SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. heb ik 1 keer de diesel van de Makro geprobeerd. Normaal gooi ik de tank vol bij de lokale BP (momenteel 17 cent goedkoper dan de gemiddelde landelijke adviesprijs. Ik kan niet zeggen dat ik verschil heb opgemerkt.Als 2 nijlpaarden vechten om een been dan valt de 3e niet ver van de boom.
Benzine @2000 bar, dat zal de hogedrukpomp leuk vinden.quote:Op woensdag 4 december 2019 19:40 schreef Snowballed het volgende:
Met een rolletje tape alle naden en kieren afplakken en alle overbodige zooi uit je auto kwakken is de beste optie..
Wat is je bandenspanning op dit moment en hoe zijn de wiellagers?
Het merk brandstof maakt geen hol verschil in tegenstelling wat veel mensen denken en hun overtuiging is.. en schoonbranden is iets wat tussen je oren zit.. Gooi dan maar gewoon een paar liter benzine door de diesel.. kan geen kwaad, en werkt prima..
Dat gebeurd in de winter in alle koudere landen tegen het vlokken van de diesel bij extreem lage temperaturen..
In NL heb je ook gewoon zomer en winterbrandstof aan elke pomp.. merk je niets van..
Niks benzine.. volle tank diesel.. met een paar liter benzine..quote:Op woensdag 4 december 2019 19:45 schreef Fer het volgende:
[..]
Benzine @:2000 bar, dat zal de hogedrukpomp leuk vinden.
Moet je doen ja, paar liter benzine bij een commonrail systeem doenquote:Op woensdag 4 december 2019 19:40 schreef Snowballed het volgende:
Met een rolletje tape alle naden en kieren afplakken en alle overbodige zooi uit je auto kwakken is de beste optie..
Wat is je bandenspanning op dit moment en hoe zijn de wiellagers?
Het merk brandstof maakt geen hol verschil in tegenstelling wat veel mensen denken en hun overtuiging is.. en schoonbranden is iets wat tussen je oren zit.. Gooi dan maar gewoon een paar liter benzine door de diesel.. kan geen kwaad, en werkt prima..
Dat gebeurd in de winter in alle koudere landen tegen het vlokken van de diesel bij extreem lage temperaturen..
In NL heb je ook gewoon zomer en winterbrandstof aan elke pomp.. merk je niets van..
Premium is een goed gevoel wat je koopt.. verder niets..
Merken zoals makro, die niet aan marketing doen kunnen altijd goedkoper.. je betaald voor marketing of je betaald er niet voor..
De "waar" die je koopt verschilt niet..
Wat kortzichtig, je HD pomp gaat echt niet naar de klote als je 1.5 liter benzine op een volle tank van 50 liter mengt. Hoewel het natuurlijk totaal niet nodig is met de temperaturen hier en voor het vermogen van je auto zou het ook geen verschil maken.quote:Op woensdag 4 december 2019 20:35 schreef -niemand- het volgende:
[..]
Moet je doen ja, paar liter benzine bij een commonrail systeem doen![]()
Dan kan TS meteen door naar de garage om even een paar duizendjes af te tikken
Klopt, maar als je petroleum of kerosine kan krijgen heeft dat de voorkeur.quote:Op woensdag 4 december 2019 19:40 schreef Snowballed het volgende:
Gooi dan maar gewoon een paar liter benzine door de diesel.. kan geen kwaad, en werkt prima..
Het ging over schoonbranden van de motor.. (wat op zich al onzin is) en dat dat met premium brandstof zou gebeuren (wat dus ook onzin is)quote:Op woensdag 4 december 2019 22:07 schreef Infinti het volgende:
[..]
Wat kortzichtig, je HD pomp gaat echt niet naar de klote als je 1.5 liter benzine op een volle tank van 50 liter mengt. Hoewel het natuurlijk totaal niet nodig is met de temperaturen hier en voor het vermogen van je auto zou het ook geen verschil maken.
Wat is het verschil tussen petroleum en kerosine? En waarom heeft dat de voorkeur?quote:Op woensdag 4 december 2019 22:09 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Klopt, maar als je petroleum of kerosine kan krijgen heeft dat de voorkeur.
Het grootste verschil is de accijnsquote:Op woensdag 4 december 2019 22:41 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Wat is het verschil tussen petroleum en kerosine? En waarom heeft dat de voorkeur?
* Snowballed heeft Yamaha p250 bb
Is dus geen verschil.. Ik dacht ook altijd dat het verschillende dingen waren toen ik dat uitzocht, die tweetakt buitenboord motor loopt dus op zowel tweetakt brandstof (super met tweetaktolie) als ook op pure "kerosine" zoals op de tank staat, dus ik dacht dat er raketbrandstof in moest..quote:Op woensdag 4 december 2019 23:09 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Het grootste verschil is de accijnsPetroleum en kerosine zijn feitelijk identiek, met als verschil dat het laatste voor vliegtuigen wordt gebruikt waarin additieven zijn verwerkt om bevriezing/vlokken te voorkomen op grote hoogte. Petroleum heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als diesel als het gaat om zelfontbranding (cetaangetal) bij hoge druk waar het principe van een dieselmotor op gebaseerd is. Het verschil is dat petroleum schraler is dan diesel. Omdat de smering van de brandstofpomp in nagenoeg alle diesels door de brandstof gebeurt is het van belang dat de brandstof niet te schraal is omdat er anders te weinig smering is waardoor er meer slijtage ontstaat. Petroleum is goed verkrijgbaar bij landbouwbedrijven. Voor kerosine moet je connecties hebben bij vliegtuigbezitters. Benzine is nog schraler dan petroleum en heeft een lager cetaangetal waardoor de brandstofeigenschappen minder goed zijn voor een diesel. Oude indirect ingespoten diesels zijn minder kieskeurig, maar bij moderne diesels zou ik toch de voorkeur aan petroleum geven als je diesel wil verdunnen bij winterse omstandigheden.
In geval van een vliegtuig kun je met temperaturen tot wel -70 te maken krijgen hè. Vanzelfsprekend dat er dan additieven nodig zijn. Het bijmengen van petroleum in diesel helpt wel degelijk tegen vlokken bij lage temperaturen, maar dat zal in Nederland over het algemeen niet minder dan -20 worden.quote:Op woensdag 4 december 2019 23:46 schreef Snowballed het volgende:
Met peut stook je de motor niet schoon en peut helpt nul tegen vlokken van diesel vandaar dat peut ook additieven tegen vlokken nodig heeft..
Petroleum met additieven zal wel helpen ja... Maarja additieven zonder peut in de diesel mikken kan dan ook.. het is niet de peut die die werking heeft..quote:Op woensdag 4 december 2019 23:54 schreef ACT-F het volgende:
[..]
In geval van een vliegtuig kun je met temperaturen tot wel -70 te maken krijgen hè. Vanzelfsprekend dat er dan additieven nodig zijn. Het bijmengen van petroleum in diesel helpt wel degelijk tegen vlokken bij lage temperaturen, maar dat zal in Nederland over het algemeen niet minder dan -20 worden.
Schoonbranden doe je met je rechtervoetquote:Op woensdag 4 december 2019 23:59 schreef Snowballed het volgende:
Petroleum met additieven zal wel helpen ja... Maarja additieven zonder peut in de diesel mikken kan dan ook.. het is niet de peut die die werking heeft..
En schoonbranden doet het er niet van
Diesel word niet dik...quote:Op donderdag 5 december 2019 12:25 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Schoonbranden doe je met je rechtervoetHet gaat me vooral om de viscositeit die bij diesel rond de 5 centistoke (cSt) ligt. Petroleum is uit mijn hoofd c.a. 1,5 cSt. Bij koude weersomstandigheden kan de brandstofpomp moeite hebben met het verstouwen van de dikke diesel. In dat geval kun je verdunnen met een ander brandstof. Benzine kan, maar is niet goed voor je cetaangetal. Vandaar de voorkeur voor petroleum.
De viscositeit neemt toe naarmate de temperatuur daalt. Ik heb het meegemaakt dat de auto niet vooruit te branden was. Na het tanken van 2 à 3 liter benzine (bij gebrek aan petroleum) ging het al een stuk beter.quote:Op donderdag 5 december 2019 15:21 schreef Snowballed het volgende:
Diesel word niet dik...
Diesel gaat eerst vlokken en daarna over in gel-achtige substantie.. De vlokken verstoppen de filters al voor dat stadium..
Er komt dus nooit "dikke" diesel in een brandstofpomp
Gooi maar een liter diesel in de vriezer.. die vlokt, gaat over in gelsubstantie of blijft gewoon net zo vloeibaar als bij 20+quote:Op donderdag 5 december 2019 15:43 schreef ACT-F het volgende:
[..]
De viscositeit neemt toe naarmate de temperatuur daalt. Ik heb het meegemaakt dat de auto niet vooruit te branden was. Na het tanken van 2 à 3 liter benzine (bij gebrek aan petroleum) ging het al een stuk beter.
Wat denk je dat diesel is dan?quote:Op donderdag 5 december 2019 16:00 schreef Snowballed het volgende:
Olie word dikker en dunner afhankelijk van de temperatuur.. diesel niet..
Laat maar zien dat diesel dikker is bij lage temperaturen dan..quote:
Beetje vreemd dat niemand er last van heeft, en dat een specialist het niet gewoon oplost of een oorzaak kan benoemen.. Geen merk heeft problemen, en dan zou het net bij jouw auto aan het merk brandstof liggen..quote:Op donderdag 5 december 2019 16:26 schreef Sounddragon het volgende:
Mijn auto proeft zéker wel verschil, tijdje best veel 'gezeik' gehad met stotteren en vervelend doen in bepaalde situaties. Mijn merkspecialist zei dat het aan de grenzeloze kwaliteit van de Tinq en eigen merk diesel kwam, en toen ik er voor de hell of it een paar keer Schelp in had gegooid verdwenen de problemen ook als sneeuw voor de zon. En ik merk ook dat hij echt wel iets soepeler loopt op merkpeut.
Soms ontkom ik niet aan een tankje rommel, maar ik prefereer echt wel merkbrandstof tegenwoordig.
Dit méén je niet. Heb jij echt niet opgelet bij natuurkunde? Zoeken op internet staat je vrij.quote:Op donderdag 5 december 2019 17:44 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Laat maar zien dat diesel dikker is bij lage temperaturen dan..
Beetje onzin als feiten verkondigen en dan grappig gaan lopen doen
Ja hahahaquote:Op donderdag 5 december 2019 17:57 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Dit méén je niet. Heb jij echt niet opgelet bij natuurkunde? Zoeken op internet staat je vrij.
Ga jij nou maar naar ONZ met je "dikke diesel" en peut gelul..quote:
Ga zelf naar ONZ met je viscositeit blijft gelijk ongeacht temperatuur gelulquote:Op donderdag 5 december 2019 18:10 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Ga jij nou maar naar ONZ met je "dikke diesel" en peut gelul..
Ik heb hier keurig beschreven hoe het werkt.. Lees het nog maar eens terug want blijkbaar snap je er nog steeds geen hol van of loop je te trollen om de aandacht van je stupide stellingen af te leidenquote:Op donderdag 5 december 2019 18:11 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Ga zelf naar ONZ met je viscositeit blijft gelijk ongeacht temperatuur gelul
Je bent zelf aan het trollen door te stellen dat diesel geen olie is. Dan snap je het niet helemaal.quote:Op donderdag 5 december 2019 18:13 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Ik heb hier keurig beschreven hoe het werkt.. Lees het nog maar eens terug want blijkbaar snap je er nog steeds geen hol van of loop je te trollen om de aandacht van je stupide stellingen af te leiden
Als het overgaat in een gelsubstantie dan wordt het toch dikker? Volgens mij zijn er ook landen waar ze speciale winter diesel hadden.quote:Op donderdag 5 december 2019 16:00 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Gooi maar een liter diesel in de vriezer.. die vlokt, gaat over in gelsubstantie of blijft gewoon net zo vloeibaar als bij 20+
Olie word dikker en dunner afhankelijk van de temperatuur.. diesel niet..
Het kristalliseert... je noemt sneeuw ook geen dik waterquote:Op donderdag 5 december 2019 21:21 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Als het overgaat in een gelsubstantie dan wordt het toch dikker? Volgens mij zijn er ook landen waar ze speciale winter diesel hadden.
Klopt helemaal. Diesel bestaat uit koolwaterstoffen van verschillende lengtes die ieder een eigen smeltpunt hebben. Om die reden is er geen scherp overgangspunt van vloeibaar naar vast zoals bij water. Het vlokken van diesel is de paraffine die begint te stollen die in diesel zit opgelost. Als dat proces eenmaal begonnen is gaat de paraffine al snel kristalliseren. Dat proces is alleen te stoppen door weer te verwarmen. Benzine (of thinner) is een prima oplosmiddel voor paraffine, maar zal nadat het kristallisatieproces is begonnen weinig zoden aan de dijk zetten als de benzine slechts een klein aandeel heeft in een tank diesel. Het is alleen nuttig als preventief middel voordat het kristallisatieproces in gang is gezet. Het is dus zaak om bij lage temperaturen de viscositeit laag te houden. Benzine is een mogelijkheid, maar heeft een te laag cetaangetal waardoor het niet bevorderlijk is voor het zelfontbrandingsproces. Om die reden is het beter om petroleum te gebruiken. Je hebt naar verhouding meer petroleum nodig dan benzine, maar het cetaangetal blijft daardoor wel beter op peil.quote:Op donderdag 5 december 2019 21:21 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Als het overgaat in een gelsubstantie dan wordt het toch dikker? Volgens mij zijn er ook landen waar ze speciale winter diesel hadden.
Wel eens van additieven gehoord?quote:Op donderdag 5 december 2019 17:52 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Beetje vreemd dat niemand er last van heeft, en dat een specialist het niet gewoon oplost of een oorzaak kan benoemen.. Geen merk heeft problemen, en dan zou het net bij jouw auto aan het merk brandstof liggen..
Als het bij ieder zelfde merk/model zo zou zijn dan was dat wel bekend..
Waarschijnlijk had je algen/bacteriegroei in de tank en zijn die opgelost door een additief..
Ga maar naar een testbank.. je auto heeft er geen halve pk meer om..
Je bent de enige met stotterproblemen... geen enkel ander zelfde type heeft er last van.. is geen algemeen bekend probleemquote:Op zondag 8 december 2019 01:47 schreef Sounddragon het volgende:
[..]
Wel eens van additieven gehoord?
Er zit gewoon verschil in kwaliteit.
Waarschijnlijk, zit je gewoon uit je nek te zwammen, ik rijd 3 tanken brandstof op per week, en ik rijd hem met regelmaat leeg tot op 60 - 70 kilometer rijbereik (3 liter over ofzo), of houden die algen dan even hun adem in tot er nieuwe diesel bij komt? Als ik algen heb, krijg ik flowprblemen, en dat heb je met mijn kilometrages rap zat door, verstopte filters enzo.
slechte kwaliteit brandstof slaat aan, en met name op de injectoren, gaatjes gaan verstoppen, nevel niet mer goed, verbranding ruk, vervelende motor.
Injectors laten reinigen, betere brandstof gaan tanken, probleem weg.
Of groeien die algen ook in je injectoren?
Je bent zo druk met om je heen meppen dat het begrijpend lezen erbij inschiet he?quote:Op zondag 8 december 2019 08:42 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Je bent de enige met stotterproblemen... geen enkel ander zelfde type heeft er last van.. is geen algemeen bekend probleem
Ga lekker nog wat meer onzin verkondigen en lopen opscheppen kerel...
Je hebt geen idee waar je over lult.. je monteur kan geen oorzaak benoemen..
En dan loop ik uit mn nek te zwammen.. iek vin helemaal mooi
Kijk dat je graag mercedes rijd en shell tankt.. helemaal prima.. maar dat hangt gewoon tussen je oren..
Geen enkele noodzaak..En ook geen enkele reden voor.. Je lult het enkel voor jezelf goed..
De ene keer heb je verstopte gaatjes.. en de andere keer ligt het aan de filters.. Wat is het nou?
Als je filters werken krijg jij geen verstopte gaatjes.. kun je hoog of laag beweren dat het wel zo is..
Je was in de veronderstelling dat ik serieus op je post reageerde?quote:Op zondag 8 december 2019 09:13 schreef Sounddragon het volgende:
[..]
Je bent zo druk met om je heen meppen dat het begrijpend lezen erbij inschiet he?![]()
Ja, want we zitten hier niet in ONZquote:Op zondag 8 december 2019 09:36 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Je was in de veronderstelling dat ik serieus op je post reageerde?
Neuh.. dat kan ik wel doen.. maar ik heb niet zoveel zin in dit toontje..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |