FOK!forum / Culinesse à gogo / Croissantdeeg uit blikje zonder oven: ideetjes?
MissGiraffewoensdag 25 december 2019 @ 10:26
Croissantdeeg uit een blikje zoals Danerolles, maar mijn oven is stuk..... Wie heeft er ideetjes wat ik er mee kan doen?
>:O >:O >:O >:O >:O >:O
fd1e7bbf537127189821df66_rw_1200.jpg?h=9f49d8ba29bd0376a9a6385d830f2bbe
bijdehandwoensdag 25 december 2019 @ 10:27
Het deeg koken met een beetje kaneel erbij!
DrDarwinwoensdag 25 december 2019 @ 10:30
Zet een pan met veel water op.
Laat het koken, en leg er een bakblik op.
Leg de croissant erop, en een hoge deksel er overheen.

Het resultaat, geen idee, maar na verloop van tijd wordt het wel warm.
Lunatiekwoensdag 25 december 2019 @ 10:30
Stokbrood van maken (met stok en bbq):
https://www.zoover.nl/blo(...)ks-koken-op-camping/
fespowoensdag 25 december 2019 @ 10:34
vraag even je buren hun oven te lezen.
Burdiewoensdag 25 december 2019 @ 10:40
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.

Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
21690489_495055394202814_5081600374557638656_n.jpg

Best prima dus :7.
pokkerdepokwoensdag 25 december 2019 @ 10:59
grilpan kan ook, met van die ribbeltjes deksel erop.
of zo'n stoofpan met deksel, misschien alufolie op de bodem, dat wordt niet zo heet. zo'n pan noemen ze in de VS een dutch oven.
Doedezemaarwoensdag 25 december 2019 @ 11:16
Goed verpakken, in de koelkast bewaren en morgen elders in een oven stoppen
Hyaenidaewoensdag 25 december 2019 @ 11:17
Zo'n blik zelf gefabriekte ellende is duurder dan gewoon afgebakken croissants halen uit de supermarkt :')
mailywoensdag 25 december 2019 @ 11:28
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:40 schreef Burdie het volgende:
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.

Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
[ afbeelding ]

Best prima dus :7.
Lijkt wel een beetje op een giraffenpatroon zelfs @MissGiraffe :Y)
Gibson88woensdag 25 december 2019 @ 12:06
Of opwarmen in een pannenkoekenpan ?
Tosti ijzer / wafelijzer om maar iets te zeggen.

Oh wacht de pan-optie is al genoemd :P
Rickocumwoensdag 25 december 2019 @ 12:08
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 11:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Zo'n blik zelf gefabriekte ellende is duurder dan gewoon afgebakken croissants halen uit de supermarkt :')
Ik krijg er wel stijfjes van. Superlekker die dingen en niet zo schilverig als die supermarkt croooiiiixxxeauants
MissGiraffewoensdag 25 december 2019 @ 12:11
quote:
99s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:27 schreef bijdehand het volgende:
Het deeg koken met een beetje kaneel erbij!
Hmm... echt? :-)

quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:40 schreef Burdie het volgende:
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.

Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
[ afbeelding ]

Best prima dus :7.
Ha! Goed idee!! Ga ik proberen, vullen met kaas ofzo ook..

quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 11:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Zo'n blik zelf gefabriekte ellende is duurder dan gewoon afgebakken croissants halen uit de supermarkt :')
Nee, ze waren 49 cent. Echte croissants haal ik niet in de supermarkt maar bij de Franse bakker. De zooi uit blikjes heeft niks met croissants te maken, maar is een vreemde lekkernij op zich ;-)
MissGiraffewoensdag 25 december 2019 @ 12:12
Goeie ideetjes allemaal! Tnx!!
Atakwoensdag 25 december 2019 @ 12:12
quote:
99s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:27 schreef bijdehand het volgende:
Het deeg koken met een beetje kaneel erbij!
Deeg koken? Dat hoor ik voor het eerst.
byahwoensdag 25 december 2019 @ 12:13
In de airfryer
Hyaenidaewoensdag 25 december 2019 @ 12:16
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 12:11 schreef MissGiraffe het volgende:
Echte croissants haal ik niet in de supermarkt maar bij de Franse bakker.
Rij je daarvoor helemaal op en neer naar Frankrijk dan?
MissGiraffewoensdag 25 december 2019 @ 12:26
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 12:16 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Rij je daarvoor helemaal op en neer naar Frankrijk dan?
Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarkt 8)7
Ferwoensdag 25 december 2019 @ 12:29
Als je met een kan in de weer gaat, geen tefalpan gebruiken
Spanky78woensdag 25 december 2019 @ 12:33
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 12:26 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarkt 8)7
+1 voor deze reactie.
Hyaenidaewoensdag 25 december 2019 @ 13:00
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 12:26 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarkt 8)7
Ik haal m'n neus er niet echt voor op, maar vind het hoop gedoe. Dan haal ik idd liever kant en klaar supermarkt croissants.
Al zit daar ook wel verschil in, vooral bij de Jumbo zijn ze vaak niet te vreten omdat ze waarschijnlijk al een hele dag hebben liggen dampen in zo'n graaibak.

Maar bij de AH vind ik de afgebakken croissants helemaal niet verkeerd, vooral die met choco vulling :9~ heb ik veel liever dan die uit een plofblik waar je nog een half uur werk aan hebt.
Myraelawoensdag 25 december 2019 @ 15:04
Kleine balletjes van rollen. Kort frituren en dan door de kaneelsuiker rollen.

Graag gedaan.
Sigaartjewoensdag 25 december 2019 @ 15:07
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:40 schreef Burdie het volgende:
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.

Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
[ afbeelding ]

Best prima dus :7.
Knap gedaan! Ik vind ze ook leuk omdat je ze kunt vullen met van alles.
MissGiraffewoensdag 25 december 2019 @ 22:26
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 15:04 schreef Myraela het volgende:
Kleine balletjes van rollen. Kort frituren en dan door de kaneelsuiker rollen.

Graag gedaan.
Goed idee! Tnx!
Spanky78woensdag 25 december 2019 @ 22:48
Het heeft niets met croissants te maken. Maar ik vind het wel bij kerst ontbijt horen. Soort guilty pleasure.
MissGiraffewoensdag 25 december 2019 @ 22:56
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Het heeft niets met croissants te maken. Maar ik vind het wel bij kerst ontbijt horen. Soort guilty pleasure.
precies! :D
robber57vrijdag 27 december 2019 @ 11:39
Ik doe het al jaren op de camping, de truuk is om de temperatuur in je pan stabiel te krijgen, ikkrijg prima resultaat met een tefal hapjespan(28cm hoog model) met deksel
Deksel er op met een klein kiertje, niet te hoog vuur en een minuut of wat geduld zodat het geheel goed op temperatuur kan komen, het liefst checken met een thermometer voor ongeveer 180 graden voordat je de croissants er in doet.
In een tefalpan kunnen ze zo op de bodem, andere pannen een stukje bakpapier.
Als ze eenmaal gerezen zijn kun je het vuur iets lager zetten zodat ze van binnen garen, als je er kaas/ham in doet duurt het aanzienlijk langer en kun je ze na +/-20 minuten omdraaien en aan 2 kanten bakken zonder dat ze in elkaar zakken onde het eigen gewicht.
Spanky78vrijdag 27 december 2019 @ 12:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2019 11:39 schreef robber57 het volgende:
Ik doe het al jaren op de camping, de truuk is om de temperatuur in je pan stabiel te krijgen, ikkrijg prima resultaat met een tefal hapjespan(28cm hoog model) met deksel
Deksel er op met een klein kiertje, niet te hoog vuur en een minuut of wat geduld zodat het geheel goed op temperatuur kan komen, het liefst checken met een thermometer voor ongeveer 180 graden voordat je de croissants er in doet.
In een tefalpan kunnen ze zo op de bodem, andere pannen een stukje bakpapier.
Als ze eenmaal gerezen zijn kun je het vuur iets lager zetten zodat ze van binnen garen, als je er kaas/ham in doet duurt het aanzienlijk langer en kun je ze na +/-20 minuten omdraaien en aan 2 kanten bakken zonder dat ze in elkaar zakken onde het eigen gewicht.
Dit werkt met elk deeg trouwens. Als het tegal pannen zijn gaat het heel makkelijk.

Klein beetje invetten en dan gerezen deeg erin. Of het deeg in de pan laten rijzen. Dan heel rustig met een andere pan erop bakken en af en toe omdraaien. Vooral voorkomen dat de korst aanbakt, maar verder altijd een feest!
SiGNezaterdag 28 december 2019 @ 01:36
In gesloten blikje 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Ik ben benieuwd naar de foto's :)
Fretworkzaterdag 28 december 2019 @ 10:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 01:36 schreef SiGNe het volgende:
In gesloten blikje 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Ik ben benieuwd naar de foto's :)
Dan gebeurt er niks, zolang hij in het midden van de magnetron staat
Basp1zaterdag 28 december 2019 @ 10:49
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 13:00 schreef Hyaenidae het volgende:


Maar bij de AH vind ik de afgebakken croissants helemaal niet verkeerd, vooral die met choco vulling :9~ heb ik veel liever dan die uit een plofblik waar je nog een half uur werk aan hebt.
Je moet toch wat meer oefenen oven aanzetten en benodige spullen pakken 50 seconden,in 5 seconden is het blik open, 5 seconden daarna deeg uitgerold, 1 minuut later heb je 6 croissantjes gerold en kunnen ze de oven in: 2 minuten werk voor een normaal persoon. :D
Nielojram75zondag 29 december 2019 @ 18:46
Nouja, niets, niets...
Volgens mij zijn Blik&Magnetron geen vriendjes...
Zou ook graag de foto's willen zien...
Nielojram75zondag 29 december 2019 @ 18:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 10:28 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Dan gebeurt er niks, zolang hij in het midden van de magnetron staat
Nouja, niets, niets...
Fretworkzondag 29 december 2019 @ 19:26
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 18:46 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Nouja, niets, niets...
Nou ja, het is geen blikje, dus het plastic laminaat kan gaan smelten.