Klinkt als toplaag van Fenix?quote:Op dinsdag 25 februari 2020 11:50 schreef fathank het volgende:
Ik heb een of ander fancy laminaat als werkblad, nanotech weet ik veel wat allemaal nog meer maar daar heb ik wel spijt van. Is nu 2 jaar oud en de eerste beschadigingen zijn al zichtbaar. En je blijft er op poetsen dat is echt niet leuk meer. Dus ik zou er ver weg van blijven. In de showroom zag het er echt heel mooi uit, maar in een keuken die goed gebruikt wordt zou ik het niet aanraden.
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!quote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
Ik hou van keukentopics! Ik heb een Systemat, dit jaar wordt 'ie 9, en ik ben er nog steeds erg blij mee. Er is 1 keer iemand van de keukenboer geweest om een van de grote lades te stellen (waar we allerlei gietijzeren pannen enzo in bewaren, en het is een lade van 1.20m). Verder ben ik net aan het uitzoeken hoe ik 1 kastdeurtje kan stellen want die hangt een tikkie scheef. Ik heb een betonnen blad, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Het 'leeft' waardoor eventuele vlekken of beschadigingen minder opvallen. Er zijn een paar chipjes van de rand en 1 hoekje is beschadigd door inderdaad zo'n gietijzeren stoofpan lomp te behandelen, maar ik vind dat zelf niet storend.
Ik heb 'm gekocht bij Provence Keukens in Veenendaal. Daar kwam ik terecht op aanraden van een kennis. Sindsdien hebben 2 vriendinnen en mijn moeder daar ook een keuken gekocht. Aardige mensen (echte gereformeerde Veluwers) en een zeer prettige service. Hun showroomstyling is mij een beetje té Rivičra Maison zeg maar, maar je kunt er prima rondlopen en wijzen 'dat wel, dat niet'. En zeker als je zoals jullie al een heel 'af' ontwerp hebt lijkt me dat ze daar prima mee aan de slag zouden kunnen.
Een vriendin van mij kwam daar onlangs keukens kijken en de verkoopster wist nog precies kleur en type van mijn keuken van 9 jaar geleden. Het is natuurlijk altijd wel zo dat ze meningen hebben. Wij hebben tegen haar mening in een andere inductiekookplaat gekozen dan zij aanraadde (boretti inductieplaat). Die ging na 5 jaar stuk, dus net buiten de garantie. Zij hebben toen nog wel een monteur langs gestuurd zelfs maar het ding was onherstelbaar dus we hebben een nieuwe gekocht. Alle andere apparatuur functioneert nog zonder haperen.
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...![]()
(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden! De luxere rvs-bladen van nu vind ik prachtig maar ik ben niet zo'n poetser dus ik denk niet dat ik bestand zou zijn zo'n glad geborsteld oppervlak waar je elk druppeltje op ziet.)
Je kunt het lakken of impregneren. Mijn blad is in eerste instantie geīmpregneerd, nu maak ik het schoon met groene zeep en dat laat een beschermend laagje achter. Ik zie geen vlekken van tomatensaus of rode wijn of zuren. Wel is het zo dat je kleurverschil gaat zien tussen de stukken die intensief gebruikt worden en de stukken waar (bij ons bijvoorbeeld) een apparaat of de broodtrommel staat en die dus nooit gebruikt worden. Dat bedoel ik met 'leven'. Ik vind dat niet storend. Net als bij een betonnen vloer, daar zie je ook waar de looproutes zijn en waar een kastje staat.quote:Op woensdag 26 februari 2020 11:12 schreef Kyran het volgende:
[..]
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!
Beton lijkt mij ook heel mooi, maar is flink prijzig en men zegt dat je snel vlekken ziet? Dat valt dus juist mee volgens jou? Als je na negen jaar nog tevreden bent klinkt het goed
De planning nu is dat wij een werkblad van 60cm krijgen aan de kant van de kraan. Dit komt net beter uit in combinatie met de kastenwand. Werkblad waar kookplaat in komt wordt wel 70cm. Wat sowieso wel nodig is als we de Gutmann Nivel nemen. Dat ding is gigantisch en er moet genoeg ruimte zijn om dat ding te installeren. Daarnaast is extra werkblad altijd fijn.quote:Op woensdag 26 februari 2020 12:08 schreef yinu het volgende:
[..]
Oh, nog iets anders (waar jullie vast al aan gedacht hebben): ik heb het blad 5 cm dieper gemaakt dan de kastjes nodig hebben. Ik heb tamelijk weinig werkruimte en die 5 cm maken echt een groot verschil. Tevens komt daardoor de kookplaat wat verder van de achterwand vandaan waardoor ik daar echt alleen maar schrobvaste latex heb. Overal anders ook trouwens. Nu na 9 jaar mag er trouwens wel een nieuw verfje op maar dat heb ik wel op meer plaatsen in huis
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor!quote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...![]()
(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden!
quote:Op woensdag 26 februari 2020 14:13 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor!
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoonquote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...![]()
Die dingen krassen ook nog eens idioot snel of je moet inderdaad zo'n versie met van die ribbels nemen, maar die zijn nog een klasse hoger qua lelijkheidquote:Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon
Juf en een schuursponzen doen wonderenquote:Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon
Krast dat niet juist mega hard op een RVS plaat?quote:Op woensdag 26 februari 2020 22:54 schreef lipje het volgende:
[..]
Juf en een schuursponzen doen wonderen
Hear hear!quote:Op donderdag 27 februari 2020 10:47 schreef fathank het volgende:
RVS in je thuiskeuken
Leuk voor als je wil gaan koken voor de daklozenopvang.
Ziet eruit als de snijtafel van een patholoog-anatoom. Of iets wat je in de garage plaatst.quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:11 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ja, dat zou ik ook nooit kiezen. Ook zo'n "alleen leuk in een showroom"-hype: een zwarte spoelbak wat uiteindelijk gewoon RVS is met een dun laagje verf. Er lag bij Tieleman (verstopt in een la) een heel A4-tje met instructies en waarschuwingen omdat dat zo kwetsbaar is.
Maar RVS met wafelpatroon is echt wat anders hoor, daar kun je je schuursponsjes gewoon op botvieren.
[ afbeelding ]
In onze beoogde keuken met houtfineer en zwart zal het alleen niet zo mooi staan, dus we zullen ongetwijfeld op iets anders uitkomen. Bijna jammer!
Precies! Ik voorspel een grote toekomst voor wafel-RVS. Zeker nu met de trend van duurzaamheid in combinatie met retro-spulletjes. RVS is volledig recyclebaar en wat is er nu meer retro dan zo'n blad?quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:13 schreef SQ het volgende:
Het enige écht tijdloze materiaal voor je werkblad. Iconisch
Jij hebt gewoon een goede smaakquote:Op donderdag 27 februari 2020 11:51 schreef Claudia_x het volgende:
Ik zou de krassen gewoon zien als onderdeel van het blad. Ik heb zelf RVS serieus overwogen, maar ik heb ervan afgezien omdat het een heel klinisch materiaal is en de combinatie met de gietvloer me niet zo tof leek.
Oh, ik heb ook nog beton ciré overwogen (en ook daarvan afgezien i.v.m. het benodigde onderhoud).
Bij keramiek is mijn enige vraag eigenlijk hoe lomp je moet zijn om het te breken of stukken van af te laten brokkelen.quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:56 schreef bleiblei het volgende:
Keramiek blijft gewoon baas. Technisch gezien heb je gewoon een giga tegel als aanrechtblad.
Gezoet graniet was ook relaxt trouwens. Je hoeft alleen uit te kijken met zuur spul (als in, gelijk weghalen en niet een uur erin laten trekken).
Ja, die hebben wij dus ook (UDDEN)!quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:00 schreef yinu het volgende:
Ik heb overigens ontzettend veel liefde voor deze Ikea-klassieker, ook met RVS blad:
Als je een pan lullig laat vallen op een composiet blad, ligt er ook een splinter vanaf (er loopt op dik in ieder geval 1 ervaringsdeskundige rondquote:Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.
@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:
[ afbeelding ]
Oh, en in het juiste interieur kun je ook gewoon tegels nemen.Ik zou zelf niet goed weten hoe ik dat op een smaakvolle manier kan doen, maar ik kom het wel eens in horecagelegenheden tegen en vind het dan vaak leuk. (In gedateerde interieurs vind ik het daarentegen meestal foeilelijk.)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, ik heb nog de resten van het blad (het deel dat uitgezaagd is voor de grotere kookplaat) en heb daar voor de gein een paar meppen op gegeven maar dan lig het wel doormidden.quote:Op donderdag 27 februari 2020 13:13 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Als je een pan lullig laat vallen op een composiet blad, ligt er ook een splinter vanaf (er loopt op dik in ieder geval 1 ervaringsdeskundige rond). Denk dat je dat alleen voorkomt met een granieten blad.
Oh, waarom zien we dit haast nooit?quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:
[ afbeelding ]
Als ik mijn plinten weghaal begrijp ik wel waaromquote:Op donderdag 27 februari 2020 13:22 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Oh, waarom zien we dit haast nooit?Ik vind plinten vaak maar lelijk eigenlijk.
Oh ja crap, dat hebben onze vorige bewoners nagelaten, achter de plint houdt het al snel op.quote:Op donderdag 27 februari 2020 13:24 schreef TheFreshPrince het volgende:
en de vloer ook netjes doorleggen.
Vloertje eruit tikken is ook een optie... weet niet of je tot aan een bestaande plint/drempel kan werken of dat hij doorloopt?quote:Op donderdag 27 februari 2020 13:26 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Oh ja crap, dat hebben onze vorige bewoners nagelaten, achter de plint houdt het al snel op.We hebben nog wel iets van 8 tegels in de berging liggen, maar of dat mooi wordt om die alsnog (20 jaar later) te leggen..
Dat gaan we niet doen, loopt door over de gehele benedenverdieping (hal, gang, wc, woonkamer, serre).quote:Op donderdag 27 februari 2020 13:35 schreef TheFreshPrince het volgende:
Vloertje eruit tikken is ook een optie... weet niet of je tot aan een bestaande plint/drempel kan werken of dat hij doorloopt?
Ah ok, geen optie dan idd.quote:Op donderdag 27 februari 2020 13:36 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Dat gaan we niet doen, loopt door over de gehele benedenverdieping (hal, gang, wc, woonkamer, serre).
@Kyran schoot het zojuist sowieso al afquote:Op donderdag 27 februari 2020 13:38 schreef TheFreshPrince het volgende:
Even mee puzzelen en anders het idee laten varen....
Ik hoorde al een knalquote:Op donderdag 27 februari 2020 13:52 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
@:Kyran schoot het zojuist sowieso al af
quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:18 schreef SV-tje het volgende:
En wat dacht je van het stof en vuil onder de keuken, is niet de makkelijkste plek om te stofzuigen en dweilen.
quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:21 schreef Kyran het volgende:
Wil juist zoveel mogelijk extra kosten/werk vermijden.
Ik doe bijvoorbeeld mijn best om @:ViviRAWRS hoge spatranden mooi te laten vinden, zodat wij niet één van de grooste muren in huis glad moeten stuccen om het vervolgens te schilderen met schrobvaste verf. Ondertussen zitten jullie een hele vloer eruit te tikken, zodat je van die lelijk kasten op lelijke pootjes kan nemen![]()
![]()
![]()
Mafkezen!![]()
![]()
True!quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.
Ik wil het liefst ook minstens 40cm, liefst zelfs 50cm. Ik vind zelf zwart op zwart heel mooi (dus zowel kasten als werkblad zwart). Als je dan ook een hoge spatrand neemt in het zwart en de muren wit houdt steekt het wel heel erg af. Ik vind het geen probleem, maar Vivi vindt dat minder mooi (snap ik op zich ook wel).quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:26 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Het is niet erg om alle mogelijkheden te bekijken, wegstrepen / afschieten kan altijd nog
Hoge spatranden zijn ideaal. In mijn keuken zijn ze maar 8cm hoog dus heb overal Sigma Alpha Rezisto Mat op de muren (gelijk het hele huis er maar mee gedaan) en dat spul is wel fantastisch, ook boven m'n gootsteen veeg je het zo weer schoon (en blijft wit en mat).
Maar als ik m'n keuken zelf had laten plaatsen was er minimaal 50cm spatrand boven gekomen.
De Sigma heb ik voor m'n schouw laten mengen met geel maar het is nog steeds afneembaar volgens het bedrijf dat het verkocht.quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:34 schreef Kyran het volgende:
[..]
Ik wil het liefst ook minstens 40cm, liefst zelfs 50cm. Ik vind zelf zwart op zwart heel mooi (dus zowel kasten als werkblad zwart). Als je dan ook een hoge spatrand neemt in het zwart en de muren wit houdt steekt het wel heel erg af. Ik vind het geen probleem, maar Vivi vindt dat minder mooi (snap ik op zich ook wel).
Een optie is om je muren dan juist grijs te maken. Steekt het minder af en staat volgens mij wel prachtig. Bij een volgende tekening gaan wij daar even om vragen. Kijken hoe het staat.
Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
Als het structuur blijft is het sowieso pas boven een spatrand van minstens 50cm. Als er geen hoge spatrand komt is structuur sowieso geen optie, want dat is niet schoon te houden.quote:
True story. Weinig tegenin te brengenquote:Op donderdag 27 februari 2020 15:02 schreef SQ het volgende:
Ja maar hoe zonde is het om straks je keuken van 25k te hebben met een lelijke muur er boven. Dan maar die paar honderd extra investeren, en dat het dan ook gewoon WAUW is.
Wees gerust, hij krijgt er hier niks doorheen waar ik niet volledig achter kan staan.quote:Op donderdag 27 februari 2020 15:25 schreef Moass het volgende:
Alweer draait het om Kyran, past wel bij de eeste zin in je OP.succes met ju(llie) keuken.
Dus een aanrecht komt er sowiesoquote:Op donderdag 27 februari 2020 15:57 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Wees gerust, hij krijgt er hier niks doorheen waar ik niet volledig achter kan staan.![]()
Sorry, geen idee hoe ik een foto kan plaatsen maar hier heb ik een smetplint van 10 cm (composieten blad en smetplint).quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:34 schreef Kyran het volgende:
[..]
Ik wil het liefst ook minstens 40cm, liefst zelfs 50cm. Ik vind zelf zwart op zwart heel mooi (dus zowel kasten als werkblad zwart). Als je dan ook een hoge spatrand neemt in het zwart en de muren wit houdt steekt het wel heel erg af. Ik vind het geen probleem, maar Vivi vindt dat minder mooi (snap ik op zich ook wel).
Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
Dat is informatie waar wij veel mee kunnen bedanktquote:Op donderdag 27 februari 2020 16:35 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Sorry, geen idee hoe ik een foto kan plaatsen maar hier heb ik een smetplint van 10 cm (composieten blad en smetplint).
Rest van de muren glad laten stucen en zelf met flexa powerdek clean geverfd waarvan 1 muur groen.
Op de groene muur komen af en toe vet spetters maar prima af te nemen.
Wij gaan ook voor kasten met een hoge korpus. Systemaat heeft 78cm, Next125 zelfs 87.5cm. Vooral bij de ladekasten kan je alle extra ruimte goed gebruiken inderdaad. Het is dan toch snel een besteklade extra (vooral bij de Next125).quote:Op donderdag 27 februari 2020 16:39 schreef Plankje55 het volgende:
Onze keuken heeft een XL-romp. Deze is hoger en dieper. Hoger, omdat we minimaal ruimteverlies wilden in de sokkel. De sokkel is laag, het werkblad zit op 97 cm boven de vloer. Dat gaf ruimte voor een extra lade. De romp was 70 cm diep, maar daar is bij plaatsing direct 7 centimeter van de achterzijde afgezaagd. Elke keukenfabrikant houdt die ruimte vrij voor afvoerleidingen, maar als je die niet hebt.....
De winst zit vooral in de laden, die nu 10 cm. dieper zijn, en een aanrecht van 65 cm. diep, wat met koken best handig is.
Ik vind vooral de frontjes heel lelijk (met name die bij de vaatwasser), maar het idee vind ik wel tof. De meeste keukens zijn standaard en saai (die van mij ook). Er zijn mensen die echt iets anders met hun keuken weten te doen.quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:29 schreef Kyran het volgende:
[..]
True!
[ afbeelding ]
Deze is wel lelijk .... alsof je een armadillo hebt platgewalst tegen je werkblad/muur.
Jep. Ik heb Sigmapearl clean matt, zowel in de keuken als het toilet en de badkamer (drie verschillende kleuren). Werkt goed.quote:Op donderdag 27 februari 2020 14:34 schreef Kyran het volgende:
Vraag me af of dat soort verf ook goed werk als je het met een kleur doet?
Deze specifieke keuken is onbetaalbaar...quote:Op donderdag 27 februari 2020 13:22 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Oh, waarom zien we dit haast nooit?Ik vind plinten vaak maar lelijk eigenlijk.
Dit is echt vragen om gebroken tenen!quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.
@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:
Alle positieve verhalen hier zorgen er in ieder geval voor dat ik meer open sta voor schrobvaste verf. Was er altijd een beetje kritisch over, omdat ik het gevoel had dat het nooit zo goed zou werken. Tof dat het toch blijkt te werken.quote:Op donderdag 27 februari 2020 21:12 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Jep. Ik heb Sigmapearl clean matt, zowel in de keuken als het toilet en de badkamer (drie verschillende kleuren). Werkt goed.
Dit ja!quote:Op donderdag 27 februari 2020 21:32 schreef BE het volgende:
[..]
Dit is echt vragen om gebroken tenen!![]()
Ik voel het al als ik er naar kijk!
Tof! Post lekker mee, wat mij betreft post je ook lekker je eigen ideeën / indeling (mag natuurlijk ook gewoon je eigen topic maken hoor, bedoel meer dat ik het niet zou zien als topic kapenquote:Op donderdag 27 februari 2020 21:51 schreef Estate2 het volgende:
Volgen staat aan!
Precies de indeling die wij ook voor ogen hebben. Alleen dan een keukenraam boven de spoelbak.
Wat gaan jullie met de hoek(onder)kasten doen?
Ik heb dezelfde, in grijstint. Werkt na 4 jaar nog steeds perfect. Ik heb er flink op geboend, vet en tomatensaus etc gaat er makkelijk af zonder dat er glimmende plekken ontstaan.quote:Op donderdag 27 februari 2020 21:12 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Jep. Ik heb Sigmapearl clean matt, zowel in de keuken als het toilet en de badkamer (drie verschillende kleuren). Werkt goed.
Oh die zwarte is echt prachtig. En ik vind dat met die tegels ook mooi in sommige gevallen. En helemaal eens over dat keukens best saaie dingen zijn in het algemeen.quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:27 schreef Claudia_x het volgende:
De kans dat ik iets laat vallen is groter dan de kans dat ik een hete pan per ongeluk op het werkblad zet. Vandaar dat ik team composiet ben.
@:yinu ik vind die Ikeaklassieker ook tof! Ik houd sowieso wel van keukens waarvan je de poten ziet:
[ afbeelding ]
Oh, en in het juiste interieur kun je ook gewoon tegels nemen.Ik zou zelf niet goed weten hoe ik dat op een smaakvolle manier kan doen, maar ik kom het wel eens in horecagelegenheden tegen en vind het dan vaak leuk. (In gedateerde interieurs vind ik het daarentegen meestal foeilelijk.)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat frontje is wel heel mooi!quote:Op donderdag 27 februari 2020 22:06 schreef Kyran het volgende:
Vanavond weer een offerte binnengekregen. Nu de aangepaste offerte van de Graafschap voor een Systemat keuken! Wat blijkt ..... Systemat is niet duurder dan Schröder. Wat ik serieus niet begrijp. Volgens mij zit Systemat hoog in middensegment of laag in hoogsegment. Ligt er aan hoe je het wil zien. Terwijl Schröder toch een stuk lager staat.
Toch komen de offertes allebei op ongeveer 24k uit. Kastenwand bij Schröder bestond uit hoge kasten van 221cm hoog. Bij Systemat offerte is het een combinatie van kasten van 208cm hoog met een kast van 39cm er boven op. Samen met een plint van 11cm kom je dan op 258cm (plafondhoogte is 260cm), dus pas perfect.
Daarnaast zijn de onderkasten bij de Systemat offerte allemaal met een greeplijst i.p.v. grepen. Volgens mij zijn greeploze keukens over het algemeen duurder toch?
Was in ieder geval positief verrast dat de prijs niet hoger werd dan bij Schröder. Wat de frontjes van Systemat zijn zoveel mooier.
Kastenwand zou dan Smoked Oak zijn, zoals in onderstaand plaatje. Combinatie met zwart is wel echt![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bevalt dus goed zo'n granieten blad? Geen vlekken etc?quote:Op vrijdag 28 februari 2020 00:18 schreef .Sparkling. het volgende:
Wat een keuzes hč?
Ik zie dat Graafschap jullie de Nero assoluto in de offerte heeft gezet, die hebben wij ook in onze huidige keuken (en in de offerte voor de nieuwe ook weer! Glanzend/gepolijst variant dan.
Dat greeploze van de systemat hebben wij ook, ook nu en in de nieuwe keuken weeralleen hebben we nu nog een hoogglans witte keuken en de nieuwe wordt lavagrijs.
Next 125 was voor ons ook nog wel een optie overigens, maar systemat kennen we al en bevalt eigenlijk prima
Nee, was er de eerste jaren veel te voorzichtig mee maar hij kan eigenlijk alles hebben. Ik begreep wel van de verkoper dat gepolijst wat minder snel blijvende vlekken krijgt, dat hij door het polijsten dichter is geworden voor vloeistoffen ofzo iets, ben het precieze verhaal even kwijt. Maar tegenwoordig maak ik hem eens in de tijd schoon met witte Cif en een spons, dit op aanraden van de verkoper van de graafschap. Hij blijft wel erg mooi daardoor.quote:Op vrijdag 28 februari 2020 00:26 schreef Kyran het volgende:
[..]
Bevalt dus goed zo'n granieten blad? Geen vlekken etc?
Heb je toevallig een fout van je blad? Ben wel benieuwd hoe dat er uit ziet vergeleken met gebrand en geborsteld.
Grootste pluspunt van Next is de extra 9.5cm kastruimte, maar verder weinig verschil.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hoop dat het werkt, plaats bijna nooit foto’s![]()
quote:Op vrijdag 28 februari 2020 00:47 schreef .Sparkling. het volgende:
[..]
Nee, was er de eerste jaren veel te voorzichtig mee maar hij kan eigenlijk alles hebben. Ik begreep wel van de verkoper dat gepolijst wat minder snel blijvende vlekken krijgt, dat hij door het polijsten dichter is geworden voor vloeistoffen ofzo iets, ben het precieze verhaal even kwijt. Maar tegenwoordig maak ik hem eens in de tijd schoon met witte Cif en een spons, dit op aanraden van de verkoper van de graafschap. Hij blijft wel erg mooi daardoor.
Die extra kastruimte was ook wat ons aansprak ja, je kan er een kleinere plint onder doen.
Ik heb even gekeken naar foto’s en heb in ieder geval alvast een foto toen hij nog maar net geplaatst is in 2012 en een foto van vanavond, ik heb geen detailfoto van het aanrecht bij de hand.Bij een gezoet blad nooit cif (of n ander schuurmiddel) gebruiken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hoop dat het werkt, plaats bijna nooit foto’s
In mijn oude topic staat onze oude keuken met gezoet blad. Ik kan nu mobiel geen foto plaatsen. Maar heel blij mee geweest, aan t begin behandeld met spul van de keuken leverancier en 1 keer per jaar grondig schoongemaakt met door hem geleverd spul en dan weer opnieuw behandeld. Na 9 jaar waren de flesjes die we hiervoor hadden gekregen nog niet op. Verder gewoon met n sponsdoekje afgedaan.http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |