Ja als je dat een jaartje niet gedaan hebt... Kan me voorstellen dat het wat minder soepel gaat (als je net je rijbewijs hebt, als dit routine is verlies je die controle niet zomaar denk ik)quote:Op dinsdag 7 januari 2020 22:39 schreef Vallon het volgende:
Ik zou je aanraden de langzame slalom flink te blijven oefenen zodat je feilloos de voor je voorwiel opspringende eend kunt ontwijken.
Wat stel je voor? Pionnen neerzetten op een parkeerplaats ergens dus?quote:Op woensdag 8 januari 2020 12:29 schreef BlackLining het volgende:
Zelf weten verder hoor, en je hebt je besluit volgens mij toch al genomen. Maar voor zowel je eigen veiligheid als zeker ook voor je eigen plezier zou ik nog even lekker doorgaan met oefenen.
Zelf doe ik, dagelijkse rijder, nog regelmatig de "oefeningen". Meestal dezelfde plaats zodat ik mijn performance kan checken. Sws als ik wissel van motor. Even slalommen om/bij virtueel geplaatste obstakels (parkeervaklijnen zijn ideal) , korte noodstop zonder te slippen en krappe draaiachtjes etc .etc. Kost je hooguit 5 minuten, je weet dan dat alles (ook met de motor zelf) goed zit en je vooral de handeling automatiseert.quote:Op woensdag 8 januari 2020 12:34 schreef ludovico het volgende:
[..]
Wat stel je voor? Pionnen neerzetten op een parkeerplaats ergens dus?
Keb zelf de indruk dat de uitwijkoefening mij niet helemaal goed is geleerd, kreeg bij het CBR de indruk dat je echt ook aan je stuur moet trekken zegmaar.
Heb t niet over je avb.. Bochtjes maken, in t verkeer meerijden.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 13:00 schreef ludovico het volgende:
[..]
Als je hele dagen voor de grap langzame slalom gaat doen...
Eigenlijk is dat de enige die ik echt interessant vind. Misschien de uitwijk nog...
De normale slalom is een beetje esthetisch.
Noodstop ala, ook belangrijk. Maar meer dat je beide remmen gebruikt enzo.
Denk niet dat je die dingen veel oefent met je normale woon werk verkeer rondje.
Thanks voor de tips! Dat verder vooruit kijken is inderdaad ook een goede. Waarom is dat 1 N 2 3 4 5 6 eigenlijk zo? Misschien een gekke vraag, maar N 1 2 3 4 5 6 klinkt logischerquote:Op zaterdag 11 januari 2020 16:38 schreef shiz het volgende:
1 N 2 3 4 5 6 inderdaad.
Ik heb eind 2017 125cc als Code 111 op een Oostenrijks rijbewijs gehaald. Gelukkig had ik destijds van tevoren mezelf al aardig wat wijsgemaakt op YouTube, dat gaf me meteen een voorsprong op twee anderen die ook schakelmotor wilde leren in een groep van 20 lui ofzo gemixt met 50cc en 125cc scooteraars voornamelijk. Enige wat ik hoefde te doen is kort wat klassikale theorie doornemen en daarna zocht je een voertuig uit en werd je min of meer aan je lot overgelaten. Dus ik had gelukkig al een idee gekregen van langzaam koppeling op laten komen, dat kan eigenlijk tot volledig loslaten als je het rustig doet en je rijdt al. Beetje geslalomd. Boring. Daarna op snelheid komen en eerste keren schakelen en noodremoefeningen. Dat was dan lastig als je dat nog nooit hebt gedaan en daar zelf maar een beetje zit te klooien. Toen gingen we pauze houden... dacht ik. Neuh, het praktijkgedeelte was over. Volgende dag had ik m'n papiertje.
Eerst maar ff van een huurcentrum een enkele keer een 125 uitgeleend (Duke 125, MT-125 en Tuono 125 gereden) voordat ik m'n eigen motor kocht (Suzuki GSX-R125; idee was een afscheidstourtje door het Oostenrijkse landschap en motorrijervaring opdoen voor ik weer in Nederland zou zijn en daar voor m'n volledige A zou moeten gaan). Gelukkig had die een LCD display met alles erop en eraan, incl. gear indicator en tankstatusweergave, hoewel je vrij snel automagisch wel de juiste versnelling pakt natuurlijk.
Zijn veel informatieve videos dus. Verder. Ontspan je. Kijk vooruit waar je naartoe wilt. Leer countersteering.
Ofwel, kijk ook eens Twist of the Wrist Vol 1 en 2 van Keith Code.
Ik kreeg bij mijn rijschool een code voor i-theorie.nl. Kost 49,95. Staat alle theorie op met oefenvragen per hoofdstuk en 50 oefenexamensquote:Op zaterdag 28 december 2019 10:15 schreef nickhguitar het volgende:
11 januari eerste rijles Hebben jullie nog tips voor de motor theorie? Is er een specifiek boekje o.i.d. die jullie aanbevelen? Ik heb nu 2 word documenten opgestuurd gekregen van de betreffende rijschool die door eerdere studenten zijn gemaakt
Hoeveel lessen heb je in totaal gehad voor de AVB en AVD? En waren het blokken van 1 uur of 1,5 uur ?quote:Op woensdag 29 januari 2020 11:54 schreef gooddaddy het volgende:
Goh, een topic over motorrijlessen. Die had ik nog niet gezien.
Ben sinds november bezig en eindelijk heb ik alles onder de knie voor AVB. Morgen heb ik examen. Kostte bij mij voorla veel tijd om de korte draai en het achtje onde de knie te krijgen.
Ik ben al wat ouder (bijna 49) en dan zie je toch wel dat het allemaal wat moeizamer gaat dan wanneer je 20 bent.
Maar in al die tijd wel al een fijn gevoel bij de motor gekregen en het gewoon rijden gaat lekker soepel. Heb er vol vertrouwen in dat we na de AVB ook snel AVD gaan halen en dan in het voorjaar lekker kunnen gaan toeren
Ik probeer het via theorie-leren.nl. Ook veel oefenexamens en dat bevalt goed. Vooralsnog niet echt een hoog 'geslaagd ratio' na ongeveer 15 examens en ik mag 'm over 5 dagen al doenquote:Op woensdag 29 januari 2020 12:48 schreef gooddaddy het volgende:
Op zaterdag 28 december 2019 10:15 schreef nickhguitar het volgende:
Prima toch? Ik kan je niet in de portemonnee kijken uiteraard, maar liever wat meer uitgegeven en dan ook de 'zekerheid' (voor zover je dat sowieso al hebt) hebben dat je er ook echt klaar voor bent. Hij schatte mij in op 10 uur AVB en 15 uur AVD, ik ben benieuwdquote:Op woensdag 29 januari 2020 14:07 schreef gooddaddy het volgende:
Ik heb nu in totaal 20 lessen van 2 uur gehad . Maar ik heb nu alles onder de knie. Voor AVD zullen er nog een 5-tal lessen nodig zijn van 2 uur volgens mijn instructeur
Zoals gezegd, het moeilijkste was echt de korte draai en dus ook de 8-jes. Kwestie van durven en goed kijken. Maar ik denk dat ik daar toch wel meer dan 10 uur over gedaan heb.
Wordt een duur rijbewijs zo. Maar dan heb je ook wat
Leuke vraag die ik vroeger ook had. Het is vooral een kwestie van hoe het in de praktijk is ontstaan. Het is - qua tandwielmechanica - net wat handiger dat de "vrij" (zoals feitelijk ook bij de normale schakelauto) tussen 1 en 2 zit.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 16:47 schreef nickhguitar het volgende:
[..]
Thanks voor de tips! Dat verder vooruit kijken is inderdaad ook een goede. Waarom is dat 1 N 2 3 4 5 6 eigenlijk zo? Misschien een gekke vraag, maar N 1 2 3 4 5 6 klinkt logischer
Het zit vooral tussen je oren en met name tijd om het vertrouwen op te bouwen dat je motorfiets het met wat subtiele aansturing van jou, het prima (zelf/aan) kan.quote:Op woensdag 29 januari 2020 14:07 schreef gooddaddy het volgende:
Ik heb nu in totaal 20 lessen van 2 uur gehad . Maar ik heb nu alles onder de knie. Voor AVD zullen er nog een 5-tal lessen nodig zijn van 2 uur volgens mijn instructeur
Zoals gezegd, het moeilijkste was echt de korte draai en dus ook de 8-jes. Kwestie van durven en goed kijken. Maar ik denk dat ik daar toch wel meer dan 10 uur over gedaan heb.
Wordt een duur rijbewijs zo. Maar dan heb je ook wat
Gefeliciteerd! wanneer heb je AVD?quote:Op donderdag 30 januari 2020 15:21 schreef gooddaddy het volgende:
Nou, ik heb het gehaald hoor . Zoveel tijd gestoken in die korte draai en achtjes en dan krijg je die natuurlijk niet.
Nu op naar deel 2.
(Daar zal ik toch wat beter moeten opletten hier en daar. Vandaag op de terugweg van AVB bijna een fietser overhoop gereden )
Oke klinkt goed, 10 uur is te overzien Dit heb je in ieder geval binnen en nu kun je je volledig focussen op het laatste stukjequote:Op donderdag 30 januari 2020 17:53 schreef gooddaddy het volgende:
Dat zal wel ergens eind februari zijn. Instructeur zegt nog ongeveer 10 uur op de weg
Waar zit je aan te denken qua stijl? Of heb je al een specifiek merk/type in gedachten?quote:Op vrijdag 31 januari 2020 11:56 schreef gooddaddy het volgende:
En langzaam maar eens voor een motor gaan kijken. Kijken wat er allemaal in de buurt te koop staat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |