abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 03:34:38 #1
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191626119
Sinds kort zijn @ViviRAWRS en ik op zoek naar een nieuwe keuken!

Wij wonen sinds de zomer van 2016 in onze huidige woning, maar hebben nog niks aan de keuken veranderd. De huidige keuken zit er (waarschijnlijk) sinds 2000 in. De apparaten beginnen het één voor één te begeven en ook de kasten hebben hun beste tijd gehad. Daarnaast is de indeling echt absurd slecht. De kraan, kookplaat, oven, vaatwasser, afvalbak en servieskast staan ongeveer in dezelfde vierkante meter en als je met twee man in de keuken staat loop je elkaar altijd in de weg. Er is nergens een ruime hoeveel werkblad waar je rustig je gerechten kunt voorbereiden en je staat ook nog eens altijd met je snoet in een bovenkast (of de belachelijk grote en lelijke afzuigkap). In ieder geval genoeg redenen om er verandering in te brengen!

Waarom dit topic?
Dit topic is vooral bedoeld om nieuwe ideeën op te doen, tips en tricks uit te wisselen, ervaringen te delen en feedback te krijgen op de keuzes die wij maken.

Stap 1: Nieuwe indeling verzinnen
Na uren, dagen, weken in allerlei tekenprogramma's te hebben gekloot zijn wij tot de volgende indeling gekomen.



Kastenwand met 3 hoge kasten van 60cm breed en aan het einde een nis van 65cm breed waarin het werkblad doorloopt.

Kast 1: Koel-vriescombinatie
Kast 2: XXL vaatwasser + combi-stoomoven
Kast 3: Volledige servieskast met planken
Nis: Losse koffiezetapparaat

In het middenstuk komen twee hoekkasten met planken. In het midden van de twee hoekkasten komt de spoelkast.

Aan de rechterzijde komen 3 ladekasten van 90cm breed, waarvan de meest linker gebruikt gaat worden voor afvalscheiding. In het midden komt een inductiekookplaat met werkbladafzuiging. Links en rechts van de kookplaat is er voldoende werkruimte, zodat ook meerdere mensen tegelijk kunnen koken.

Wij hebben verschillende indelingen verzonnen, getekend, mooi gevonden, afgekraakt, opnieuw verzonnen, afgevraagd waarom wij het hadden afgekraakt, weer mooi gevonden en uiteindelijk toch maar wel weer afgekraat etc.. De ruimte is niet breed genoeg voor een eiland of schiereiland. Daarnaast kunnen wij de rechterwand niet gebruiken voor een kastenwand, want daar zit wandverwarming in. Kastenwand in het midden werkte ook niet, want dan leverden wij in alle mogelijke opstelling teveel werkblad/werkruimte in. Iedere keer kwamen wij weer op bovenstaande indeling uit en hebben nu dan ook daadwerkelijk besloten om hier voor te gaan.

Voor ons was het in ieder geval heel belangrijk om:

• niks boven onze hoofden te hebben hangen (dus geen bovenkasten en geen afzuigkap)
• meer werkruimte te creëren
• makkelijk met twee man in de keuken te kunnen werken, zonder elkaar in de weg te lopen

Dat lijkt in ieder geval (op papier) gelukt.

Stap 2a (Keuze keukenasten) Merken? Kleuren? Korpushoogtes? Kleurcombinaties? The horror! :'(
Het was al snel duidelijk dat wij een relatief dure smaak hebben. De kastenwand willen wij het liefst met houtfineer fronten en dan vallen de merken in het lage segment al snel af en kom je terecht in het hogere deel van het middensegment. De twee fabrikanten die er meteen uitsprongen waren Next125 en Systemat. Beide met hoge onderkasten, hele mooie houtfineer fronten, een goede kwaliteit/naam/reputatie en heel veel mogelijkheden.

Op dit moment kijken wij naar de combinatie van houtfineer fronten op de kastenwand, zwarte finex onderkasten en een grijs werkblad. Dit kan en gaat waarschijnlijk nog wel een paar keer veranderen, maar je moet ergens beginnen.

In het begin hebben wij ook nog heel even naar kunstoffronten met houtlook gekeken, maar waren al snel genezen van dat idee bij het zien van dit soort dingen:



;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Dit was het geval bij Next125, Systemat en alle andere fabrikanten met houtlook fronten. Als je dit soort herhalende patronen eenmaal hebt gezien is het echt game over :R.

Stap 2b (Keuze apparatuur) Zoveel wensen, zoveel keus!
Dit kan ik relatief kort houden. Veel gelezen over verschillende soorten appartuur en vooral geprobeerd te kijken naar een goede prijs-kwaliteit verhouding. Miele heeft een goede naam, hele mooie apparaten, maar is wel belachelijk duur. De meest uitgebreide Bosch/Siemens apparaten met allerlei toeters en bellen zijn nog steeds een flink stuk goedkoper dan de simpele uitvoeringen van Miele.Nog kort gekeken naar ATAG en AEG, maar eigenlijk kwam niks in de buurt van de prijs-kwaliteitverhouding van Bosch/Siemens.

Op dit moment zitten wij te denken aan het volgende, maar de meeste apparaten moeten wij nog wel even in het echt zien/aaien/voelen etc.

Kookplaat: Bora X Pure of Gutmann Nivel
Koel-vriescombinatie: Bosch KIN86HD30 of Siemens KI86NHD30
Combi-stoomoven: Bosch HSG856XC6 of Siemens HS858GXB6
Vaatwasser: Bosch SBA88TD16E of Siemens SX878D26PE
Kraan: Quooker Fusion Round RVS Combi+

De combi-stoomoven van Bosch in Carbon Black uitvoering vind ik persoonlijk echt heel gaaf, dus zou liever voor Bosch gaan dan voor Siemens. Echter hangt de keuze ook een beetje af bij welke zaak wij uiteindelijk gaan kopen. De ene zaak geeft meer korting op Bosch en de andere juist weer op Siemens. De keuze tussen Bora en Gutmann is ook afhankelijk van de prijs. De Gutmann heeft de voorkeur, maar als die echt veel duurder is dan blijven wij bij de Bora.

Stap 2c (Keuze werkblad) Graniet? Keramiek? Composiet? Hout? Kunststof? Fenix?
Dit is echt nog een onderdeel waar wij ons nog niet genoeg in hebben verdiept. Wordt vervolgd.

Stap 3: Welke keukenzaak |:(
De wereld van keukens is absoluut niet transparant, zelfs niet bij de betere zaken. Alle zaken werken met kortingen, verschillende fabrikanten, vinden dat de merken die zij voeren het beste zijn etc. Enige houvast die wij hebben zijn de vele reviews en ervaringen van mensen die ons vooraf zijn gegaan en daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van. In ieder geval blijven wij ver uit de buurt van alle DMG (Mandemakers) gerelateerde winkels.

Een paar dagen terug had ik bij verschillende webwinkels, waaronder één DMG gerelateerde webwinkel, een offerte gevraagd voor wat apparatuur. Bijna alle winkels reageerden super snel, inclusief offertes, zonder vragen te stellen. Er was één winkel die een reactie stuurde waarin ze om mijn telefoonnummer vroegen, want ze wilden mij graag helpen, adviseren en natuurlijk stalken :W.

Ik kan heel slecht tegen dat soort dingen, dus ben dan ook al meteen afgehaakt en aangegeven dat het van mij niet meer hoeft als ze koste wat het kost mijn telefoonnummer willen.

Tot nu toe zijn wij bij drie zaken op gesprek geweest.

1) Keukencentrum de Graafschap in Aalten (voor Systemat)
2) Jan van Sundert in Etten-Leur (voor Systemat)
3) Verdonk Keukens in Maarssen (voor Next125)

Bij de Graafschap waren ik en Vivi samen, bij de overige twee was ik alleen. Van de Graafschap en Verdonk krijgen wij binnenkort een offerte. Bij Jan van Sundert liep het gesprek behoorlijk stroef en weigerde de verkoper een offerte te maken. Ik zal in een volgende post mijn ervaringen met deze drie zaken delen, misschien heeft iemand daar later nog wat aan :)

Het is nu in ieder geval wachten op de eerste offertes om een eerste indruk te krijgen van de prijzen en mogelijkheden binnen ons budget.

Pfff .... dat was een lange post, maar dan is alles meteen duidelijk :D Wij horen graag jullie tips, tricks, feedback, vragen etc. Staan echt nog aan het begin van dit traject en hebben ook geen haast, dus kunnen rustig de tijd nemen om weloverwogen keuzes te maken om zo tot een zo perfect mogelijke keuken te komen binnen (of net buiten) ons budget.

[ Bericht 6% gewijzigd door Evenstar op 27-02-2020 21:58:52 ]
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 03:36:55 #2
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191626131
Mijn eerste vragen aan jullie

• Heeft iemand ervaring met Gutmann Nivel (of andere Gutmann producten). Kan er heel weinig over vinden.

• Heeft iemand ervaring met Fenix fronten?

• Nog goede keukenzaken die wij absoluut moeten bezoeken waar ze System/Next125 in het assortiment hebben?
pi_191626609
Als je echt mooie houten fronten wilt hebben zal je ze moeten laten maken door een timmerman. Hij kan dan uit 1 blad fineer alle fronten van boven naar beneden halen en zorgen dat de kasten van links naar rechts ook op elkaar aansluiten. Wij hebben dat bij onze keuken en dat maakt het echt heel gaaf en rustig
pi_191626700
Zo te zien heb je al behoorlijk wat voorwerk gedaan, dat is altijd beter dan zonder enig idee een winkel binnen te stappen en je daar te laten verleiden door wat het gunstigste is voor de winkelier.

Systemat is goede keuze voor wat betreft prijs/kwaliteit. Mijn tip is eigenlijk vooral om alles zelf helemaal uit te denken, zodat je je opdracht zelf al op papier kan zetten. En dan gewoon meerdere (veel) keukenzaken te bezoeken zodat je goed prijs kan vergelijken. Dan kan je zelf weloverwogen bepalen welke partij je je opdracht geeft op basis van prijs, gevoel, gunning. Ik zou de grote ketens zeker niet overslaan. Ja, soms vervelende verkoopmethodes, maar ze kunnen vaak wel scherp aanbieden als concurrerende offertes dit i.v.m. inkoopvoordelen t.o.v. kleinere winkels. Als je als onwetende binnenstapt heb je risico teveel te betalen, maar als dus offertes met elkaar vergelijkt voorkom je dat. Je zou ook nog een Duitse winkel kunnen overwegen, die kunnen soms ook scherp aanbieden.
Ik ben principieel ook altijd voor de kleine lokale ondernemer, maar als het echt veel scheelt worden principes af en toe toch opzij geschoven als het een stuk goedkoper kan. :@
Als je het echt aan een lokale partij wil gunnen kan je natuurlijk ook een timmerman/interieurbouwer overwegen. Dan heb je iets wat meer uniek is. Daarbij moet je je realiseren dat apparatuur behoorlijke stelpost is en de timmerman in verhouding op het totaalplaatje niet eens zoveel duurder hoeft te zijn.

Qua apparatuur zou ik de apparatenleveranciers bezoeken, in plaats van een keukenzaak. Bijvoorbeeld het Miele experience center. Dit heeft meerdere voordelen.

Wat betreft de kasten, deze kan je (meestal) niet rechtstreeks bij de leverancier afnemen. Dit loopt via keukenzaak. Vanzelfsprekend verdienen die er ook aan. Voor het werkblad ligt dit anders. Deze kan je vaak rechtstreeks bij bladenfabriek halen. Daar hoeft keukenzaak dan niet aan te verdienen, dat kan je dus weer wat schelen. Als je liever wat meer betaalt om alles bij een partij te houden, is daar ook wat voor te zeggen.

Wat betreft die Gutmann. Geen ervaring mee, maar ik heb tijd terug wel veel vergeleken, en had beter gevoel bij Bora. Waarom overweeg jij de Gutmann? Het design?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2020 07:37:16 ]
  zaterdag 22 februari 2020 @ 08:30:25 #6
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_191626910
https://www.keukenstudiopaul.nl in Nootdorp is een goede. Echter niet jouw merken, wel een eerlijke service en een goed advies.

Bezoek Bosch/Siemens/gagenau in Hoofddorp, daar hebben ze alle apparatuur staan en kan je ze uitproberen, voelen en door de menu’s gaan.

Succes met de verbouwing ^O^
Leuk topic met veel informatie.
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
pi_191627249
Tieleman in Middelharnis zou nog n optie kunnen zijn voor je. Wij hebben bij Cvt in Tilburg onze eerste (next 125) keuken gekocht en toen we het huis verkochten nog steeds heel tevreden. Cvt is inmiddels gelieerd aan dmg maar hebben zowel in Breda als Tilburg n zaak wij hebben toen bij beide offertes laten maken en deze tegen elkaar uit gespeeld. Ook Bruynzeel heeft/had 1 lijn die uit dezelfde fabriek kwam als next 125. Kan ook helpen in onderhandelingen.
Qua apparatuur zeker naar de experience centers gaan dan kan je alle modellen zien en voelen ipv een paar in de keuken zaak. Wij hebben bewust voor Miele stoomoven gekozen omdat dat enige is met water aan en afvoer. We hebben alle Mieke apparatuur in Duitsland gekocht (via internet) heel veel met NL. En onze overige apparatuur in België bij van Lommelen. Ik heb alle bedrijven als keuken loods etc onder elkaar gezet en als je mailt krijg je nog extra korting tov internetprijs. Daarbij kwamen zij als goedkoopste uit de bus.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191627367
Ga echt even langs bij HJ interieurs in Luyksgestel. Ben er afgelopen week ook weer geweest met mijn moeder en echt top kwaliteit voor en topprijs. En eerlijk advies.
pi_191627463
Met betrekking tot je apparatuur: overweeg ook om vier of vijf apparaten van hetzelfde merk te kopen. Daarmee kun je een upgrade naar vijf jaar garantie krijgen.

Wij keken eerst ook naar Bosch, en zijn uiteindelijk overgestapt op NEFF. Je zou inderdaad eens in Hoofddorp in het experience centre kunnen gaan kijken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_191627500
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 03:36 schreef Kyran het volgende:
Mijn eerste vragen aan jullie


• Nog goede keukenzaken die wij absoluut moeten bezoeken waar ze System/Next125 in het assortiment hebben?
Ben ook bij de graafschap geweest en bij scheffer in zelhem.
Uiteindelijk de keuken bij scheffer gekocht.
Was in verhouding goedkoper dan de graafschap en klantvriendelijker.
Bij de graafschap deden ze o.a moeilijk over de quooker en mijn kookplaat met afzuiging wens.
Prima als je me de nadelen laat zien en vertelt maar de keus ligt uiteindelijk bij mij als klant.
  Moderator zaterdag 22 februari 2020 @ 10:13:38 #11
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_191627615
Een OP waar tijd in is gestoken _O_

Waar staat jullie huis? Aalten en Etten-Leur ligt niet echt dicht bij elkaar zeg maar :+

Al in Duitsland gekeken? Er zijn ook bedrijfjes die massieve frontjes maken voor IKEA keukens.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_191628955
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 10:13 schreef derLudolf het volgende:
Er zijn ook bedrijfjes die massieve frontjes maken voor IKEA keukens.
Daar zou ik echt weg van blijven. Waarom zou je ikea-kasten willen? Hebben ook maar beperkte maatvoering. Echt brede pannenlades hebben ze niet bijvoorbeeld. Dan moet je toch weer naar maatwerk, dan kan je beter alles maatwerk laten maken door timmerman.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 13:32:03 #13
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191629718
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 06:47 schreef karelde14e het volgende:
Als je echt mooie houten fronten wilt hebben zal je ze moeten laten maken door een timmerman. Hij kan dan uit 1 blad fineer alle fronten van boven naar beneden halen en zorgen dat de kasten van links naar rechts ook op elkaar aansluiten. Wij hebben dat bij onze keuken en dat maakt het echt heel gaaf en rustig
Eens, staan ook nog twee zaken op ons lijstje waar ze alles zelf en/of op maat maken.

Eerste is van Diessen in Veldhoven. Heb hele goede verhalen gehoord/gelezen over ze. Hebben een eigen fabriek waar ze alles op maat kunnen maken. Weet niet hoe het zit met hun houtfineer fronten en hoe ze die vervaardigen, maar ga dat zeker even vragen. Helaas pas in april een afspraak met ze kunnen plannen, want ze zitten belachelijk vol.

Tweede is HJ Interieurs op aanraden van @Legwieh. Die kastenwand in de keuken van @Legwieh is echt prachtig, dus wilenl zeker wel een keer in gesprek met HJ Interieurs om te kijken of het binnen ons budget mogelijk is om zoiets te laten maken. Ze zijn echter niet heel goed in communicatie volgens mij. Heb een paar dagen geleden een e-mail gestuurd, maar nog geen reactie, dus moet ze maar een keer bellen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 07:35 schreef Hamzoef het volgende:
Zo te zien heb je al behoorlijk wat voorwerk gedaan, dat is altijd beter dan zonder enig idee een winkel binnen te stappen en je daar te laten verleiden door wat het gunstigste is voor de winkelier.
Helemaal mee eens. Daarom wil ik ook gewoon voorbereid zo'n gesprek in gaan. Tot nu toe waren alle verkopers/adviseurs verbaasd over mijn kennis van zaken _O- . Volgens mij vinden ze dat niet altijd even fijn.

quote:
Ik ben principieel ook altijd voor de kleine lokale ondernemer, maar als het echt veel scheelt worden principes af en toe toch opzij geschoven als het een stuk goedkoper kan. :@
Dit is ook hoe wij er in staan. Iets meer betalen voor een kleine familiezaak vinden wij geen probleem. Meestal krijg je dat ook wel weer terug in een stuk betere en persoonlijkere service.

quote:
Wat betreft die Gutmann. Geen ervaring mee, maar ik heb tijd terug wel veel vergeleken, en had beter gevoel bij Bora. Waarom overweeg jij de Gutmann? Het design?
Voordelen van Gutmann zijn wat mij betreft een vijfde kookveld in het midden en afzuiging aan beide kanten van deze middelste kookveld. Indien je met één pan kookt kan je dat dus in het midden doen en heb je prima afzuiging aan beide kanten van je pan. Daarnaast is het de enige met een condensatiefilter (al ben ik nog niet overtuigd van de werking).

Nadeel zit vooral in het feit dat het een relatief onbekend merk is in Nederland. Heb nog geen informatie kunnen vinden over de kosten van de filters etc.
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 09:26 schreef SV-tje het volgende:
Tieleman in Middelharnis zou nog n optie kunnen zijn voor je.
Hebben bij Tieleman gekeken. Was eerste keukenzaak waar wij langs zijn gegaan. Nog niet met ze aan tafel gezeten. Als ik het goed begrijp zijn zij wel relatief duur, maar leveren wel hele goede service. Bedankt voor je overige tips ook!

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 09:57 schreef miss_sly het volgende:
Met betrekking tot je apparatuur: overweeg ook om vier of vijf apparaten van hetzelfde merk te kopen. Daarmee kun je een upgrade naar vijf jaar garantie krijgen.
Dit is nog best lastig, want wij willen een Bora en/of Gutmann kookplaat. De Siemens/Bosch kookplaten hebben gewoon niet de stats waar wij naar op zoek zijn. Verder hebben wij alleen een koel-vriescombinatie, een combi-stoomoven en een vaatwasser. Ik zat al te denken om een simpel goedkoop product bij te nemen en deze door te verkopen, zodat wij alsnog de vijf jaar garantie krijgen _O-

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 10:02 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Ben ook bij de graafschap geweest en bij scheffer in zelhem.
Uiteindelijk de keuken bij scheffer gekocht.
Was in verhouding goedkoper dan de graafschap en klantvriendelijker.
Bij de graafschap deden ze o.a moeilijk over de quooker en mijn kookplaat met afzuiging wens.
Prima als je me de nadelen laat zien en vertelt maar de keus ligt uiteindelijk bij mij als klant.
Hoewel ze echt vriendelijk zijn bij de Graafschap zijn ze niet heel subtiel met het pushen voor Bosch/Siemens en het afkraken van je ideeën. Precies wat jij zegt eigenlijk .... ze kunnen en moeten advies geven, maar ook accepteren als jij weloverwogen een andere keuze wil maken.

quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 10:13 schreef derLudolf het volgende:
Een OP waar tijd in is gestoken _O_

Waar staat jullie huis? Aalten en Etten-Leur ligt niet echt dicht bij elkaar zeg maar :+

Al in Duitsland gekeken? Er zijn ook bedrijfjes die massieve frontjes maken voor IKEA keukens.
Ergens in omgeving Geldermalsen :P Wij willen best een stukje rijden om naar een goede zaak te zoeken waar ze goede service leveren en iets transparanter zijn.

Duitsland gaan wij nog even kijken. Faber (Systemat) en Ekelhoff (Next125) staan beiden goed aangeschreven en zitten in Nordhorn, dus een dagje Nordhorn staat nog op ons lijstje :P
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 14:11:32 #14
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191630228
Eerste offerte is binnen!

Donderdag was ik op gesprek bij Verdonk Keukens in Maarssen. Werd vriendelijk ontvangen en gesprek liep heel soepel. Er werd niet om mijn budget gevraagd aangezien ik al duidelijk liet merken wat ik wilde hebben. De verkoper gaf toen ook meteen aan dat hij gewoon ging tekenen en daarna een offerte ging maken. Als de offerte boven ons budget zou komen zouden wij dan wel gaan kijken wat er mogelijk was met aanpassing en eventueel andere merken. Hij luisterde in ieder geval heel goed naar mijn wensen en gaf ook advies wanneer hij het nodig vond. Echt super fijn _O_

Offerte voor Next125
Kastenwand NX650 F805 (Oud Eiken)
Onderkasten NX240 K187F (Fenix Onyxzwart Softmat AFP)
Werkblad: Composiet, Dekker Premium Raven gepolijst, inclusief een spatwand van 40cm




Keukenkasten: ¤13946
Apparaten: ¤8440(zie OP voor specificatie)
Werkblad: ¤4658
Montage: ¤1550
Korting: -¤2599

Totaal: ¤25.995

Voor dezelfde apparaten heb ik via Bemmel & Kroon een offerte gekregen voor ¤7500, dat scheelt bijna ¤1000. Bij Veldkamp Witgoed kwamen ze zelfs op ¤7400. 123apparatuur verkocht geen Bora aan particulieren, maar ook daar zou het rond zelfde bedrag zijn geweest. Hier is dus nog wel wat speling volgens mij :D

Werkblad was nu met een spatrand van 40cm. Dat zal zeker aardig wat kosten met zich meebrengen. Daarnaast denken wij dat het mooier/beter zou zijn als de achterwand van iets lichtere kleur is dan het blad. Zwarte onderkasten > donker grijs werkblad > licht grijs spatwand, zoiets :D Daar valt qua kosten ook nog wel wat te winnen.

Montage lijkt mij prima, maar zag wel dat het zonder het verwijderen van oude keuken is. Dat moet ook nog gebeuren en eigenlijk zijn er ook nog een paar andere kleinde dingen die gedaan moeten worden, zoals het verleggen van waterleidingen en afvoer. Daarnaast hebben wij nu 1x 40A en willen naar 3-fasen.

Enige waar ik niks over kan zeggen zijn de keukenkasten. Iemand die hier een mening over heeft? Aangezien dit nog de eerste keer is dat wij een offerte krijgen heb ik ook nul vergelijkingsmateriaal.

[ Bericht 2% gewijzigd door Evenstar op 22-02-2020 14:20:58 ]
pi_191631825
Heel gaaf ontwerp en heel mooi met die houtlook/houten deurtjes in combinatie met de rest. O+

Jullie hebben er vast al lang over nagedacht, maar toch vraag ik me af of het je handig lijkt om de vaatwasser niet naast je spoelbak te hebben? Ik zou denk ik een beetje tureluurs worden van continue heen en weer draaien bij het afspoelen van vaat en plaatsen in de vaatwasser. Daarnaast moet je dan met die natte vaat een stuk vloer over voordat je bij je vaatwasser bent, waardoor je waarschijnlijk veel spetters morst op die vloer.
pi_191632330
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 16:46 schreef _NIKKI_ het volgende:
Heel gaaf ontwerp en heel mooi met die houtlook/houten deurtjes in combinatie met de rest. O+

Jullie hebben er vast al lang over nagedacht, maar toch vraag ik me af of het je handig lijkt om de vaatwasser niet naast je spoelbak te hebben? Ik zou denk ik een beetje tureluurs worden van continue heen en weer draaien bij het afspoelen van vaat en plaatsen in de vaatwasser. Daarnaast moet je dan met die natte vaat een stuk vloer over voordat je bij je vaatwasser bent, waardoor je waarschijnlijk veel spetters morst op die vloer.
Niet iedereen spoelt de vaat voor voordat hij deze in de vaatwasser zet.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191632814
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 03:34 schreef Kyran het volgende:
Koel-vriescombinatie: Bosch KIN86HD30 of Siemens KI86NHD30
Ik heb de Bosch KIV34X20 koel-vries combi en het valt me echt tegen hoe veel herrie dat ding maakt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 09:57 schreef miss_sly het volgende:

Wij keken eerst ook naar Bosch, en zijn uiteindelijk overgestapt op NEFF.
Ik heb een Bosch afzuigkap, m'n ouders een NEFF en dat is op het logootje na EXACT hetzelfde ding uit dezelfde fabriek (met hetzelfde adres op de sticker binnenin). Allebei onderdeel van BSH Hausgeräte GmbH die ook Siemens maakt. BSH is dan weer onderdeel van Robert Bosch GbmH.

Je merkt dat verband ook in kleine dingen, vrienden van me hebben een Siemens oven, ik een Bosch, die dingen maken precies dezelfde piepjes / plingeltjes als ze klaar zijn etc.
pi_191633167
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:09 schreef kingjotte het volgende:

[..]

Ik heb de Bosch KIV34X20 koel-vries combi en het valt me echt tegen hoe veel herrie dat ding maakt.
[..]

Ik heb een Bosch afzuigkap, m'n ouders een NEFF en dat is op het logootje na EXACT hetzelfde ding uit dezelfde fabriek (met hetzelfde adres op de sticker binnenin). Allebei onderdeel van BSH Hausgeräte GmbH die ook Siemens maakt. BSH is dan weer onderdeel van Robert Bosch GbmH.

Je merkt dat verband ook in kleine dingen, vrienden van me hebben een Siemens oven, ik een Bosch, die dingen maken precies dezelfde piepjes / plingeltjes als ze klaar zijn etc.
Klopt, ze zijn grotendeels hetzelfde en komen uit dezelfde fabriek. Toch heeft NEFF een aantal dingen die de andere twee niet hebben die ons daarvoor hebben laten kiezen. Zoals de inschuifbare deur van de oven en een losse knop bij de kookplaat die je weg kunt leggen waardoor de kookplaat niet werkt. Er zat ook in de ovens een aantal kleine verschillen die voor ons in het voordeel van NEFF uitvielen. Omdat ze wel in dezelfde prijscategorie zitten zo ongeveer, hebben we NEFF gekozen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_191633193
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 17:26 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Niet iedereen spoelt de vaat voor voordat hij deze in de vaatwasser zet.
Sterker nog: wij hadden een monteur langs bij onze oude bruynzeel keuken en die adviseerde om de vaat er vies (op echt grote stukken vuil) in te zetten omdat dat beter zou zijn voor de vaatwasser.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_191633232
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:42 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Sterker nog: wij hadden een monteur langs bij onze oude bruynzeel keuken en die adviseerde om de vaat er vies (op echt grote stukken vuil) in te zetten omdat dat beter zou zijn voor de vaatwasser.
Deze discussie voer ik al een tijdje met mijn schoonmoeder. maar die wil er niet aan. Vandaar mijn voorzichtige reactie
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_191633262
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 18:44 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Deze discussie voer ik al een tijdje met mijn schoonmoeder. maar die wil er niet aan. Vandaar mijn voorzichtige reactie
Hahaha, goed dat je dat voorzichtig kunt :D
Bedankt voor de hint, trouwens. Beetje subtieler mag ik zijn :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 20:04:38 #22
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191634637
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 16:46 schreef _NIKKI_ het volgende:
Heel gaaf ontwerp en heel mooi met die houtlook/houten deurtjes in combinatie met de rest. O+

Jullie hebben er vast al lang over nagedacht, maar toch vraag ik me af of het je handig lijkt om de vaatwasser niet naast je spoelbak te hebben? Ik zou denk ik een beetje tureluurs worden van continue heen en weer draaien bij het afspoelen van vaat en plaatsen in de vaatwasser. Daarnaast moet je dan met die natte vaat een stuk vloer over voordat je bij je vaatwasser bent, waardoor je waarschijnlijk veel spetters morst op die vloer.
Thanks! *O*

Wij spoelen eigenlijk bijna nooit echt af en die paar keer dat je het wel doet is te overzien. Om de vaatwasser aan de kant van de kraan te zetten moet je 1) een hoekkast opofferen 2) tegen a-symetrisch gepositioneerde kasten aankijken en dat kunnen onze OCD-hersenen niet aan _O-

Wij ruimen de vaatwasser na het avondeten in en meestal tijdens het koken weer uit. In de huidige situatie loop je elkaar dan gigantisch in de weg. In de nieuwe situatie kan iemand de vaatwasser makkelijk uitruimen, zonder dat diegene in de weg staat van diegene die kookt *O*

Dit soort vragen zijn trouwens wel fijn. Kan natuurlijk best zijn dat wij iets over het hoofd zien, maar dit was inderdaad een weloverwogen keuze.

Wat betreft Bosch/Siemens/Neff. Ze zijn inderdaad min of meer gelijk. Vooral Siemens en Bosch zijn bijna identiek. Neff wil vooral bij de ovens nog wel een klein beetje afwijken. De Slide & Hide deuren zijn bijvoorbeeld alleen bij Neff te krijgen. Bij de Bosch vaatwasser zit er vaker al standaard een besteklade bij, terwijl je die bij de Siemens er nog apart bij moet kopen. Siemens heeft bij meerdere versies Home Connect, luxe verlichting etc. Terwijl Neff en Bosch dat vooral hebben bij de echte high-end series.

Ik kwam zelf bij Bosch uit omdat de Carbon Black versie van de oven gewoon echt heel mooi is. Aangezien het qua techniek allemaal min of meer hetzelfde is kunnen wij dus gaan voor wat wij ook echt mooi vinden. Neff is misschien leuker/handiger met Slide & Hide, maar ik vind van die drie merken de oven van Neff wel het minst mooie in combinatie met wat wij verder willen qua kleuren.
  zaterdag 22 februari 2020 @ 20:15:58 #23
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_191634852
Veel keukenboeren plaatsen alleen de keuken maar sluiten de boel niet aan. Waterleidingen verleggen, electrawerk etc doen de meesten ook niet. En overweeg ook een waterontharder. Op dat donkere blad word je knettergek van de kalkaanslag. En kies voor een Quooker die ook gewoon warm tapwater geeft in plaats van een paar honderd euro te besparen op eentje die alleen kokend water geeft en warm tapwater van de CV krijgt.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 februari 2020 @ 20:25:32 #24
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_191635067
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:15 schreef fathank het volgende:
Veel keukenboeren plaatsen alleen de keuken maar sluiten de boel niet aan. Waterleidingen verleggen, electrawerk etc doen de meesten ook niet. En overweeg ook een waterontharder. Op dat donkere blad word je knettergek van de kalkaanslag. En kies voor een Quooker die ook gewoon warm tapwater geeft in plaats van een paar honderd euro te besparen op eentje die alleen kokend water geeft en warm tapwater van de CV krijgt.
Daar let ik inderdaad wel goed op. Wij nemen de Combi+, dus snel warm water, maar ook aangesloten op warmwaterleiding, zodat je onbeperkt warm water kan tappen mocht het nodig zijn.

Waterontharder is een goede tip, maar niet echt nodig voor ons. Hebben nu een bijna zwarte werkblad en het valt heel erg mee qua kalkaanslag. Misschien valt het in deze regio mee :D
  zaterdag 22 februari 2020 @ 20:54:57 #25
149959 SQ
snelle trees
pi_191635772
Geen idee waarom, maar het voelt wel aan de prijs. Deze keuken is bijna net zo duur als de onze, en wij hebben daar nog een extra vaatwasser en een extra oven bij. En meer kastruimte.

Onze keuken is overigens van Leicht via een kleine dealer in zuidoost Brabant.

Ik vind het ontwerp wel tof en ook goed gebruik makend van de ruimte.
Heb je overwogen om een spatrand in hetzelfde houtpatroon te nemen om de lijn wat meer door te trekken?
Ik zou overigens niet voor weer iets compleet anders gaan. Dan nog eerder gewoon goed afwasbare verf, de betere merken hebben dat (wij hebben op de badkamer 2 muren gewoon geschilderd ipv betegeld en dat gaat echt prima).
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')