quote:Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!!
Op dinsdag 14 januari 2003 18:48 schreef Rtificial het volgende:
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:
En die taarten zien er wel lekker uit jah
quote:Wij houden allemaal wel van mooie snijplanken.
Op dinsdag 14 januari 2003 18:50 schreef Troel het volgende:[..]
Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!!
En die taarten zien er wel lekker uit jah
En wat zit er onder die chocolade?
Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk
quote:ikea plankje zo te zien....
Op dinsdag 14 januari 2003 18:50 schreef Troel het volgende:[..]
Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!!
En die taarten zien er wel lekker uit jah
quote:Een niet-kenner zo te zien.
Op dinsdag 14 januari 2003 18:54 schreef _asterix_ het volgende:[..]
ikea plankje zo te zien....
quote:niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo?
Op dinsdag 14 januari 2003 18:53 schreef Rtificial het volgende:
Die snijplank is inderdaad super!Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk
Voor liefhebbers van chocoladetaart die lui zijn of 2 linkerhanden hebben: koop een pak Dr. Oetker Sachertorte!
Zelf een paar eitjes, boter en wat water toevoegen, ff mixen, beslag in een taartvorm gieten, 40 min. in de oven, overdwars snijden, abrikozenjam ertussen, zakje chocoladeglazuur erover en KLAAR ben je!
En zóooo lekker....
quote:Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend...
Op dinsdag 14 januari 2003 18:58 schreef moussy het volgende:[..]
niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo?
quote:Die Ikea-planken zijn lang niet zo mooi!
Op dinsdag 14 januari 2003 18:54 schreef _asterix_ het volgende:[..]
ikea plankje zo te zien....
quote:Jawel, afspoelen en eventueel borstelen onder stromend warm/heet water, maar GEEEEEEN zeep. Das eigenlijk de essentie...
Op dinsdag 14 januari 2003 18:58 schreef moussy het volgende:[..]
niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo?
quote:Klopt, ik geloof dat je volgens de huidige hygiene-regels niet eens meer vlees op een houten plank MAG snijden...
Op dinsdag 14 januari 2003 19:01 schreef E- het volgende:[..]
Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend...
Ikke doe dat trouwens ouderwets stiekem soms nog steeds wel hoor, maar meestal een rode kunstof snijplank...
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:55 schreef Rtificial het volgende:[..]
Een niet-kenner zo te zien.
Tja, waarom niet... Ik ben er zelf alleen niet zo weg van dus dat zal wel een struikelblok worden...
quote:goddomme zeg, dr zijn ook vrouwen op fok
Op dinsdag 14 januari 2003 19:01 schreef E- het volgende:[..]
Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend...
quote:Denk .....een ander plankje....niet een vrouw die het plankje afwast....
Op dinsdag 14 januari 2003 19:12 schreef moussy het volgende:[..]
goddomme zeg, dr zijn ook vrouwen op fok
das al de zo veelste keer!!
Ze zijn prachtig!!
Iemand nog meer foto's van zijn kookhoogstandjes?
quote:RECEPTTTTTTTTTTTT
Op dinsdag 14 januari 2003 18:48 schreef Rtificial het volgende:
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:
quote:OMG!!!
Op dinsdag 14 januari 2003 18:48 schreef Rtificial het volgende:
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:
Waarom heb ik geen uitnodiging gehad om die dingen te komen opeten?
quote:als jullie hier zijn, eten we thuis ok?
Op dinsdag 14 januari 2003 22:37 schreef DuchessX het volgende:[..]
OMG!!!
![]()
Waarom heb ik geen uitnodiging gehad om die dingen te komen opeten?
thenks voor je mail ik ga hem morgen beantwoorden, voel me alles behalve goed
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:54 schreef _asterix_ het volgende:[..]
ikea plankje zo te zien....
* DuchessX heeft dezelfde plank
quote:Tsk
Op dinsdag 14 januari 2003 20:19 schreef DarkElf het volgende:
Even een chocoladetaart update: Het is ronduit za-lig!
quote:Hou ik je aan
Op dinsdag 14 januari 2003 22:38 schreef DarkElf het volgende:[..]
als jullie hier zijn, eten we thuis ok?
thenks voor je mail ik ga hem morgen beantwoorden, voel me alles behalve goed
Het is niet de bedoeling dat je snel moet terugmailen ik wilde jou alleen even laten weten hoe het gaat en je vragen beantwoorden
quote:Komt gewoon omdat ik geen houten planken gebruik omdat ik altijd te horen kreeg dat die dingen niet in aanraking met water mogen komen, dat idee vink vies.
Op dinsdag 14 januari 2003 19:32 schreef _asterix_ het volgende:[..]
Denk .....een ander plankje....niet een vrouw die het plankje afwast....
quote:bladerdeegkunsten
Op dinsdag 14 januari 2003 20:11 schreef Lois het volgende:
OMG Chocoladetaart![]()
Ze zijn prachtig!!
Iemand nog meer foto's van zijn kookhoogstandjes?
quote:ik vind ze wel mooi...
Op donderdag 16 januari 2003 01:17 schreef tie-rep het volgende:[..]
bladerdeegkunsten
![]()
[afbeelding]
quote:NOOIT AFWASSEN ???
Op dinsdag 14 januari 2003 18:53 schreef Rtificial het volgende:
Die snijplank is inderdaad super!Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk
Weet je wel hoeveel bacterien er in de groeven die het mes maakt gaan wonen en familietjus stichten !!!!!! gatverdamme
Maar die taarten die zien er echt heeerlijk uit...
Ik zou ze op elkaar zetten !
Lekker een chocotaart uit 2 lagen...
Ertussen misschien nog iets van bosbessenjam Hmmmmmmmmmm
quote:Wat is het precies?
Op donderdag 16 januari 2003 01:17 schreef tie-rep het volgende:[..]
bladerdeegkunsten
![]()
[afbeelding]
quote:tja, nu moet jij je wel ff bewijzen he
Op donderdag 16 januari 2003 09:03 schreef ramsesii het volgende:
dit zijn niet echt kookkunsten hoor, iedereen met een beetje oven of magnetron kan die dingen maken... dit is gewoon amateur werk
*is getrouwd met een ex-banketbakker en gaat maar geen fotootjes plaatsen*
quote:neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen...
Op donderdag 16 januari 2003 09:21 schreef moussy het volgende:[..]
tja, nu moet jij je wel ff bewijzen he
*is getrouwd met een ex-banketbakker en gaat maar geen fotootjes plaatsen*
![]()
Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst
quote:Geloof me: niet iedereen kan een chocoladetaart bakken
Op donderdag 16 januari 2003 09:40 schreef ramsesii het volgende:[..]
neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen...
Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst
quote:is niet hetzelfde hè!
Op donderdag 16 januari 2003 09:40 schreef ramsesii het volgende:[..]
neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen...
Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst
kook·kunst (de ~ (v.))
1 de kunst van gerechten te bereiden
[FOTO's] Kookhoogstandjes
hoog·stand·je (het ~)
1 sportoefening waarbij men op de handen steunt en het lichaam gestrekt naar boven brengt
2 opvallende prestatie
En opvallend zijn ze wel, die chocolade taarten!
[Dit bericht is gewijzigd door tie-rep op 16-01-2003 10:52]
quote:precies... dus taartenbakken is geen kookkunst... maar gewoon een pakje dit en dat kopen en uit een boekje lezen hoeveel en hoelang...
Op donderdag 16 januari 2003 10:45 schreef tie-rep het volgende:[..]
is niet hetzelfde hè!
kook·kunst (de ~ (v.))
1 de kunst van gerechten te bereiden[FOTO's] Kookhoogstandjes
hoog·stand·je (het ~)
1 sportoefening waarbij men op de handen steunt en het lichaam gestrekt naar boven brengt
2 opvallende prestatieEn opvallend zijn ze wel, die chocolade taarten!
![]()
quote:nee je moet gewoon blindelings alles bij elkaar gooien en hopen dat het wat word. iedereen moet het uit een boek leren.
precies... dus taartenbakken is geen kookkunst... maar gewoon een pakje dit en dat kopen en uit een boekje lezen hoeveel en hoelang...
quote:mwoah, ben ik het niet helemaal mee eens, bij mij worden zelfs die kant en klare pakjes voor een taart eenware taart-oorlog
Op donderdag 16 januari 2003 11:51 schreef postman het volgende:[..]
nee je moet gewoon blindelings alles bij elkaar gooien en hopen dat het wat word. iedereen moet het uit een boek leren.
Ik heb geleerd dat je zout op de snijplank moet strooien als je vlees hebt gesneden zodat het bloed en andere vleessappen geabsorbeerd worden door het zout.
Daarna is het een stuk hygiënischer om hem alsnog af te wassen...
quote:Wat jouw broertje bij het leerlingwezen/svh leert is niets anders dan het volgens een recept bij elkaar mikken van ingrediënten... oh wacht... DAT is koken
Op donderdag 16 januari 2003 11:27 schreef ramsesii het volgende:blablabla
Tjongejongejonge, waar heb je het nou eigenlijk over?
Voor die personen die wel van een chte chocoladetaart houden:
ingrediënten:
5 eieren
200 gr suiker
40 gram bloem
350 gr pure chocolade
5 eetlepels room
bereiding
Smelt 200 gram pure chocolade au-bain-marie. (in een schaal/pan die in een pan net niet kokend water staat)
Verwarm de over voor op 190 graden
Scheidt ondertussen de dooiers en de eiwitten van de eieren.
Vet een taartvorm in met boter, en bestuif de vorm met wat bloem.
Klop de dooiers stevig op, met de suiker.
Meng de gesmolten chocolade hierdoor.
Klop het eiwit stevig op en spatel het mengel van opgeklopte dooiers, suiker en gesmolten chocolade erdoor. Een beetje voorzichtig, het mag luchtig blijven.
Verdeel het mengsel in de vorm.
Bak het geheel ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.
Laat de taart na het bakken rustig af koelen. Keer deze op een rooster regelmatig om, om inzakken te voorkomen.
Wanneer de taart is afgekoeld:
Doe de room in een pan, en verhit deze. Smelt de overgebleven 150 gram chocolade hierin. Goed doorroeren.
Glazuur hiermee de taart en laat deze opnieuw verder afkoelen.
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 23:22 schreef Rtificial het volgende:[..]
<>
Doe de room in een pan, en verhit deze. Smelt de overgebleven 150 gram chocolade hierin. Goed doorroeren.
Glazuur hiermee de taart en laat deze opnieuw verder afkoelen.
Ik ga het straks eens proberen
quote:Klopt enne regelmatig een stuk (eens in zoveel tijd) vanaf schuren om de laatste resten bacterieen te slijten
Op vrijdag 17 januari 2003 09:15 schreef MaxiTitan het volgende:
hehe, dat ziet er lekker uit![]()
![]()
.
Ik heb geleerd dat je zout op de snijplank moet strooien als je vlees hebt gesneden zodat het bloed en andere vleessappen geabsorbeerd worden door het zout.
Daarna is het een stuk hygiënischer om hem alsnog af te wassen...
quote:Slagroom of koksroom
Op zaterdag 18 januari 2003 12:12 schreef tie-rep het volgende:[..]
![]()
wat voor room heb je gebruikt? slagroom ?Ik ga het straks eens proberen
quote:Klopt allemaal
Op zaterdag 18 januari 2003 12:16 schreef MissHobje het volgende:[..]
Klopt enne regelmatig een stuk (eens in zoveel tijd) vanaf schuren om de laatste resten bacterieen te slijten
Jullie zijn dit soort snijplanken waard
't blijft jammer dat de warenwet dit soort planken verboden heeft, ik blijf het prettiger vinden dan kunststof...
De reden waarom je ze trouwens niet met zeep mag afwassen is simpel, daarvan gaat de plank namelijk kleine scheurtjes en groeven vertonen, en dan wordt het dus WEL een bron van bacteriën...
quote:Ik vind het zo irritant en smerig dat je die "blokker" kunststoffen planken kapot snijdt
Op zaterdag 18 januari 2003 13:32 schreef Rtificial het volgende:[..]
't blijft jammer dat de warenwet dit soort planken verboden heeft, ik blijf het prettiger vinden dan kunststof...
Doe 's meer foto's van je kookcreaties?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |