MissGiraffe | woensdag 25 december 2019 @ 10:26 |
Croissantdeeg uit een blikje zoals Danerolles, maar mijn oven is stuk..... Wie heeft er ideetjes wat ik er mee kan doen?![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
bijdehand | woensdag 25 december 2019 @ 10:27 |
Het deeg koken met een beetje kaneel erbij! | |
DrDarwin | woensdag 25 december 2019 @ 10:30 |
Zet een pan met veel water op. Laat het koken, en leg er een bakblik op. Leg de croissant erop, en een hoge deksel er overheen. Het resultaat, geen idee, maar na verloop van tijd wordt het wel warm. | |
Lunatiek | woensdag 25 december 2019 @ 10:30 |
Stokbrood van maken (met stok en bbq): https://www.zoover.nl/blo(...)ks-koken-op-camping/ | |
fespo | woensdag 25 december 2019 @ 10:34 |
vraag even je buren hun oven te lezen. | |
Burdie | woensdag 25 december 2019 @ 10:40 |
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan. Ze zagen er uiteindelijk zo uit: ![]() Best prima dus ![]() | |
pokkerdepok | woensdag 25 december 2019 @ 10:59 |
grilpan kan ook, met van die ribbeltjes deksel erop. of zo'n stoofpan met deksel, misschien alufolie op de bodem, dat wordt niet zo heet. zo'n pan noemen ze in de VS een dutch oven. | |
Doedezemaar | woensdag 25 december 2019 @ 11:16 |
Goed verpakken, in de koelkast bewaren en morgen elders in een oven stoppen | |
Hyaenidae | woensdag 25 december 2019 @ 11:17 |
Zo'n blik zelf gefabriekte ellende is duurder dan gewoon afgebakken croissants halen uit de supermarkt ![]() | |
maily | woensdag 25 december 2019 @ 11:28 |
Lijkt wel een beetje op een giraffenpatroon zelfs @MissGiraffe ![]() | |
Gibson88 | woensdag 25 december 2019 @ 12:06 |
Of opwarmen in een pannenkoekenpan ? Tosti ijzer / wafelijzer om maar iets te zeggen. Oh wacht de pan-optie is al genoemd ![]() | |
Rickocum | woensdag 25 december 2019 @ 12:08 |
Ik krijg er wel stijfjes van. Superlekker die dingen en niet zo schilverig als die supermarkt croooiiiixxxeauants | |
MissGiraffe | woensdag 25 december 2019 @ 12:11 |
Hmm... echt? :-) Ha! Goed idee!! Ga ik proberen, vullen met kaas ofzo ook.. Nee, ze waren 49 cent. Echte croissants haal ik niet in de supermarkt maar bij de Franse bakker. De zooi uit blikjes heeft niks met croissants te maken, maar is een vreemde lekkernij op zich ;-) | |
MissGiraffe | woensdag 25 december 2019 @ 12:12 |
Goeie ideetjes allemaal! Tnx!! | |
Atak | woensdag 25 december 2019 @ 12:12 |
Deeg koken? Dat hoor ik voor het eerst. | |
byah | woensdag 25 december 2019 @ 12:13 |
In de airfryer | |
Hyaenidae | woensdag 25 december 2019 @ 12:16 |
Rij je daarvoor helemaal op en neer naar Frankrijk dan? | |
MissGiraffe | woensdag 25 december 2019 @ 12:26 |
Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarkt ![]() | |
Fer | woensdag 25 december 2019 @ 12:29 |
Als je met een kan in de weer gaat, geen tefalpan gebruiken | |
Spanky78 | woensdag 25 december 2019 @ 12:33 |
+1 voor deze reactie. | |
Hyaenidae | woensdag 25 december 2019 @ 13:00 |
Ik haal m'n neus er niet echt voor op, maar vind het hoop gedoe. Dan haal ik idd liever kant en klaar supermarkt croissants. Al zit daar ook wel verschil in, vooral bij de Jumbo zijn ze vaak niet te vreten omdat ze waarschijnlijk al een hele dag hebben liggen dampen in zo'n graaibak. Maar bij de AH vind ik de afgebakken croissants helemaal niet verkeerd, vooral die met choco vulling ![]() | |
Myraela | woensdag 25 december 2019 @ 15:04 |
Kleine balletjes van rollen. Kort frituren en dan door de kaneelsuiker rollen. Graag gedaan. | |
Sigaartje | woensdag 25 december 2019 @ 15:07 |
Knap gedaan! Ik vind ze ook leuk omdat je ze kunt vullen met van alles. | |
MissGiraffe | woensdag 25 december 2019 @ 22:26 |
Goed idee! Tnx! | |
Spanky78 | woensdag 25 december 2019 @ 22:48 |
Het heeft niets met croissants te maken. Maar ik vind het wel bij kerst ontbijt horen. Soort guilty pleasure. | |
MissGiraffe | woensdag 25 december 2019 @ 22:56 |
precies! ![]() | |
robber57 | vrijdag 27 december 2019 @ 11:39 |
Ik doe het al jaren op de camping, de truuk is om de temperatuur in je pan stabiel te krijgen, ikkrijg prima resultaat met een tefal hapjespan(28cm hoog model) met deksel Deksel er op met een klein kiertje, niet te hoog vuur en een minuut of wat geduld zodat het geheel goed op temperatuur kan komen, het liefst checken met een thermometer voor ongeveer 180 graden voordat je de croissants er in doet. In een tefalpan kunnen ze zo op de bodem, andere pannen een stukje bakpapier. Als ze eenmaal gerezen zijn kun je het vuur iets lager zetten zodat ze van binnen garen, als je er kaas/ham in doet duurt het aanzienlijk langer en kun je ze na +/-20 minuten omdraaien en aan 2 kanten bakken zonder dat ze in elkaar zakken onde het eigen gewicht. | |
Spanky78 | vrijdag 27 december 2019 @ 12:13 |
Dit werkt met elk deeg trouwens. Als het tegal pannen zijn gaat het heel makkelijk. Klein beetje invetten en dan gerezen deeg erin. Of het deeg in de pan laten rijzen. Dan heel rustig met een andere pan erop bakken en af en toe omdraaien. Vooral voorkomen dat de korst aanbakt, maar verder altijd een feest! | |
SiGNe | zaterdag 28 december 2019 @ 01:36 |
In gesloten blikje 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Ik ben benieuwd naar de foto's ![]() | |
Fretwork | zaterdag 28 december 2019 @ 10:28 |
Dan gebeurt er niks, zolang hij in het midden van de magnetron staat | |
Basp1 | zaterdag 28 december 2019 @ 10:49 |
Je moet toch wat meer oefenen oven aanzetten en benodige spullen pakken 50 seconden,in 5 seconden is het blik open, 5 seconden daarna deeg uitgerold, 1 minuut later heb je 6 croissantjes gerold en kunnen ze de oven in: 2 minuten werk voor een normaal persoon. ![]() | |
Nielojram75 | zondag 29 december 2019 @ 18:46 |
Nouja, niets, niets... Volgens mij zijn Blik&Magnetron geen vriendjes... Zou ook graag de foto's willen zien... | |
Nielojram75 | zondag 29 december 2019 @ 18:46 |
Nouja, niets, niets... | |
Fretwork | zondag 29 december 2019 @ 19:26 |
Nou ja, het is geen blikje, dus het plastic laminaat kan gaan smelten. |