FOK!forum / Culinesse à gogo / [Sigaartje topicserie]Inwijding mes - Pizza van oud brood
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:01
Goedenavond allemaal!

Ik wil jullie allemaal een fantastisch 2020 toewensen. En we gaan weer aan de slag.
Ik heb restjes over van de afgelopen dagen, waaronder oud brood en daar ga ik een pizza van maken.

Ik ben nog wel een beetje in de kerstsfeer.
2jfy0n549v.jpg

Een dergelijke broodpizza heb ik ook in mei 2018 gemaakt. Ik heb hem nageslagen. Daar stonden enkele lessen in: te scherp (te pica) en hij had wat langer in de oven gemoeten.
Dat neem ik mee. Deze broodpizza is iets anders en wordt een beetje geraffineerder.

De ingrediënten
y67d9mc.jpg

Een stomp kaas, de salami was ik al aan het afschillen, ik had nog een ui, nog wat ham en nog een restje sambal, etc.

Klaar staat een ovenrooster met bakpapier.
ia4c5n202upih.jpg

En.....
herinnert u zich deze nog nog nog nog ?
t4blax1.jpg

Sja, die had ik heel erg zuinig opgeborgen, ik ben zuinig met alles. En ik koester de kaartjes.

Ik doe het rustig aan, jullie kennen me.
En, ik gebruik daarbij mijn oude vertrouwde Nikon D3300 reflexcamera. Wel ingesteld op small. Maar ik ben er maar druk mee, want ik moet wel bij de verslaggeving het kaartje wisselen tussen camera en laptop. Ok, we gaan aan de slag! :7
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:08
Holy shit wat een mes zeg
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:08
he vedorie
Mortaxxwoensdag 8 januari 2020 @ 20:14
Wat is het verhaal achter het mes
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 20:21
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:14 schreef Mortaxx het volgende:
Wat is het verhaal achter het mes
Gewonnen bij een prijsvraag in CUL :P
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:23
Ok, we zijn er weer sjonge
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 20:28
Ga eens koken :{w
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:28
De salami en de ui gesneden. Maar dat mes is superlink zeg... :{

kkteadylfub2v.jpg

En ik heb het brood ontdaan van de korsten en besmeerd met een wat mildere sambal dan de vorige keer (ik had eerst Surinaams, nu Conimex, je moet de grote pot nemen, want de kleine potjes zijn veel minder scherp)

482is3s8.jpg
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:29
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:28 schreef Whiskers2009 het volgende:
Ga eens koken :{w
Je hoeft niet mee te lezen hoor.
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 20:39
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:29 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je hoeft niet mee te lezen hoor.
Waarom die lange tenen? What did I do?
TargaFloriowoensdag 8 januari 2020 @ 20:43
Waar is die vleeshamer voor?
Woelwaterwoensdag 8 januari 2020 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:43 schreef TargaFlorio het volgende:
Waar is die vleeshamer voor?
Om de sambal mee te smeren blijkbaar.
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:43 schreef TargaFlorio het volgende:
Waar is die vleeshamer voor?
Ik moet een rondje hameren in het midden. Maar dat lukte niet,

Oven voorverwarmen op 200 graden
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:49
Kaas erop:

6w3k3srr2ynu.jpg
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:50
Ham, salami, ui,knoflookpoeder en Italiaanse kruiden van Stegeman.

etn9c24.jpg
BasEnAadwoensdag 8 januari 2020 @ 20:51
*O*
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 20:58
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:46 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik moet een rondje hameren in het midden. Maar dat lukte niet,

Oven voorverwarmen op 200 graden
Rondje hameren in het midden? :?
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 20:59
En 25 minuten in de oven bij 200 graden

tocu7j8ny0d.jpg
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 20:59
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:28 schreef Sigaartje het volgende:
De salami en de ui gesneden. Maar dat mes is superlink zeg... :{

[ afbeelding ]

En ik heb het brood ontdaan van de korsten en besmeerd met een wat mildere sambal dan de vorige keer (ik had eerst Surinaams, nu Conimex, je moet de grote pot nemen, want de kleine potjes zijn veel minder scherp)

[ afbeelding ]
Botte messen zijn linker dan scherpe trouwens :P
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:07
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Botte messen zijn linker dan scherpe trouwens :P
Dat zal wel. Ik moet er weer helemaal in komen.

Gelukkig had ik pleisters in huis.

Ik moet ook hier in de topicserie weer inkomen.

Nu de pizza in de oven staat is het tijd om een eitje in olijfolie te bakken.
Kaneelstokjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:12
Als autistische Nederlander kan ik slecht tegen mensen die zo laat nog avondeten.
TargaFloriowoensdag 8 januari 2020 @ 21:18
quote:
10s.gif Op woensdag 8 januari 2020 21:12 schreef Kaneelstokje het volgende:
Als autistische Nederlander kan ik slecht tegen mensen die zo laat nog avondeten.
De pizza ziet er meer uit als een snack. ;)
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 21:18
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 21:07 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat zal wel. Ik moet er weer helemaal in komen.

Gelukkig had ik pleisters in huis.

Ik moet ook hier in de topicserie weer inkomen.

Nu de pizza in de oven staat is het tijd om een eitje in olijfolie te bakken.
Tof dat je weer verder gaat ^O^
En smakelijk!
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:28
Tadaaa

Ok, een beetje uit elkaar gevallen bij het overschuiven op het bord, maar ik ben ook niet perfect

izani3f7thy.jpg
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:29
quote:
10s.gif Op woensdag 8 januari 2020 21:12 schreef Kaneelstokje het volgende:
Als autistische Nederlander kan ik slecht tegen mensen die zo laat nog avondeten.
Dat komt, ik maak lange werkdagen
Kaneelstokjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:33
En Sigaar, hoe smaakt ie?
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:43
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 21:33 schreef Kaneelstokje het volgende:
En Sigaar, hoe smaakt ie?
EVALUATIE

kyu17fjb.jpg
Wauw, hij is heerlijk!

Maar: Salami ietsje te overvloedig, wel lekker, maar ik zou adviseren om andere salami te gebruiken dan de "hangers uit de supermarkt", zoals deze. Ze worden een beetje hard in de oven. Misschien is een kaasschaaf een goed idee.

De Conimex-sambal past goed voor pittige eters, hij is heerlijk.

Voor de broodbodem is 25 minuten goed, maar is te lang voor de ui. Die moet later.

Verder:
Het mes was vlijm vlijm vlijmscherp. Ik ging iets te enthousiast aan het werk.Opletten.
Het snijplankje is werkelijk fantastisch.

Het vervolg:
Ik was dit keer laat, maar de volgende keren ga ik meer koken uit het studentenkookboekje. Zoals jullie weten ben ik geen chef-kok, maar een oereenvoudige simpele man zonder poespas. De volgende keer kom ik met iets nieuws.
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 21:46
En ik moet weer wennen aan mijn topicschrijverij.
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 22:04
Graag hoor ik tips van jullie hoe ik mijn topics in moet richten...
FutureFairytalewoensdag 8 januari 2020 @ 22:19
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 21:28 schreef Sigaartje het volgende:
Tadaaa

Ok, een beetje uit elkaar gevallen bij het overschuiven op het bord, maar ik ben ook niet perfect

[ afbeelding ]
Wow dacht dat ie verbrand zou zijn bij 25 min op 200 graden. Bij mij in de oven zou t wel t geval zijn. Was t lekker?

Conimex grote pot pittiger klopt niet. Het zijn verschillende soorten sambal. Alleen Oelek (pittigste) heb je in verschillende maten. De rest is allemaal 200g.
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 22:25
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2020 22:19 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wow dacht dat ie verbrand zou zijn bij 25 min op 200 graden. Bij mij in de oven zou t wel t geval zijn. Was t lekker?

Conimex grote pot pittiger klopt niet. Het zijn verschillende soorten sambal. Alleen Oelek (pittigste) heb je in verschillende maten. De rest is allemaal 200g.
Het kan ook aan mijn oven liggen.
De Conimex: ik heb een klein potje en een grote pot. Beide gebruik ik. De kleine smaakt nergens naar, de sambal uit de grote is wel pittig. Het is allebei Oelek. Ik gebruik ook pittigere sambals, maar ik pas het aan op het gerecht. Normaal gebruik ik verse pepers, maar die verbranden in de oven en raken het effect kwijt.
Whiskers2009woensdag 8 januari 2020 @ 22:25
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 22:04 schreef Sigaartje het volgende:
Graag hoor ik tips van jullie hoe ik mijn topics in moet richten...
Nee, gewoon jezelf blijven.
Sigaartjewoensdag 8 januari 2020 @ 22:32
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2020 22:25 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nee, gewoon jezelf blijven.
Ok dan doe ik dat.
Sorry voor de donkere foto's, ik heb een erge hekel aan de flits. Ik vind dat onnatuurlijk. Het zijn wel donkere dagen. Het is altijd wat geworstel tussendoor met zo'n spiegelreflexding. De IPhone draait altijd de foto's om, dat vind ik erg vervelend, dus koos ik maar voor mijn fototoestel waar ik normaal mee in de bossen fotografeer of richt op de sterrenhemel.
Lucky_Strikewoensdag 8 januari 2020 @ 23:05
Sigaartje comeback _O_
mailywoensdag 8 januari 2020 @ 23:18
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2020 23:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sigaartje comeback _O_
Sigaartjedonderdag 9 januari 2020 @ 08:47
Schade: snee in duim en nagel ingesneden ;(
anndbdonderdag 9 januari 2020 @ 10:13
Goed bezig sigarenmans!
mailydonderdag 9 januari 2020 @ 10:18
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 08:47 schreef Sigaartje het volgende:
Schade: snee in duim en nagel ingesneden ;(
quote:
Een dergelijke broodpizza heb ik ook in mei 2018 gemaakt. Ik heb hem nageslagen. Daar stonden enkele lessen in: te scherp (te pica) en hij had wat langer in de oven gemoeten.
Dat neem ik mee. Deze broodpizza is iets anders en wordt een beetje geraffineerder.
Weer een (pijnlijke) les ..... maar ook weer een geweldig topic :Y)
Fulcenydonderdag 9 januari 2020 @ 11:37
Geweldig topic bedankt
Kaneelstokjedonderdag 9 januari 2020 @ 17:27
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 08:47 schreef Sigaartje het volgende:
Schade: snee in duim en nagel ingesneden ;(
Oei.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Zag je je duim aan voor een stuk salami?
praadjedonderdag 9 januari 2020 @ 17:38
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 21:43 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

EVALUATIE

[ afbeelding ]
Wauw, hij is heerlijk!

Het vervolg:
Ik was dit keer laat, maar de volgende keren ga ik meer koken uit het studentenkookboekje. Zoals jullie weten ben ik geen chef-kok, maar een oereenvoudige simpele man zonder poespas. De volgende keer kom ik met iets nieuws.
@Sigaartje, weet je wie echt leuk is om te volgen als je geen culinair wonder bent? Eten met Nick. Echt heel leuk om te kijken en het is eigenlijk heel simpel als hij het uitlegt op een best wel botte maar heldere manier. Geen poespas maar gewoon iets lekkers maken. Hij heeft al veel filmpjes op Youtube staan. Leuk om je weer te volgen trouwens.

Sigaartjedonderdag 9 januari 2020 @ 17:50
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 17:27 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Oei.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Zag je je duim aan voor een stuk salami?
Was bij het ui snijden. Hij zakte letterlijk door het ui en ik wilde kleine stukjes maken. Hoe kleiner de stukjes hoe dichterbij de duim kwam...
Sigaartjedonderdag 9 januari 2020 @ 17:54
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 17:38 schreef praadje het volgende:

[..]

@:Sigaartje, weet je wie echt leuk is om te volgen als je geen culinair wonder bent? Eten met Nick. Echt heel leuk om te kijken en het is eigenlijk heel simpel als hij het uitlegt op een best wel botte maar heldere manier. Geen poespas maar gewoon iets lekkers maken. Hij heeft al veel filmpjes op Youtube staan. Leuk om je weer te volgen trouwens.

Dank je voor de tip.
Weet je wat me de motivatie bracht om hier ooit te beginnen?
Ik ben nooit een kok geweest, maar ik probeerde op mijn jbf's het beste van te maken. Toen kreeg ik mensen over de vloer en die aten een hapje mee. En die vonden het heerlijk! Dat beurde me heel erg op.
praadjedonderdag 9 januari 2020 @ 17:55
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 17:54 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dank je voor de tip.
Weet je wat me de motivatie bracht om hier ooit te beginnen?
Ik ben nooit een kok geweest, maar ik probeerde op mijn jbf's het beste van te maken. Toen kreeg ik mensen over de vloer en die aten een hapje mee. En die vonden het heerlijk! Dat beurde me heel erg op.
Ja, dat is het leukste. Voor anderen koken en dan ook nog complimenten krijgen. Ja, die Nick is leuk om naar te kijken. En grappig.