daarna nog lekker bij mij in bed doorgeslapen, dat vind ik stukken minder erg dan die avonden ;)
We gaan meemaken of dit een toevalstreffer was. Bedankt voor alle reacties tot dusver!
disclaimer
pi_200767012
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 07:19 schreef SQ het volgende:
Hij sliep tot 3:45 _O- ongekend dit. Daarna nog lekker bij mij in bed doorgeslapen, dat vind ik stukken minder erg dan die avonden ;)
We gaan meemaken of dit een toevalstreffer was. Bedankt voor alle reacties tot dusver!
*O*
pi_200767406
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 augustus 2021 07:19 schreef SQ het volgende:
Hij sliep tot 3:45 _O- ongekend dit. Daarna nog lekker bij mij in bed doorgeslapen, dat vind ik stukken minder erg dan die avonden ;)
We gaan meemaken of dit een toevalstreffer was. Bedankt voor alle reacties tot dusver!
*O*
pi_200770864
Goed bezig SQ! Hopelijk geeft jullie dit de moed om door te pakken, en gaat dat werken.

En niet zo neerbuigend over jezelf doen. Je komt me over als een moeder die gezonde prioriteiten heeft en daarmee het goede voorbeeld geeft aan haar kinderen. Oermoeders geven dat juiste voorbeeld niet imo, die laten zien dat je jezelf weg moet cijferen voor je kind en dat is geen gezonde situatie voor moeder èn kind. Er is al een groot verschil tussen een vers geperste baby en een kind van 6+ maanden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_200771109
Wat fijn SQ!!
pi_200781119
Succes, SQ. Hopelijk vandaag weer zo’n meevaller ergens!
pi_200781217
SQ, het klinkt heel erg als de drama's die wij hadden met de jongste. Ik weet nog wat voor impact dat gehad heeft, en dat is zelfs de reden om niet meer voor een derde te gaan.

Als je wilt kan ik je het materiaal dat ik van een slaapcoach kreeg doorsturen. Boodschap was natuurlijk vooral consequent zijn.
  vrijdag 6 augustus 2021 @ 20:54:15 #74
208890 June.
Seriously?
pi_200782016
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 10:21 schreef lunapuella het volgende:
Dit doet me een beetje denken aan Welpje, die met vijftien maanden ook heel veel moeite had in zijn eigen bedje te slapen. Ik heb hem toen (tegen al mijn principes in) twee nachten rigoureus laten huilen. Dat was heel veel krijsen, wel een paar uur lang, en echt voor niemand leuk - maar daarna sliep hij door. Ik vond het heel naar maar we konden niet zo door, de frustraties liepen ook erg hoog op. En ik heb niet het idee dat ik hem er stuk mee heb gemaakt.
Hier ook soortgelijke ervaring. Draak wilde ineens niet meer slapen rond een maand of 10. Keihard krijsen. Vriend gaat echt slecht op weinig slaap en weinig me time in de avond dus voor ons was de enige optie om hem te laten huilen. Wel ben ik er elke 10 min ofzo naartoe gegaan, getroost en weer weggegaan. Dit x100 ofzo. Uiteindelijk hielp dit wel na 2 of 3 dagen, maar lastig vond ik het. Ben ook maar ff buiten gaan zitten om hem niet te horen, terwijl vriend dan af en toe naar hem toeging.
Shine bright like a diamond.
pi_200816887
Hoe gaat het verder @SQ?
  zondag 8 augustus 2021 @ 17:10:44 #76
149959 SQ
snelle trees
pi_200817012
Ja... wisselend? In de avond duurt het nu toch vaak nog wel een uur. Gisteren heeft mijn man het geprobeerd maar die heeft me na een uur wanhopig gebeld en gevraagd of ik over wilde nemen. Kind nog eens aangelegd, in bed gelegd en toen sliep ie.

Nou werd hij rond 00:30 weer wakker en heb ik m in bed genomen. Hij bleef maar om borst vragen en ik werd er echt helemaal loco van. Toen ben ik naar beneden gegaan om een fles poedermelk te maken. Die heb ik m gegeven, wakker in bed terug gelegd en weer in mijn eigen bed gaan liggen. Het bleef stil. Ik hoorde m pas weer om HALF NEGEN.

Dit geeft me wel te denken. Hij heeft denk ik gewoon niet genoeg aan de borst nu. Doordat ik niet meer kolf zal mijn productie wel afnemen. Dus vanavond ga ik m na de borst aftoppen met een fles poedermelk. En dan eens kijken of dat dan het verschil maakt. Misschien heeft t jong gewoon al weken honger :@
disclaimer
pi_200818793
quote:
2s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 10:07 schreef Franny_G het volgende:
Dit gaat ook over mij trouwens.

Wij hebben onze jongste dus verpest en nu is ie stuk. Dat wil zeggen: hij kan niet alleen slapen en wil dat ook niet.

Hij is vier jaar en drie maanden. Elke avond blijft één van ons bij hem liggen tot hij slaapt. Als hij 's nachts wakker wordt, komt hij tussen ons in liggen en slaapt dan lekker door. Aangezien ik hem zo lief vindt, en hij ook heel rustig slaapt, is dit zo ontstaan. Maar ja, hij is nu dus ruim vier. Ons bed is hier eigenlijk te klein voor en ik vind ook dat hij nu moet gaan leren dit zelf te doen, ons niet nodig te hebben, Hij moet nu dus toch echt in z'n eigen bedje gaan slapen. Maar ik ben zo zwak als hij voor me staat en met z'n lieve stemmetje zegt dat hij zo graag bij me wil zijn.

Dus, wish me luck.
Hey Franny, ik wilde even zeggen dat Kevin die exact even oud is als Y ook nog niet alleen in kan slapen. Ook ‘s nachts niet. Ik heb dat nooit als bezwaarlijk ervaren, het wordt dan tenminste geen strijd. Bij Willem lukt het nu sinds kort wel, en ik heb daar niks voor gedaan.

@SQ sterkte! Ik heb geen tips, want op een of andere manier is dat echt weggezakt (terwijl Kevin ook niet de beste inslaper en doorslaper was. Die fles ‘s nachts heeft ie ook nog heel lang gehad iig)
pi_200819793
Och, maar als dat de oplossing is dan zou dat wel goed te doen zijn!
  maandag 9 augustus 2021 @ 08:51:34 #79
149959 SQ
snelle trees
pi_200824485
Gisteravond viel meneer na 1 borst in slaap, dus ik heb m even geprikkeld om borst 2 nog te nemen. Weggelegd, sliep meteen. Ik zat er al op te wachten dat hij na een half uur weer klaarwakker zou zijn maar dat gebeurde niet :o

Om 00:30 meldde hij zich, heb er 200cc poedermelk in gegoten, terug in zijn eigen bed gelegd en hij sliep tot 07:30 want toen moest ik hem echt wakker maken.

Ik voel me nu bijna een beetje stom dat ik zo lang gesukkeld heb :')

#slaapsoap #derdekind #youliveyoulearn :P

[ Bericht 0% gewijzigd door SQ op 09-08-2021 11:10:53 ]
disclaimer
pi_200825957
Haha, ja ach... Niet te lang aan denken.

Het inspireert mij wel om toch weer wat meer te proberen om hem in zijn eigen bedje te laten slapen. Ik was een beetje door ideeën heen en kies dan maar voor de makkelijkste weg, door covid is dat nog best goed te doen - maar kan me nu al druk maken hoe het moet als ik over twee weken een feestje heb!
pi_200825996
quote:
1s.gif Op zondag 8 augustus 2021 17:10 schreef SQ het volgende:
Misschien heeft t jong gewoon al weken honger :@
Told you. :P

Fijn dat hij slaapt!
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 11 augustus 2021 @ 07:02:23 #82
149959 SQ
snelle trees
pi_200856153
Gisteravond de borst geskipt en meteen voor de fles gegaan (de borst had ie bij thuiskomst van de opvang al leeggedronken). Had de fles leeg om 19:30, ik heb m wakker in bed gelegd, hij heeft ca. 10 minuten gesputterd zonder lichaamscontact (ik zat wel in de kamer, maar uit het zicht) en toen viel hij in slaap.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
disclaimer
pi_200856216
Wat fijn @SQ ! Dan voel je je weer helemaal een ander mens als je weer goed slaapt. O+
Shine bright like a diamond.
pi_200856271
Zo dan, wat een verschil. Ik kan me wel voorstellen dat jij daar van alles bij voelt op dit moment.
  woensdag 11 augustus 2021 @ 07:30:29 #85
149959 SQ
snelle trees
pi_200856276
Ja, nou ja, het is me wel duidelijk dat ik prima kan stoppen met borstvoeding. Ik was daar in mijn hoofd ook wel naar toe aan het werken, maar de daadwerkelijke stap nemen is toch wel een drempel. Maar meer dan dit heb ik niet nodig hoor :')
disclaimer
  woensdag 11 augustus 2021 @ 08:18:27 #86
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_200856557
Wow wat een verschil joh.

Voedde je dan vooral nog om hem te laten slapen? Want als je het zo bekeek ben je snel klaar inderdaad.

Ben wel heel blij voor je!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 11 augustus 2021 @ 08:22:07 #87
149959 SQ
snelle trees
pi_200856591
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 08:18 schreef Lemijn het volgende:
Wow wat een verschil joh.

Voedde je dan vooral nog om hem te laten slapen? Want als je het zo bekeek ben je snel klaar inderdaad.

Ben wel heel blij voor je!
Nee hoor, ik voedde hem nog volledig tot 2 weken geleden, maar toen was ik het kolven beu en zijn ze op de opvang met nutrilon begonnen. Maar hij werd gewoon veel wakker, en ook veel borst vragen in de nacht. Ik denk dus achteraf echt dat het honger is geweest:P
disclaimer
pi_200857770
Echt een heel verschil. Wat fijn zeg!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')