abonnement Unibet Coolblue
pi_190870734
Ik ben gek op schema’s maar in de praktijk hou ik me er nooit aan 😒 Waar het meestal op neerkomt is dat mijn man en ik op zondag door het huis (3 kamers) heenrauzen. Ik begin met de was terwijl mijn man het bed verschoont. Ik ruim de twee slaapkamers, woonkamer, hal wc en badkamer op en mijn man neemt dan de deuren, vensterbanken, kastjes etc af met een sopje. De kattenbak wordt ook afgespoeld onder de douche. Ik poets alle vlekjes van de ramen met glassex. Daarna maak ik de koelkast schoon en de rest van de keukenkastjes terwijl mijn alvast het hele huis stofzuigt. Ik maak de boodschappenlijst en hij dweilt het huis. Dit klinkt trouwens wel wat georganiseerder dan dat het eraan toe gaat hoor 😂. Ramen zemen doen we af en toe en de tuin stellen we altijd uit..... net zoals de schuur. Ik ga 1 a 2 keer per jaar het hele huis door, dan zoek ik alle lades en kastjes uit.
  Meest relativerende user 2022 zaterdag 4 januari 2020 @ 23:35:01 #52
357044 Budapestenaar
pi_190883051
Vroeger vaste prik stof afnemen, stofzuigen en badkamer schoonmaken op zondag. Tegenwoordig ben ik er wat losser in. Vandaag wat gedaan, morgen nog wat klusjes.
pi_190883234
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:32 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Mijn tante maakte vroeger elke dag het huis schoon.

Beide kinderen hebben allerhande exotische allergieën er aan overgehouden.

De rest van de familie is gebouwd als een tank. Nooit ziek, geen allergische reacties.
Hier ook in een niet zo schone omgeving opgegroeid. Weerstand waar je u tegen zegt. *afkloppen * :')
Somebody that I used to know
pi_190886037
Ik heb vaste dagen waarop ik bepaalde dingen doe, omdat dat het handigst uitkomt met volle/rustigere werkdagen. Dus beddengoed wisselen, de was en stofzuigen gebeurt meestal volgens een vast patroon. De rest wisselt.
Ik vind het heel handig dat mijn nieuwe afzuigkap met een piepje aangeeft dat de filters schoongemaakt moeten worden, zulke klusjes vergeet ik altijd.

In mijn pre-kind tijd heb ik wel ooit gekeken bij FlyLady en de Huishoudcoach, daar heb ik wel wat kleine routines aan overgehouden die handig/fijn zijn.
  zondag 5 januari 2020 @ 20:32:04 #55
219073 pietkanarie
Vreemde vogel
pi_190894672
Zeker geen schema, past niet bij mijj... ik houd wel van een netjes/schoon huis maar houd meestal niet zo van schoonmaken (soms heb ik buien waarin ik het wél fijn vind). Dus als ik vind dat het weer tijd is voor huishoudelijke taken doe ik dat, maar er staat niks vast.
I believe i can fly!
I believe i can touch the sky!
pi_190896568
quote:
1s.gif Op zondag 5 januari 2020 09:26 schreef Hupje het volgende:
beddengoed wisselen
Oh k*t, dat 'moest' vandaag.
Somebody that I used to know
  zondag 5 januari 2020 @ 22:20:52 #57
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_190897281
Wij hebben een vaste taakverdeling. Zij doet de was, ik stofzuigen en dweilen. Daarom een robotstofzuiger die we iedere dag aanzetten. Badkamer en toiletten doet meestal zij, maar wisselen we een beetje af. Beddengoed iedere week.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 6 januari 2020 @ 09:58:53 #58
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_190901630
Ik kan wel een heel schema uittypen wat ik heb, maar aan het meeste hou ik me toch niet. :@

Het enige wat wel redelijk is blijven hangen is de flylady tip 'a load a day'. Ik zet iedere dag een was aan en probeer dat ook de dag erna op te vouwen en in kasten te leggen.
Ook dat slipt wel eens weg met een Mount Everest aan was tot gevolg. :(

En de bedden verschoon ik doorgaans om de week. Het ene weekend ons bed en het andere weekend de bedden van de kinderen. Behalve als het in de zomer heet is. Dan wil ik alles iedere week nog wel eens wisselen.

Ramen zemen doe ik ook nooit. Heb onlangs dus maar een glazenwasser geregeld.
Dan kunnen we weer eens zien wat er buiten gebeurt. :@ :P

Fijn trouwens wat herkenning her en der te lezen. Visitie die er voor zorgt dat je er even flink doorheen gaat en meer eer van je werk als je vanuit achterstand wat doet enzo. :D

Zo nu even aan de slag. De slaapkamer is aan de beurt vandaag. :P
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_190901765
Mijn vrouw kwam gisteren ook met een schema aanzetten. Dus ik ben benieuwd hoe dat gaat.
Daarnaast hebben we 1 dag in de week een schoonmaakhulp dus echt vies wordt het hier gelukkig nooit.
pi_190992067
https://projectorganizeit(...)house-full-page1.pdf

Hier heb je een schema.
Kan je helemaal invullen zoals je dat wil.
pi_190992213
Geen schema. Maar aangezien kinderen veel zooi maken elke dag wel even opruimen. De kinderen ook, maar dat is meestal incompleet en meer voor het pedagogisch idee.

Zij doet het meeste in huis qua was en stofzuigen enz. Ik doe de grote boodschappen en kook in het weekend. Ik help we met was opvouwen en maak vaak in het weekend de keuken schoon. Ook doe ik het meeste in de tuin, onkruid, snoeien, dat soort. Sowieso is de keuken wel een beetje mijn domein. Dus ik doe vrijwe alles dat daarmee te maken heeft behalve nog eens wat verse spullen halen doordeweeks. Zij doet meestal rest. Ik help als ik er bij ben meestal.
Whatever...
pi_191198802
Ik ben al een bijna bejaarde muts maar zie hier toch wel dat er een hoop veranderd is en de partners ook hun aandeel leveren in de huishouding. Herinner mij een vader die in het weekend alleen zijn eigen stoel maar warm aan het houden was terwijl mijn moeder liep te sloven, dag in dag uit. Er waren toen maar liefst 6 kinderen en mijn moeder had de taak die groot te brengen in een ordentelijk huis. Heb dus van dichtbij meegemaakt hoe ik het later absoluut NIET wilde hebben, ook wat het aantal kinderen betrof trouwens. :{w
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')