abonnement Unibet Coolblue
pi_192299187
Ik maak zelf pap met sojamelk Malteser. Je hebt gezoet en ongezoet, de gezoet is wel echt zoooeeeeet.

Tijd samen zit er hier even niet in hier, 1 van ons 2 is aan het werk steeds. Als het langer gaat duren (en dat gaat het) moeten wij waarschijnlijk toch van de noodopvang gebruik gaan maken al is het 1 dag per week.

Gisteren was B even mee naar zijn school om extra werkjes op te halen. Zijn juf was er ook en achteraf bleek dat toch best moeilijk voor hem te zijn geweest. Hij is de rest van de dag stil geweest en snel boos.
pi_192300120
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 09:43 schreef exode het volgende:
Ik maak zelf pap met sojamelk Malteser. Je hebt gezoet en ongezoet, de gezoet is wel echt zoooeeeeet.
Dat mag Twix dus niet, hij moet sojavrij staat er ;)

Ik heb je vraag meegenomen naar het allergietopic, Malteser!

Mijn kleuter had vanochtend om half 10 al zijn schoolwerk af. We gaan nu een pakketje maken voor zijn beste vriendje en zetten dat daar straks voor de deur O+
pi_192300395
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 11:07 schreef Hupje het volgende:

[..]

Dat mag Twix dus niet, hij moet sojavrij staat er ;)

Ik heb je vraag meegenomen naar het allergietopic, Malteser!

Mijn kleuter had vanochtend om half 10 al zijn schoolwerk af. We gaan nu een pakketje maken voor zijn beste vriendje en zetten dat daar straks voor de deur O+
Oepsie, sorry!

Ik heb een tijd amandelmelk geprobeerd, was prima, maar destijds lastiger verkrijgbaar.
pi_192300525
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 11:27 schreef exode het volgende:

[..]

Oepsie, sorry!

Ik heb een tijd amandelmelk geprobeerd, was prima, maar destijds lastiger verkrijgbaar.
Haha geeft niet. Maar het moet dus ook sojavrij. Ik loop vooral tegen een toetjesprobleem aan nu.
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 11:07 schreef Hupje het volgende:

[..]

Dat mag Twix dus niet, hij moet sojavrij staat er ;)

Ik heb je vraag meegenomen naar het allergietopic, Malteser!

Mijn kleuter had vanochtend om half 10 al zijn schoolwerk af. We gaan nu een pakketje maken voor zijn beste vriendje en zetten dat daar straks voor de deur O+
Dankjewel!
Wat lief van dat pakketje. Wat doe je erin?
pi_192301460
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 11:37 schreef Malteser het volgende:
Wat lief van dat pakketje. Wat doe je erin?
We hebben wat dingen gemaakt die bij het thema van school passen. Dus sporen (voetafdrukken) in zoutdeeg en van zo'n SES knutselpakket een gipsen beeldje gemaakt (had ik liggen voor J's verjaardag maar paste er nu heel goed bij dus ach), een tekening en een strijkkralen werkje waar hij trots op was. Doen we straks in een klein doosje en gaan we voor de deur zetten.
We werkten net in de tuin en het vriendje kwam langs dus ze hebben vanaf een afstandje even gekletst O+
  dinsdag 14 april 2020 @ 16:55:29 #281
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_192615629
En, houdt iedereen het nog vol?

Kuiken zei gisteren dat hij het jammer zou vinden als school weer begint, die heeft helemaal zijn draai gevonden inmiddels O+ (ik vond het wel een leuk compliment ook).
KuikenGuppy
pi_192616257
Wij houden het vol, mede doordat I drie dagen naar opvang op school gaat. :+ . Wegens allebei een vitaal beroep. En ik ben blij voor haar dat dat zo is, want ze mist school erg. Ook nu nog, want opvang is natuurlijk niet hetzelfde als school. Vooral het sociale aspect van school is een gemis, de interactie met juffen, de vriendinnetjes. Ze heeft nu een aantal face-timen gesprekken met vriendjes gedaan die ze erg mist, en daar haalt ze wel energie uit. Het is ook geweldig om die gesprekken van een afstandje te horen en te zien. Ze laten elkaar van alles zien, er wordt gegild, gelachen, er worden dansjes gedaan en speelgoed getoond. En ik hoorde I tegen een vriendinnetje zeggen: 'Mijn moeder vindt dat ik moet leren lezen." :D .

Wat wel waar is trouwens. Want ze is ruim zes nu, gaat na de zomer naar groep 3 en is in haar ontwikkeling en in wat ze al kan echt wel toe aan deze stap. Ze kent al veel letters, maar het ontbreekt een beetje bij haar aan eigen durf en initiatief om met die letters ook woordjes te gaan lezen. Dus dat ben ik nu met haar aan het oefenen en doen. Ze weet veel meer dan ze soms laat zien of zelf denkt, valt me op. En is ook erg wisselend. Het ene moment doet ze gemakkelijk best moeilijke dingen, waar ze een ander moment zich ineens hulpeloos voelt bij zoiets.

Ondertussen hadden mijn vriend en ik het vanochtend bij het ontbijt over een pakketje dat zou komen en waar je nu niet voor mag tekenen. Waarop I halfhuilend vroeg: "Mogen we niet meer tekenen??" En daar komt de Ware Liefde van I in naar voren. Want thuis en ook op de opvang is dat wat ze het allerliefste doet: tekenen, kleuren, knutselen, ontwerpen. :)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_192617277
We hebben redelijk onze draai gevonden, maar het blijft een beetje behelpen. Ketel zegt ook dagelijks dat hij zijn vriendjes zo mist. Vandaag wel gevideobeld met een van zijn juffen en dat vond hij duidelijk wel fijn.

Ik ben op mijn werk ook de enige met jonge kinderen (nou ja, 1 collega heeft een pasgeboren baby, maar zijn vrouw heeft nog wel even verlof, dat is dan toch anders) en hoewel iedereen heel begripvol is voel ik me toch wat bezwaard om telkens tussendoor een kind in bed te moeten leggen ofzo. Dan komen er toch werkzaamheden meer op het bordje van mijn collega's terecht.

Aan de andere kant is het nu ook wel meer ontspannen met de kinderen, zonder het racen voor ophalen en brengen elke dag.
pi_192619808
Wij hebben onze draai wel gevonden. Ondanks dat het echt wel druk is met een baan ernaast zou ik het heel jammer vinden als school weer begint na de meivakantie. Gewoon het 24/7 samen zijn en 's avonds tijd hebben om nog lekker een stuk te wandelen of te fietsen zijn de dingen waar we met zijn allen van genieten.
Ik vind deze rem op alles ook wel een enorme eye opener. Wat moest er toch altijd veel en wat leefden we gehaast. Het is bij ons echt gezelliger in huis geworden, gewoon om de simpele reden dat er meer tijd en aandacht is voor iedereen. O+

Qua schoolopdrachten pakken de kleuters het heel goed op thuis. Ze zijn op school (Dalton) al gewend om veel zelf te plannen, verantwoordelijk te zijn voor eigen werkjes en maatjeswerk te doen (best handig zo'n tweeling in dit geval ;) ). Ik vind persoonlijk dat ze meer werk aankunnen dan ze van school krijgen, dus ik print vaak nog wat extra werkbladen uit of verzin zelf nog knutsels die in het thema passen. Ze vinden knutselen sowieso erg leuk, dus dat is geen straf om dagelijks te doen. Kortom, ik zou verlengen van de maatregelen na de meivakantie eigenlijk helemaal niet erg vinden. :@
  dinsdag 14 april 2020 @ 20:39:33 #285
344469 Amsel
zonder t
pi_192620144
Wij hebben de opdrachten van school inmiddels juist helemaal losgelaten. We krijgen de combinatie van werken en voor de kinderen zorgen anders gewoon niet voor elkaar, de druk van school erbij is dan te veel. Ik kan dus niet wachten tot de scholen weer open gaan :@ Onze kleuter is helemaal klaar voor groep 3 en mist er niet veel aan als ze de verplichte kleurplaat overslaat. Ik weet wat de leerdoelen zijn en houd dat bij de dagelijkse dingen in gedachten, dus ze oefent er wel mee maar niet volgens het programma van school.

Het enige punt waarover we wat zorgen hadden was altijd de motoriek, en die gaat deze dagen met sprongen vooruit. Ze kan opeens (eindelijk!) zonder zijwieltjes fietsen en durft op z'n kop aan het klimrek te hangen. En kan ineens stukken beter tekenen en knippen. Maar dat was allemaal zonder corona waarschijnlijk ook wel gebeurd ;)

Qua vriendjes missen valt het gelukkig heel erg mee. Ze heeft enorm veel lol met haar broertje, dat is zo leuk om te zien O+ Volgens mij denkt ze bewust ook niet te veel aan haar klasgenootjes, want als je er niet aan denkt hoef je ze ook niet te missen..
pi_192620955
Met S. gaat het sinds deze week eindelijk weer goed. Hij zat zo goed in zijn vel sinds hij op school zat en de eerste weken thuis zag ik hem wegglijden in somberheid.
Nu is hij weer het zonnetje in huis, luistert goed, speelt heerlijk en helpt me af en toe.
School doen we mondjesmaat, we maken af en toe wat werkbladen, hij speelt iets op Squla, maar vooral samen opdrachten uitvoeren (bakken, knutselen/tekenen/‘schrijven’) doen we veel.
Vandaag wel een leuke school opdracht gedaan voor het laten ontkiemen van een boon. Eerst een filmpje van Koekeloere en daarna zelf een potje gemaakt. Ik had toevallig al veel gedroogde bonen in huis, dus meteen envelopjes voor zijn twee beste vrienden gevuld en in de brievenbus gedaan, kunnen zij er thuis ook mee aan de slag O+

Wel apart, de directrice van de school heeft vandaag bekend gemaakt na de zomer te stoppen. Haar goed recht natuurlijk, maar als deze maatregelen door blijven lopen zien we haar misschien gewoon niet meer.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_192624067
Hier ook een juf op school die na de meivakantie een andere baan heeft. Zij heeft de helft van de week ook een eigen klas die dus nu geen echt afscheid hebben. Ik vind dat sowieso maar raar in het onderwijs, halverwege een schooljaar overstappen. Doe dat gewoon in de zomervakantie als er geen dringende persoonlijke redenen zijn.

Wij werken met een dagschema, netto werkt hij een half uur per dag aan zijn schoolwerkjes schat ik. Verder knutselen we veel momenteel, dat deed ik voorheen nooit met ze omdat ze er de aandachtsspanne nog niet voor hadden toen, maar gaat nu goed.

Verder vind ik het wel relaxt zo eigenlijk. Mijn man is altijd thuis, ik werk nog heerlijk twee dagen buitenshuis dus heb wat afwisseling en aanspraak. We slapen om en om twee uurtjes uit (als ik niet hoef te werken), kunnen rustig opstaan en we kunnen s avonds op tijd eten. Het zou alleen leuk zijn als we ook nog ergens heen konden.

Franny, dat niet durven lezen loop ik ook met O tegenaan. Hij kent alle letters en ook al een paar woordjes en hij schrijft graag (na), maar als we oefenen met lezen, rijmen of woorden maken (‘welke letter hoor je als eerste bij het woord kat?’) dan gaat hij willekeurige antwoorden geven. Volgens de juf was hij twee maanden geleden al klaar om te gaan lezen, maar hij heeft er de durf of de motivatie niet voor dus dan pak ik het rekenwerk er maar weer bij en herinner hem er bij andere dingen soms aan dat het wel handig zou zijn als hij ‘dit’ zelf ook zou kunnen lezen.

Voor mijn nichtje (en een aangepaste versie voor mijn dochters straks) ben ik nu overigens een gepersonaliseerd letterboekje aan het maken. Dat is nog best lastig als je woorden met de juiste klank erbij wil gebruiken en er plaatjes bij moet kunnen vinden. Bij de u kom ik niet verder dan ‘uki’ en geen idee of ze die überhaupt kent. Zelfs met de q en x heb ik al meer woordjes :’)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_192624125
ufo :+
  woensdag 15 april 2020 @ 00:26:52 #289
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_192624151
Urn? Ultiem? Ultraviolet?

Er zijn heel weinig woorden die met de "uh" klank beginnen. Je zou kunnen kiezen voor een woord die met een andere letter begint, maar de "uh" klank wel heeft, bijvoorbeeld hut, bus of mus.

Oh, of "ukkie" natuurlijk, lijkt me bekender dan Uki ;).

Ik heb het schoolwerk van Kuiken opgeknipt in taken. We verdelen dan samen de taken over de dagen, waarbij hij per dag mag zelf kiezen welke taken hij doet. Grappig om te zien dat hij meestal begint met wat hij het stomste vindt (schrijven), en in het begin van de week graag extra werk doet, om later in de week "vrij" te zijn. We hebben de flow zo wel te pakken.
KuikenGuppy
pi_192625281
Hier een kleuter (en een al niet meer kleuter), die nooit meer naar school willen. Ze missen hun vriendjes niet en hebben genoeg aan elkaar. En stiekem vind ik dat weer zorgelijk.

Ergens snap ik het ook wel, Ow mist alle prikkels van de drukke klas en dat geeft hem rust. Js volgt Ow in alles dus ook in dit. Als ik niet oplet doet Js stiekem de laptop uit in de verplichte meetings _O- , want hij vindt het maar saai.

Ik krijg Js ook echt niet aan de opdrachtjes van school. Stiekem balen, want hij is was voor mij een twijfel geval voor groep 3. Motorisch en sociaal emotioneel echt nog heel jong. Maar hij heeft zichzelf dus wel even in 3 weken leren lezen op eind 3/begin groep 4 niveau. En echt zichzelf, want wij hebben hem niets aangeboden op dat vlak (juist door onze twijfel). Rekenen deed hij al op groep 3 niveau, dus ja...
Ik heb nu maar de fysio om hulp gevraagd om hem qua fijne motoriek wat stappen vooruit te laten maken.
Hier ook net een juffenwisseling gehad, dus ze kennen Js niet. Dus daar heb ik niet zoveel aan. Ik ben dus stiekem wel voor het open gaan van de scholen na de meivakantie, maar vooral omdat de jongens het nodig hebben. Als ze dan al mogen trouwens, ik heb twee chronisch verkouden kinderen.

Ik zou trouwens voor de U klank inderdaad ook een woord als juf of bus kiezen. Bekendere woorden en de klank vind ik duidelijker dan in ukkie. Dan overal de middelste klank onderstrepen.
pi_192625821
Hier was ik afgelopen donderdag op het punt dat ik tegen man zei dat als het nog lang ging duren ik of mijn kinderen ga haten of mijn man ga haten of mijn werk ga haten of alle drie.
Gisteren heb ik fijn gewerkt, dus het is een beetje gezakt, maar het is hier af en toe niet te doen.

Willem mist school echt niet zegt hij. Kevin is zijn beste vriend. Kevin vindt dat Willem zijn beste vriend is. Ik wanhopig: “waarom slaan jullie dan steeds elkaar de hersenen in!?!!”

Willem mist school niet, maar heeft wel echt de structuur van school nodig. En die structuur kunnen wij hem gewoon niet zo goed geven in combinatie met onze drukke banen thuis. We doen ons best, maar het lukt dus niet zo goed. Ook hier zijn hebben we beide een vitale functie, maar we zien bewust af van de noodopvang. Beetje eigen schuld dus kun je wel zeggen.
pi_192626096
Omdat Sjaak op een structuurgroep zit op dagbehandeling, mag hij wel gewoon nog 4 dagen per week naar school. Dat doet ons allemaal goed. Ik werk in de zorg en werk nu wat meer dan normaal, vrouw heeft net een nieuwe baan en werkt nu 5 dagen per week. Ik merk dat mijn collega’s het erg lastig vinden om kinderen en werk goed te kunnen combineren.
pi_192626822
Hier gaat het gemengd.
B doet het eigenlijk prima, die gedijt wel op thuis zijn en weinig structuur. We hebben natuurlijk wel gewoon een eet/drink/slaap ritme door zijn kleine zusje. Hij doet elke ochtend en elke middag 30 minuten schoolwerk. Dat is de weektaak van zijn klas, maar ook Squla of knutselen. School en de BSO bieden van alles aan, zowel op papier als digitaal, maar wij komen aan veel niet toe eerlijk gezegd.
Hij speelt gewoon enorm veel nu. Zowel binnen als buiten.

We proberen tussendoor nadruk te leggen op letters en cijfers, maar ja hij zit natuurlijk in groep 2 en zit al een tijdje op groep 3 niveau (hij is tenslotte al 6 jaar) dus ik houd me verder niet bezig met achterlopen ofzo. Het moet vooral een beetje leuk zijn thuis :@

Het is fijn om niet het gehaast van brengen, halen en alles daar omheen te hebben.

Maar verder is het nog steeds puzzelen, mijn vriendin werkt officieel 24 uur, dat is in normale schoolweken al tegen de 30, maar in deze periode tikt ze elke week de 40 aan. Wat dat betreft zouden we blij zijn als de scholen weer open gaan.
Wij mogen gebruikmaken van de noodopvang want allebei vitaal beroep, maar we doen dat dus niet. Wij kunnen het regelen doordat ik gewoon minder werk, ik doe alleen het hoognodige zogezegd en dat wordt geaccepteerd door mijn manager. En de avonden zitten we vaak samen aan de eettafel te werken.
pi_192626971
Ik maak me echt niet druk om school. Soms doen we wat van de dingen, soms niet. Kom zeg, hij is een 4-jarige kleuter. Op deze leeftijd vind ik het sociale van school het belangrijkste, en dat kan toch niet.

Net zoals Loj mist T school helemaal niet, en daar maak ik me ook wel eens zorgen om. Hij ging eigenlijk wel graag naar school, maar ik vrees voor het moment dat de scholen weer open gaan, dat wordt een drama.

Het gaat best goed hier, maar ik snak zo langzamerhand wel naar een licht aan het einde van de tunnel. Aan de andere kant geniet ik er ook wel van, zoveel tijd samen, en inderdaad de rust die het brengt. Altijd rustig avond kunnen eten, 's morgens niet te hoeven stressen, etc.
pi_192627102
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 00:15 schreef FlyingFish het volgende:

Franny, dat niet durven lezen loop ik ook met O tegenaan. Hij kent alle letters en ook al een paar woordjes en hij schrijft graag (na), maar als we oefenen met lezen, rijmen of woorden maken (‘welke letter hoor je als eerste bij het woord kat?’) dan gaat hij willekeurige antwoorden geven. Volgens de juf was hij twee maanden geleden al klaar om te gaan lezen, maar hij heeft er de durf of de motivatie niet voor dus dan pak ik het rekenwerk er maar weer bij en herinner hem er bij andere dingen soms aan dat het wel handig zou zijn als hij ‘dit’ zelf ook zou kunnen lezen.
Oh fijn om te lezen dat jij dat herkent. Ik probeer het nu maar vooral speels en met veel bevestiging. Toen we in de voorjaarsvakantie weg waren, begon ze me ineens rekensommetjes te geven. "Mama, als papa tien minuten gaat hardlopen en hij heeft al zes minuten hardgelopen hoe lang moet hij dan nog?"

Dat had ze opgepikt bij de Cito testjes die ze in de weken daarvoor had gedaan. Ze was goed en snel in die rekensommetjes, we deden het toen om en om, zij verzon er eentje voor mij en dan ik weer eentje voor haar, maar gisteren vroeg ze ineens: hoeveel is 8 + 2 mama? En had ze echt weer haar vingers nodig om dat sommetje te kunnen doen. Merkwaardig hoe het soms werkt in die hoofdjes.

Hoe doe je dat, zo'n boekje maken? Online, of zelfgeknutseld? Ik zat ook te denken aan een alfabet ophangen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_192628997
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 00:23 schreef Amsel het volgende:
ufo :+
Nee, dat is met een uu-klank. Ultiem en ultraviolet is lastig met een plaatje te laten zien, zeker op kleuterniveau :D. Ik denk dat ik ook maar voor tussenletters ga, dus dingen als hut en muts, anders is het niet te doen.

Ik maak het boekje gewoon met fotoboeksoftware (Albelli om precies te zijn). er komen ook foto’s van familieleden in bij verschillende letters, al zijn die vaak ook qua klank niet heel handig.

Die kleine sommetjes proberen wij hier ook Franny, maar in verhaalvorm vindt hij die boven de vijf vaak nog lastig. Wij kregen in ons schoolpakket van afgelopen week een pakketje van jufshanna.nl met daarin een leuk simpel rekenbordspel wat hij erg leuk vindt, dus die zijn gelamineerd. En haar rijmwerkbladen vindt hij toch ook wel interessant bleek vandaag, maar daar moet ik wel bij begeleiden. Linkje voor de liefhebbers: https://www.jufshanna.nl/tag/bingo-spelbord/
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_192644265
Tipje: bij de Wibra verkopen ze dozen met kaarten erin waar plaatjes opstaan die drie letters bevatten. Er zitten ook losse letters bij, dus kinderen kunnen zo lekker oefenen met woordjes spellen :) Is bij ons wel een hit hoor, er worden ook andere woorden mee gemaakt :') Er hebben thuis de fase van poep, plas, kont, piemel etc. Ik moest gisteren mijn ogen dichtdoen en toen ik ze weer open deed had Noor het woord kot gemaakt. 'Kijk eens mama, daar staat kont!' Dolle pret natuurlijk O+

Maar dus ja, wel leuk. Voor 3,99 staat het bij de puzzels.
  donderdag 16 april 2020 @ 19:02:30 #298
327807 Mariposas
יה&#14
pi_192652828
Hier doet de kleuter af en toe Squla, als ik het wel genoeg vindt met filmpjes kijken op de iPad. Dat vindt hij nog wel leuk. We hebben stapels educatieve spelletjes en opdrachten-boekjes maar die van mij vindt er echt geen zak aan. Net als kleuren en schrijven. Dus de doelen waren hier al snel bijgesteld naar zelf aan- en uitkleden en brood smeren. Laat staan dat we een ritme hanteren. :’)
Wat trouwens wel een succes was, educatief gezien, die voetbalplaatjes. Dankzij dat stickeralbum kan hij nu tot 1000 tellen is en deze cijfers ook “lezen”.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_192827125
Bij ons in de groepsapp van moeders van school wordt wel duidelijk dat veel moeders het niet zien zitten om hun kinderen naar school te sturen en willen ze voor de paar ochtenden die ze gaan thuis houden.

Ik voel me lichtelijk een onverantwoorde moeder vergeleken bij hun, want ik zie eigenlijk niet zoveel problemen :@ Ik ben niet zo bang, misschien is dat het. Plus dat ik vind dat we ergens moeten beginnen anders komen we ook nergens.
  maandag 27 april 2020 @ 12:28:16 #300
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_192827197
N is ook alleen maar blij dat ze weer mag. We hebben intussen ook alweer met een klasgenootje afgesproken, want die ziet ze straks op school toch ook.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')